Eşimi memleketime götürmek?

Evleneli 2 yıl oldu aynı yerde çalışıyoruz. Çalıştığımız okulda müdürümüz çok adaletsiz eşim 7 ben 2 yıllık öğretmenim. Çalıştığımız yer merkeze 3 saat hastane vb yok acil bir durumda 3 saatlik yol gitmek zorundayız. Bu durumu ben hamile olana kadar çok hissetmedik. Hamileliğimde sürekli sebepsiz yere bayiliyordum ayilamiyordum vb derken annem yanıma geldi bana baktı. Zaten memleketimde çalışıyorum çünkü eşim ilçede diye yanını tercih ettim. evlenmeden önce ailelerden uzak oturalım şeklinde konuşmuştuk ama bebeğimi kaybettikten sonra insanın ailesine ve hastaneye çok yakin olması gerektiğini anladım. Bir daha hamile olmak nasip olursa çocuğumu annemden başkasına bırakamam. Okulda da yaşadığımız sorunlarda buna tuz biber olunca Haziran da tayin istmeye karar verdik ama eşim ailesinin de baskısı ile (biz bebeğimizi kaybettik bile bile o gece nisana gittiler) yaşadığımız ilçeden il merkezine gitmek istemiyorum sırf karısının ailesinin yanına gitmiş olmamak için ama ben hamilelik sürecinde ve bebeğimi kaybettim de psikolojik ve fiziksel olarak anneme yakın olmam gerektiğini anladım. Eşimin de ailesi ile sorunu yok sizce eşimi nasıl ikna edebilirim?
Eşimi memleketime götürmek?