Eşimle çocuk yapmak istemiyoruz. İkimizinde çocukluğu çok kötü geçti ve ikimizde bir çocuğa güzel , iyi anne baba olamıcagımızı düşünüyoruz.
4 yolluk evlıyız ben 34 eşim 41 yaşında ikimizde çalışıyoruz.
Doğum yapmadan evlilik yürür mü? Yürümez mi?
Eşimle çocuk yapmak istemiyoruz. İkimizinde çocukluğu çok kötü geçti ve ikimizde bir çocuğa güzel , iyi anne baba olamıcagımızı düşünüyoruz.
4 yolluk evlıyız ben 34 eşim 41 yaşında ikimizde çalışıyoruz.
Doğum yapmadan evlilik yürür mü? Yürümez mi?
Neden yürümesin? Elbette ki yürür, ikinizin de ortak kararı. Ayrıca kolay mı çocuk yetiştirmek, onu geleceğe hazırlamak, bin parçaya bölünmek, uykusuz kalmak, sabretmek, her şeyinle ona yetebilmek, çocuğunun kaprislerini çekmek? Bunlar hiç kolay şeyler değil. Bazı insanlar bireysel alanına çok düşkün oldukları için ve bireyselliklerini kimseyle paylaşmak istemediklerinden, aşırı derecede özgürlüklerine düşkün olduklarından çocuk yapmıyorlar, bence onlar da hakıl, çocuğu olan kişiler kendilerine zor zaman ayırıyor , bireysel alanları kısıtlanıyor, hızlı hareket etmek zorunda kalıyorlar, yarım uykuyla, yarım kahvaltıyla, bitiremedikleri kahveyle ya da yudum dahi alamadıkları kahveyle devam ediyorlar hayatlarına, çoğu zevkten mahrum kalıyorlar, kahve keyfi yapmak dahi anneler için lüks haline geliyor, tuvalet eğitimi var birde, o da zorlu bir süreç. Çocuğuna bakıcı tutan anneler dahi zorlanıyor, bakıcıya güvenseler dahi zorlanıyorlar, her ebeveyn için zor, çocuğunun canı bir yansa senin canın on yanar, insanın çocuğunun eğitim hayatı olacak, arkadaşları olacak , arkadaşlarıyla çatışmaları olacak, bunlardan ötürü de ebev
ebebeylerin canı yanıyor kimi zaman, hiç yoktan bir dert işte, çocuğu olmayanın böyle derdi de olmuyor.
Çocuğunu bakıcıya dahi baktırsa ebeveynler yine de çocuklarından ötürü canları yanıyor , şimdi ne gerek var böyle bir meşguliyete, böyle bir uğraşa. Markete gidersin nazı, tribi bitmez, parkta durmak ister, ısrar eder, yorar, bunlar zorlu süreçler, ergenlik bunalımları falan ne lüzumu var bunlarla uğraşmaya, şimdi program plan yapınca çocuğunuz olmadığı için ona göre program yapıp kafanızı ağrıtmadan huzur içinde geçiriyorsunuz günlerinizi. Ayrıca her çocuk hayırlı olmuyor, anasını babasını huzurevlerine yatıran evlatlar da var, hani nerde senin onca emeğin? Bazı çocuklar , ebeveynlerinin katili oluyor, anasını babasını döven evlatlar da var, çocuklarına dört dörtlük annelik yapmasına rağmen özgürlüğünden ödün verdiği için ağlayan kişiler de var. Evliliği devam ettiren faktör aslında çocuk değildir, çocuğu takıntı haline getirenler için çocuk hususu evliliği bitirir lakin ikinizde hemfikirsiniz, onun için evliliğiniz yürür, daha çok birbirinize zaman ayırırsınız, tamamen birbirinizin olursunuz, çocuk sizin birbirinize ayıracağınız zamanı minimuma indirir. Şu an hasta olmak senin için öyle önem teşkil etmezken çocuğunuz olduğunda hastalanmak dahi senin için lüks haline gelecek, şu an kafana göre karar veriyorken çocuğun olduğunda öyle olmayacak, çocuğunu da hesaba katacaksın, eşinle olan özel hayatın minimuma inecek, hızlı hareket etmek zorunda kalacaksın. Ayrıca çocuğu /çocukları olmasına rağmen boşanan kişiler de var , çocuğunuz olmamasa da evliliğiniz sürer, çünkü siz birbirinizi seviyorsunuz ve çocuk için de evlilik yapılmaz , evlilik sevgi, saygı , uyum üzerine yapılır, bu değerler varsa evlilik yapılır, çocuk için evlenilmez sadece. Zor olan insanın yoldaşını bulabilmesidir, siz zor olanı başarmışsınız. Ayrıca izlemeniz için şu videoyu bırakıyorum buraya.
https://youtu.be/MfiLlbUjBtw
Eminim ki sizlerden harika anne, baba olur, travmalarınızdan ötürü çocuğa iyi gelememekten korktuğunuz için ebeveyn olmuyorsunuz lakin bence çocuk şart değil
Müge Anlı'da çok güzel özetlemiş, izlemenizi tavsiye ederim
www.instagram.com/.../?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Evet, çocuksuz bir evlilik yürüyebilir. Çocuk sahibi olma tercihi kişisel ve çiftlere özgü bir karardır. Bazı çiftler, çocuk sahibi olmayı tercih etmezler ve bunun için geçerli sebepleri olabilir. Önemli olan, çiftin bu konuda ortak bir anlaşma sağlaması ve bu tercihi desteklemesi önemlidir. Çocuk sahibi olmama tercihi, çiftin yaşam tarzına, kariyer hedeflerine, finansal durumuna, sağlık durumuna ve kişisel tercihlerine bağlı olarak şekillenir. Her çiftin aile yapısı ve mutluluk tanımı farklıdır ve çocuksuz bir evlilik, bu çiftler için tatmin edici ve anlamlı olabilir. Çocuksuz bir evlilikte, çiftler daha fazla zaman ve özgürlük sahibi olabilir, kariyerlerine odaklanabilir, seyahat edebilir, hobilerine zaman ayırabilir ve birlikteki ilişkilerine daha fazla odaklanabilirler. Ancak, çocuksuz bir evlilikte de kendinizi ifade edecek, anlam bulacak ve ortak amaçlar oluşturacak faktörlerin üzerinde çalışmanız önemlidir.
Kararınıza saygı duysam da bu çocuk yapmanıza engel değil ki? Sonuç olarak iyi bir çocukluk geçirememiş olmanız sizin suçunuz değil. İnadına çocukla çocuk olur, kim bilir belki de yaşayamadığınız çocukluğu onun ile yaşarsınız. Bence çocuğunuz olmalı artık, daha fazla ertelemeyin...
Çocuk Bereketi Bereketi ile Sevici, Neşe Getirir Huzur Getirir Evin Herşeyi Olur O bebek Bütün Evin Gözü Üzerinde Olur Nasip Olursa Beli Oda Bir Yıl Ertelerim O da Zannetmiyorum Yaşınız Ortama Ama Yapmanız Lazım Buna En İhtiyac Olduğunuz Zamandasınız
Cevap
37Cevap
Kendinizi hazır hissetmiyor iseniz diyecek bir şey yok amma velakin zaman geçince çocuk çok istiyoruz deyip uğraşmakta var.. Hak weririm çocuk sahibi olmak çok mühim ciddiyetli bir iş. Ömründen misliyle sunuyorsun.. Yipraniyorsun fakat son derece memnun kalıyor insan.. O hissiyatların yerine ne koyarsan koy veremez, yeşertemez.. Şuraya birçok örnek verebilir, kelimeleri süsleyebilirim ama hiçbiri gerçeği kadar güzel olamaz.. O koku o ilk gülüş o ilk adım ve o ilk söz.. Anne ve Baba.. insanin ömründe tek izinli hırsız evlattir..🎈
Niye yurumesin hem evlatlik edinmek de ne guzel bir sey o da anne baba olmak ki yani illa affedersin de o cocugu icinden cikarmakla olup bitmiyor her sey, tam tersi ona bakmak saygi efendiligi ahlakligi insanligi ogretebilmek asil caba gerektiren seydir yoksa herkes iliskiye girip hamile kalip dogurabilir, bir sey mi yapiyon sanki zaten bir kere hamile kaldin mi 9 ay sonra kendiliginden dogum oluyor bir sey yapmana gerek yok ama dogduktan sonra bakmama gibi bir durumun yok bakilacak o cocuga o yuzden dogum degil cocuga bakabilecekmisiniz ona gore seciminizi kararinizi alin…
Tabiki yürür. Siz istemiyorsanız ve iyi bir anne , baba olacağınızı düşünmüyorsaniz zaten yapmayın. Dünyaya getirip getirip sevgi göstermeyen doğru düzgün annelik babalık yapamayan bir sürü insan var. Ve o çocukların hayatı berbat durumda. En azından siz bunun farkındasınız ne güzel.
Açıkcası benim de hayalim o yönde. Ebeveyn olmak, bu kadar kolay olmamalı. Ben de kendimi bir çocuğu incitmeden, yaralamadan büyütemeyeceğim korkusuyla hep uzak tutuyorum bu hayalden. Bir çocuğun hayatı söz konusu olunca bencilliği bırakmalı ve evcil hayvan ister gibi sevmek için çocukta yapılmamalı. Bence doğru olanı yapıyorsun. Ayrıca soğuyacağınızı zannetmiyorum.😊
Evlilik yürür ama çocuk güzeldir endişeleriniz yersiz
İkimizinde travmaları var
Olabilir ona bunu yaşatmak istemeyeğiniz için ona iyi bakarsınız
Siz istemediğiniz sürece yapmayın. Çocuk yapmak bir mecburiyet değil. Bu durumda empati pek yapamıyorum bende çocukluk yaşamadım ama çocuklarıma yaşatıyorum. Ama eğer bakamaycağınızı, onu sevemeyeceğinizi düşünüyosanız yapmayın tabiki. Çocuk yapmak basit, önemli olan o sorumluluğu alması
yürümez aplaa çocuk mutlu bir evliliğin meyvesi olabilir.. hee evlilik mutsuzsa yapmayın.. sizin çok iyi geçti diye onun ki iyi geçecek ya da kötü geçti diye kötü geçecek değil.. birlikte geçridiğiniz zaman ve anılar önemli..
neden yürümesin ki ilerde pişman olsanız ama durumlar çocuk sahibi olmaya uygun olmasa menapoz vs. o zaman da evlatlık alırsınız olur biter hem karşılıklı olarak istenmiyorsa gayette olmadan da yaşanır
Benim ortanca dayımın çocuğu yok ve yıllardır evliler. Hâlâ da evliler... Evliliğin yürümemesi için ekonomik sıkıntı ve eşler arasında sürekli yaşanan tartışma, ihanet, sevgisizlik gibi kavramların olması gerekir. Bunlar yoksa gül gibi geçinirsiniz.
Gayet de iyi yurur. Bazi ciftlerin cocugu olmuyor gayet guzel mutlular geziyorlar kopek ayagi yemis gibi 😄cocuk olmamasinin avantaj da cokmus diyorlar 😄
İkinizin ortak olarak aldığı bir kararsa gördüğünüz gibi 4 yıldır gayet güzel ilerliyor bu şekilde de ilerler inşallah. Evlilik, aile olmak ibir çocuk doğurmakla olmuyor
Bence çocuk evliliğin gerekliliği özellikle belirli yaşlarda ondan sonra çocuk isteseniz ve yapsanız atıyorum 40lı yaşlardqa çocuk seni arkadaşlarına babannem anneannem diye tanıtır yaşlanınca çocugun yokluğunu daha iyi anlarsınızda iş işten geçmiş olur.
Ama genede siz bilirsiniz ileriyide düşünmek lazım kendinizi değilsede çocuğu.
O değilde babannem gibi konuştum hshsuau
Yürümez demek bize düşmez, bence nasıl mutluysa öyle devam etsin çiftler. Bir şeyleri olsun diye yaşamak mutsuzluk yaratır asıl.
Cevabını kendiniz vermişsiniz zaten ikinizde istemiyormuşsunuz yani fikir ayrılığı yok ki tabi ki yürür
Çocuğunuz olmayınca birbirinizden sıkılmaya başladığınızda aşkınız sevginiz azaldığında sızı birbirinize bağlayan hiçbir şey kalmaz bence
Süreç değişir ama mutlaka biter diye düşünüyorum bi süre sonra Farklı düşünüyorsunuz ve büyük bir pişmanlığa dönüşebilir
O yaştan sonra olmamalı zaten birde kötü bir çocukluğunuzun geçtiğini yazmışsınız kesinlikle olmamalı
Bir birinizi seviyorsanız ve ikinizin de isteği buysa yürür. Şahit olduğum bir çok çift var ve çokta mutlular.
Ne kadar kötü çocukluk geçirmiş olsan da yalnız hayat geçmez. Çocuk evin neşesidir ve sizlerde çocuğunuza çok iyi anne baba olmanız lazım.
Olabilir sizin ikinizin kararı bu ama dikkatli olun hamile kalma eşin spermlerini dondursun o zaman daha korunaklı olur
Yürüyebilemez 🤗
Çocuk bence evin neşesi huzurudur ne öyle cenaze evi gibi sessiz sessiz yaşanır mı!
çocuk yapmıcaksam neden evlenip bir kişiye bağlı kalayımki saçma bana göre.
Yürür ama cocugun yeri ayri cok guzel bir duydu insallh allah gönlunze gore verir
Her evli çift çocuk sahibi olmak zorunda değil tercih meselesi çocuk sorumluluk ve sabır isteyen bir iştir anladığım kadarıyla siz eşinizle daha çok zaman geçirmek ve daha rahat olmak istiyorsunuz
Yürür niye yürümesin ki
Bilinçsiz çocuk yapmaktan daha iyidir
Yürür tıbben çocuk yapamayanlarınki nasıl yürüyorsa sizinkide yürür merak etme
baktın yürümüyor fikrini değiştirirsin canım ne olcak
Yürür Tabiki sizin kararınız kimse bişe diyemez de
Kaynanan laf ediyor mu
Yürür bence. Çocuk için evlenmez çoğu insanlar, genelde birbirlerini sevdikleri için evlenirler
Bence daha iyi bol bol rahat rahat seks yaparsınız çocuk olunca insan rahat seks bile yapamıyor
Yürür, çok bir yakınım var çocukları olmuyordu ve yok 28 yıldır evliler.
Tabii ki yürür. Hatta tüm zamanı birbirinize ayırıp, birbirinizin en değerlisi olursunuz.
Yürür neden yürümesin. İsteyip de sahip olamayan çiftlerin bile yürüyor. Sizin ortak kararınız bu konuda fikir birliği yaşıyor olmanız cok iyi bir şey
Çocuk yapmak şart değil ki. İstemiyorsanız yapmazsınız yani bu size kalmış
Yürür xe çocuk evin nesesidir huzurudurr bence bir daha düşünün derim
Evlilik demek çocuk demek değil önemli olan gönüllerin bir olması
Yürür ama bir zaman sonra özenir istersiniz bence
Yürümeyi bırak koşar bile. Olur tabiki herkesin çocuğu olmak zorunda değil
Yürür ikiniz de isterseniz yürütmeyi.
Doğum yapmadan evlilik daha iyi yürür bence ama cocugum var benim Allaha şükür evimin neşesi olmadan once de iyiydik ama
Bir süre sonra sıkılırsınız. Çocuk evliliğin meyvesidir
Sana bir şey diyim mi en iyi en güzel evlilikler çocuksuz olur
Evlilik yürür tabi ama çocuk da iyidir
Biz iyi değiliz işte sorun orada
Psikoloğa gittikten sonra deneyin
Evet gidiyoruz çok sagol
Meyvesiz ağaç olmaz derler de bal gibi olur meşe söğüt kavak ağaçları meyvesizdir yani demem o ki herkes elma armut ağacı olmak zorunda değilllll
Zaten aranızda gerçekten belli bir sevgi bağı varsa elbette çocuk düşünürsünüz düşünmeme ihtimaliniz yok yani
yurur yurur. eger hazir hissetmiyorsaniz bi cocugun hayatinin mahvolmasina gerek Yok
yürür neden yürümesin. ama seks yoksa sıkıntı
Niye korkuyorsunuz peki ikinizinde ilk evliliği mi
Benim ikinci onun birinci
İkimizinde çocukluğu berbat
Peki ilk eşinden çocuğun var mı ve ilk evliliğin ne kadar sürdü
Hayır yok
1 hafta
Niye 1 hafta sürdü peki sorun neydi
Yürür niye yürümesin
Teşekkür ederim
Rica ederim dış seslere kulak asmayin keyfinize bakın kararlariniz sadece sizi ilgilendirir
Evliliğin yürümesi için illaki çocuk mu gerekiyor
çocuk olmalı bence ya yasiniz da çok büyük
Yürüyebilir yürütenler var
neden düşünmüyorsunuz?
Nedenini yazmış ya
farkettim
İkiniz de istemiyorsanız bitmiştir kime ne
Abla yürür yürüyorda boş ver cocugu
daha bu yastan sonra nr dogumu ne cocugu.
@gonegirl_ ben cocuklu evlerde cokca bulunuyorum icindeyim. bu yaslar cocuk yetistirmeye uygun degil.
@gonegirl_ 👏🏻👏🏻👏🏻
Daha çıtı pıtı olsun diye 12 yas olmali dersiniz siz
Yürür fantaziniz bol olsun
İki taraf istemiyorum diyorsa problem yok
Çokda güzel yürür hele ki ikinizde istemiyorsanız
Tabii ki yürür yahu niye yürümesin..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?