Evlenince eşimin soyadını kullanmak istemiyorum bu sorun olur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Herkes çok bişi yazmış ama sana bu işin olasılıklarını yaşayabileceklerini ben anlatayım... Kanunen eşinle evlendiğin zaman soyadını almayabilir ya da eşin senin soyadını alabilir... Siz nasıl isterseniz... Lakin sorun şurda başlıyor. Eğer ikinizinde soyadınız ayrı ise bir otele gittiğinizde eğer 4 yıldız ve üzeri değise fatklı soyadlar taşıdığınız için aynı odayı vermeyeceklerdir... İllaki evlilik cüzdanınızı yanınızda taşımalısınız. Size o... Gözü ile bakacaklar. Ayrıca yurt dışına çıktınız ve kapıdan geçerken farzetki görevli detaylı arama yapmak istedi... Soyadı uyuşmazlığından dolayı senin eşinin yannda ya da eşinin senin yanında kalmadına izin vermeyecekler. Elinde evlilik cüzdanı olsa bile.. gelelim Türkiye'deki sgk sorunlarına... Eşin ölse maaşını almak için soyadı prosedürüne takılma olasılığın çok fazla... Ayrıca miras ve mal alım satım işlerinde de eş olarak değil farklı bir birey olarak değerlendirileceksin... Hayat senin naparsan yap 😁
02 Yorumla- +1 yıl
Feminist akıl hastası Z-Kuşağı tipler artık bu ülkenin insanı değiller Amerikancı yetiştiler ve çoğunluk bozuk. Elinde telefonla sabahtan akşama kadar Amerikan internetinde boş işler anlamsız videolarla sosyal medyada geze geze insanlıktan çıktılar ve beyinleri yandı. Yeni dünya düzeni kuruluyor.. süreç başladı. Eski dünyada ne varsa alt üst edip yıkıp yeni dünya düzeni denilen sisteme geçiş yapılıyor. Küreselciler adındaki Şeytan tarikatı tüm dünya ülkelerini devletler üstü yönetiyor. Kadın Erkek ilişkilerini bozmak ve yeniden dizayn etmekte bu projenin bir parçası. Yeni dijital dünya düzeninede internet sosyal medya vs bu gizli tarikatın elinde , bilinen dünyaca ünlü yöneticiler şirket sahipleri vs onlardan ( ELonmusk, BillGates.. vs) film kanalı N... onların film kanalı. Yeni dünya düzeninde insan nüfusunun azalmasını istiyorlar ve bu amaçla kadın erkek ilişkileri yıkıp bozacak farklı kollardan projeler yürütüyorlar. Eskiden sağ sol savaşı vardı şimdi ise kadın erkek (cinsiyet) savaşları çıkartıyorlar. Bu amaçla sosyal medyayı ve interneti kullanıyorlar. Etrafta görüyorsundur sürekli kadınları tek taraflı olarak destekleyen bir medya var artık, onların film kanalı N... te sürekli kadınları erkeklere karşı kışkırtacak feminist filmler ya da cinsiyet bozucu gay lezbiyen travesti destekli filmler gösteriyorlar yeni kuşağın beynini yıkıyorlar. Bu yeni kuşak (alfabenin son harfi Z) artık lezbiyenliği gayliği travestiği NORMAL görmeye başladı. Yeni filmlerde sürekli kadın baş rol oyuncuları gösteriliyor ve erkekler 2. planda basit aciz karakterler olarak gösteriliyor. Film dünyasındaki insanlarda parayla satılıklar ve neye hizmet ettiklerini bilmiyorlar. Erkekleri ezip silip geri çekip yeni düzende kadınları öne itme tek taraflı süper kahramanlar yapma çalışmalarına destek veriyorlar. çok karışık ve kötü bir gelecek bizi bekliyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılBu konuda en radikal düşünen kadinlardan biriydim belki de sonra şunu zamanla düşüncelerim değişti öncelikle severek evleniyosun ego devre dışı kalıyor.. herkes kendi soyadını sever ama alacağın soyad ne olursa olsun sevdiğin adamın soyadı alisalagelmis bı durum var eşin her ne kadar benim için farketmez cesede onun soyadını kullanmanı ister tabi burada Begüm isteğim önemli diyebilirsin ona da şöyle bir açıklama getireyim çok mu önemli yani ne gerek var bu kadar kasmaya ben düşünüyorum da evlenince hiç tereddüt etmedim onun soyadını almayı (gençken dediğim gibi farklı düşünüyordumbunun nedeni egodan arınmak saf koşulsuz sevgi en önemlisi de eşimin bana hiçbir konuyu dayatmamis olması... hem ben onun soyadını alsam nolur o benden daha çok Sivaslı 😁inanın bana erkekler çok fazla benimsiyo eşinin ailesi mi sizde bı soyadını almaktan bu kadar gocunmayim ya çok sacmaa.. benim zoruma giden şey evlenince kutugun değişmesi bilmediğin bı memleketten olmak inada şu an için yapılacak bişey yok diye biliyorum 😔
22 Yorumla- +1 yıl
Yaşından dolağı bu gerçeği DOĞRU şekilde kabul ediyorsun.. mantıklı ve güzel , anlatımınla birlikte olduğun erkeğin (eşinin) hoşuna gidecek , sevilecek , bağlanılmaktan pişman olunmayacağı birisin bence..
fakat amerikan çocuğu gibi büyümüş Z-kuşağı kılıklı bozuk kızlar aşağıda yaptıkları yorumlarla erkek düşmanı , kendini beğenmiş , şımarık kibirli , ukala.. erkeğin sigortalarını attıran sinirlerini geren hatta kopartan ve EVLENİLMEMESi gerekn tipler olduklarını açık ve NET gösteriyorlar.
Bu aşağıda abuk sabuk yorumlar yapan ilkokul çocuğu beyinli soytarı kızları sevip onlarla kazayla evlenmeye kalkıp boyun eğip tavizler verip her dediklerini yapıp ve sonunda taviz verecek birşeyi kalmadığında nasıl "KÖPEK" olarak kaldığını farkedecekler bazı enayi erkekler.
Önümüzdeki zamanlarda çok kötü olaylar göreceğiz.. erkeğe saygısı olmayan ona kafa tutan ve haalaa evlenmeyi düşünenler yamuk kızlarla dolu etraf.. adamı çileden çıkartır kötü şeyler yaptırırlar!
Feministler , erkeğe saygısı olmayanlar erkekle UZLAŞMAYAN, utanmaz sıkılmaz şımarık kibirli ukalalar evlenilMEMEsi gereken kız tipleridir. Burdan yazayım okuyan erkekleri zaten biliyorlardır ama bilmeyenlerde öğrensinler. - +1 yıl
emre hemfikir olduğumuz durumlara var ama sen senin görüşünde nefret öğesi biri deilim önce sen kfdinlasa bağış acını üslubun düzelt yaşın gereği duyosun sende olgun dusunebilirsin görüşlerin bı yerw badss makul sonrası aşırı kinci kadın ırkına yönelik bı saldırı diye algıladım sen dağın ol.. on yargılı olma emin ol en marjinal kadın senden daha her hangi bir erkekten daha makul davranır.. seversen soyadı ne ki canını verirsin... saldirma ilimlinol karşındakini buna teşvik et yeter.. Z kuşağı falan asiri yuksemek yersiz bu durumda sen sağ durumu ol aklı selim kal gerisigelir
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl#SelamGençlik 🍀🍀
Kendi adıma ben daima evleneceğim erkeğin soyadını kullanmak tercihinde ve de niyetindeyim. Benim için her açıdan ve bilhassa kâlben en güzeli, en ideali daima bu. Net..
#EnDoğruÂnda ❤️❤️
#TubaSueda 🍀🍀02 Yorumla- +1 yıl
Yaşı olgun olanların + Zkuşağı OLMAYANLARIN birlikte olduğukları erkeğe karşı saygıları herzaman var bu güzel ama şu an ki yeni kızlar amerikan çocuğu gibi ellerinde telefonla amerikan internetinde şımarık kibirli ukala erkek güşmanı gibi büyüdükleri için ilerleyen zamanda çok kötü olaylar göreceğiz etrafımız ve haberlerde. Erkeğe saygısı olmayıp onla evlenmeyi düşünen onu sömürmeye parasını yemeye erkeklerle oynmaayı oyuncakla oynamak zanneden kızların başlarına çok kötü olaylar gelecek bu ülkede.. göreceğiz ne yazıkki etrafta ve haberlerde.. Aşk sevgi oyuncak değildir ,
zaman tersine dnmüş durumda artık erkekler düzgün ama kızlarda ÇOK FENA bozulma var - +1 yıl
Bazen doğru olan ancak kaos ikliminde dirilir ve büyür. Korkum yok. Bana düşen ideallerime sahip çıkan insan olmak. Dünya her türlü olaya ve insana açık. Siz de endişe etmeyin. Kimse endişe etmesin. Herkes kendi üzerine düşeni yapsın. Paniğe lüzum yok.
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenim böyle bir talebim olmaz. Nikahının altına girdiysem soyadı pek bir değişiklik yapmaz bende.
Ama madem istemiyorsun açıkça eş adayına söyle. Gönlünü kırmadan ikna edersen huzurlu şekilde istediğini yapmış olursun. 😊00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
100
Cevap
104Cevap
Sebep? bu yeni moda çıktı.. erkeğin soyadını almak istememek
ya da 3. isim olarak kendi soyadına ekletmek.. saçma sapan işler oluyor artık bu ülkede.
Bu durum aslında bir GÜVENLİK sorunu aynı zamanda !
Eskiden Anne kızlık soyadı bankalarda GÜVENLİK sorusuydu i şimdi o soyadı açık edecek şekilde kadın eski soyadını kullanıyor ve eski soyadına kocasının soyadını ekletip 3 parçalı yeni isim üretliliyor.. tuhaf tuha fişler, A K P'den önce böyle şeyler yoktu.
Ayrıca birlikte olduğunu kocan olacak erkeğin soyadında mı utanıyorsun ki onun soyadı yerine kendi soyadını kullanmak istiyorsun.
Ben olsam böyle düşünen bir kızla ciddi olmazdım.. bugün böyle saçma sapan şeyleri kafaya takıp erkeği beğenmeyen bir kadın yarın başka ARIZALAR SORUNLAR PROBLEMLER çıkartır ve erkeği yarı yolda bırakır = NET.219 Yorumla- +1 yıl
Kardeş ne arıza çıkardın ya? Sana tersse bana ters de geç, boğazlık yapmanın gereği yok.
- +1 yıl
Ciddi yazılmamıştır umarım bune QUSJQJFAJFKWJEJWIRJWDOSUR
- +1 yıl
sende karının soy adından mı utanıyorsun ki istemiyorsun saçma saçma işler nerene battı soy ad
- +1 yıl
@BenYohumAslında abin neden olmasın illa eşinin soyadını alacak değil ya zaten çocuklar olunca erkeğin soyadını alacak çocukların kimliklerinde ana ad baba adı yazılacak ha dersen yok çocukların soyadına benim soy adım olsun derse bende dur orada derim bir sınır çizerim
- +1 yıl
o zaman kadınlarda istemez doğal olarak
- +1 yıl
@AvaLee Bu şekilde FEMİSNİST kafasında olup yeni dünya düzeninin yönlendirmesiyle gelenek görenek adet ve düzeni bozanlar ileride görecekler başlarına gelecekleri.. sen kendi bildiğin yolda yol al , bundan sonra huzur ve mutluluk yok. göreceksiniz hepiniz. Dünya düzenini tersine çevirmeye çalışanların üzerine yıkılacak bu yeni düzen
- +1 yıl
Kızlar ilk başta kaale aldıysanız bile boşverin. Ben torbacısının numarasını merak ettim, bilen varsa atsın. Herkese iyi günler.
- +1 yıl
senin gibi ataerkil toplumda olması ve takınılması gereken tavır bu eğer erkekler istemiyorsa bende istemiyorum bu artık savaş demek sen git kendine köle olacak birini bul
- +1 yıl
@Arsheあ Ahahahaha kendi soyadımızı kullandık diye başımıza felaket mi gelecek?
O felaket şu an sen oluyorsun galiba.
😂😂😂 - +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü kendi soyadını kullananlardan bahsetmiyorum ben , bu kafada erkek düşmanı takılanlardan , kibirli , şımarık , ukala , soytarılardan bahsediyorum.. haberlerde bol bol seyredeceğiz. Bir erekğin soyadını almaktan "utanan" kadınlarla evlenenler "adam" değildir.. tekrar yazayım
+1 yılNiye olsun? Biz neden erkeğin soyadını almak zorundayız pardon? Bu bir aitlik göstergesi ise erkek de alsın o zaman? Yok böyle yağma? Hatta çocuğuma da kendi soyadımı vereceğim? Niye erkeğinnki olunca iyi de kadının olunca kötü ayıp yanlış oluyor? Zorunuza gidiyor çünkü Kendi istediğinizin olmaması, kontrol edememek. Ezik bir ataerkil düzeni.
23 Yorumla- +1 yıl
Kadrolu bekar ☝️😂yukarıda
- +1 yıl
😃 Pardon da istediğim an evlenme şansına sahibim. Çok şükür hayatıma giren erkekler aptal ataerkil düzene inanmıyordu. Herzaman öyle insanlar olacak hayatımda. Ama ben erkeklerin pek azını evlenmeye değer bulduğumdan mütevellit haklısın aslında uzun bir süre bekâr kalacağım.
- +1 yıl
Eh yani o belli😄😄😄
Bence soyadı modern toplumların/halkların medeni statüsünü temsil ediyor. Ve içinde bulunduğumuz çağ'da herkesin bir soyadı var. Dolayısıyla zaten bir soyadına sahipsiniz. Bir başkasının soyadını kullanmanın bir anlamı yok
Bence başkasının soyadını almak; Medeniyet yolculuğumuzda, yolumuza devam ederken geçiş kapılarında ki engellere dönüşen bir kademe
Evet benim düşüncelerim bu yönde ve bence, yine evet. Evlendiğinizde eşinizin soyadını kullanmasanız da olur30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKullanmaya bilirsin, sonuçta bu biz kadınlara tanınan bir hak. Eğer ki kariyer sahibi bir insansan kesinlikle kullanma derim. Adınla ilerde taninabililirsin, Allah korusun kimse ayrılmak için evlenmiyor ama bir ayrılık olursa soyadı değiştirmek zorundasın ve insanlar seni eskisi gibi tanımayacak. Ayrıca ehliyet, kimlik falan filan bir dünya şeyi değiştirmek için para verceksin. Eşin olacak adamla konuş, onunda fikrini al derim. Ama. muhtemelen istemeyecektir zaten.
20 Yorumla
+1 yılBunlar çok basit konular, bir insan ile hayatını birleştirdikten sonra çift soy adını kullanma hakkında var elbette ama burada yanlış olan sanki kadın kocasının soyadını kullanması çok kötü iğrenç bir şey gibi düşünülmesi saçma sapan, burada önemli olan anlaşmak huzur anlaşmak ve Allah'ın emrine uygun bir evlilik yapmaktır.
Günümüzde böyle ayrıcalıklı sözler çıkararak ortalığı karıştırmaktan başka bir şey değil. Eğer ben soy adıma düşkünüm aileme düşkünüm diyorsanız evlenmeyin10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok ablacım başka bir erkeğin soy adını taşı abi ne saçma sapan işleriniz varya siz evleniyorsunuz farkında mısınız yani onun soy adını alacaksınız bu geçmişten beri böyle tamam almama gibi saçmanbşr şey çıkardılar ama bu soy olayını değiştiremezsiniz bırakın bu çağdaş ayaklarını
41 Yorumla- +1 yıl
Ben şunu anlamadım, neden soyadını alması gerekiyor ki?
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEşinle senin aranda olan bir konu bu, eşinin fikri önemli biz ne dersek boş. Ha ben olsam bunu kabul etmem, eğer ısrarcı olursa da sen kendi soyadında kalmaya devam et benimle de hiçbir işin olmasın derim mesela.
Eşinin soyadını almamak medeniyet falan değil bildiğin günümüzdeki her şeye eşitlik adı altında çıkartılan aykırılık düşüncelerinden bir tanesidir.
Kimi erkek kabul eder kimisi etmez.00 Yorumla Kanunen sorun yok eşinde razı olduktan sonra sıkıntı olmaz
12 Yorumla
Soran+1 yılEşim razi olmasada onun soyadını kullanmayacağım
Evet tabikide İslam dinin yönünde bu daha uygundur. AHZÂB süresinde 5 ayet Rabbım buyurdu ki:Evlâtlıklarınızı babalarının soy adlarıyla anın. Bu Allah katında adalete daha uygun bir davranıştır. Eğer onların babalarını bilmiyorsanız o zaman kendileri sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Yanıldığınız hususta size günah yoktur, fakat bilinçli ve kasıtlı olarak yaptıklarınızdan sorumlusunuz. Allah çok bağışlayıcı ve ziyadesiyle esirgeyicidir.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı. Senin tercihin ama ben onun soyadını almak isterdim şahsen 😇
50 Yorumla
+1 yılsorun olmaz evlenipde kendi soy adını kullanya devam eden çok ama evleneceğin kişiyle ortak karar alabilirsin mesela istemezse hem kendi hemde onun soyadını alabilirsin
10 YorumlaEşine bağlı. O sorun etmeyecekse olur elbette, neden olmasın. Evlendikten sonra eşinin soyadını almayan ya da kendi soyadıyla birlikte eşinin soyadını da taşıyan bir sürü çift tanıyorum.
10 YorumlaYani ben de öyle düşünüyorum ilerde evlenirsem onun soyadını almak istemem ama bunun için ne yapmak lazım bilmiyorum
20 Yorumla
+1 yılKullanmak zorunda degilsin, istersen kendi soyafin veonunkini kullanirsin ya da sadece kendininkini kullanirsin
20 Yorumla
+1 yılOlmamalı. Bizim geleneklerimize göre soy atadan gelir erkek devam ettirir kadın ve doğacak çocuklar babanın nüfusuna geçer doğru olanı da budur (benim fikrim)
30 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra kendi soyadınızı gönül rahatlağıyla kullanabilirsiniz. Bu yasa sonradan çıktı ve kadın erkek eşitliğini bir kez daha anlamış olduk.
10 Yorumla
+1 yılBu bir mecburiyet değil. Karşındaki kişiye de bağlı biraz tabii. Ama ben bunu dert edecek biriyle olmanı tavsiye etmem :)
10 Yorumlasanırım dava açman gerekiyor bunun için. günümüzde koca soyadı alma ilkelliğinin var olmasına inanamıyorum hala
10 YorumlaBenim soyadımı taşıyacak olması dert oluyorsa evleneceğim kadına ben onun sevgisinden şüphe ederim biri soyadını takar biri evleneceği kişinin ailesini beğenmez biri başka bir şeyini evlenmeyin bu şeyleri dert ediyorsaniz
14 Yorumla- +1 yıl
Sevgi demek soyadı almak demekse senin de sevgi anlayışın pek sağlıklı değil.
- +1 yıl
Soyadımı taşıyacak olması dert oluyorsa sevgisinden şüphe ederim diye açık açık sen demişsin sevgi anlayışını. Hadi iyi günler
Ay Allah aşkına ne fark eder. Baştan bende ne gerek var diye düşünüyordum ama bence gerek var. Bir aile oluyoruz cocuğumuz oluyor, cocuğum eşim bir söyisim ben ayrı birtane cok sacma.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılolur neden olmasın illa evlilik bağının belli olması için soyadımı değişmesi gerek o deftere imza atarken ölüme kadar atılıyor
12 Yorumla- +1 yıl
@alioscop aslında ölümüne kadar atılıyor nikah memuru ne diyor hastalıkta sağlıkta iyi kötü günde iyi günde ölüm sizi ayırana denk sizi eş ( eski tabir ile karı koca ) ilan ediyorum demiyor mu hiç nikaha gitmedin mi evlilik ömürlüktür bugün evleneyim yarın boşanayım değil benim annemle babam 45 yıllık evliler ne kötü günler geçirmişler aç kalmışlar apansız kalmışlar ama yılmamışlar ama şimdi evlilikler azcık zoru görsünler bir incir çekirdeğini bile doldurmayacak hemen boşanalım diyorlar evlilik zor zanaattır arkadaşım yolu çetindir o yola girdin mi bıkmak yok savaş vermek var ve ben diyorum her flört ile yapılan 10 evliliğin 7 si boşanmakla bitiyor bu ap açık bir gerçek evlilik zor zanaattır
- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılSorun olmaz kullanmayan kadın sayısı günümüzde artıyo zaten insanlar da alışmaya başladı bu duruma
20 Yorumla
+1 yılOlur tabi tercih meselesi ama ben eşimin soyadını kullanırdım.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılEn iysii evlenme bence erkkelerle evlenmek büyük hatadır
22 Yorumla- +1 yıl
@tyfn41 bos yapma sen ne karisyosun be yorumuma sanane
Kendim için uygun görmüyorum Evlendiğim kişi bana ait olduğu için soyadımı taşıması gerekiyor gurur verir bana
Soyadını almasının sembolik de olsa aile reisliğini güçlendirdiğini görünüşte ilk olarak bütünlük verdiğini düşünüyorum00 Yorumla
+1 yılOlur tabii ki senin tercihin bence 2 soyad kullanmak en güzeli
10 YorumlaKullanmayan yengelerim var, iki soyadı kullanan teyzem var ne olacak ki?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen de kullanmayı düşünmüyorum, bunun için kimseden izin istemeye de gerek yok.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılhem kendi kızlık soyadını hem de kocanın soyadını kullan bence
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Olur tabi ama damat da gelinin kuaför masraflarına kadar ödemese olur
40 Yorumla
+1 yılBen bunu saçma buluyorum. Yüzyıllardır gelen bir adet. Bizde durum bu. Niye almayayım ki soy adini? Evlenmişiz olay bitti
41 Yorumla- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü tamam bu benim fikrim.
Benim karşıma böyle bir istekle gelirse, onu İzmir marşıyla baba evine uğurlarım.
Biz böyle bilmedik, böyle görmedik...20 Yorumla
+1 yılTatlım bende Haziran ayında evleniyorum. İlk başta maalesef onun soyadını almak zorundayız, ertesi günde kendi soyismimi kullanmak için dava açıcam. Böyle bi emsal dava var. Yani evet kullanabilirsin 💕 kararından dolayı tebrik ederim 👏🏻
15 Yorumla- +1 yıl
Bunu ilk defa duydum 😃ama eşine küfür etmek gibi bisey bu bence
- +1 yıl
Maalesef arkadaşlar.. her fedakârlık kadından bekleniyor..
- +1 yıl
İyi biz dava açarız soyadımizi kullanmayın diye 😏
Sizin gibilere Allah düşürmesin 😡 soruma bakıp yanitlayabilir misiniz bu arada ve profilime de bakıp hoşunuza giden sorulara ya da bilginiz olanbsorulara cevap verebilirsiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsorun olmaz tabıkı ben evlendım kendi soyadımı tasıyorum
20 YorumlaOlur çocugu bile kocadan yapan yok artık zaten. Bikaç gün evli kalıp dolandırma ile boşarsın arkadan kanun var dert etme
00 YorumlaEvlenmesen bence daha iyi olur. Çünkü bu işin iyice cılkı çıktı. O istemem, buna karıştırtmam, onu yapmam.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenebilecek bir eş bulmuşsunuz daha ne derdinizi skiyim afedersiniz. Biz hayat boyu yalniz kalmışız, birisi sevseydi soyadım olmasaydı umursamazdım.
31 Yorumla- +1 yıl
İçimi okumuşsun kral
öyle bi hakkin var devletimiz sana o hakki veriyor kullanip kullanmamak sana kalmis
40 YorumlaBenim annem 2soyadını da kullanıyor böyle bir tercihine var ya da sadece kendi soyadını al tamamen senin kararın en iyisini sen bilirsin
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılYani çift soy isim kullanırsın ama onun soy ismini kullanmama durumunu esinle konuşmalısın.
02 Yorumla- +1 yıl
Evlilik sadece soy isim değildir ki? Hayatı evi yaşamı paylaşmaktır
Seninle evlenecek adamın olmayan kıt aklına tüküreyim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı.
+1 yılYo olmaz. Zaten gün alırken soruyorlar sana ne yazılacak evlendikten snra diye. İstemiyorsan istemiyorsun
00 Yorumla
+1 yılkizlik soyadin ve esinin soyadini berabet kullnabiliyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılİyi kullanma o zaman neden sorun olsjn tercih meseli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadimlar artık sacmalamaya başladı bence sen ona ait oluyosun ve kullanman gerekir bunu kaldiramiyosan evlenme kimseyle sen
323 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@jss93 @nilsisa ben olmuyo mu dedim kezolar biz sizin soyadınızı alacaksak siz bizi gelin isteyin mk
Cevap sahibi+1 yıl@jss93 @nilsisa ağızlarınızı toplayın yoksa o ağızlarını dikmek zorunda kalabilirim ne yazık ki
Cevap sahibi+1 yıl@jss93 edepsizler defolun yorumumun altından
Cevap sahibi+1 yıl@faline Madem mal değilsin düğün parasının yarısını da babandan istiycem ben mal değilim diycen babana de ona
Cevap sahibi+1 yıl@faline kim ortak düğün yapıyo nerde yaşıyosun sen acaba öyle lafla olmuyo o işler
Cevap sahibi+1 yıl@faline hayır o kadar kız veriyoruz düğünü de yapsın bir zahmet derler ve gelinler de buna ses çıkarmazlar. Yani kendinizi mal yerine koydurup sonra da biz mal değiliz demeyin bi zahmet
Cevap sahibi+1 yıl@faline niye bağırıyosun ya
Cevap sahibi+1 yıl@jss93 sen benim eşyam sayılırsın evet hahahha :D
- +1 yıl
Edepsiz misiniz siz kızım. Adam kendi fikrini yazmış aç kopek gibi saldırıyorsunuz. Sizi alacak adamında taaa aklına bok süreyım mk. Bu ne kezbanlık. Asaglık kompleksli ezik insanlarsınız. Baba evinde ne kadar ezildiyseniz böyle her boka feministlik taslıyorsunuz. Terbiyeni takın. O adam karsında olsaydı da aynı kufurleri edecek miydin. Git babana çemkir kezbanullah
Cevap sahibi+1 yıl@cocock12 katiliyorum feminist saldırısına ugradim resmen
+1 yılKızlık soyadı ve eşinin soyadını kullanabilirsin. Sorun olur mu olmaz mı bilmem onıneşine sorman gerek
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim nişanlımın soyismi çok kötü bende onun soyadını almak istemiyorum
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Alt tarafı bir soyad, çokta takmamak lazım.
12 Yorumla
Soran+1 yılKullanmak istemiyorum ama
Otomatik alıyorsun. Evlendikten sonra mahkemeye başvurup kendi soyadını alabilirsin diye biliyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Hayır nikah basvurusu sırasında soruyorlar
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBenim asaletli soyadimi almayan kadina kadin demem ben
03 Yorumla- +1 yıl
Kadının soyadı daha asaletlidir belki 😀
- +1 yıl
Benimkinden daha iyisi olamaz ki
Soyadimi bilmeden konuşma istersen - +1 yıl
Söyle de bilelim o zaman 😀 ayrıca sana göre asaletli gelse bile belki sevdiğin kadına öyle gelmiyordur. Ki zaten istememe nedeni asaletli olup olmaması olmaz bence. 😀
Aslında herkes kendi soyadını kullansa ne güzel olur
10 Yorumla
+1 yılBana göre hava hoş knk ama bunu eşin pek istemez kankam
10 YorumlaBen soyadımdan vazgeçemem
Allahtan aşık olduğum kişinin soyadıda benimkiyle aynı da😂😂😂10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKayınvalidenin kızlık soyadını kullanırsın omur yani nolacak.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılBen kullanmak istemiyorum ya
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz d birde kullansan ne olur eşine köleli olcan kullanınca
00 Yorumla
+1 yılYok olmaz. Ama bence kullan ya 😂
30 Yorumla
+1 yılinsan sevdiğinin soy adını neden almak istemez ki saçma bence
20 YorumlaArtık tc No var, bir anlamı kalmadı
20 Yorumla- Devamını Gör (144)
Devamını Gör(189)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi