İlla kendi soyadımızdan vaz mı geçmemiz gerekiyor?
Sevgilim kendi soyadını da kullanacaksan benimkini kullanma dedi. Saçmalık değil mi?
Sevgilim kendi soyadını da kullanacaksan benimkini kullanma dedi. Saçmalık değil mi?
Bu kadının özgür hür kararıyla verdiği bir durum. Kadın isterse kullanır istemezse kullanmaz. Bazı erkekler gereksiz gurur meselesi yapıyor bunu ama bu konu üzerinde çokta tartışmayın derim herhangi bir evlilik girişiminde bulunmadıysanız veya tartışmadan bunun geçerli bir sebebini sorup makul bir sebepse soyadımı kullanmamama makul değilse kullanmamamda da sakınca yok diyebilirsiniz
evet ama erkek egosu oraya bile müdahale etme derdinde. nasıl bir egoysa bu
Çoğu erkek kabul etmiyor işte ama aynı zamanda kendi isteğiyle kızlık soyadını kullanmayan kadında çok.
Tabi o kızların tercihi. Ama sonuçta soyadımız değişsin diye evlenmiyoruz. sevdiğimiz için evleniyoruz. Karşı tarafın buna illa da benim soyadım diye yaklaşması çok itici
İşte bunuda sevdiğinizle açık bir iletişim dili ile konuşmanız. Suçlayıcı itici bir dille konuşursanız iş inada biner.
Benim anlatmamın yanı sıra onunda beni düşman gibi görmeden dinlemesi lazım ama o direk ben erkeğim benim soyadım cart curta girerse o da olmuyor
Tabiki karşılıklı sağlıklı iletişim ile.
Neden yanlış olsun ki? Bu sana verilen bi hak ve kullanmak istenen en doğal hakkın. Ülkemizde bunu yapan çok yok ama bende senin gibi kullanmak isteyenlerdenim
Evet ama işte anlayan insanlara denk gelmek önemli
İlişkinizde aidiyet duygusunu daha güzel hissedebilmek için istemiştir sevgilin. Bana göre farketmez kendi soy ismini de alması ama sadece benimkini alsa bu beni ayrı bir mutlu eder tabi.
zaten istesem de istemesm de kütüğüm değişiyor. Bıraksa da soyadımı ikili kullansam ben hiç onun soyadını almayayım demiyorum ki. Ama buna bile tahammül edemedi. Şaşkınım
ama o bu düşünce ile ya da bu yaklaşım ile söylemedi ki. illa benim dediğim olacak düşüncesiyle dedi
Öyle olsun :/
Cevap
14Cevap
Şu soyadı alma konusu o kadar saçmaki. Kadınlar doğduğundan beriii zaten erkeğin soyadını alıyorlar evlenmeseler bile. Babamızın soyadını alıyoruz mantıken bakınca yine erkek soyadı. ama bu erkekoğlu erkekler başka erkeğin soy adını beğenmiyor şaka gibiler mallık savaşı gibi resmen. İkisinide kullanırım şahsen bir erkekle evleniyoruz diye soyumuzu mu bırakmış oluyoruz.
işte çok doğru. ama onlar bçyle düşünemiyor mu ne anlamadım
Düşünseler bir çok sorun ortadan kalkarda işte düşünmeyi redden çokk
Ben bu soyadı değişimi işine oldum olası gicigim arkadaş. Kadın sadece soyadını değiştirmiyor, komple kütüğü erkeğe geçiyor. Ne alâka? Kadın evlendi diye kütüğünün değiştirmenin ne alemi var ki? Erkekler de tutturmuş bjr soyadini almalı, gelenek görenek vs. Sanarsin soyadınin d daha 70-80 yıllık değil de 8000 yıllık geçmişi var. Alışmak bile sıkıntı. Madem kadının soyadı değişiyor, erkeğin de adı değişsun o zaman da anlasinlar saçmalığıni. Yıllarca Mehmet olark yaşayıp da bir anda Ahmet olmak neymiş bir tadına baksınlar. Çocuk zaten babanın soyadını aliyor. Kadın Dursun arkadaş. Çeksinler kadının üzerinden su ellerini artık ya.
Benim de çok zoruma gidiyor düşüncesi bile. Kaç yaşına kadar kullandığın şeyler evlendin diye değişiyor amaç yok anlamı yok faydası zararı yok egemenlik adı altında
yani onun için değişen bir şey yok sonuç olarak senin soyadın değişicek veya değişmiycek. yani bunun kararını sen vermelisin verdiğin karar yanlış mı doğru mu diye düşünme hangi soyadını kullanmak istersen onu kullan, bunun için olay yaratıcaksa da ayrıl.
şu an acayip mutsuz ve düşünceiliyim zaten
sen kendi soyadını kullanmak istiyosan kendi soyadını kullanırsın bu kadar basit
bence böyle dememeli biri bana öyle dese inadına kullanırım kendiminkini , en sevdiğim yer burnumun dikidir :D şaka bi yana adamı seviyosam zaten soyadını seve seve taşırım ama kendi soyadımı kullanmak da isteyebilirim güzel şekilde söylenmeli bazı şeyler
Yoo değil niye olsun ben hem kendi soyadımı hem eşimin soyadını kullanırım
Hayir niye yanlis olsun ki? Hem kendi soyadini hem de eşininkini kullanmak senin ve tüm evli kadinlarin hakki. Ben de kendi soyadimi kullanacagim inşallah evlenirsem bile.
Seviyorsan onun soyadını almaktan mutlu olursun ama sevgilinin dediği de yanlış bence o hoş bir cümle olmamış yani 😊
Sadece kendiminki olsun derdinde değilimki ikisi olabilir dedim ama anlamadı. Erkek egosu sanırım :/
saygı çok önemli gerçekten böyle kağıt üzerinde yazacak bir konu için bile saygı gösteremiyorsa bence benim oturup düşünmem lazım yanlış mı yapıyorum diye
O mu karar verecekmiş
İstersen iki soy ismi de kullana bilirsin bu sana kalmış bir şey
Evet ama işte anlayan insan olmayınca
Anlamıyorlar zaten
Bence yanlış değil, kendi tercihin, saygı duyması daha güzel olurdu.
Evet keşke acaba sokmasaydı aklıma
Saçmalık tabiki ne olacak uğraşacak olan çift soyismle sensin
uğraşan ben bana saçma gelmeyen şey, uğraşmayan sana neden saçma geliyor?
Aynen öyle yani neden kasıyor, taş fırınmı erkek
iki soyisim boşuna karakter fazlalığı birinden birini kullan doğru demiş :P
bence buna ben karar verebilirm :D
Erkek asoyadını almak ne kadar doğruysa kadının soyadıyla evli kalması da o kadar doğrudur
kesinlikle
Yanlış değil tercih. Saygı da icap eder
Yani bu birlik için güzel olabilir. Ama altı üstü soy isim abartmayın bence..
Yanlış değil çoğu kişi öyle yapıyor
Ben hangisi daha güzelse onu kullanıcam😃
Mantıklı :D
Hayır. Soyadını Seviyorsan Evlenmezsin.
Ataerkil ülkeyiz. evlenirken bunu kabullensinler
Saçmalık
Yanlış mı değil mi bilmem ama saçma
neden?
Örften, eğer erkeğin soyismi komik bi isim falansa erkek zaten gitsin değiştirmek için başvurusunu yapsın
Aslında isterdim ama şart değil
Saçmalık ben hangisi güzelse onu kullanırım
saygı duyması gerekiyor..
kesinlikle
Okumuş kişiler öyle yapıyor
ama bazı okumuş kişiler kabul etmiyor
İlla okumuş olamaya gerek yok. Bende okuyorum ama ilerde sevgilimin soyadını almak istiyorum.
Kendi soyadığımı falan sevmediğimden değil. Onun bana her şeyi çok güzel güzel geliyor, soyadı bile.
Gelecekte farklı soyadlarında olmamız saçma olur çünkü aileyiz. Hangi soyadı olursa olsun bence aynı olması mantıklı.
Çünkü başka soyadlarıyla sanki iki yabancıdan bahsediyorsun gibi oluyor
@Saiki48 soyadla yabancılık ne alaka istersen bir araştırma yap eğitimli doktora yapmış kişilerde görürsün
@Saiki48 soyadı ile yabancı olacaksa olsun. önemli olan kafaların kalplerin bir olması uyuşması. kağıtta ne yazdığına bu kadar takılmak anlamsız ben ne istiyorsam öyle olmalı sonuçta ben kullanacağım. Benim kullanacağım birşeye başkasının karar vermesi saçmalık geliyor
Aynen öyle soyadından soğukluk olacaksa hiç olmasın o ilişki
En doğal hakkın
zor tercihler
Yanlış değil
Yanlışş kullanamaz
Evet yanlış
Neden?
Sevdiğim erkeğin soyadını taşırım😍😎
yanlış bence
Yanlış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?