Evlilikte her şeyi ben üstleneceksem ondan bi kahvaltı istemem çok mu?
Öyle erken felan kalkamam diyor.
Temizliğe de karışmazmış
Yemek de yapmazmış
Geçer bir kenara otururum diyor...
Evlilikte her şeyi ben üstleneceksem ondan bi kahvaltı istemem çok mu?
Öyle erken felan kalkamam diyor.
Temizliğe de karışmazmış
Yemek de yapmazmış
Geçer bir kenara otururum diyor...
Elbette hayatın içinde bir görev paylaşımı olmalı. Ama bunu ben bunları yapıyorum o zaman sen de bunu yap bu senin görevin şeklinde söylememek gerekir. Her iki taraf da kendi üzerine düşeni seve seve yapmalı. Herşeyi ben üstleniyorum sen de bi kahvalti hazırla derseniz üstlendiğiniz şeyleri başa kakmak gibi olur. Öte yandan evlilik olsun sevgililik olsun her ilişki belirli sorumluluklar ve beklentiler üzerine inşa edilir. Bunların en başta açıkça konuşulup anlaşılması gerekir. Siz bu ilişkiden beklentilerinizi açıkça söylediğinizde karşı taraf bunu size sağlayamayacagini söylüyorsa bu evliliğe hiç kalkışmamak en doğrusu olur. Belki başlarda tolere eder katlanirsiniz ama zaman geçtikçe illa ki sorun olacaktir ve bu durumda partnerinize 'benim böyle olduğumu biliyordun, beni böyle kabul ettin' gibi sözlerle üste çıkma hakkı da vermiş oluyorsunuz. Yani ya bu beklentinizden vazgeçin ya da ilişkiden beklentilerinizi karşılayacak kendinize uygun biriyle evlenin.
Muhtemelen daha evlenmediniz yani havai konuşmalar gibi geldi.
Evlilik kutsal bir kurum, kolay değil. Sabır, paylaşım, özveri, güven, saygı, sevgi vs bir çok unsuru barındırması gerekiyor.
Ve saçma sapan hesaplaşmalar içerisine girmeyin. Onu ben bunu sen gibi.
Herkes üzerine düşeni yapmalı tabi seviyorsa. ✔️
ne o öyle süs mü? ben bile çalıştığım halde evlilikte çoğu işi yaparım diye şimdiden diyorum kendime, siz erkekler böyle kadınları seçiyorsunuz sonra de bu neden böyle şu neden şöyle.. ee sen öyle birini seçtin eğer hala evlenmediysen gözden geçir derim.. süs bitkisi ile mi evleniyorsun
Evliyken boşan, evli değilsen evlenmeyi düşünme bile. Benzerini ben yaşadım, 3-4 yıllık evliyken boşanmam gerekirdi. Bir kez bile bırak kahvaltı hazırlamayı, benden önce bile kalkmamıştır yataktan. Erkeği hizmetçi gibi, köle gibi kullanan, karşılığını (seksten bahsetmiyorum) vermek için de kılını kıpırdatmayan kadın bırak yalnız kalsın. 17 yılda bir kez bile yemek yapmamış kadın bir de aldattı, iyi mi? Hem de 2 yıl sürmüş. Değer görmediğin yerde durma, ben fazla bile durdum.
Görüş
27Görüş
Hayır tabiki. Evlilik, ortaklaşa bir yaşam alanı oluşturmaktır. "Ben yapamam" diyip çekilmek olmaz. Bir yola çıkıldıysa bunun hakkı verilmeli. Tüm sorumluluk kadının veya erkeğin üzerine yüklenilmemeli. Her iki tarafın yapacağı fedakarlıklarla evlilik yürür. İşler ortaklaşa yapılmalı. Azar azar isteklerde bulunun zamanla o da size yardımcı olacaktır diye umut ediyorum.
O zaman bir ev tut köşeye bir kadın heykeli koy. Her işini kendin yap. En azından dırdır çekmezsin. Ha ille bir kadına ara sıra ihtiyacın olacak bir sürü bı işi para karşılığında yapan esnaf ve profosyonel kardeşlerimiz var. İnan düğün yapmaktan ucuza gelir. Kafa rahat olur masrafsiz olur ve bağımsız olursun
O zaman niye evlenecekmiş diye sormak lazım o kadına. Evlilik dayanışma ve sorumluluk demek. Erkek tek başına çalışıp evin çeşitli masraflarını karşılıyorsa , sende yaşadığınız yeri temiz tutatak düzenini sağlayarak ona yardımcı olursun bu işler böyle yürür. Bildiğin köle istiyor o kadın.
Hayat müşterektir kral. Evine bakmak erkeği adam yapar. Temizlik dediğin mevzu da birbirinize yardım ederek olur. Yan gelip yatan kadından hayır gelmez. İnsan olmak zaten çevreni temiz tutmaktan gelir. Ben yapmam etmem diyorsa hiç başına bela etme bu kızı. Bu senin ruhunu sömürür.
Annem de öyle diyor...
Evine balmak erkeği adam yapar diyorsun.
Peki " Adam" dan sayılacağız diye iş yerinde hakaretler mobbing ler vs mi katlanıcaz yıllarca?
Adamdan sayılmak diye bir şey yok. Ya adamsındır ya değil. Bunun arası yok. İş yerine gelince; sen işini iyi yapıyorsan, duruşun varsa pısırık durmazsın. İş yerinde biri laf deserse haklısınız bilmem ne bey ya da hanım demek yerine yanlışsınız diyeceksin. İnsanlara tavrını koy bakayım bir daha sana laf edebiliyorlarmı
Açıkçası işe ilk girdiğimde
" Hiç bir yetkin yok" demişlerdi. Az çok matematik biliyorsanız hiçlik makamı "0" yani etkisiz elemandır.
Ben yetki alanımı aşmadım. Ve hiç bir yetkim olmadığına göre hiç bir şey yapamadım. Şimdi kurallara uydum diye pısırık mı oluyorum?
Kurallar insanları kısıtlamak içindir. İşine gelen kurallara uyarsan 0ı siler atarsın. Sıfırın başına 999999 koy değerin artsın o zaman. Az çakal ol
Ben hep bunu merak ettim. Dediğin doğru kurallar insanları kısıtlamak için. Beni hem kısıtlıyorlar sonra neden pısırık ben oluyorum o zaman?
İşi öğrenip, yükselip onların yerini alma diye seni tutuyorlar.
Bu çok adice değil mi?
Gerçek dünyaya hoş geldin
Peki sıyrılanlar nasıl sıyrılıyor?
Aklını kullanarak
Ben bu hiyerarşiden bi cacık anlamadım neyse
Bunlar kadının görevi değildir. kadın sevgisinden yapar. ha çok istiyorsanız tabi ki erken kalkıp kendi çamaşırını yıka ya da kendine yemek hazırla. bence bu iki taraf içinde ben bunu yapıyorum sende bunu yap işine dönmüş. bunları evlenmeden önce konuşmanız gerekirdi o zaman
Eşinden sadece bir kahvaltı değil yolda yiyecek börekler, sefer tası, gömlek ütülemesi, akşam yemek, vs herşeyi istemen hakkındır bence. Yalnız sana önceden söyleyim, seven insan istemez ve öteki de istetdirmez, bunlar doğal olan şeyler. Evlilik bu sonuçta.
Yürü git deseydin. Erkeğin evlilikte ustelenecegi temel şey ev gecindirmek ise senin ev isi yapman gerekmiyor. Kahvaltı da isteme hakkın var akşam yemeği de. Hatta promosyon olarak akşam çay ve meyve de isteyebilirsin
Çalışan kadınım.
Kahvaltı ve yemekler benden. Çok yoğunsam nadiren dışarıdan söyleriz. Her sabah herkesten erken kalkıp kahvaltı hazırlarım ev halkını kaldırırım.
Çamaşır yıkamak asmak katlamak yerleştirmek benden
Temizlik kocamdan. Ama yatak çarşafları değiştirmek benden
Evlilikte js paylasimi dedigin boyle olur. Bravo tebrik ediyorum sizi
Erkeğin görevi evine para getirmek kadının görevi de evine bakmak yemek yapmak temizlik yapmaktır toplum öyle bir bozuldu ki artık gel de düzelt ve bu bozukluğu doğru bulan böyle olacak diyen bir ton insan var ve bu toğlum yanlışlar yüzünden bu hale geldi yanlışa doğru doğruya yanlış dediler bunu kabullendiler kabul ettirmeye de çalışıyorlar bu toğlum bu yüzden bozuldu ama konuşmaya gelincede konuşmayı iyi biliyorlar hem sen böyle olacaksın hem de kalkıp niye böyle oluyor diyeceksin
Anlıyorum çalışacaksın parayı sen kazanacaksın evde hizmet bekleyeceksin ama emin ol ki evde kalan dinin işi daha zor evdeki yapmış olduğu hiç bir işi yaparken bir karşılık veremeden yapıyor oyuzden ne kadar çalışırsan çalış evde eşine yardım et zaten yardım edeceğini çok fazla birsey olmaz emin ol
Bekarım ama eğer evli olsaydım eşime gerçekten değer veriyor ve seviyorsam elbette kahvaltısını eksik etmezdim. Hatta bazı günler onunla beraber kahvaltı hazırlamak bile isterdim. Evlilik fedakarlık isteyen bir durum. İki tarafta birbirine bazı fedakarlıkları yapmalı.
millet mars'a koloni kuracak bizim hala tartıştığımız konulara bak..
hayatı öyle ya da böyle paylaşmayı beceremeyenler eşleşmemeli. bu sorulara da böylece gerek kalmamalı
ooooff helal olsun be işte en güzel cevap budur bravo.
Teşekkür ederim
Bunların hepsini beraber yapmalısınız. Bence kabul etme bu durumu. Ya beraber yaparız ya da ben de yapmam de.
Kadın kadınlık görevini, erkekte erkeklik görevini bilecek. Yok öyle herşeyi sen yap, ben yap. Bazı görevler eşit miktarda olmalı.
Evlilikte her şeyi üstlenmen doğru değil bence. Daha paylaşımcı olmak lazım evlilikte, eşler yorulduğu zaman yüklerini beraber paylaşmalı
gitgide insanlar cinsiyetsiz olmaya başladı. erkek her şeyi ben mi ödicem? kadın yemeği ben mi yapıcam? kimse bi rol üstlenmek istemiyor. günün sonunda birbirinizi "kadın ve erkek" olarak göremeyeceksiniz, ondan sonra da bu pompalanan cinsiyetsiz düzenden dolayı en çok siz pişman olacaksınız
Hahaha ne güzel😅 ben de öyle istiyorum ama ben çalışırım. Maddi olarak getirim olur. Ev işi, temizlik olayına katılıyorum😅 anlaşamayacağın insanla evlenme. Beklentini karşılamıyorsa yolunu ayır.
Valla ben esimi kaldiriyom kahvalti hazirliyor oyle kadinla omur fecmes
Nasıl ya, vitrine kaldır süs olarak, seveceğin zaman indir sev.
Babasının evinde oturmaya devam etsin öyleyse
En İyi Görüş