2 yıllık evliyiz. Ben 28 eşim 32 yaşında. Herkeste çocuk beklentisi var ama ben anne olmak istemiyorum. Çocuk bakmak istemiyorum. Eşim de aynı şekilde. Çok gezeriz her gece dışardayız. Özgürlüğüm gidecek gibi geliyor bildiğiniz korkuyorum çocuk olayından. İnsanlar bizi çok yadırgıyor çocuk düşünmüyoruz diyince. Bu garip mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl2003 yılında evlendim 23 yaşımdaydım.
kızımı 2010'da dünyaya getirdim. uzuna bir süre çocuk istemedik gerek de görmedik açıkçası
bu karar size aittir. garip değil gayet doğal
her çift anne baba olacak dite bir kural yok
ama şunu da söyleyeyim, gezmeyi benden çok seviyor olamasın. biz kızımla bebeklğinden beri her yere beraber gittik. gezdik tozduk. o da alıştı. gece hayatı dersen, bırakırsın birine çıkarsın yine her akşam olmasa da.
elbette biraz ket vurulacak ancak bu geçii bir süre için83 Yorumla
Soran+1 yılYa bende anne olma isteği de yok. Çocuğum olsun diye bi hevesim yok
- +1 yıl
eşin de aynı fikirde ise kime ne :)
Soran+1 yılEvet o da benim gibi. Öyle olmasa napardım bilmiyorum
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet garip, gençken çocuk yapmak daha iyi. Siz yine gezmelerinize giderdiniz bakıcı tutup ya da çocuğu birine bırakıp... İleride daha zor olur. 40'lı yaşlarda çocuk yapsanız çocuk büyütmeniz zor olur ve hatta belki torun sahibi olmadan bile ölürsünüz. Ha yok çocuk hiç istemiyoruz diyorsan o sizin bileceğiniz iş ama ileride pişman olursunuz. Soyunuzu devam ettirecek, adınızı yaşatacak kimse olmayacağı için.
90 Yorumla
+1 yılBence bu tercih meselesi gibi görünsede bence sen çocuktan ziyade çocuğa bakarken eski hayatının olmaması çocuğa endeksli olmaktan korkuyorsun. Benim tavsiyem çocuğu yap bi tane de bakıcı tut ya da dışarı çıkacağın zaman çocuğu annene baksın.
Büyüsün gitsin. sende özgürlüğünü yaşa , tamam illa ki kısıtlaanır ama dısarı bir yemeğe cafeye vs yerlere gidebilirsin00 Yorumla
Bu sizin hayatınız. Kimsenin buna karışma hakkı yok. Ortak bir karar almışsınız kime ne? Her evlenen çocuk yapmak zorunda sanki. Siz isterseniz yaparsınız, istemezseniz yapmazsınız. Kimse de karışamaz. Bu kadar basit.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
108
Cevap
147Cevap
- Tarih+1 yıl
Tabiatın vazgeçilemez gibi görünen bir noktası da üremektir. İnsanoğlu üremeyi şüphe yok ki en çok hayvanlar âlemi üzerinden tetkik edebilmiştir. Bununla birlikte hayvanlar âleminin üreme sürecinde büyük değişikler görülmezken, insanoğlunun tarihi süreçte kaçınılamaz olarak geçirdiği büyük değişimler, aile yapısında da aynı orandaki değişiklikleri beraberinde getirmiştir. Önceleri savunma yahut saldırı için ilkel topluluklarda kalabalık olmanın bir anlamı söz konusu idi. Tarım faaliyetlere geçilmesiyle birlikte de uzun yüzyıllar boyunca -tâ ki sanayi devrimine değin- üreme süreçleri, tarımsal faaliyetlerin paralelinde gelişmiştir. Çünkü topraklara hâkim olmak, ondan en büyük oranda verim alabilmek kalabalık bir üretim nüfusunu gerekli kılmaktaydı. Bu durum Sanayi Devrimi ile başka bir sürece evrildi. Öyle ki düne kadar kadını -saltanat sistemi gereğince tahta geçen kraliçeler haricinde- görmezden gelen toplumlar kadınları dahası çocukları fark etmeye başladılar. Böylece insanoğlunun üreme süreçleri bir kere daha çağ atlamış oldu. Nüfusun, üretim-tüketim dengesi ekseninde artışı kabul gördü. Fakat bu devrimi takip eden yüzyılların hızlı akışı, gelişmelerin birbiri ardınca gelmesi ve önünün alınamaması biyolojik bazı süreçlerle birleştiğinde yavaşlamaya hatta kesintiye uğramaya başladı...
Lafı uzatmamak adına bu özetten sonra diyebilirim ki insanoğlunun binlerce seneye yayılan üreme serüvenin geleneksel noktalarını bugünkü çağda dahi hemen kırmak kolay değildir. Ancak artık karar mekanizmasının yalnızca çiftler arasında olduğuna dikkat çekmek gerekir. Elbette ki birileri sizin çocuklarınızı görmekten mutlu olacaktırlar. O mutluluk anını görmenin sizleri de mutlu edeceğine inancaktırlar. Çocuğun evliliğin ve aşkın devamlılığı için olmazsa olmaz olarak görecektirler. Lâkin bu karar tüm sorumluluklarıyla ancak çiftlere aittir. Bunu bir mesele olarak görme noktası ancak çiftlerden birinin çocuk istemesi ve diğerinin istememesi hâlinde söz konusu olabilir. Geri kalan her şey belli duygusallıkların ve teferruatın bir ürünü olarak kalacaktır. Kalbinizi ferah tutunuz. Paha biçilemez olan birbirinize duyduğunuz sevginiz ve bu yolculukta paylaşacağınız heyecanlarınız olacaktır. :) :) :) :) :) mutlu kalınız20 Yorumla
+1 yılBaşkalarının beklentisini ve düşüncelerini fazla önemsemiyorum. Öncelik benim.. öncelik kararlarimi bazen kızıma göre endeksleye biliyorum ama şu an çok küçük diye. Bana ayak uydurmaya başladığı zaman onu da kendime endeksleyecegim. Neyse gelelim konuya.
Çocuk bambaşka bir dünya. Allah isteyen herkese yasatsin o muhteşem duyguyu. Ama gerçekten hazır değilsen ciddi anlamda kimseyi duyma ve dinleme derim. Tamam toplumu olusturan ailedir ilk beklenti haliyle çocuk aileyi tamamlayan temel unsurlardan biri. Yani insanlarin beklentisi normal. Ama uygulayip uygulamamak senin kararin ve herkes saygi duymak zorunda. Zira çocuk heyecan işi 9 ay boyunca heyecanla sevgiyle ve sabırsız bir sekilde beklenmeli çünkü onu hakediyor. Ama.. amasi var annelik iç güdüsel dense bile bir süre adapte olamiyosun eger istenmeyen çocuk olursa o adaptasyon süresi tam bir cehenneme dönebilir. Daha da önemlisi hayati o küçük canlıya zindan etmek bir yana kendine de etmenin anlami yok
Yapmayın ikiniz ayni heves ve istekle o bebişi beklemeyecekseniz yapmayin. Konuşan ve beklentisi olanlara da gülüp geçin.30 YorumlaMerhaba..
Öncelikle insanlara çocuk istemiyoruz diye cevap verme zorunluluğu hissetmeniz de maalesef hoş bir durum değil.
Bence eşinizle birlikte ortak karar alıp
" Kısmet " deyip geçin, detaya girmeyin.
Isteyenlere de sadece " Kısmet " kelimesini tekrar edip gülümseyin.
Diğer konu ya gelince
Bence insan Neredeyse her gün dışarıya çıktıkları için çocuk sahibi olmamayı düşünmemelidir.
Yani bu durum tabii ki bir etken olabilir ama çocuk sahibi olmamak için bahane edilecek bir durum olmamalı diye düşünüyorum.
En azından ileride fikriniz değişirse bunu aklınıza getirip dillendirmeniz bile ileride çocuğunuzun kulağına giderse hoş bir durum olmayacaktır.
Belki fazla detay gibi geliyor size ama çocuk sahibi olmak;
Insan hayatında bence çok değer verilmesi ve önemsenmesi gereken, bu sorumluluğu da alabilecek maddi ve manevi imkan olduğu takdirde hayata geçirilmesi gereken bir durumdur.
Örneğin;
Bazı büyüklerimizin söylediği gibi
"Çocuk kısmeti ile gelir,
Sen yap zaten bir şekilde kardeşim büyür"
gibi cümlelere de asla itibar etmeyin derim.
Bazı duygu düşünce ve inançlara saygım her zaman sonsuzdur.
Ama hiçbir şey kardeşim doğduktan sonra zamanı geriye almanıza olanak vermeyeceğinden nasıl ki eşiniz ile oturup evlenme kararı almadan ince eleyip sık dokumuşsanız
(öyle olduğunu tahmin ediyorum)
- ki bunun hazırlık sürecinde ayrıntılara verdiğiniz zahmetten bahsetmiyorum bile :)
Çocuk yapmadan önce en az o kadar detaylı bir hazırlık yapıp karşılıklı konuşmak durumunda olduğunuzu düşünüyorum eşinizle.
Kararınız her ne olursa olsun
Her şey gönlünüzce olsun..
🥂🌼00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHazır olmadıkça yapma çocuk falan. Ki sen bu kafayla hazır falan da değilsin. İleride bilemem ama şu an yapmaman en doğrusu ve garip de değil.Çocuk çok ciddi artısı eksisi düşünülerek girişilecek bir iş ve bu devirde çocuk sahibi olmak için eşine ve kendine çok güveniyor olman lazım sonuçta çocuk mutlu ailede büyümeli ve devir de kötü. Boşanma olmamalı. Ben boşanmış aile çocuğu olarak sana bunu söylüyorum. Eşinin seni ve çocuğunuzu üzmeyeceğinden gitmeyeceğinden sorumluluk alacağından seni aldatmayacağından kısacası evliliğinizi olumsuz etkileyen bir şey yapmayacağından emin olman lazım. Tabi bu devirde her şey de pahalı.Çocuğun masrafları olacak bunları karşılayabilmek lazım. Manevi olarak onu iyi yetiştirip topluma kazandırabilmeniz lazım. Manevi sıkıntılarında ondan daha güçlü olup destek olmanız lazım. İnsanlar düşünmeden ve sırf anne baba olmak için, atalarından gördüğü için çocuk yaptığı için toplum mutsuz bireylerle dolu. Aşağıda da yazmışlar yok anne olmak muhteşem bir duygu bunu tatmalısın vs vs diye ama anne olmak için çocuk yapmak bencilliktir ego tatminidir. Sırf sen bir duyguyu tadacaksın diye bir birey bu dünyaya gelmek zorunda değil. Sen de doğursan o bir birey ve onu zaten o istemeden yapıyorsunuz. Bari o dünyaya geldiğinde neden beni yaptınız dedirtmeyecekseniz onu dünyaya getirin. Anne olma duygusunu tatmak için değil.
10 Yorumla
+1 yılTam bilgi alanım arkadaşım. 24 yaşımdayım eşim 37 yaşında. 2 senedir evliyiz ve 1 yaşında bebeğimiz var. Bu dönem içindeki fikirlerim şu şekilde ki her kadın anne olmak zorunda kesinlikle değil. Çocuk demek yük demek çocuk demek aşırı sorumluluk demek. Uykusuz yıllar demek en önemlisi aşşşırı derecede sabır demek. Dışarı aktiviteleri belki 6 aydan sonra az az başlasa bile gece hayatına son demek o büyüyene kadar. Şunu da düşünüyorum ki çocuğu yapıyorsa bir kadın anasına babasına büyüttürmesin kardeşim kendi baksın. Öyle bakıcının annenin babanın verdiği terbiyeyle olmuyor kadın kendi disiplinini vermeli çocuğa. Hem bunlarla bitmiyor ki ülke berbat halde biri kapıp kaçacak korkusu bile cabası. İlerde anaokulu parası özel okul parası bunlar hep düşünülmeli. Devlet okulu da seçenek tabi ama o zamana imam hatip olmayan okul zor buluruz gibi geliyor. Ama bi yandan da şu var ben illa ömrüm boyu bi çocuga öyle böyle sahip olcam diyosan düşünceme göre erken yap kurtul ileriki dönemin sana kalsın. En fazla okula başlayana kadar zorluk çekersin sonra bi gece anne bak baba bak dersin en azından.
01 Yorumla- +1 yıl
Bak bunun birde doğum sancısı var sezaryen cocuk sağlıgı için cok da önerilmeyen bir yöntem normal doğumunda acısı bire bin kemik kırılması diyim sana. Hiçbir kadın çekmek zorunda değil. İstememek hakkı. Ya daha çok sey sıralarım. O yuzden otur kendın karar ver kimseyi bağlamaz insanlar anca boş konuşur. Annem 11 sene engelli kardeşime baktı. Kardeşim vefat edince tüm millet yine bebek yap dedi ama biri bi gün kapımızı çalmazdı hani anlatabiliyor muyum?
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 399 cevap paylaştı.
u +1 yılAçıkçası cümledeki “herkes” kendi hayatına baksın. Çocuk istiyorlarsa yapsınlar. Siz de kulak asmayın. Hayat sizin, ikiniz de istemiyorsanız, kimsenin lafıyla beklentisiyle hareket etmeyeceksiniz tabii. Zaman ne gösterir bilinmez. Belki bir kaç sene sonra, çocuk olayına daha farklı bakarsınız. Çocuk engel değil, dışarı çıkmanıza, gezmenize ve birlikte vakit geçirmenize. Ayrıca çoğu evliliği daha sağlamlaştırdığı ve çiftleri birbirine daha çok bağladığı da bir gerçek. Eşin işten geliyor “babacığım hoşgeldin” diye kucağına atlayan bi sevgi yumağı 🙃 en stresli koşuşturmalı günlerimde yeğenime sarılıyorum ve stres sıkıntı her şeyi unutuyorum. Çocuklar bu dünyaya gönderilmiş en etkili ağrı kesici
20 Yorumla
+1 yılHayır tabikide garipsenecek bir durum yok. Bende evlenince ilk 3 yıl neredeyse yapmayı düşünmüyorum. Önce evlilikten sonra bir düzen oturtmak önemli olan evliliğin tadını çıkartmak gezmek istiyorum. Birde çocuğumuz için iyi bir gelecek vermek için maddi unsurları göz önüne alarak bir toparlanmak gerekiyor bu anlamda bende düşünmüyorum. Tabii sonrası için mutlaka istiyorum bebekleri çok seviyorum ve bana psikolojik açıdan çok iyi geleceğini düşünüyorum.
İstediğin zamanda yapabilirsin hiç kimseye bu konuda takılma hayat sizin hayatınız
İyi geceler 😄00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılAslında ortalama 3 sene çocuk yapmamak en iyisi ama artık evlilik yaşı yükseldi o açıdan abartmamak gerek ve bir jinekolog söyledi kadının doğurganlığımın yumurtalık sağlığının ideal olduğu en son yaş 28 dedi. Doğumdan 1 ay öncesine kadar gezersin sıkıntı yok millet ağır işte çalışıyor bir şey olmuyor. Doğunca da arada annene, kayınvalidene kakala onlar baksın sen gezmene devam edersin. Bu arada gebe olunca bu seferde bebek ön plana çıkacak hormonlardan dolayı, doğunca da aymı öyle. İyi ki yapmışız diyeceksin.
01 Yorumla- +1 yıl
Bakıcı tutsan da olur.
Gizli Üye(25-29)+1 yılGayet normal hatta mantıklı.Çocuk gelince sosyallik sıfır işten geri kalan tüm zanınızı çocuk yiyiccek yiyiceği temizliği dağıttığı pisletti kırdığı yerleri temizlemekle hastalıklarıyla ilgilenmekle ve okula götrür getir yaşıyor ve tecavüz edilmiyo oluşundan emin ol... gibi dünya kadar anlamsız yüke maruz kalıcaksınız. Çocuğu olanın min 30 senesi hayatının çocuk alıyo emiyo bitiriyo okjulu okul parası bezi sütü vssi derken bir çocuk min 500 bin tl ile 10 milyon tl arasına geliyor. Her gün 100 gr makarna yedirirseniz falan giyisi falan ikinci el toplasanız bile maliyeti min 500 bin tl gelmekte. Onun yerine git 500 bin tl arsa al ev al yatırım yap hiç değilse 20 ye geldiğinde hor görümez ya da devletin sorumsuzluğundan onca yatırım yaptığın çocuk ölüp gitmez.
10 Yorumla
+1 yılGaripsenecek bir durum yok.. Ne istediğinizi biliyor olmanız, kendinizi tanıyor olmanız çok güzel..
Çocuk, adanmışlık gerektiriyor.
Çocuğunuza bakıcı tutsanız da güvenilir olup olmaması hep kafanızı meşgul edecek..
Eşinizle hemfikir olduktan ve mutlu olduktan sonra bırakın konuşan konuşsun..
Çocuk sahibi olmak için evlenilmez ki.
Siz kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman ebeveyn olursunuz12 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlara istemediğimizi söyleyince laneyliymişiz gibi bakıyorlar inanın
- +1 yıl
Kendileri öyle çünkü.. İnsan kalbinde ne taşıyorsa karşısındakine de öyle bakar
Ben de seninle aynı düşüncedeyim, herkes beklenti içerisinde ama ne düşündüklerini çokta umrumda değil 😅
46 Yorumla
Soran+1 yılAnne olma isteğim de yok. Çocuk görünce heves etmiyorum. Çevremde kimse beni anlamadığı için kendimde sorun varmış gibi gelmeye başladı
Soran+1 yılSorumluluğu da alırsın birşeyi istiyorsan. Bende istek yok ki. Sen yine istiyor ama çekiniyormuşsun
Soran+1 yılSana sarılmak istiyorum şu an. Benim gibi birileri varmış 😅
Neden garip olsun ki. Bende evlendiğim zaman tabiki şimdiki planlarımda değişiklik yapmzsam ilk 5 sene çocuk istemiyorum.
Hem evlilik sorumluluğuna yeni alışıyorken bir de çocuk sorumluluğu fazla.
Ayrıca evliliğim tadını çıkarmak lazım bir süre. Zaten yorucu bir süreçten geçmiş olacağız. Kafa dinlemeki birbirine alışmalı00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanların sizi yadırgama gibi bir hakkı yok!
Önemli olan eşinizle hemfikir olmanız. İkinizde istemiyorsanız ne ala. Biriniz isteyip diğeri istemeseydi evet garip derdim veya ilişkiniz tehlikede derdim. Ama kafa dengi birini bulmuşsunuz. Çocuk isteyip istememek size kalmış. Bu özel hayata dahil. Üçüncü kişilerin bu kararda yeri yok. Ben sizi anladım. Herkes benim kadar anlayışlı olmayabilir ama saygı duymadığınız kişiye bile saygı göstermek zorundasınız.00 Yorumla
+1 yılİnsanlar başkalarının hayatına burnunu sokmayı çok seviyor nedense. Alacağınız bu karar sizin haricinizde kimseyi ilgilendirmez. O yüzden milletin ne dediğini pek takmayın. Haa benim tavsiyem çocuk güzel olur evde. Sadece şimdi için değil ilerisi içinde. Ayrıca çok da geç kalınmaması lazım yaşlarınız ideal. Ama bu tabi benim kendi düşüncem size yapın veya yapmayın demiyorum. Bu kararı siz kendiniz vereceksiniz. Hazır olduğunuzu hissettiğinizde bu yola girmenizi tavsiye ederim :)
00 YorumlaKesinlikle tuhaf değil bu durum. Aksine çok normal ve doğal. Siz çocuk yaptınız da ne oldu, doğru düzgün yetiştirebildiniz mi sanki de onlara. Çocuk yapmak veya doğurmak marifet değil. Düzgün birey yetiştirebileni de daha görmedim bu toplumda. Keşke onlar da yapmasaymış. Hayatım bence sen çok doğru yapıyorsun, onları sakın dinleme. Birbirinizin tadını çıkarın
00 Yorumla
+1 yılSalla onları. Onların çoğu gaza gelip çocuk sahibi oldu. Sürü psikolojisiyle sizi de sürüye katmak istiyorlar. Çıkartın keyfini, dengesiz konuşan & davranan olursa da çekin s*ktiri olsun bitsin. Hayat sizin, 1 tane çocuk dünyaya getirmek yerine 10 tane çocuğun hayatına iyi şeyler katsanız o daha yararlı. Boşversene. Yaşamaya devam, takmayın kimseyi bakın keyfinize.
00 Yorumla
+1 yılSen milletin dediği boş ver kendi kafana göre takıl birdan sorunca bilr yadirgayanlar olabilir ben çok genç yani 30 yaşımda evlendim en son bir çocuk yaptık ama exeşim gebe iken ben gorevim dolayısıyla bir kaza geçirdim ve ortada çocuk olmasına rağmen benim tedavi sürecimde yanımda olmadığı için onu bosadim ama şimdi kızımı özlüyorum o da göstermemek için mahkemeye dahi vermiş
00 YorumlaBu devirde çocuk yapmanın çok fazla dezavantajı var. Maddi ve manevi olarak evliliği çok etkileyecek aranız da ki kıvılcımı ateşleyecek türden ancak ileri ki zaman da negatif etkiler lişkiniz de artık sen ben değil biz olur bir birinize zaman ayıramazsınız. Bunu eşinizle birlikte vermeniz avantajlarını ve dezavantajlarını düşünmeniz çocuğun ileri ki durumunu düşünmeniz gibi şeyler yapmalısınız kaldıramayacağınız taşın altına girmeyin.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılevet garip.
yaslarınız cocuk ıcın uygun.
velhasıl ;
ıkı tarafta su an ıstemıyor evlendık gezelım yıyelım ıcelım pompa yapalım seklınde ortak kararı var ve daha sonra cocuk sorumlulugu almak ıstıyorsa , baskalarınada pok yemek düşer.00 Yorumla Salla yaa benim ailem beni yaptı da ne oldu bir insan 14 yasindan 24 yaşına kadar mutsuz olur mu çok fakirdik çok çirkindim kimse yardım etmedi kimse arkadaş olmadı adam yerine koymadi? Cok komik bir sey soyleyim annem çocuk yap der ama cocuguna ben bakmam der ayni zamanda bu ne yaa.. Çoğu insan yaşlanınca bana baksın diye çocuk yapıyor... Zaten çocuk yapmak ilüzyon bence insanlar soylari devam edince bu dünyada hala devam ediyoruz zannediyor ne kadar saçma sen mezara girince bitiyor her şey...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiraz garip evlenmek biraz aile kurmak için ailede çocuksuz olmaz bir tane yapabilirsiniz çocuğun zararı olmaz annenlik duygusunun çok güzel olduğu söyleniyor belki çocuğun olunca suanki düşüncelerine kizacaksin keşke bana evlilik nasip olsa ben bir oğlum bir de kızım olsun isterdim
20 Yorumlaay iyi yapıyorsun ne çolugu çocugu ortalık pahalı millet birbirini kesiyo dışarda kimsenin kimseye saygısı kalmamış dogurmak önemli degil nerede yetişicek kardeşim hangi şartlarda büyüyecek işi gücü söylemiyorumiş bulmakta egitim almasıda sıkıntı en güzeli dogurmamak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk yapmamanızı tavsiye ederim, bu devirde okutmak, büyütmek onu geçtim altına bez almak bile zor. Gece uyanır ağlar evin içinde gün boyu koşar hiç çekilmez ve çok sorumluluk gerektirir. Arkadaşlarınız doğurursa gidin sevin hevesinizi alın çünkü çocuk sizin oldumu o kadar çilesini çektikten sonra o kadar sevimli olmuyor. Keşke herkes yapmadan önce düşünebilse şayet düşünmeden 3-5 tane yapıp okutamayıp vatana millete soytarı lazımmış gibi sokağa atanlar da var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk zamanlar bizde sizin gibiydik daha doğrusu eşim senin gibi daha çok isteyen taraf benim. Eşim 32 ben 38 8. Yılımız evlilikte bu sene. Hala çocuk olayına girmekten korkuyor yeni yeni dillendirmeye başladı ama İnan çok zor bir süreç. Neden bu şekilde anlamakta zorlanıyorum. Korkuyorum diyor vs. Şimdi sorunu görünce bana nedenleri sayabilirmisin diye yazma gereği duydum. Lütfen neden böyle 😔
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYinede sen bilirsin ama dışarda hayat geçip gidiyor sen keyfine bakiyrsn gayet mutlusun rahat özgür ne güzel demi... Bide senden bı parca senin yavrun sana muhtac senden bı parca doğduktan sonra asla senin yanından ayrılmayacak kokuna sicaklgna muhtaç bebek onu kucagna alınca diyeceksin ben bunca hayatı boşa yaşadım keşke önceden gelseydi diyeceksin
00 Yorumla
+1 yılŞahsen bende evli olsam bende istemezdim kadına istediğim gibi değer verebilmek için ve çocuk hevesim yok seni çok iyi anlayabiliyorum ve bu senin en doğal hakkın çocuk istemeyebilirsin bu bir suç değil insanlara kulak asma herkes kendi hayatına baksın
00 Yorumla
+1 yılIstedikleri jadar yargilasinlar. Hayat sizin hayatiniz ve kendinizi mutlu hissettiginiz gibi yasayin mutlaka. Cocuk yapmaya hazir degilseniz, bakmak konusunda da sorun yasarsiniz. Ve bu da cocugunuz picin mutsuz bir anne-baba figürü olusturur.
11 Yorumla- +1 yıl
Ayik kafayla bile dogru cumle kuramiyorum var anasini
Herkes çocuk isteyecek diye bir şey yok istememeniz garip değil sadece toplumumuzda evlilik demek çocuk yapmak ve seks olduğu için sizin çocuk istememenizi garipsiyor evlilik çocuktan ibaret değil. Size mutluluklar. :)
20 YorumlaDeğil, çocuk yapmayı bir görev ya da marifet sayan insanların beyni yok zaten boş ver.
64 Yorumla
+1 yılDeğil ve bende istemiyorum evlendik ürücez diye kural mı var yani 😂
62 Yorumla- +1 yıl
Sen adamsın
- +1 yıl
@İçseseduacı 😬
En mantıklı olanı yapıyorsunuz hele bu ülkede iki kere düşünmek lazım çocuğu.
43 Yorumla
Soran+1 yılBunu söylediğimde rızkı veren Allah diyorlar
Soran+1 yılArtık anlatmaya çalışmaktan bıktım ben. Boş boş bakıyorum suratlarına
+1 yılHerkes çocuk yapacak diye bir şey yok. Millet kendi işine baksın. Dün bende aynı durumu yaşadım. İstemiyorum diyorum, yadırgıyorlar. Çok istiyorsanız kendiniz bakın..
20 Yorumlabelki evlat edinseniz dünya daha güzel bi yer olur. bi çocuğun hayatı kurtulur, eğitim alır ve sıcak bi ev ortamında yaşamış olur. bu başarı da size bi ömür yeter.
20 YorumlaEvet tercih meselesi ama ben şu tarafdan düşünüyorum sen yapma o yapmasin bu yapmasın ülkede mülteciler mi doldursun nüfüsümüz azalıyor ne oldugu belirsiz insanlar cogalıyor.
20 Yorumla
+1 yılGarip değil aksine istemeyen bakacak durumu ve imkanı olmayanlar keşke baskı sebebiyle üreyip kardeşim telef etmeseler. İnsanların kendilerini ve ne istediklerini bilmeleri çok güzel
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle garip değil. Herkesin kendi hayatı. Siz ne zaman uygun görürseniz o zaman düşünürsünüz. İsterseniz hiç çocuk bile yapmazsınız bu kimseyi ilgilendirmez. Böyle garipmiş gibi düşünmemeni öneririm. Mutluluğuna bak. Hayat bir kere🙃
00 Yorumla
+1 yılBu sizin hayatınız. Kimsenin buna karışma hakkı yok. Ortak bir karar almışsınız kime ne? Her evlenen çocuk yapmak zorunda sanki. Siz isterseniz yaparsınız, istemezseniz yapmazsınız. Kimse de karışamaz. Bu kadar basit.
00 Yorumlabu konuda karar vermeden önce, 70 yaşına geldiğinde nelere sahip olmak isterdin ya da nasıl bir yaşlılık sana güzel gelirdi bi düşün. çevrende gıpta ettiğin ya da acıdığın ihtiyarları da mukayese edebilirsin mesela
00 Yorumla
+1 yılNiye anormal olsun ki? Herkes evlenince çocuk yapmak zorunda değil ki..
53 Yorumla- +1 yıl
Bu arada çocuk gerçekten kısıtlıyo herşeyi.. Zor çovuk bakmak büyütmek.. Çok çok istediğiniz zaman yapın.. Ya da yapmayın. İlla çocuk yapcaksınız diye bişe yok.. Hiç doğurmak istemezsen biraz büyümüş bi çocuk evlat edinebilir koruyucu aile olabilirsin
- +1 yıl
Abla bir şeyi merak ediyorum kadınlar arasında bu çocuk yapmama fikri çok mu nadir yoksa oran fazla mı? Ben de böyle bir evlilik yapmak istiyorum ama böyle birini bulamam diye korkuyorum.
- +1 yıl
@İçseseduacı valla bilmiyorum ki.. Ama son zamanlarda kızlar genelde istemiyorlar.. Mantıklı da bence.. Doğurcan vücut bozuluyo, maddiyat yok, manevi olarak zor, gelecek veremiceksen gerek yok. Bi de ilerde çocuk nasıl kişilikte olacak belli değil.. Ayrıca da dünyaya hem canından çok seveceğin hemde heran ölebilecek bi canlı getirmek.. Çok isteyen yapsın.. Umarım sende öyle birini bulursun🍀
Garip değil, henüz çocuk yapacak kıvama gelmemişsiniz , gezin dolaşın sevişin bol bol hayatın tadını çıkarın. yurtdışına çıkıp her türlü çılgınlığı yapın , sonra döner çocuk yaparsınız :)
02 Yorumla
Soran+1 yılBende hiç anne olma isteği yok. Gezmeyip evde otursam bile yok yani
Bu bir seçimdir çocuk ailenin olmazsa olmazıdır aileyi gerçekten aile yapar ne yazsam ne anlatsam boş biliyorum yaşanmadan ne zorluğu ne duygusu bilinemez
Olur inş bir gün02 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğu olan aileler bizden çok daha beter o nasıl oluyor peki. Birbirlerine tahammülleri yok
Hayır. Sırf çocuk için evlenilmez zaten. Ki, bence evlilik de aşırı saçma ama neyse. Hayır, garip, tuhaf bir şey kesinlikle değil. İnsanların dediklerini umursama.
10 Yorumla
+1 yılbende senin gibi dusunuyorum ama
yinede bir çocugum olsun isterim ilerde
ve bu yuzden 30 yasina gelmeden yapmam cocuk.
Yaparsamda gercekten hani çocugu krese filan yazdiririm ki isten gelince kendime vaktim olsun
ve cocuk sosyallesmis olur hem
ve bir haftasonu iste anneme vs birakirim bende vakit geciririm esimle
aksamda cocukla biraz oyle yani...11 Yorumla- +1 yıl
yani demek istedim, oncelik evliligim olur
sonra cocuk...
ve cocuk da istersem 2 tane maximum ben olursem hic yoktan cocugun bir kardesi olsun diye
Size saygı duyarım fakat benim için çocuk çok önemli ve çok istediğim bir şey. Çocukları çok seviyorum ve çok çocuğumun olmasını istiyorum. Düşünsenize evde minicik bir şey dolaşıyor 😅🥰
10 Yorumla
+1 yılYaa 2 kişinin 2si de istemiyorsa, niye garip olsun ki? Hem diyelim garip, normal olmak zorunda mısınız? boşverin yaa
20 Yorumla
+1 yılAh beee tam aradığım evlilik modeli sıfır çocuk, bolca cinsellik, gezme, kültürel faaliyet. Mutluluğunuz daim olsun inşallah.
20 Yorumla
+1 yıl3 yıllık evliyiz ben 22 eşim 30 yaşında benim için erken evet ben zaten düşünmüyorum da eşim 30 yaşında mesela onun yaşı geldi ama bende hala düşünmüyorum seneye isterim diye düşünüyorum evet eskisi gibi özgürlüğünüz kalmaz kesinlikle büyüm sorumluluk alıyoruz çok geçe kalmayın bence çok geç değil anca zamanınız geç kalmamışsınız bence ben 35 li yaşlarda daha iyi olacağını düşünüyorum zaten çocuk için hayatınızı yaşayın 🙂
00 Yorumla
+1 yılboş ver insanlari o cocugu yapip kucakalrina verdiginde onlar bakmayacak siz bakacaksiniz ceyrek altin bile takmazlar belki😂ikinci ne zaman tek simarir buna kardes lazim diye baslicaklar😂
00 Yorumlaçocuk eve mutluluk getirir çocuk beraketiyle gelir yine gezersiniz çocuğu babannesine anneannesine bırakırsınız
babasının işten gelmesini bekleyen bi ufak çocuk güzel olmaz mı00 Yorumla
+1 yılVay arkadaş ne özgürlüğe düşkün bir millet olmuşuz
Eskilerin hiç mi canı yokmuş.
Özene özene iyice kendini kaybeden bir millet olduk.
Garip bir durum bence00 Yorumla
+1 yılCocuk yoksa evlenmenin enayilik odugunu dusunuyorum. Beraber yasayin ama evlenmeyin. Cocuk olmuyordur ayri mesele ama bilerek cocuk yapmamak ahmaklik bence. O zaman evlenme
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 707 cevap paylaştı. Sizin kararınız..
Ama evlilikte çocuk olmalı bence..30 Yorumla
+1 yılÖzgür hayatı seviyorsun, ve bence şu an hazır değilsin. Bir zahmet korunun, eğlenmenize bakın. İnsanların lafına bakacak olursak...
10 YorumlaYoo garip değil bakacak olan sizsiniz sonuçta elalem değil. Istemiyorsanız yapmayın fakat pişmanlık yaşama ihtimalinizin yüksek olduğunu da unutmayın.
20 Yorumla
+1 yılO kadar mantikli bir karar ki. Cocugunuz oldugunda sizden cocuk bekleyenler sorumluluklariniza ortak olmuyor. Yaşayın hayatınızı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoo hiçte değil. Sizin hayatın sizin kararınız. Maalesef toplumumuz her konuda olduğu gibi bu konuda da haddini bilmiyor ve kendilerinde karışma hakkı görüyorlar. Siz umursamayin nasıl istiyorsaniz öyle yaşayın.
20 Yorumla
+1 yılİnsanlarin ağzi hakikaten torba değil. Yeter diye bağır artık ya da kapının karşısına yazı as 'bu evde bebek muhabbetine girilmez' diye.
10 Yorumla
+1 yılBöyle mutluysanız milletin ne dediğine bakmayın. Yaşayın hayatınızı.
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılHiç değil, gayet normal. Çok doğru düşünüyorsunuz... çocuğa gerek yok...
20 Yorumla
+1 yılİstemiyorsanz dış etkenlere kulak asmayın, çocuk tamamen kısıtlıyor insanin hayatını...
20 Yorumla- Devamını Gör (195)
Devamını Gör(240)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem