Gizli Üye(30-35)+1 yılHakli tarafların var. Gunumuz modern dunyasinda kadinin gorevleri gittikce genislemekte ve bildigin erkege bir sey kalmamakta. Parasini kazanan kadinda tum bu yük evlenince kendi omuzlarinda olacagini bildigi icin evlenmek istemiyor ben onlardan biriyim. Calisiyorum ve evlilikte erkeklerin ev isleri ve cocuk bakiminda yardimci olmayacagi apacik ortada. Bu kaosa ve buyuk sorumluluga girmek istemiyorum. Yani işten saat 3-4 gibi cikan erkekler dahi evde kendine herhangi bir sorumluluk gormuyor ne yazik ki.
Diger taraftan calisan annenin cocugu olarak zor büyüdüm. Dun instagramda karsima bir video geldi. Ilkokul zamani annemiz boyle kafamiza tarak vura vura sacimizi tarar okula yollardi diye bir video. Ben bunlari yasayamadim. Ben annemin saclarimi tarayip, giydirip, hazirlayip okula yolladigini bilmem cunku çalışıyordu ve simdi farkediyorum ki işi basindan aşkındı. Babam yardim da etmezdi. Hani bu durumlar beni güçlü yapsada, kucuk yasta kendi işimi kendim yapmayi öğretsede bir boşluk var illaki.
Yerli mali haftasinda annem yetistirebilirse bir seyler yapardim götürürdum. Ama yapamazsa, yetistiremezse gider hazır alirdi, bunu götür derdi. Diger anneler cok guzel yemekler yapardı. Kucukken uzuldugum olurdu, bazen kizardim ama buyuyunce anladim ki annemin yükü ve sorumlulugu cok fazlaymis. Her yere yetismek zormuş. Anneme her seye ragmen hayranım. O sadece calismak ve kendi parasini kazanmak, belki bizlere daha da guzel bir hayat sunmak istedi. Calismak belki ona iyi geliyordu. Boyle birine evde dur demekte dogru degil bence. Annemde babamda ögretmen. Babam fen bilimleri, annem sinif ogretmeni. Annemin elin cocuklariyla ugrasmaktan bize enerjisi bile kalmazdi. Babamin vakti anneme gore daha coktu. Annem haftabin 5 günü çalışırdı. Bazen haftasonlari da sinif ogretmeni olarak duzenledigi etkinliklere giderdi, geziye falan götürurdu cocuklari ve velileri.
Babam ise haftalik 15-20 derse girerdi ortalama. Haftada bir gunu ya da 1.5 gunu mutlaka boş olurdu ama evdeki hicbir seyle ilgilenmezdi. Annem işten gelecek ki yemek yiyelim. Annem işten gelecek ki ortalik toplansın. Babam anneme her konuda destek olan biri olsaydi annem bu kadar yorulmaz, yıpranmaz ve yalniz kalmazdi.
Yani kadinlara ogretmenlik kadin meslegi diyorlar tatili vs açısından ama kadina her meslek zor bence. Ozellikle bir anneye her meslek zor. Tatil oldugu gunler yine meslegiyle ilgili ya da ev isleriyle ilgili seyleri yapardı. Evin alisverisini yapardı, temizligini yapardı, haftasonu bununla gecerdi, bir de cocuklara etkinlik hazirlar, fotokopi falan cekerdi.
Bize en cok vakit ayirabildigi zaman yaz tatiliydi. Onun disindaki tatillerde de annemi pek hatirlamam yani dolu dolu vakit gecirdigimiz bir anı hatırlamam yaz tatili dışında.15 tatilde olsun, bayram tatillerinde olsun. Yine bir kosturma halinde olurdu, bu sefer evle ilgilenirdi. Bayram temizligi falan yapardi mesela. Misafirler gelirdi illaki. Onlara kostururdu bu sefer.
Ogretmenlik kadin meslegi denilen meslekte de bir cocuk olarak sıkıntı cektigimi söylemeden gecemeyecegim. Tabi doktor, hemsire vs gibi meslekler daha zor ve tatili daha az. Ben yine biraz da olsa yazın vakit geçirirdim, hep beraber tatile giderdik. Bu diger meslekleri yapan grupta daha zor.
Kendi parani kazanmak cok guzel bir sey ama bu ulkede kadin olarak yuva kurmak cok zor. Cunku evlenince hayati paylasmiyorsun, kendine koca bir bebek aliyorsun, o koca bebekle evleniyorsun ve o da senden kariyerin ne olursa olsun kadinlik görevleri bekliyor ne yazik ki. Babama bu konuda cok kizginim mesela. Sen eve gec geliyorum diyorsun tamam ama babam oyle degildi. Annemden önce eve geldigi olurdu, ogleye kadar dersi olurdu sonra gitmezdi ama ne bizimle ilgilendi ne ev islerinde anneme destek oldu. Annemdeydi hep yük. Annem babama hakkini helal etmezse, babam bunun altindan nasil kalkar inanin bilmiyorum. Bu erkeklerin ev isleri ve cocuk bakimi konusunu cozmedigimiz surece kadinin calisip calismamasini tartışacağız. Evet erkeklerin bazi mesleklerde ev islerine dahil olmasi zor olabilir ama bazi mesleklerde bu hic zor degil. Sadece erkekler olarak işinize öyle geliyor. Ogretmen bir çift icin zor degil. Hemsire, saglik teknikeri, doktor cift icinde ev isleri ortak rahat yürütülür. Belki nobetler sıkıntı olur saglik sektorunde ama o da ayarlanir birbirine yardim olmak istedikten sonra. Ama tum bu durumlarda kadina yuklenmek tamamen vicdansizlik. Bunun hesabini nasil verirsiniz, kadinlarin bu yukunun ve fedakarliginin hesabini nasil verirsiniz bilmem.
Ama kendimde olan boslugu eger ilerde cocugum olursa ona yasatmak istemiyorum. En azindan belli yaşa kadar calismayi dusunmuyorum cocugum olunca. Ha annemle babam sonrasinda bosandi. Annem bize caktirmadi ama bir sure biz buyuyene kadar sabretmiş. Kiz kardesimle aramda 2 yas var. Ben universiteyi kazanip gidince arkasindan ayni universiteye kardesimi de yanima yolladilar. Bana bir suru tercih yazmisfik ama kardesime tek benim oldugum yeri yazdilar. Bize ev tuttular, paramizi hesaba yatırdılar. Yani biz buyuyunce ve evden biraz uzaklasinca annem bosanma davasini acti babama. 20 yil bu evlilige bu sekilde, tum yuk ustunde olacak sekilde katlanmis annem. Simdi bakiyorumda annemin bu fedakarlillarin özellikle bir erkek gozunde bir degeri de yok. Zaten yapmasi gerekiyordu bu topluma ve bu toplumun zihniyetine, erkeklerine gore. Koca 20 yil tum yuk üstünde,2 cocuk buyuttu, okuttu, kendinden ödün verdi, yiprandi ama koca bir ömür bitti. Bosandiktan sonra bu kadar rahatlayacagimi bilsem daha once yapardım simdi dusunuyorumda 20 yil niye dabretmisim, gencligimi vermisim. Ben zaten evlilikte yalnizdim. Sadece sofraya bir tabak fazla koyuyordum. O tabak olsa ne olmasa ne bir sey farketmis. Her seyi zaten ben yapiyordum, bir erkege gerek yokmus ama sizin icin devam ettim işte ama simdiki aklim olsa devam etmezdim demisligi var.
21 Yorumla- +1 yıl
İşte vicdan da burada başlıyor.. Bu mesele evlenilmeden konuşulmalı.. Bu işin kadının vazifesi olarak görenle, bir adım dahi atılmamalı..
Ben bunu kadının vazifesi olarak görmem, değil çünkü.. Bana yardımcı oluyor olarak görürüm. Hiçbir şekilde zorlamaya hakkım yok..
Bunu kabul eden biriyle evlenmeyi tercih edebilirim sadece..
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu senin kararın senin isteğin eğer senin hayatında olan kişi bunları kabul ediyorsa çalışmak istemiyorsa hiçbir sorun yok Ancak ben kadınların da çalışması gerektiğini ayaklarının üzerinde durması gerektiğini eşine dahi maddi olarak bağımlı olmaması gerektiğini düşünüyorum En azından ben ailemde böyle gördüm Annem de babam da çalışıyor kendi ayakları üzerinde ikisi de birbirine bağımlı olmadan durabiliyor Ev işlerini de ikisi aynı anda yapıyor ve bu durumdan dolayı şikayetçi değiller
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı. Karşı taraf istiyorsa çalışmayı siz bunun hakkında hüküm sahibi olamazsınız bu bir, işte yoğun çalışıyor olabilirsiniz her halükarda sorumluluk sahibi olup eve gelip eşinize yardım etmek zorundasınız zaten. Eşiniz çalışsa da çalışmasa da size düşeni yapmalısınız. Ve bu düşünceniz benim için saçma. Benim eşim benden böyle bir şey beklememeli. Tüm gün evde durup yemek yapmak istemem açıkçası.
05 Yorumla- +1 yıl
Sizin ki de benim için saçma. Teşekkürler.
- +1 yıl
Çalışmak istemeyen bir eş diye zaten belirttim detayda bu bir. İkincisi kadın çalışmak, para kazanma gibi bir sorumluluğu yükümlülüğü yok. Dinen de böyle. Bu iki.
Eşimin yorulmasına zaten razı olmayan ben, eşime elbette yardımcı olmak isterim. Elimi sürmem diyecek halim yok.
Ama ben işten gelene kadar zaten bana bir şey bırakmaz. Yengelerim vs böyle..
Zorlandığı şeyleri zaten yapmasın, ben hallederim.. - +1 yıl
Dedikleriniz doğru evet din açısından da katılıyorum ama bilemiyorum belki de kendi ailemdeki saçma şeylerle bir tuttuğum için pek ısınamıyorum bu fikre. Ben çalışıyorum şu an ve ileride de çalışacağım inşallah. Ama tabii çalışmak istemeyen kadınlar da var.. Kusura bakmayın biraz sinirle yazılmış bir yorumdu. İyi günler.
- +1 yıl
Estağfurullah :)
Degil ama o zaman bir gun bosanirsaniz da baska kadinla evlenmek istersen bir yandan da ona omurluk nafaka odemen gerekince aglayip "OMO nodon omorlok" demeyeceksin. Is dunyasinda yillarca bos oturana kolayca is vermezler evliligi boyunca oturan kadin disarida is bulamaz sonrasinda yasinda gectiyse atanamaz da kalir oyle
02 Yorumla- +1 yıl
Ne şart altında olursa olsun ömürlü nafaka hak değildir.. Boşandıktan sonra maks 1 yıl yeterlidir.. Çünkü bazı akl-ı evveller nafakası kesilmesin diye sevgilisi olsa bile evlenmiyor..
İşe başlasa bile sigorta yaptırmıyor. Bu hak mı adalet mi?
Dinen bile boşanan kadının "iddet süresi" 4 ay olmasına rağmen ben 1 yıl diyorum.. Bana bunu sakın savunmaya kalkmasın kimse.. - +1 yıl
Eger kadin kendi istegiyle oturmamissa, kadinin calismamasini erkek istemisse haktir. Erkek kadinin kendisine olan sevgisini manevi bagliligini ve toplum normlarini bu istegini yerine getirtmek icin kullanip da kadin uzerinde calismama baskisi yapmissa bunun sorumlulugunu almayi kabul etmis olmalidir. Ne sis yansin ne kenap diye bir sey yok. Herkes yasadiklarinin bedelini oder.
Kadin belli yastan sonra kolay kolay evlenemez de. Belli sure evde oturunca ozelde garson bile yapmazlar. Devlete de atanamazsin. Ailesinde yoksa, sen de kadinin ustune bir seyler yapmadiysan tas mi yesin ne is yapsin o yasta kadin? Her sey iyiyken ozguvenli ozguvenli sozler verip ben bakarim calisma diyip bosaninca isyan etmek erkeklige sigar mi? Herkes mazisinin bedelini odemeli. Birikim de yapmasina engel olmus oluyorsun kadin calismayinca. Altinlarin kadinda kalmasina da laf ediyorsunuz. Altinlar da kalmasin. Calismasin da. Nafaka da almasin. Napsin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yılKötü bir şey değil elbette. Yanlış bir düşünce de değil. Ama iki tarafında bu konuda anlaşması gerekir. Eğer kadın çalışmak istiyorsa sorun çıkabilir.
Kadının da, erkeğin de çalıştığı bir durumda ikisi de ev işlerini ortaklaşa yapmalı mesela. Bazı insansılar var. Kendisi çalışıyor, eşi çalışıyor. Ona rağmen kendi kıyafetlerini bile katlamıyor ya da ev işine dair en ufak bir yardımda bulunmuyor.
Yorgunluk illa ki olur ama bu konuda yardım etmek de çok zor bir şey değil. Peygamber efendimizi (s. a. v) örnek almamız gerektiğini düşünüyorum her konuda. Çalışmasına rağmen kendi işini her daim kendi yapmıştır mesela. Asla eşine yük olmamış, her zaman hanımına destek olmuştur. Herkesin onun gibi olduğu bir dünyada hiçbir sorun kalmaz diye düşünüyoru₥
11 Yorumla- +1 yıl
Eğer din örnek alınırsa, kadının zaten çalışma zorunluluğu yok. Evde olması kadın için daha hayırlıdır denilen bir din.. Mescit yerine bile evde namaz kılması tavsiye ediliyor kadına..
Yardımcı olmayacak bir erkek zaten evlenmesin..
Benim bahsettiğim çalışıp yorgun gelen bir kadın.. İki taraf da yorgun gelince kimse yemek yapmakla uğraşası gelmez. Onun için zull olur..
Ben de diyorum ki dışarıyla eşim uğraşıp yorulmasın.. Onu ben hallederim..
+1 yılBunu istemek ve talep etmek en doğal hakkınız bence.
Çalışan bir anneye sahip olarak bilirim evdeki o kadının eksikliğini. Çocukluğumu yaşayamadan evin işlerini hep ben üstlendim hâlâ da öyleyim. Bundan gocunmadım hiçbir zaman ama ara ara içime sızı oluyor.
Bundan dolayı ben de mecbur kalmadığım müddetçe çalışmak istemem. Eşime ve çocuklarıma yetebilmek adına. Çünkü aradaki kopukluklar tamir olmuyor. Çocuklar annesiz büyüyor. Eşler aynı evi paylaşan iki kişi hâline geliyor zamanla.
Bu yüzden bunu istemeniz kadar doğal bir şey yok, eşiniz olacak kadın da bu düşüncede olursa zaten hayat her ikiniz için de kolaylaşır:)13 Yorumla- +1 yıl
İnşallah.. Rabbim size de gönlünüze göre nasip etsin. Çünkü bazı erkekler de çalışmayan kadınla evlenmem diyorlar.. Zaman tuhaf
- +1 yıl
Amin, Allah razı olsun.
Denklik önemli. Denk olmayanlar zayi oluyor maalesef... - +1 yıl
Katılıyorum. Dengini bulmak da büyük zahmet bu zamanda.. Hayırlısı..
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen kesin bekarsın. Ne güzel bir düşünce bu böyle, elbette ki kadın çalışmıyorsa işlerin çoğunu kadın yapmalı lakin çocuk varsa işler bölüşülmeli. Ne yazık ki evli ve çalışan kadınlar çok yoruluyor, eşleri yardım etmiyor çünkü, çocukları da varsa o yorgunluk katlanıyor , haliyle bunun farkında olan kizlar evlililten kaçıyorlar haklı olarak. Aslında düşüncen çok güzel lakin kadın çalışmalı, kendini kimsenin insafına bırakmamalı, ilerde bir gün erkeğin sevgisi biterse kadın ne yapacak ya erkek bırakmak isterse, bak anneciğin ne güzel , maşallah 20 yıldır çalışmış, emekliliğini de görnesini temenni ediyorum. Bence en güzeli erkek ve kadının çalışması, ev işlerini, her şeyi ortak yapmaları lakin senin düşüncen de çok güzel de, hiçbir şeyin garantisi yok şu hayatta
12 Yorumla- +1 yıl
Babam destekçisi değil maalesef.. Annem çalışmaya başladığı zamanlarda kardeşim daha ilkokula yeni başlamıştı. Beslenmesini ben hazırlayıp okula ben götürüyordum.
Annesiz büyüdü nerdeyse kardeşim. Bunun hâlâ eksikliğini hisseder, söyler.. Bu yüzden çok kötü alışkanlıkları da olmuştur.
Neyse ki toparladı ama o eksikliği tamamlayamadı.. Bu bir çocuğa yapılmış en büyük zulümlerden biri benim nazarımda.. - +1 yıl
Tabii ki öyle, kesinlikle öyle. En azindan çocuğunu belli bir yaşa getiren kadınlar çalışmalı/çalışma hayatlarına devam etmeli, çünkü sonrasının garantisini kimse veremez.
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEğer maddi imkanınız buna el veriyorsa gerçekten çok güzel bir düşünce tarzı ama tabi bunu baskılayarak yapmak doğru olmaz. Tabiki çalısan kadın olmak gerçekten çok zor ne tam eşine yetisebiliyorsun ne çocuklarına hem dışarda hem eve enerjini ayırmak gerçekten çok zor ama günümüz şartları ortada geçinmek zorlaştığı için mecbur kalıyorsunuz bu sorumluluğu paylaşmaya. Oyuzden ne tam eş olabiliyorsunuz nede tam bir anne her şey yarım yarım oluyor maalesef her erkeğin hayalidir düzenli bir eve hazır bir sofraya gelmek sıcak bir yuvada karşılanmak kadar güzel bir şey var mı
12 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
🙋🙋
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılAslında bu kötü bir şey değil. Aksine sen eşinin iyiliğini istemiş oluyorsun. Şöyle klasik mutlu bir aile tablosu çizip baktığımız zaman baba çalışır evin ihtiyacı olan parayı kazanır, anne evin genel düzeninden ve çocukların yetiştirilmesiyle uğraşır mutlu mesut yaşanır. Hele çocuk olduktan hemde bir değil iki taneyse çalışıp birde eve para getirmek inanılmaz yorucu bir hâl alıyor.
Ancak tüm gün evde boş boş oturmak da dünyanın en kötü hareketi. İnsan kendisini değersiz ve robot gibi hissediyor tüm gün evin içinde kapalı kal, yemek pişir, bulaşık yıka insanın potansiyeli bundan çok daha fazlası ve bu potansiyeli bir şekilde dışarıya çıkartmalı.
Yoğun çalışma şartları olmayacak şekilde bir sürü iş kolu bulunuyor (en basidi sosyal medyaya içerik üretmek mesela) bunlardan ilgi alanına göre birisini bulup Muhakkak kadının da çalışması gerekir.14 Yorumla- +1 yıl
Ona elbette karşı olacak değilim. Desteklerim hatta. Yeter ki ben de o da huzurlu olsun. Ve evet evlat yetiştirmek kadar zor bir şey yok..
Eşimin ahlakıyla ahlaklansın.. - +1 yıl
Tabi ki ben sizin çalışmasını istemiyorum derken ne demek istediğinizi anladım. Sabah 8 akşam 5 çalışıp üstüne bir de trafiği, yolu vs ekleyip yorulup eve gelince yemek temizlik yapmaya hem zamanının hem isteğinin kalmamasını istemiyorsunuz. Zaten eve giren bütçe yeterliyse bu şekilde çalışmak hiç akıllı insan işi değil..
- +1 yıl
Teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim😊
- Aile & Toplum konusunda 507 cevap paylaştı.
+1 yılHayır, saçma değil. Şu olsaydı saçma olurdu "eşim hem çalışsın, hem de evde işleri yapsın" tamam bu fikir saçma ama çalışmayan kadın zaten eşi işten yorgun geldiği için sabahtan akşama kadar o işlerinin çoğunu yapar. Uzun zamandır çalışmıyor, evde iş yapıyorsun temizlik vs ama evdeki işlerle dışarıdakiler aynı değil. İstediğim saatte kalkıyor, çayımı alıp bir şeyler açıp istediğim şeyleri yapıyordum. Şimdi aile şirketinde olduğuma rağmen, evdeki işlerin yanında ne kadar zor olduğunu gördüm. Kısacası para kazanmak kolay değil, evdeki işlerde kolay değil ama ev kendi alanın ve başında patronlar yok. Egerki eşim maddi açıdan beni zora sokmayacaksa, o çalışır ben evde işleri yaparım.
Hee ben çalışmayı isteyen biriyim, ileride fikirlerim değişir mi bilemem. Ancak çalışmak istemeyen birçok kadında var
10 Yorumla
+1 yılYoo bence normal bir şey bu yani çalışmıyorsa bi zahmet evinin temizliğini yemeğini yapması gerek senin nedemek istediğini ben çok iyi anladım feminist lere takılma boş ver onlara göre kadın yemek yapmasada olur ama erkek calismassa olmaz hastalık bebek vs yardımcı olursan tabikide çok iyi ben tek başıma iki çocuk büyüttüm o yorgunluğu ben çok iyi biliyorum işten koştura koştura eve gelip yemek vs ha evliykende aynı şeyleri yaşıyordum en son skt git dedim öylede faydan yok böylede enazindan kafam rahat şimdi yorulsamda
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bende evlenmeden önce çalışmayan eş istiyordum buldum da evlenirken de şartımı koştum ben çalışan eş istemiyorum diye. Şimdi ara ara çalışmak istiyorum diyor. İstersen boşanırız istediğin işte çalışırsın diyorum. Biz evlenmeden şartları konuştuk. Çalışan eş istesem zaten öyle biriyle evlenirdim. Ben çocuklarımı bakıcı eline bırakmak istemiyorum. Benim kazancım hepimize yetiyor. Benim param onun parası onun hayatı benim hayatım.
16 Yorumla- +1 yıl
Eşini ve evini aksatmayacaksa uğraşı olarak bir işte çalışamaz mı?
- +1 yıl
Hayır çalışamaz ben istemiyorum
- +1 yıl
Anladım. Ben öyle düşünmüyorum. Eve tıkamasın kendini isterim. Hayra koşsun.. Elinden ne geliyorsa..
- +1 yıl
Hayır işleri ayrı bende eve tıkılıp kalsın demiyorum ki kalmıyor da zaten annesine ablasına gider gelir hayır işi varsa oralara da gider gelir. Ara ara köye de gider çocuklarla abisi annesiyle hava alır gelirler. Öyle eve hapsetmek değil benimkisi.
- +1 yıl
Anladım :)
- +1 yıl
Eyvallah
Aile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Sen alsında eşinin yorulmamasını istiyorsun ben zaten yoruluyorum ben onda dinleneyim istiyorsun ve mantıklı ama ben çalılıyorum para kazanıyorum evdeki herşeyi o yapsın bende otrup çay çorba bekleyim kafasıda yanlış sonuçta ev hanımıda olsan o da çalılıyor ve işi hiç bitmiyor
111 Yorumla- +1 yıl
Her gün mü evi yorucu şekilde temizler? Hafta da 2 mi? Ki ben de bunu söylüyorum ev işi de zor, üstüne bir de dışarda çalışmasın..
Daha çocuk da nasip olursa zaten yıpranır.. - +1 yıl
Ben de diyorum ki yorulmasın, evde istediği zaman kalksın istediği zaman işini yapsın.. Sabahın ayazında 3-5 kuruş için başkasının ağzına neden baksın? Yorulsun? Kazandığıma kanaat etsin, bereketiyle evde geçinir, gezilir de, çocuğunu kendi yetiştirir..
Ki çocuğumu kendi ahlakıyla yetiştirmesi, getireceği paradan çok çok daha önemli ve kıymetli.. - +1 yıl
Varız da, insanların eleştirisinden çekinen çok.. İçten içe böyle istiyorlar..
- +1 yıl
burada bile kadın hizmetçi mi, köle mi vs yorumlar yapıyor. Bunlara cevap vermek, bir şeyler anlatmak insanı yoruyor. Bu yüzden
- +1 yıl
Denk gelmedim ki değer verene..
- +1 yıl
Hanımefendi, sitede tanımadığınız biri, size tanışmak için mesaj atsa kabul ediyor musunuz?
+1 yılHizmetçi arıyorsun vs diyenler neyin kafasını yaşıyor ya? Kadın zaten dışarda çalışsa da hizmet etmiş olcak üstelik millete paralı kölelik.. adam evimde kadınım ol, yemeğimi çayımı hazır et maddi manevi zaten ben desteğinim senin diyor.. kadınların şu kafadan kurtulması lazım. Dinen aslında olması gereken bu, ama zorunluysa çalışıp kendi parasını da kazanabilir elbette.. iyi bir maaş alan, evini rahat geçindiren kocanın da eşini çalıştırmak istemesi absürt bence..
16 Yorumla- +1 yıl
Çok şükür aynı dili konuştuğum birileri varmış..
👏👏 - +1 yıl
Denk düşsün yeterki, her zaman vardır birileri...
- +1 yıl
İnşallah..
- +1 yıl
Dini araya sıkıştırmak ! DİN kavramı neden rahatsız ediyor sizi?
Birlikte konuşarak bu konuda anlaşırsanız olabilir
İş hayatı gerçekten çok yorucu ama sosyalleşmek için de gerekli hissediyorum ben.
Diğer türlü çok sıkıcı oluyor.
Bir çaycı makinesi bence bu sorunu çözer :)33 Yorumla- +1 yıl
Sosyalleşmek için çalışmak gerekmez. Bir çok sosyal aktivite var.
- +1 yıl
Ne güzel :)
u +1 yılEşin dışarda çalışmıyorsa bile evde çalışıyor. Erkek kardeşim annemin beli tutuldu diye bir gün temizlik yaptı jdjs ne zor işmiş falan diye söylenmeye başladı. Hafife almayın her şeyi. Biraz kendinizi kadınların yerine koyun.
14 Yorumla- +1 yıl
Hafife almadığım için eşimin çalışıp yorulmasını istemiyorum zaten. Ev işi, çocuk derken fazlaca yükü var zaten
- +1 yıl
Tamam her gün sana sofra mı atması lazım bu kadının dışarda çalışmıyor diye?
- +1 yıl
Ben her gün çalışmak zorundayım değil mi? O da bunu yapabilir bence.. Özel durumlar hariç tâbi
- +1 yıl
Özel durumlar hariç demeseydin :D neyse. Yapar sonuç itibari ile bir engeli yoksa özel bir durum yoksa yani
+1 yılÇalışmayan eş istemek ile, eşimi çalıştırmak istemiyorum farklı şeyler. Çalışmayı tercih etmeyen bi kadınla evlilik yapabilirsin. Ama kadın çalışmayı tercih ettiği halde izin vermemek farklı bi boyut.
Her kadın çalışmak zorunda değil. Bunu istemeyenler de var. Şahsi görüşüm, ben ekonomik özgürlüğüm olmazsa mutsuz olurum. Mutsuzken de eşimi ve ailemi mutlu edemem.
23 Yorumla- +1 yıl
Ekonomik özgürlüğünü ben sağlarım. Onda sorun yok.. Zaten aile olmak, ayrı kafalar ayrı gelir gider yapmak değildir
- +1 yıl
Evet haklısın, aile olmak erkeğin 'ben' sağlarım demesi değildir. Güzel bi örnek oldu bu.
- +1 yıl
Bu öyle değil, paylaşımdır. Kazancım ayrı mı sanki? Ne kazanıyorsam eşimin de aynı zamanda.. benim kendime ayrı bir kazanç değil ki? O da para kazanma derdi yüzünden 3-5 kişinin ağız kokusunu çekmesin ben çekerim..
Bunun neresi kötü?
O da ev işi konusunda bana yardımcı olmuş olur?
- Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
+1 yılBenim tercih ettiğim ya da edeceğim bir yaşam tarzı değil.
Evlilik öncesi konuşulursa kabul edecek kadinlar olacaktır.
Ama kadın çalışmıyor diye sürekli ondan hizmet bekleyemezsin15 Yorumla- +1 yıl
Sürekli? Sadece akşamları yemeği beraber yesek yeter. Kendi de yiyecek ya sonuçta
- +1 yıl
Tamam da her evin yemek saati, çay saati az çok belli olur. Akşam 10 da 11 de gelince yemeğini kendin halletmelisin.
- +1 yıl
Siz evlenmeyin olur mu
- +1 yıl
Yemek ısıtıp yemekten aciz olan sizsiniz.
- +1 yıl
He öyleyiz
- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
u +1 yılYoo kötü bir şey değil ben de erkek olsam bunu isterdim.
Fakat bu konu en başta masaya yatırılması gereken bir konu.11 Yorumla- +1 yıl
Elbette
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHer erkek bunu ister ama saygı ve sevgi kurallarında ölçüyü kaçırmadan
11 Yorumla- +1 yıl
Sevdiğim kadına nasıl kuralları çiğneyebilirim
Günümüz Türkiye'sin de tek başına geçinmek neredeyse imkansız. He kendine güveniyorsan neden olmasın? Şahsen bende aynı düşünceye sahibim. Eşim kendini iki koldan heba etsin istemem. Kapıyı açıp beni karşılaşa bile yeterli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılInsanlar tuhaf kendi annesi de mi hizmetci? Bide onlara bakti
11 Yorumla- +1 yıl
Bir anlasalar..
+1 yılIyi bir şey
Paran yetiyorsa
Ama " Vakti boş olanı, şeytan doldurur"
11 Yorumla- +1 yıl
Vaktini yine doldursun. Kur'an'ını geliştirebilir..
+1 yılKötü bir şey değil, eğer eşin de isteyecekse. Zorlayacaksan o ayrı.
13 Yorumla- +1 yıl
Hem çalışmayıp hem de ev işi yapmak istemese ne olacak?
- +1 yıl
Vicdanıyla baş başa bırakırım. Vicdansız biriyse muhtemelen evliliğim devam etmez.
- +1 yıl
İnsanlar zamanla değişebilir.
+1 yılHaklısın. Ama bazı kadınlar çalışmaya uygun olabiliyor hem çalışıyor hem ev işini yapıyorlar ama bence canları çıkıyor çalışmak güzel olsada kendine zulüm ederek çalışmak bana saçma geliyor. Ve bence evliliğe de zarar veriyor.
12 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Eğer kadın çalışmıyorsa sen akşam eve yorgun argın gelince yemeğini hazırlamış olup önüne koymak ZORUNDA. Bunu da yapmazsa sabahtan akşama kadar evde ne yapıyor o zaman? Ama eğer ikiniz de çalışıyorsanız o zaman ev işleri de ortaklaşa olmalı.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu yüzden çalışmayan eş..
O zaman hayatına aldgn kişiyle bunu en başta konuşman gerk kabul ederse olabilir nedn olmasn. Sonuçta annelerimiz ev hanımı evle ilgileniyor babalarimiz calisio evi bakio
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe güzel
annene üzülüp esinde aynisini istemiyosan cok cok güzel Ya
keske her Adam senin gibi olsa
15 Yorumla- +1 yıl
Kıymetimiz mi biliniyor sanki? Bi küfretmediler..
Cevap sahibi+1 yılCiddimisin? Kim ediyor?
Cok merak ettim hayatinda neden biri Yok?- +1 yıl
Nasip.
Cevap sahibi+1 yılYurtdisindan biriyle konusurmuydun?
- +1 yıl
Zannetmiyorum. Uzak mesafe zaten sıkıntı, hiç göremeyeceğim biriyle imkansız gibi bir şey..
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmayan eş değil hizmetçi istiyorsun gibime geliyor. Kadın hem çalışıp hem de bütün bunları yapmak zorunda değil. Çalışmak kendi tercihi ve hakkıdır. Ev işleri de ortaklaşa yapılır ya da ortak bir çözüm bulunur..
03 Yorumla- +1 yıl
Hizmetçi istesem neden evleneyim? Neden çalışmamasını isteyim? Hizmetçi istesem çalışsın der, acımam
Bıktım valla sizin bu zihniyetinizden! - +1 yıl
Ben de senin zihniyetinden 🤣
- +1 yıl
Tamam
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Eşinin çalışıp çalışmaması senin kararında mı?😃
Çalışmak istemeyen birini bulursan bunda sorun yok ama çalışmak isteyen bir kadınla bir yola girip çalışmanı istemiyorum akşam eve geldiğimde yemeğimi hazır et demeye hakkın yok.))04 Yorumla- +1 yıl
Detayı okusaydınız çalışmayan eş istediğimi belirttiğimi görürdünüz
- +1 yıl
Siz bunca zamandır çalışan birisiniz, evlenince çalışmayı ister misiniz? Çocuk olsa bile..
+1 yılMiss gibi valla. Aylık gelirin eşin çalışmadığı takdirde tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetiyorsa çok makul istek.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel haklı bir düşünce. Bekarken çalışmak olur da evlenip sorumluluk alınca eğer şartlar zorlamıyorsa çalışmamak en doğrusu
10 Yorumla
+1 yılKötü bir şey değil. Çoğu kadın kendi çalışmak için direniyor, zorla bıraktırılmadığı sürece sıkıntı yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılo zaman evleneceğin kadına ayda 15-20 bin tl vereceksin ki çalışmayacak
11 Yorumla- +1 yıl
Kazandığım onun..
+1 yılTabikide kötü kadinlarin amaci ev süpurmek yemek yapmak degil ikinizde calisiyosaniz ikinizde yapicaksiniz eşin calismiyosa o yapar zaten ama çalisiyosa durum degisir
15 Yorumla- +1 yıl
Detayı okusaydın keşke..
- +1 yıl
Okudumm dedigim gibi kadin calismiycaksa yapar zaten
- +1 yıl
İyi okumamışsın.. Zaten "çalışmayan eş" diyorum ya
- +1 yıl
Tamam problem ne ozamn ben hic bi kadinin calismadigi halde yemek yapmayip aksama kadar yattigini gormedim zaten
- +1 yıl
Tamam
Evet 😄 hizmetçi gibi gördüğün anlamına gelir. İsterse çalışır istemezse çalışmaz. Tercihi ona bırakman lazım. Ayrıca yemek ev işleri vs ortak yapılmalı, eşler yardım etmeli yani.
20 Yorumla
+1 yılHerkes her şeyi istemekte ozgur, niye istiyorsun diyemem. Ama akli başinda hic bir kadin eşine hizmet etmek için evde oturmaz bu devirde. Hayat bu boşanma vs olur bir şey olur her kadinin ekonomik güvencesi olmak zorunda parasiz bir şey olmuyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılSoruyu okurken içimden bişey yok bişey yok bişey yok dedim… ama yok dayanamıyorum, keşke sizin gibiler sakat olsa da gerçekten kadınların hizmetine mahkum kalıp o zaman değerini anlasanız.
01 Yorumla- +1 yıl
Bir insan nasıl bu kadar kötü olabilir hayret ediyorum doğrusu. Ben bu bedduayı hak edecek ne yapmış olabilirim?
+1 yılBende Sizin Gibi Düşünüyorum Ama Dile Getirdim Linç Edildim
10 Yorumla
+1 yılMaddi duruma bakar. Malum artık tek maaşla ev geçinmiyor. Bir de kadın da çalışmayı istememesi lazım
10 Yorumla
+1 yılMaddi durumunuz buna elverişliyse, eşiniz olacak kişide bunu kabul ederse neden olmasın
10 YorumlaBen esinin yerinde olsam severek zevkle hazirlardim bence istediklerin normal
10 Yorumla
+1 yılbilmiyorum ya iki farklı düşünce de düşününce mantıklı gibi ama ben 12 yıl okuyup sadece kariyer kendimi gelistirme odaklı yaşadıysam neden evlenip bütün gün evde kalıp birine yemek yapayım ki
00 YorumlaHaklısın ama insan oğlu birazcık bencil, herkes kendi istediği gibi olsun ister , sen karşı tarafı kararına saygı duy, bir 'hizmetçi' al eve onun maaşı oraya gider. istediğiniz olmuş olur kalp kırılmaz
10 Yorumla
+1 yılevliliğe bakış açın buysa hizmetçi tut daha az masraflı
03 Yorumla- +1 yıl
Seninle evlemiycem merak etme
- +1 yıl
seni isteyen yok zaten
- +1 yıl
Kahroldum
+1 yılburada nüans var ben mi yanlış anladım yoksa
03 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Sivri konuyu yumuşatarak kadın haklarına değinmeden tepki çekmemişsin şuradan baktığımda gönül isteği ile sözleri uyumlu birisini görüyorum. Fakat sosyal güvencesini eline almış finansal ve kariyer statüsüne erişmiş iş kadınının kabul etmeyeceği istek ha sen dersin ki ben realist hayatıma uygun eş ile yola çıkacağım evet bahsi geçen isteklerin karşı taraf onaylarsa olur
- +1 yıl
Evet, aile hayatını kariyerinden ve paradan daha çok önemseyen biriyle evlilik düşünüyorum..
Tabiki de kötü bir şey. Max orta doğu der gülünür anca bu laflara
10 Yorumlabence her kadinin maddi ozgurlugu olmali soyle bir devirde lakin kendisi de istemiyor anlayisla karsiliyorsa sizde her anlamda yetebiliyorsaniz bize bisey demek dusmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKötü bir şey. Git kendi yemeğini kendin yap. Onun istediğini yapmasına karisamazsin
00 Yorumla Kadın çalışmak istiyorsa ve sen buna izin vermiyorsan kötü tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalıştığımdaki şartları sağlarsa neden olmasın. 17 bin lira maaş ve sigortaya tamamım
15 Yorumla- +1 yıl
Sigorta tamam. Kazandığım da bizim.
Cevap sahibi+1 yılKazandığını demedim ben kendi gelirimi söyledim. Sen de aynı şekilde kadının aylık gelirini ayriyeten verebilecek güçteysen dediğin olabilir
- +1 yıl
Senin benim kazancım yok benim evlilik anlayışımda..
Cevap sahibi+1 yılDostum evlilik öncesi gelirden bahsediyorum
- +1 yıl
Ben de diyorum ki; ben ne kazanıyorsam o.
Bu açıdan düşününce aslında hiçte kötü değil haklısın
10 Yorumla
+1 yılEv hanımı olmayı isteyen kadınlarda var
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOda kabul ediyorsa ne güzel
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Yoo emin ol her kadının hayali
10 Yorumla
+1 yılMantıklı ve olması gereken
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 947 cevap paylaştı. Hayır siz de haklısınız
10 Yorumla- Bütçeniz müsaitse en doğrusu
10 Yorumla
+1 yılEşinde istemiyorsa sorun yok.
10 Yorumla
+1 yılZaten evlilik böyle bişeydir bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen yanlış. Bro bu tehlikeli bir zihniyet umarım kurtulursun.
11 Yorumla- +1 yıl
Tamam
Sen eş değil hizmetçi arıyorsun
15 Yorumla- +1 yıl
Hay size bunu hizmetçi olarak gösteren zihniyete emi!
- +1 yıl
Detayı okuyun sonra yorum yapın!
- +1 yıl
Tamam
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılaha köle arıyorsun kaldı mı böylesi
03 Yorumla- +1 yıl
Bak şurdan ikile 👉
Bayramlık ağzımı bozdurma - +1 yıl
hadi boz bakalım ama polemik yapma soru sordun cevaplara katlanacaksın ya da sormayacaksın
- +1 yıl
Haklısın
Cok haklisin
10 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım