Eşimle memlekete tayin isteme sorunu?

Merhaba arkadaşlar eşimle aynı memleketteniz ailelerimiz de aynı yerde yaşıyor. Ben öğretmenim eşim ev hanımı. Doğu görevim bittiği için bu yıl tayinle memelekette gitmek istiyorum. Eşim hiç istemiyor. 7 yıldır 2 farklı şehirde yaşadık. Ailelerimize baya uzakta 14 15 saat uzaklıkta. Artan kira bedelleri ve hayat pahalılığı artık çok zorlamaya başladı. 7 bin kira olacak bu yaz. Ev baktık yok o fiyattan aşağı. Memlekette yeni yaptığımız 2 katlı Bahçeli 1,5 dönümlük yerimiz var. Bağ bahçesi var evler sıfır. Ailem birinde yaşıyor. Ee bende diğerindede biz yaşayalım diyorum. Kiradan kurtulmuş oluruz en azından kenarda bişey kalır. Sende bende ailemize yakın oluruz burada kimi kimse yok. Ne gelen ne giden. Aldığımızı kira borçlara yeme içmeye faturaya gidiyor. Bişeyde kalmıyor. Bi yerede gidemiyoruz. En azından kiradan cebimizden kalanla gezeriz biraz diyorum. Hem senin hem benim için iyi olur diyorum. Yok ben 23 yaşadım sıkıldım orada yaşamak istemiyorum. Eee hayatında acı gerçeği var. Sadece maaş ek ders tam alamıyorum. 15 bin lira aylık gelir ne yapabilirim. Yapmadığımız içinde eee gezemiyoz istediğimiz olmuyor diyor. Bende bu şekilde zaten olmayacağını diyorum. Zaten ailemde bir babam birde annem bide küçük kardeşim var başka kimse yok. Kız kardeşler evli diğeride başka yere yeni atandı. Babamda artık yaşlandı halen gurbette çalışıyor. Beni bugüne getiren boğazından kısan insanlara karşıda vefa evlatlık borcumvar. Bu durumda onlara bir yararım olmuyor. Kendimi kötü hissediyorum. Evler yapılırken bile bi katkım olmadı. Yinede ailem gelin boşuna kira vermeyin kalın diyorlar. Sizin üzerinize tapusunu verelim diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Kimseyi dinlemeden tayin isteyeceğim gibi. Hayatın gerçeklerine göre yaşamalıyım. Böyle sadece ev sahibini zengin edeceğiz. Hani ev almaya kalksak 2 milyondan aşağı yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu yıl 7bin seneye 9 10 öyle gidecek. Aldığımız zamdan fazlası gidiyor cebimizden. Her yerden kısıtlamak zorunda kalıyoruz bu sefer. Ee mutsuzda oluyoruz eşimde bende. Sizce ne yapmalıyım?

Eşimle memlekete tayin isteme sorunu?