Bir çay doldurma yüzünden çiftlerin kavga etmediği kalmıştı, o da oldu.
Altı üstü bir çay. Doldur yani, ne olacak. Kalkıp dolduramayacak kadar yorgun hissedersen söylersin eşin doldurur. Bunlar tartışma nedeni olabilecek kadar büyük meseleler değil.01 Yorumla
Soran+1 yılSiz olaya bu şekilde bakabilirsiniz ben hergün on defa yerimden kalkıp çay doldurmak zorunda değilim eli ayağı var sonucta
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşim benim çayımı dolduruyor :))) Yani bunun lafını yapmayız, eşin eğer bunu sana mecbur kılıyorsa çalışan biri değilsen yapman gerekir fakat çalışan biri isen, eşinle karşılıklı bunları tartışma konusu yapmadan halletmeniz lazım, incir çekirdeği bile değil bu konu, ben doldursam üşenmem şahsen ama insanlar değişkendir yargılayamam seni, eşinin de anlayışlı karşılıklı yapması lazım.
00 Yorumla
Ondan önce sen çayını erken bitirip hoş bir dille hayatım bize çay koyar mısın de kalk sen koy derse sende ona öyle yap artık ama doldurursa sen de çok görme sevdiğinin elinden hürmet görmek ister erkek de kadın da
00 Yorumla
+1 yılDoldurmak zorundasın diyecektim vazgeçtim eğer bunu senin yapman gereken bir zorunluluk olarak görüyorsa hamile iken ya da yorgunken seni zorluyorsa yapmaman doğru olan. Tuvalete su dökmüyor ben döküyorum dediğin anda bitti olay kimse çekmez o durumu.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
"pehh bu da soru mu" demeyeceğim.
"İster doldur ister doldurma, sana kalmış!" ile de yetinmeyeceğim.
Sevgili kadınlar; erkek çocuklarını öyle yetiştirin ki, birinin çayını doldurmasını istemeye tenezzül etmesin, çayının doldurmasını istediği kadın, "bu durumu ulu orta" yerde sormasın, başkaları tarafından sorgulanmasın.
Kız çocuklarınız da birinin hizmetçisi olmasın; ama ortada iş varsa, yaptığı işi gönülden yapsın.
Allahııım! ben buraya niye geldim! Google aramalarında her taşın altında "kızlar soruyor" çıkıyor çünkü 😉
Eşimin bana getirdiği çayla ilgili mevzu oldu, "eşimin neler hissedebileceğini anlayabilmek için" sizin gibi arama yaparak geldim. Sağdan/soldan, abuk/subuk/, militarist/itidalli bütün yorumlarınızı okudum. Ben hepinizi okudum, siz de burayı okumaya maruz bırakacağım.
Yorumlarını okuduğunuz kişinin, nelerin etkisinde yazdığını anlamak için özetle tanıtayım kendimi. Bu yorumu yazabilmek için üye oldum. Ama kadın/kız değilim 😁
8 senedir evden çalışıyorum, ortalama günde 12 saat, bazen 16 saatim bilgisayarın karşısındayım, kronik hastalıklarım var, 3 farklı ilaç kullanıyorum8 senedir evden çalışıyorum, ortalama günde 12 saat, bazen 16 saatim bilgisayarın karşısındayım, kronik hastalıklarım var, 3 farklı ilaç kullanıyorum. Sabaha yetiştirmem gereken bir işime odaklanıp çalışabilmek için çaya ihtiyacım var.
Nasıl ki deposunda yakıt olmayan araç hareket edemez, ben de çaysız duramıyorum, yani çayın benim için mazot gibi bir anlamı var. Gelirimizle ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, bazen de tatile de gidiyoruz. 15- ve 19 yaşlarında iki tane de erkek çocuğumuz var. Evden çalıştığım için eşimin alanını işgal etmiş durumdayım. Bazen ev işlerinde yardımcı oluyorum ama becerikli değilim.
Çayı doldurulan kişiyi anlatan bu girişten sonra gelelim asıl meseleye, "Eşimin çayını doldurmak zorunda mıyım?"
Bir erkek bakış açısıyla bu konuda bir kadına verilebileceğim cevap:
Erkek çocuklarınızı öyle yetiştirin ki, evleneceği kişiyi doğru kriterlerle değerlendirsin, yaptığı bir işi "şunu bunu yapmak zorunda mıyım" demek durumunda bırakmasın. Kalkıp kendi çayını kendisi doldurabilme yetenek ve sorumluluğuna sahip olsun, ki ileride eşinin triplerine maruz kalmasın.
Kız çocuklarınızı öyle yetiştirin ki, birinin hizmetçisi olmak zorunda hissetmesin, en çok da çocukları, şu anda burada olan çocuklu kadınların bir çoğu çocuklarının hizmetçisidir. Ve kızları gönülden gelmeyen işi yapmasın. Gönülden temizlik yapamıyorsa, yemek yapamıyorsa evlenmesin, çocuk bakamıyorsa, evlilik birinin bedensel ihtiyaçlarını karşılama kurumu olmadığı gibi, o kişinin sosyal statüsünü belirleme aracı da olmamalıdır.
Bir erkek bakış açısıyla bu konuda bir kadına verilebileceğim cevaptır. İster cinsiyetçi deyin, ister bağnaz. Erkek ile dişi ayrıdır, eksiklik fazlalık değildir, yerlerinde durmalıdır.
Ormanlık alanda yolda araçla giderken, aracının penceresinden pet şişe atma "gafletinde" bir yaklaşım. "Eşimin çayını doldurmak zorunda mıyım?"
Siz, kokusunu eşinizin duyacağı şekilde sevdiği bir kek yapın ve "sen de çay koy şöyle baş başa bir çay içelim" deyin. O adam çayı demleyip, dökmeden getirebilmeyi başarabilirse getirsin, bardağı kimin doldurduğu önemli değil, hadi onu da kazasız yaptı, gözlerinin içine bakarak sizin yaşadığınız problemleri ileride çocuklarınız yaşamaması için yapabileceklerinizi konuşun. Amaa, telefon yok, annem aradı, kız kardeşim aradı, kankam aradı, dur face de ne varmış, dizi filmimim seyredeyim de yok.
Büyük konuştum ama hayırlısı, bakalım nereden ne çıkacak 🤭
10 Yorumla
+1 yılŞimdiki insanların ne amaçla evlenmek istediği ortada kocam bana eşşek olsun köle olsun ne istersem yapsın elimi sıcak sudan soğuk suya değdirmesin mecbur yapacak gibi nedenlerle evleniyorlar.. evlendin mi iş bitti kardeşim eşşek gibi evini de süpüreceksin temizleyeceksin esine hizmet edeceksin mecbursun bekar halinle evlilik halin bir değil misafirlerin geldiği zaman herşeyi sen yapacaksın... kimse gözünün yaşına bakmaz fındık kabuğunu doldurmayacak şeylerle soru soruyosunuz sonra geçip çok görmeyin yargılamayın diyosunuz bu yargılanacak konu değil herkes yapmak zorunda isterse sabaha kadar da çay içsin sabaha kadar da sen dolduracaksın... seni boş yere mi aldı her kadın evinin hizmetiçisi olmak zorundadır. Hiç kimse evine hizmetçi alıpta yan gelip ossurup oturmuyor zaten şimdi ki insanların evlenmesi bile saçma geliyor bana çocukluktan çıkamamışsiniz hıc biriniz
13 Yorumla- +1 yıl
Ama şuda var tabiki oda yardımcı olabilir arada olsun bazı işlerde ama yemek çay konusunda sen yap
Soran+1 yılHizmetçi mi eşek gbi mi ben yapmıyorm sen hizmetçi de ol esek de 😁
- +1 yıl
😂😂😍
- Yeme & İçme konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılİncir çekirdegino doldurmauan mevzular birinin doldurusuna mı geliyorsunuz :))) doldurun ne var yani ya da söyleyin sen doldursan daha iyi olmazz mı diye belki soyleseniz yapar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle baba evinde yapıyorsunuz muhabbeti yapan m*l erkeklere şunu söyliyim: Baba evinde iş falan yapmadım hiç. Her kadın sizin ananız bacınız gibi değil. Elim soğuk sudan sıcak suya girmedi. Bir kere bile yemek yapmadım. Evlendiğimde de istersem yapmam, zırl*mayın
Hiç kimse hiçbir şey zorunda değil. Bence bunlara kadın erkek gözünden bakılmamalı. Eşini seviyorsan ona yardımcı olursun her konuda. O da seni seviyorsa sana her konuda yardımcı olur. Para hesabı yapar gibi ben sana şu kadar çay doldurdum sen bana şu kadar yardım ettin hesaplarına girmeyin.11 Yorumla
Soran+1 yılBaba evinde annem çayımı masama getirirdi :) işte bunlar sığ
+1 yılkendi eli kolu yok mu aslında başlığa göre yanıtlayacaktım o zaman doldursan nolucak eşin değil mi diyecektim ama detayı güncellemeri okuyunca fikrim değişti , hayat müşterektir arada da o senin çayını doldursun mesela
20 Yorumla
+1 yılBazı geri görüşlü insanlar, hâlâ, hâlâ kadınları hizmetçi olarak görüyor ve 'zorundasın' diyor, değil efendim, değil. Adamın eli kolu tutuyorsa kalksın kendisi alsın çayını. Belli ki rahatsızsın bu konudan, neden kocanla konuşmuyorsun? Evlisiniz siz, konuşarak anlaşın lütfen. Kalkıp kendi çayını almamak için kavga çıkartacak bir adamsa, kalıbına tüküreyim ben onun. Sen böyle bir soru sorduğuna göre adam her ufak şeyden kavga çıkaran bir tip olmalı.
20 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin. Koca g*tünü kaldırıp kendisi alsın.
41 Yorumla- +1 yıl
Ahahah iyi güldüm bun
+1 yılEvli isen evet zorundasın çünkü erkeğin asli görevi bir işte çalışıp para kazinip 3vi geçindirmek bayanın asli görevi ise ev işleri çocuğa bakma ve evde eşine hizmet etme
011 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar yobaz bi zihniyet
- +1 yıl
Kadin senin kölen mi
- +1 yıl
@slmbenalper sen kendi zihniyetine bak evli her insan kendi görevini ve vazifesini bilecek evde bana hizmet etmeyecek kadını ben neden alıp besleyin başka derdimmi yok anamda yapardı bana çay yemek vs
- +1 yıl
Senin gibi yalamalar yüzünden kadınların zaten bu şekilde gotu kalktı mk
- +1 yıl
Aaa şuna bak, kadın senin hizmetcin veya kölen değil orta çağ da mi yasiyosun sen ya, şuna bak cahil, zihniyetsiz olan sensin bana zihniyetine bak diyosun, sen ne biçim bi insansin ya kadini resmen hizmetcin olarak görüyosun, elin kolun kirik değil git kendin yap her seyini,
- +1 yıl
Moruk olmana sasirmadim genelde böyle cahil zihniyetler hep y kuşağında oluyp, allah'tan z kuşağı olarak çok moderniz
- +1 yıl
Sen daha çok beklersin evlenmeye
- +1 yıl
Hicbi kadin seninle evlenmez
- +1 yıl
Bi kadın bi erkeğe kölelik yapacak kadar kendini kucultmez
- +1 yıl
Yaw MK yürü bı git bir delik uğrama esirmi olacağım kadın milletine herkesin asli görevleri vardır
Soran+1 yılO delikten çıktın mk dağ ayısı kim seni ne yapsın keko
- Yeme & İçme konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılbunundan rahatsız olduğun biriyle nasıl evli kalabiliyorsun çok ciddi soruyorum. siz evli değil de ev arkadaşı olmayasınız?
14 Yorumla
Soran+1 yılGüncellemeyi oku
- +1 yıl
okudum fikrim hiç değişmedi. ev arkadaşınla mutluluklar
Soran+1 yılSenin eşin belli köle olmuş sana ataerkil cahil düşünceli insanlarsnz
- +1 yıl
yuh dah aneler. abla sakin ol. ben kendi çayımı kendim alırım ne ben eşimi sürekli yorarım nede benistesemo yapmakttan gocunur. sen olayı hiç anlamamışsın. temel seviye bile değil senin beyin
+1 yılKavga çıkmaz da hoşuna gidiyordur. Bazen insanlar karşısındaki için ufak çabaları göze almalıdır. O sana çerez alır sen çayı demlersin oh mis
15 Yorumla- +1 yıl
Beraber oturup yiyin için sonra
- +1 yıl
@Yanlış_Dogrular aynen işte. gocunacak bir şey yok ki bunlarda
- +1 yıl
@StarryAqua derde bak ya 😂 inşallah troldur mahmkemeye gitse hakim çaydanlığı bardağı suç aleti yapar 😂
Soran+1 yılYa on defa dolduruyorn günde hemde hamile iken bile
- +1 yıl
Hamile iken doldurmamana hiçbir şey demez bence. eşinle konuş
+1 yılZorunda değilsin tabi ama sana diğer durumlarda yardımcı oluyorsa çay doldurmak sana ağır gelmemeli. Hele eşini seviyorsan bunu memnuniyetle yapıp lafını bile etmezsin. Ayaklarını yıkamaktan bahsetmiyoruz sonuçta. Rahatsız oluyorsan söyle ona çay doldururken de yardımcı olsun, ne zor iş.
00 YorumlaBencillik oluştuğunda evlilikler çatırdamaya başlıyor bunun sonu gelmez umarım düşüncelerinizi törpüleyebilirsiniz oturup konuşabilirsiniz. Sorunlarını burda değil onunla paylaşmayı dene.
00 Yorumla
+1 yılHayır, elden ayaktan düşmemiş şükür.
Kaldırsın kıçını.30 Yorumla
+1 yılÇaydanlik niye yanınızda değil kalkıp gidene kadar yanınızda dursun sürekli kalkmak zorunda kalmazsınız diye düşünüyorum 😕 yalnis mi?
10 YorumlaYa ben bu konuya insan kullanmak olarak bakmıyorum açıkçası. Insan bazen sevdiği insanın elinden biseyler istiyo. Hoşuna gidiyordur belkide.
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorana da, günün sorusu diye soranlara da tüm sevgilerimi iletiyorum.
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 344 cevap paylaştı. Annemle ayni sikintiyi yasioduk. Bir gun geldim isten masamda koca bir hediye paketi. Dedim ne is? Ac ac dedi. Actim, esek kadar termos. 🙄
01 Yorumla- +1 yıl
😅 😅
Eşin, görmediğin neler yapsın senin için,
Sen bir çayını doldurmaya şikayet et,
Ayıp ayıp,
Kalk kendin doldur çayını diyeceksin00 YorumlaBuda mı soru oldu şimdi buda mı artık ayrılma sebeplerinden biri oldu Allah akıl fikir versin ne acaib insanlar var ya
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. Söyle kalkıp kendi alsın birde ya da al çaydanlığı yanına koy ne uğraşıyorsun.
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın bundan sonra çaydanlıği yanıma alayım
Soran+1 yılÇok tesekkür ederm
+1 yılDoldur ne olacak, ne kadar yorucu olabilir. Bende kadınımın bana çay doldurmasını isterim. Güzel bir an
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 450 cevap paylaştı.
s +1 yılBabam ev işlerine yardım eder, yemek bile yapar. Ama asla çay doldurmaz kendine bile. Ne yapalım biz de veriyoruz çayını, takıldığına değmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTatlı dille bugün çaylar senden, bak kurabiye de yapmıştım bi tepsiyle getirebilirsin , bende bizim için film bulurum , ben genelde böyle yaparım , saolsun hiç kırmaz , hatta bazen ben demeden akşam yemeği benden diyip hazırlar vs
00 YorumlaKalk kendin koy dersen kavga çıkar. Ama canımın için koyuverirmisin bu sefer gibisinden söylersen yapmacaksa bile en azından ters tepmez kapişşş ;))
00 Yorumla
+1 yılarada yap ama hep değil on kere kalkıp çay dolrurmak işkencedir... kendisi kalksın bir zahmet
10 Yorumla
+1 yılE nolmuş? Kalk doldur eline mi yapışır hem egsersiz yapmış olursun dötün büyümez.
10 YorumlaKendisine doldurmayı öğretmelisin senden beklememeli
10 Yorumla
+1 yılÇaydanlığı al yanına. Ufacık şeyler için dert yanmaya gerek yok çözüm üretilmeli
12 Yorumla- +1 yıl
Bu da barış elçisi. Her şeye dert değil diyor.
- +1 yıl
@gecelerikorkuyorum Evet, herşey dert değil. Bunu yapmak zorunda değilsiniz ama karşınızda ki insan anlamıyorsa çözümü kendinizde üretmelisiniz.
+1 yılÇay doldurmak önemli değil bence ev işine yardım etsin de
00 Yorumla
+1 yılKalkmışken doldururum ama onun da eli ayağı varr 🙄 Doldursun kendii 😂
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 330 cevap paylaştı. Bir çay yüzünden ikiniz de karışıklık çıkarmamalısınız
00 Yorumla
+1 yılBu tür şeyleri dert edecekseniz neden evlendiniz.😬
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir zorunluluk yok. Ama müsaitsen doldurabilirsin.😄Çaydanlığı yanına koy bari 😂
00 Yorumla
+1 yıl10 bardak nedir ya bi zahmet kendisi de doldurabilir.
00 Yorumla
+1 yılEn başta öyle alıştırmışsın, bu yüzden de olabilir kurban
00 Yorumla
+1 yılEşin anlayışlı birisi ise bence çıkmaz diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılDeğilsin, eli koku tutuyorsa kalksın kendisi doldursun.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 623 cevap paylaştı.
+1 yılHizmetçi gibi görüyorsan kendini koyar ama eşimle ilgileniyorum diye bakarsan hoşuna gider
00 Yorumla
+1 yılBunada üşenmeyin bari babanın evinde doldururken sesin çıkmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazen çok saçmaladığınızı düşünüyorum, alt tarafı çay dolduracaksın bunun lafını etmeye bile değmez sen sorusunu sormuşsun bir de.
00 YorumlaValla doldursan eksilmezsşb Haa zorunda mısın sorusuna gelince değilsin tabi ki. Şahsi fikrim ben yapmaktan erinmem. Bana koymaz yaparım yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbicim eşinin çayını bile doldurmakta zorluk çıkaracaksan evlenmeseydin doldurmak zorunda değilsin ama bu çayını doldurmayı bile düşünüyorsan yarın birgün hasta olduğunda ne yapacaksın
11 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar önyargılısnz ben birçok eşe göre emin ol çok daha özveriliym :) hamile iken benden dakika başı çay isteyen erkek bence erkek değildir
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir çay doldurmak ya bir çay😊 20 bardak içse ne olur senin canın senin eşin senin can yoldaşın😊
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kadar boştan mevzuları kendinize dert ediyorsunuz cidden? Yani, eğer eşin seni hizmetçi olarak görüp kasten kullanmıyorsa, ne olmuş yani çayını doldursan?
00 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin ama eline de yapışmaz bence.
00 Yorumla
+1 yılPardon ama gözüne bu kadar batıyorsa bence artık sevgiden önce nefret var içinizde ona karşı. Kocama köleyim demem ama istese olurum o da aynı şekilde. Bunlar eşlere zor gelmemeli ya :(
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmillet koca bulamıyor
çok şeeetme
öyle g. t gibi kalırısın ortada00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHamileyken yanlış ama bana kalırsa eşin görevlerinden biri kalıplaşmış
00 Yorumla
+1 yılBu bir zorundalık değil tabi ki. Ama kendi çayını doldurmaya gittiğinde eşininkini doldurmak istemiyorsan orda bir evliliğin olduğundan söz edemeyiz.
10 YorumlaElleri yok galiba Allah herkese el vermiş kol vermiş sakin ynlş anlamyn dediklerimi. Bn evli olsam bile kendi ihtiyacımı kendim görürüm.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence hayır kendi çayını kendisi doldursun bırak doldurma çayını sen hizmetçi değilsinki ona hizmet etmek içinde evlenmedin onunla bence doldurmak istemediğini söyle eminim seni seviyorsa anlayışla karşılar.
00 Yorumla
+1 yılBen doldururum sen doldurursun, doldurmazsin o senin tercihin
10 Yorumla
+1 yılSen onun çayını doldur o da senin çorbanı hayat müşterek ablacım
00 YorumlaHerkesin hayatına kimse karışamaz herkes kendi çayını kendisi doldursun 😄
00 YorumlaAllahim tek derdin bu mu kocan iyiyse 50 defada doldurabilirsin elinemi yapisir
00 YorumlaAllah aşkına bütün derdin bumu?
30 Yorumla
+1 yılKendi eli ayağı yok mu neresine kacmis
01 Yorumla
Soran+1 yılŞükür ya beni destekleyen biri çıktı
+1 yılEksilir misin çayını doldursan?
02 Yorumla
Soran+1 yılYa on defa yerimden kalkıyorum
- +1 yıl
O zaman kalk kendin doldur de gitmişken benimkini de doldur de. Bir kere de sen ondan çay işte. Napabilir ki
yoo değilsin hizmetçi misin?
03 Yorumla
Soran+1 yılSenin zihniyetin de bir insan ile evlenmediğim için çok pişmanım
Soran+1 yılOlur
+1 yılHayır değilsin kendi yapabilir
10 Yorumla- Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt