Çocuk sahibi olmak zorunda mıyız?

Efendim neymiş, oku, işe gir, evlen, çocuğun olsun. Oldu tabi. Bir de bunun çocuğum olsun diyeni var, olay sadece 3. kişi değil yani. Arkadaşım çocuk sahibi olmayı sen istiyorsun, doğru mu? Peki çocuk istiyor mu? Ona sormadan onun hayatını bu derece etkilemen, kendi isteğinle kendi keyfin için onu mutlu olduğu yerden bu dünyaya getirmen "bencillik" değil de nedir?

Bir gün sana, anne/baba beni neden doğurdunuz derse ne diyeceksin? Cevap verebilecek misin? Çocuk istiyorduk yaptık mı diyeceksin? Bize böyle öğretildi, o nedenle seni acı çekmen için doğurduk, bu bizim bencilce isteğimizdi diyebilecek misin? Ona boşa para yatırmaktan, tiz çığlığı ile uykuyu haram etmesinden, ağlayıp zırlamasından, okuldaki başarısızlığından, ergenliğindeki zirzopluğundan, büyüyünce hayatı sorgulamansından, ayrılınca depresyona girmesinden, işteki durumuna üzülmesinden, mutsuzluğunundan sadistçe bir zevk mi alacaksın?

Bunlar sosyal akıntıya kapılıp düştüğümüz yanlışlar. Hevesiniz geçene kadar gidin kedi köpek besleyin yada bir menekşe yetiştirin saksıda hem oksijen salınımına faydanız olsun.

Haa bir de olayın evlilik yönü varki tam bomba. Oraya başka bir soruda gireriz.

Çocuk konusunda bir düşünün bakalım? Bencilce bir istek değilde nedir bu? Hayatın devam etmesi demeyin, siz ölünce devam etmiş neye yarar? Hayat bireyin varlığıyla, sen var olduğun sürece sana anlamlı, senden sonrası bir hiçlik.
Güncellemeler
+1 yıl
Çocuk sahibi olmaktan daha güzel ne olabilir diyen düşünecek arkadaşlara:

benim için çocuk sahibi olmaktan daha güzel ve hatta en güzel şey, yanında hayata gözlerimi kapatabileceğim ve o ana kadar mutlu, huzurlu bir ömür yaşayabileceğim, sevgiyi ve hayatın her yönünü birlikte paylaşabileceğim bir hayat arkadaşımın olmasıdır.
Çocuk sahibi olmak zorunda mıyız?