Evlenince sadece kendi soyadımı kullanma hakkım var mı?

Kanunen evlendigim zaman yine kendi soyadimi kullanma hakkim var mı? Bunu isteme sebebim şu. Ben meslegimde şu an taninan biriyim. Ve haliyle kendi soyadimla isim yaptim, boyle biliniyorum ve insanlarda beni bu sekilde bilerek iletisim kuruyorlar.

Kariyerimi zor da olsa, caba harcayarak bu noktaya getirdim. Ve bunu dogdugum anda kimligime yazilan soyismimle yaptim. Evlendikten sonra kadinin soyadi değişince acaba falan oluyor insan. Mesela benim gittiğim duzenli bir doktor hanim vardi. Evlenmiş ve soyadini degistirdigini düşünemedim, kadini bir zaman aradim bu kadin devlet hastanesine mi falan geçti yoksa bu sehirden mi ayrıldı diye meger evlenmis. Kendi soyadini da kullanmamis.

Simdi esimin soyadini kullanmamda bir sakinca yok ama benim 2 tane ismim var. Ikisi de uzun. 2 isim 1 soyisim baya kimlikte yer kapliyor zaten. Hayatim boyunca sinavlarda falan ismimi kodlaya kodlaya bir hâl oldum.

Simdi kendi soyadimi birakmak istemiyorum meslegimde bu sekilde bilindigim için. Iki soyad kullanayim diyecegim aşırı uzun oluyor bu sefer. Sadece eşiminkini alsam kariyer anlamin da biraz sıkıntı oluyor. Eger evlenecegim kisi de itiraz etmezse kanunen evlendikten sonra kendi soyadimla devam etme hakkim var mi?

Evlenince sadece kendi soyadımı kullanma hakkım var mı?