Gizli Üye(18-24)+1 yılNe demem gerektiğini bilemiyorum evli olmadığım için çok net konuşamam ama şöyle söyleyebilirim ki benim babam da bana çok tokat atardı bu değişmiyor siz insanları değiştiremezsiniz bir daha yapmaz diyerek olayı geçiştirirseniz daha kötü şeyler olur babam bize vurmaktan vazgeçmedi öyle çok kötü bir şekilde dövmezdi ama tokat atardı, vururdu erkek kardeşim iki, üç yaşındayken ben ona vurduğunu hatırlıyorum ve babam hâlâ sinirlendiğin de yapıştırıyor bir tane anneme babamdan boşanması için yalvardığımı hatırlarım ben annem daha kötü babalar var diyerek her olayı geçiştirdi ama bu bende çok daha kötü yaralar açtı çocuğunuz bu olayı unutsa bile kalbi unutmayacak çok uykusu olabilir, yorgun olabilir bu onun çocuğunuza vurabileceği anlamına gelmez ASLA GELMEZ
Evli değilim dediğim gibi kesinlikle boşan gibi bir şey diyemem ama en doğru karar bu gibi duruyor bir kere yaptı bir daha yapmaz diye de bir şey yok yapan emin olun ki tekrar yapıyor şimdi tekrar yapmasa bile içinde ki siniri zapt edemediği sürece bunu yapmaya devam edecek oturup düşünün kendi başınıza kendiniz ve çocuğunuz için en uygun kararı alana kadar düşünün ve ona göre karar verin
Birçok çözüm yolu varken onun vurarak sorunu çözmesi kabul edilebilir bir şey değil iyi günler diliyorum...01 Yorumla- +1 yıl
Peki baban yine dövüyor mu sizi
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. 1 yaşındaki çocuğa istersen bin tokat at o çocuk neden ağlamaması gerektiğini, ses yapmaması gerektiğini anlamaz. Zar zor yürümeyi yeni öğrenen bebekten anlayışlı olmasını beklemek cahillikten başka bir şey değil ve bu hareketler çocuğun öz saygısını, benliğini ciddi bir şekilde zedeliyor. İnsanın karakteri 4-5 yaşına kadar edindiği deneyimden oluşur. Yavrucak edinilebilecek en kötü deneyimi edinmiş.
Herkes çalışıyor para kazanıyor kimse dışarda millete yapamayacağı davranışı evinede kendi ailesine yapamaz o yüzden kendimi tutamadım bilmem ne bunlar hep bahane. Dürtüsel davranan bir varlıksan git tedavi gör ne demek el kadar yavruya vurmak. Tepkinde ısrarcı ol bence çocuğu sahiplenememiş bile, daha çok vakit geçirsinler.00 Yorumla
+1 yılBuradan konuşması kolay tabii ki ama gece işten yorgun geldiğinde, kendi yaşlı babası uyumayip TV bin sesini açarak izleseydi ona tokat atacak miydi veya annesine? Kendini onlarda tutabiliyorsa 1 yaşında, kendini savunamayacak ve ne yaptığının farkında olmayan çocuğuna da vurmamasi gerekirdi.
Bence kocanız haksız ve öfke kontrolü sıkıntılı. İkisi birlikte fazla yalnız birakmayin ve ikinci çocuğu da yapmayin. Yine çocuğun bir yaramazliginda falan aynı şeyleri yaparsa "bu çocuk bunları hak ediyor mu, böyle bir babayı hak ediyor mu?"diye bir sorun kendinize.
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk haksız. Sabah babası ise gidecek p*zevenk hala ayakta. Bi o yaştayken babamıza yardım ederdik be... Bu nesil bi garip... Sen cikar telefonunu çıkar...
😁😁😁😁
Öncelikle gülelim sonra düşünelim diye latife olsun diye yazdım.
Baba olmak kolay değildir. Baba olmak hem anneyi hem evladı taşımaktır. Aile planlaması bu yüzden önemlidir. Okumadan araştırmadan çocuk sahibi olunca böyle şeyler olması kaçınılmazdır... Bi araba alan insan günlerce araştırmadan yapar kronik Bi arızası var mi? Olumlu olumsuz yönleri vs vs...
Hadi askim çocuk yapalım diye bodoslama dalarsan, toz pembe hayaller ile rüyalara dalarsan eğer uykusuz geçireceğin geceler sana şapkadan cikmis gibi şaşırırsın. Baba olmak. kolay değildir zaman olur ki aylarca 2 3 saatlik uykuyla ayakta kalmalısin. Hele bi de sağlık problemi varsa hastane sana ev olur. Hastane iş yeri arası mekik dokursun.
Böylesi insanlardan nefret ediyorum. Ilber hocanın dediği gibi gece üstünü örtmeye ortmeyecegin, masal okumaya okumayacagin çocuğu dünyaya getirme kardeşim.1720 Yorumla- +1 yıl
Abi başta ödümü kopardın
- +1 yıl
Dedigim gibi önce gülelim
- +1 yıl
Abi tam sövecektim sana ya korktum valla 😅
- +1 yıl
Bana değil ebeveyn olamayanlara söv
- +1 yıl
Evt haklısın abi
- +1 yıl
Sağ ol abi güldük 😂😂
- +1 yıl
😁...
- +1 yıl
😁...,
Soran+1 yılHata benim mi şimdi onu anlamadim
- +1 yıl
Bu yazıdan onu anladıysan adresini ver De plaket yollayayım. 🤒😵
Soran+1 yılYani bir şey dediğimiz zmaan evlenmeseydin çocuk getirmeseydin iyi ki dogurmusum evladımı iyi ki var hiç pişman değilim tek başıma bile onu koruyabilirim. Sadece akıl almak istedim bı anlık sinirle yanlış tepkiler vermek istemiyorum.
- +1 yıl
Mizacimiz boyle😎
- +1 yıl
Sonuna kadar iyi ki okudum yoksa çok başka düşüncektim
- +1 yıl
Başta okurken 68uF 400v yerine 1000uF 16v takılmış kapasitör gibi oldum djdjdjdj bu da benden:)
- +1 yıl
Çok haklısın ilk başta bir durakladım ne diyor bu falan düşüncesi sonra epey hak verdim 😉
- +1 yıl
Helal lan sana;))
- +1 yıl
Sana da helal
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
100Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u +1 yılAyrılın bence
00 Yorumla canım öncelikle anlatımın eksik eşinden hiç bahsetmemissin normaldede şiddet var mı sana çocuğuna yaklaşımı nasıl evet şiddetin her türlüsü hele çocuğa yapılması affedilmez ama şimdi özünde iyi bir eş iyibir babaysa yaptığından pişmanlığı var mı özür diledimi çocuğuna sarildimi bunlar gerçekten çok önemli belki karakteri fevri öfke kontrolü vardır iş stresi vardır belki iki çocuğum var kızıma vurmadım oğluma 2 kere tokat attım oda ikisindede kaybolmuştu bulunca korku panik heyecan la ben şimdi çocuğumu sevmiyorum demek degilki evet 1yasinda isterse 3gun uyumamış olsun herkeste aynı sabır yoktur benim kızım engelli kaç senedir kucağımda taşıyorum bizim durumda olan başka anneler gördüm kimi benim gibi kimi of diyerek kucağına alıyor bu sevmiyor anlamına gelmiyor ama kocanın yaptığı hatayi sende yapma fevri davranıp öfkeyle yaklaşma konuş pismanmi öğren niye çalışıyor bu adam sizin için sonuçta dediğim gibi çok bişey diyemiyorum kocanın karakterini bilmiyoruz çocuğunu seni gerçekten seviyormu ancak sen bile bilirsin
111 Yorumla- +1 yıl
Peki senin eşin nasıl çocuklarına karşı
Soran+1 yılYok normalde öyle değil aradı zaten bana kusmusun falan dedi bende sana yakışmayan hareketler yaptın dedim benim zaafım ya oğlumun kılına kimse zarar veremez dedim aksam konusuruz dedi bakalım
Soran+1 yılHerşeyin hayırlısı olsun teşekkürler yorumunuz icin
- +1 yıl
Konu sen değilsin tabi ama ben seninkini merak ettim kötü galiba
- +1 yıl
İnşallah öyle olur ama kendi çocuğunu sevmeyen başkasının çocuğunu hic sevmez yani senin çocuklarını baska birisi kendi çocuğu gibi sevemez ona göre evlen
- +1 yıl
@yapacakbiseyyok16 yaşadığım şeylerin bana tek kazancı tecrübem insanları çok iyi tanıyorum nedemek istediğinizde anladım ergen ya da cahil değilim doğruyu yanlışı bilebilecek yaştayım nisanlimda aklı selim bi insan benim gibi olgun insanlarız çocuga verilecek değerin alınacak sorumluluğun zorluğun ikimizde farkındayız biliyoruz
- +1 yıl
Yanlış anlama ben sama hakaret falan etmedim terslemene gerek yok sadece uyardım peki çocuk ve siz kaç yaşındasınız
Şimdi kişinin yaşadığı durumu göz önüne alalım. Evladını sevmiyorsa, Eşine değer vermiyorsa bu konuda yapman gereken boşanmak olur. İş stresi ve binen yükten dolayı babası istemeyerek bu tarz bir hareket yapmış olabilir. ben 2 yaşındayken babam benim ayaklarıma zarar verdi ve yapı olarak biraz eğrilik var. herhangi bir engelim vs yok bütün aktiviteleri yerine getirebiliyorum Koşu vb sporlar dahil. sonuç olarak babam hatasını anlayıp özürlerini diledi ve hayat boyu aklına geldikçe ağlar. bu dünyanın sonuymuş gibi davranmayın kızgınken yapmış olabilir. AAAA Ne demek lan 1 yaşında çocuğa tokat atmış felan. o adamın yerinde olsan belki sen daha fazlasını yapardın. büyütülecek bir olay değildir kişilerin hane içerisinde konuşup çözmesi gereken bir durumdur. Baba yanlış yapmıştır. Özür dileyip bu hatayı tekrarlamaması gerekiyor. yaptığının son derece yanlış olduğunu bilmesi gerekmektedir. elbette kızgınken karar vermek yanlış olacaktır. Kendi fikirlerinizi beyan ederken Taraf tutup yapmayın şu işi. objektif olun. çocuğa 1 defa vurdu diye bu kadın boşansın mı? velveki boşandı o çocuğa ne olacak al sana özür bile dilense telafi olmayan sorunlara yol açar. Tabi baba sürekli böyle ise o halde en doğru karar boşanmak olacaktır. ama biraz anlayış konuşmak her zaman iyidir.
110 Yorumla- +1 yıl
@dogatpll Kızım ben ne anlattım yukarıda. bunları mı çıkardın zaten dayakçı birisi ile boşanmasını söyledim. bu psikolojik baskı'nın sonuçlarını hiç bilmediğin bes belli. kendimden örnek verdim şimdi Annem babamı bıraksa ona diyeceğim kelime bu olurdu bunun için miydi. babamın bana yaptığını göz ardı edilemez bir şey. sadece yuva bölmeye meğilli olmayın bu daha çok zarar verecek diyorum.
Soran+1 yılBoşanma falan değil benim korkum sadece bu hareketler cogalarsa diye korkuyorum
Soran+1 yılGözlemliycem bundan sonraki hareketlerini
+1 yıl1 yaşındaki bebeğe sırf uyuyamadı diye tokat atmak cidden insanlık dışı. Çocuğum olsa gerekirse sabaha kadar uykusuz kalır başında beklerim uyusun, huzurlu olsun diye. Nefret etmekte sonuna kadar haklısın bence. Eğer affedebilirim diyorsan konuş ve bir daha böyle bir hareketinde çocuğu da alıp gideceğini söyle. Affedebileceğini düşünmüyorsan da zor bile olsa direkt boşan derim. Genelde bir kez şiddet uygulayanlar devamını da getirirler, bir alışkanlıktır bu. Bu kadar ufak yaşta ve bu kadar basit bir şeyden bunu yapan biri ileride çok daha fazlasını da yapabilir hem ona, hem sana karşı maalesef.
511 Yorumla- +1 yıl
@ViKingar Senin çocuğun var ve sen bunu yapıyorsun sanırım? Kendini de bu şekilde haklı görüp avutuyorsun?
"Nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir." En sevdiğim sözlerden biridir bu, anlamını biliyorsan eğer. Gerçekten son çare olarak ve çok ciddi durumlarda aklı başına gelsin diye en fazla, zarar vermekten ziyade hatasını anlasın diye hafif bir tokat atılabilir. Ben hata mı yaptım acaba diye düşünmesi için. Tokat atılmasının rencide edici bir yanı vardır çünkü. Yoksa canı yansın, sinirimi çıkarayım, şiddet uygulayayım diye de yapmam bunu. Fakat 1 yaşındaki bebek bundan ne anlasın, idrak edebilir mi? Mantıklı olan hiçbir yanı yok bu durumun. Güç, zayıfları korumak içindir. Döve döve sinirini onlardan atmak için değil. Erkek biyolojik olarak güçlü olandır ve bu güç kadını, çocuğu, mazlumu korumak içindir. Canını sıktıklarında canlarını yak diye değil. Erkek sevdiği kadına kıyamaz, kıyamamalı. Kaldı ki ondan olan, ikisinden bir parça olan çocuğuna kıyabilsin. 1 yaşındaki bebeğe vurmayı geçtim kızmam bile. Bunu algılayacak konumda değildir çünkü. Çocuğun suçu ne? Uykusuz kaldı veya işte sinirlendi ee? Çocuk sırf var oldu diye mi tokat yemeyi hak etti? Çocuk olmasaydı ne olacaktı bu sefer karısını mı dövecekti ya da sokakta herhangi birine mi dalacaktı? İlla çıkaracaksa da sinirini gitsin duvara vursun kendi elini kırsın o zaman. Sen bunu normal buluyorsan kendin de oldukça sorunlusun demektir. - +1 yıl
@KoscheiMaster senin kafa yapını anlayamadım. Sinirlenip çocuğunu karısını dövmeyi nereden çıkardın? Zaten kadın dediğin 3 5 yaşındaki çocuk gibi etrafta koşup ses çıkarıp üstüne atlayıp seni sinir etmez anlar seni. Çocuk laf dinlemiyorsa dövmek değil bir tokat atarsın susar şu ana kadar babasından annesinden tokat yemeyen zaten erkek olamamıştır. Kız gibi büyütülüp başkasına yardım etmesini beklemek de ayrı bir şey. Şizofreni kontrolü yaptırmanı öneririm
- +1 yıl
- +1 yıl
@KoscheiMaster seninle daha fazla laf dalaşına girmeyeceğim. Zaten ağır engelli olsam kendi halime bırakırdın. He madem ağır engelim var ve konuştuğumu bilmiyorum, neden cevap vermeye devam ediyorsun?
- +1 yıl
@dogatpll Niye uğraşıyorsun ki? Var işte belli ki. :D
Soran+1 yılSabaha kadar o elin kırılsın diye dua ettim hiç acimiyorum ona şu an masum aklı ermeyen bir bebeğe kızsam bile o surata bakınca öpüp sarilasim gelen bir bebek ya ayrıca herkes işe gidiyor birtek o gitmiyor sinirlenince herkes şiddet yapsın ozman
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'de bir sürü şey mistifize edilmiştir. Bunlardan en büyüklerinden biri ''anne baba'' algısı ve Türk ana babasının fedakar, cefakar, vefakar vesaire olduğudur.
Türkiye'nin kültürü hala tarım kültürü, bu tip davranışlarda bulunan ayıların zihniyeti de çocuğun kendi iradesinin uzantısı olması gerektiği düşüncesidir.
O konseptte bile 1 yaşındaki çocuğa böyle davranılmaz, köy yerinde bile bunu yapan kabul edilmez, burası Arabistan değil.
Dayağın etkisiz olduğunu düşündüğümden değil, döverek, korkutarak, ezmeye çalışıp bir otoriteye boyun eğmeye alıştırırsanız, şehirde, okulda, üniversitedeki hayata iyi uyum sağlayan, sağlam mizaçlı bireyler değil, köylü etiğine sahip, bir sürü psikolojik sorunla boğuşan ve ileride yaşıtlarıyla anlaşamayacak, dünyaya uyamayacak sığır yetiştirirsiniz.33 Yorumla- +1 yıl
+1 yılÖncelikle oğlunuza sağlıklı sınırlar çizmeniz gerekiyor. Yani çocuğunuzu kırmadan, ona yasak koymadan, onun öz güvenini kırmadan (yani otoriter olmadan) kurallar koymanız gerekiyor. Bunu da çocuk psikolojisi okuyarak yapabilirsiniz. Eşinizle olan iletişim şekliniz de çok sağlıklı değil bence. Neden böyle bir tavır göstermek istediğinizi bir düşünün. Sonra eşinizin yaptığı da bir sözle geçiştirilecek bir şey değil. Yetişme şekli, çocuğa yaklaşım şekli ile ilgili ve eksikleri neler tespit etmesi gerekiyor. İkinizinde çocuk psikolojisi hakkında oturup çalışması iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılŞiddete uğrayarak büyüyen çocuklar büyüdüğü zaman aynı şiddeti ailesine cocuklarina karşı sergiler" bir tokatta bisey olmaz" terbiyeli olsun diye düşünmek aptalca ve maalesef bu zihniyette yaşayan aileler var şiddet hiçbir şeyin çözümü değil! Cocuk biraz daha büyüdüğünde ufak cezalar verilebilir "arkadaşınla kavga ettin bugün parka gidecektik gitmicez evde otur cezalısın"denilebilir. cezadan kastım karanlık odaya kitle banyoda bırak değil! Benim dedigim Sadece kötü davranışlardan uzak tutma amaçlı küçük cezalar.1 yaşındaki bebek ne anlar "yapma" kelimesinden !
00 Yorumla
+1 yılAfedersiniz sperm vermekle baba olunmuyor. O daha 1 yaşında bebek ne anlasın, madem çocuğa bakamayacaksin onun sesini yaptığı gürültüyü, uyumadigi geceleri çekemeyeceksin neden dünyaya gelmesine vesile oluyorsun. Yazik günah yavruya
Herkesin kendi içinde sorunları olabilir, evin maddi yükü üstünde olduğundan sıkılıyor da olabilir ama bunlar konuşulur, dertler paylaşılır çözüm yolu bulunmaya çalışılır, sinir stres evdeki bebekten çocuktan kadından çıkarılmaz. Konus anlatsın karın ağrısı nedir ne değildir, yaptığının ne kadar yanlis olduğunu da izah et yine de değişmiyorsa seçimin yanlış maalesef
00 Yorumla
+1 yılYemin ederim bak and içerim ki ben böyle bir şey yaşasaydım o adam şu an kafası kırık vaziyette hastanede yatıyordu belki de yani var ya öyle şeyler yapardım ki ona o attığı tokadı da çevirip munasip bir yerlerine sokardım onun!!
Benim babam böyleydi en son benim küçük kız kardeşimi dövmüş Bir kere ben evde yoktum ah ben keşke o an evde olsaydım da o çocuğu dövebiliyor muydu acaba benim babam ben babamın başına resmen kıyamet kopardım elimde bıçakla babama saldırdım ben korkusundan Bir hafta boyunca eve gelemedi ben öyle tepkiler verdim ki o gün hiç kimse beni tanıyamamıştı sen nasıl bu şekilde değiştin diye ben değişmedim hiçbir çocuk ya 1 yaşında o çocuk ya hiçbir çocuk dayak yemeyi hak etmiyor. Adı üstünde çocuk ya bu nedir bu nasıl anlayışsızlıktır bu nasıl bir zihniyettir nasıl cani insanlarla berabersiniz siz ya! Demeyeceğim ne haliniz varsa görün ama o çocuğu koru sen annesin korumak zorundasın!07 Yorumla- +1 yıl
Evet ben normal değilim benim çevremde ki kimse şiddet uygulayamaz. Yoksa tam da dediğin gibi normal biri olmam ben
- +1 yıl
Sen rahat ol kasma bu kadar işine bak
- +1 yıl
Ok uza
1 yaşındaki çocuğa bebektir benim gözümde, çocuğa hele o yaştaki bir bebeğe tokat atmak nedir o zaman bu çocuk 6-7 yaşına gelince döver 12-13 yaşında tekme tokat girişirsin kendini anneye babaya savunamayan ifade bile edemeyen bir çocuğa nasıl şiddet uygularalar anlayamıyorum çok üzgünüm bunu duyduğum için...
20 Yorumla
+1 yılAdam olana kadar asla yatakları birleştirme hatta aynı odada uyuma. Edepsizleşmeye devam ederse mutlak suretle çocuğa vurduğunu belgeyecek şekilde ayrıl ve mümkünse ömür boyunca göremesin evladını... 1 yaşında çocuğa vurmak nedir , gözün yemiyorsa yapma be kardeşim.. Sizde her adamdan çocuk yapmayı bırakın yahu hanımlar baba olacak adamı seçin.
30 YorumlaZor soru be. 1 yaşındaki çocuğun neden şiddet gördüğünü anlayamayacak olmasını bilmeyen babaya ne laf anlatılır bilemedim.
Öte yandan çocuğun uyku düzenini eve uydurmak lazım sanırım. Ama bu babayı hiiiiiç haklı çıkarmaz. Gerekirse profesyonel danışmanlık alınmalı.33 Yorumla
Soran+1 yılUyku düzeni böyle olacak geceleri o değil ben yatmiyorum
Soran+1 yılLaf hiç anlatılmaz neymiş akillansin
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılO elini alır çevirir münasip bi yerine.. zor bir durum açıkçası. Aynı durumu yaşamışım bebekken, hatırlamıyorum tabii. Annem anlatmıştı. Sonrasında bi anlık öfkeyle yaptığı hareketin bedelini onlar da ödüyor, daha fazla kendilerine yükleniyorlar. Şimdi şöyle bir şey var, bu ilk defa olduysa ve tekrarlanmayacaksa, bundan eminsen, boşan diyemem. Sana karşı da böyle şiddet gösteriyorsa, bu da bardağı taşıran son damla olmalı.
31 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah son olur bana karşı böyle degil
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocan cidden çok acımasız. İnsan bebeğe nasıl kıyar? Hemde kendi bebeğine. İşte her erkekten ne adam oluyor ne koca ne baba. Bunun şiddet eğilimi var böyle başladı kimbilir daha kaç kez daha vurur bir kere tadını aldı şiddetin hyvan herif. Sana da vurmaya başlar. Böyle insanları nasıl kendinize koca, çocuğunuza baba yapıyorsunuz anlamıyorum. Gerçi başta yüzlerini belli de etmeyebilirler. Bebeğe çok üzüldüm kıyamam hiç ona. Birde sert vurdu diyorsun yetişkin erkeğin bir tokatı bile çok ağır gelir normal bir insana bile. Bebekle hiç yalnız bırakma bunu. Ve boşanmanı isterim tek bir dayak olduğu için değil bu büyüyecek belli bir vuran çok kez devam ettiriyor çünkü. Niye bu eziyete katlanasınız ki? Hele o daha küçük bir bebekken.. aklınızı başınıza alın ve cidden boşanın bu acımasız merhametsiz erkek bozuntusundan..!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yıli, şte bu yüzden evlenmeden önce eş olabilme testi ve çocuk sahibi olma yetenek testi mecbur olmalı diyorum, doğdukları günden bu güne kadar hala gözlerim üzerlerinde, ayakları taşa takılsa canım acır, ne yapacağınız konusuna gelince, çocuğun gündüz uyku saatlerini dengelemelisiniz, şayet siz çalışmıyorsanız eşiniz yatalım dediğinde durumu izah edersiniz, ha katlanamıyorsanız önce bunu kendisi ile nazik anlaşılır biçimde konuşmayı denemenizi tavsiye ediyorum
olmadı adli yollar var
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılHer evde oluyor diyip bunu geçiştirenler olmuş şahsen bu güne kadar anne babamdan 1 tokat yemedim laf işitmedim ve onlarda birbirine saygı sevgi ile bağlılar bir kere birbirlerine lan dediklerini duymadım SAYGI ev içinde önemli hele ki küçük bir çocuk varsa... Bence maddi imkanın varsa ailenden de destek alıyorsan ayrıl derim..
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 838 cevap paylaştı. Şiddete aşırı karşıyım kaldı ki bu bi bebekse eğer kafasını kırarım o adamın ben şahsen, sen yatağı ayırmışsın sadece ben o saatte sokağa atardım o kadarda netim. Bence bekleme kapı kilidini değiştir ve eşyalarını kapı önüne koy işten gelince kafasız değilse anlar ve boşanma davasını aç o adamdan eş veya baba olmaz acı gerçek
10 YorumlaBir çocuğa tokat atmaması gerekirken 1 yaşındaki çocuğa tokat atmış. Eşinin sinirsel olarak problemleri olmalı. Bir doktora görünsün. 1 yaşındaki çocuk tokatın ne olduğunu bilmez. Yatakları ayırmakta iyi yapmışsın. Al karşına konuş. Anlayabilecek duzeydeyse anlar. Yoksa bunun tekrarını getirir.
10 YorumlaGüncellemeye bir daha yapmayacağını düşündüğünü falan yazmışsın da bir kere şiddete meyilli olan bir kere vuran ne kadar özür dilerse dilesin yine vurur yine yapar. Daha 1 yaşındaki bebeğe vurmak nedir yani gece gece sinirlerim tepeme çıktı. Bunun yaşı yok tabi ama bebek o daha bebek. Bilmiyorum yani bu nasıl bir vicdan. Böyle nobran insanlarla asla bir ömür geçmez. Ne yapsan azdır bu tip insanlara.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Biz burada ne desek boş, eşini en iyi sen tanırsın. Pişman mı, bir daha yapar mı, bir seferlikti ona da ders mi oldu... vs. Konuş, düşüncelerini öğren, bundan sonraki tavrı, tarzı ne oluyor izle, yorumla, takip et, analiz et ona göre bir çözüm ya da yol belirle.
00 Yorumla
+1 yılYaptığı doğru değil, önemli olan bunu tekrar etmemesi, bu yaştaki çocuğa vurabiliyorsa ilerde ne yapar bilmiyorum.. Sizde keşke adamın yanında uyutmasaydınız. Çocuğun odasında uyusaydınız. Bazı insanlar uyumayınca sinirli olabiliyor.. Bi dahakine dikkat edin.
00 Yorumla
+1 yılBugün çocuğuna yarin karisina. tek tokat diyip geçmemek lazim. Ilerde çocuğun sanada helal etmez hakkını korumadigin icin onu.. kişilik bozukluklarina sebep olur bence evinde sana vurma seni dövme igtimali olan otoriter biriyle büyümek.. yani belki çocugun yasi daha büyük olsa yine kötü ama bi tik da olsa tolere edilebilicek bi durum olurdu ama bir yasindaki cocugu siddetle eğitmeye calismak ne kadar vasifsiz ve gelismemis geri zihniyetli birinin yapabileceği br durumdur... Bence ağlamak ve ya kirgin hissetmek yerine ağır tepki gostermelisin ve cocuguna olan hareketlerini duzeltmemesi sonucunda ona daha iyi bi yasam sunma isteğnin oldugunu belirterek ayriliga kadar uzatabiliceginin bilincinde olmasini sağlamalisin.. sağlıcakla kalın.
00 Yorumla3-6 yaş Çocuk gelişimciyim nasıl olur ya böyle bişey 15 çocukla hepsiyle teker teker ilgilenip sorunlarını çözmeye çalışıyorum Çocuk ya bir yaşındaki çocuktan bahsediyoruz ne yapmadan anlar ne etmeden melake daha tokat atmak nedir ya yazık yavrum ne ağlamıştır daha bebek canından ne olucak uykusu yoksa yoktur sen yat zıbar çocuktan ne istedin canım boşanma sebebi ya umarım el alışkanlığı olup çocuk büyüyünce şiddet görmez umarım böyle bişey olmaz çünkü bir tokatla başlıyo her şey lütfen bir anne olarak çocuğuna dikkat et kocadan daha önemli şeyler var bu hayatta çocuğunla kocanı aynı evde odada tek başına bırakma gözün hep onların üstünde olsun lütfen şiddetin devamı olmasın
05 Yorumla- +1 yıl
Sendemi evlisin peki
- +1 yıl
Eşinle aranız kötü galiba
- +1 yıl
Evet söz konusu öyle ama ben sizi merak ettim peki yaşlarınız kaç ve şiddet var mı sana karşı
Bence zamanını bekle uygun sakin ve tüm ihtiyacını karşılamış iken bu konuyu pozitif bir şekilde aç tarafının ondan yana olduğunu ama yaptığının yanlış olduğunu söyle, hata yaptığını kabul edip tekrarlamayacağını söylerse bu konuyu unut ama takipte kal, çocuğunla beraber iken gözün üzerinde olsun.. zor bir durum ☹️
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 620 cevap paylaştı. Çocuklar benim için çok ince çizgidir ve onlara karşı şiddet beni çileden çıkarıyor. Ben onlara bakmaya kıyamıyorum, kesinlikle kabul edilemez bir şey ama sonuçta evlilik sizin evliliğiniz ve bu konuda yorum yapmak haddime değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl1yaşındaki çocuğa böyle davranıyorsa ilerde bir hatası olduğunda daha beterini yapar ben küçüklüğümden beri ailemden hiç dayak yemedim baya hatalarım olduğuna rağmen hep uyarıldım bence herkesin ailesi benim ailem gibi olmalı çünkü çocukların psikolojisi küçük bir şeyle bozulabiliyor bence eşinle bir konuş böyle yapmamasını söyle çünkü yeri gelir eşin de uykusunu aldığı zaman uyuyamaz bunu bildiği halde çocuğuna böyle davranmamalı sen şimdiden göz yumarsan ilerde daha beterini yaşarsın haberin olsun ve çocuklar ailesinden sevgi görmeyince dışarı hayatına gidiyorlar o dediğim gibi daha bir yaşında bir çocuğa böyle davranırsa ilerde daha beterini yapar sen şimdiden önlemini al derim
10 Yorumla
+1 yılBir bebeğe şiddet uygulayacak ne yaşıyor bu adam özünde yanlış biri senin için çocuğunuz için. Canı sıkılınca kafası atınca sınıra gelince o anda kime denk gelirse geçirecek mi yazık çok yazık ne desem boş kalır
16 Yorumla- +1 yıl
Bazı yorumlar bu yaşanan durumdan dahada acıtıcı baksan insan dersin sokakta bir yerde görsen keşke o konuşanlar ölse
Soran+1 yıl😢bir eli yağda bir eli balda hicbirsey yaşadığı yok ben hayatım boyunca ne annemden ne babamdan böyle bitokat ne attıklarını gördüm ne yediğimi gördüm bu hiç normal bişey degil
- +1 yıl
Bazıları burada normal karşılıyor durumu gerçekten içler acısı, insan düşünüyor oğluna kendi evladına kıyan sanada kıyar koca bir evlilik ortada çocuk varken hemde büyük bir çıkmazda.
Tabi birileri tokat alt tarafı diyordur nolacak bir kereden falanda. Düşünmek ne yapacağını bilememek zor bir şey.
Mesela kaç yaşındayım hala evlenmedim çocuğum olsun çok istiyorum ama böyle iyi bir baba ve eş rolünü hakkıyla yerine getirmeyen insanlar görünce yanlızlık akıllıca geliyor. Kendimi geçtim sırf bu adamdan Baba olur mu diye düşünerek ilişkiye yön verdim hep çünkü yarın bir gün çocuğum doğru adamı seçtiğim için bana minnet duyacak ya da güzel iyi bir aile sahip olduğu için şükredecek. Umarım hayırlı bir şekilde sonuçlanır durumunuz
Soran+1 yılAllah razı olsun yolunuz hep iyi insanlara çıksın inşallah 🙏
- +1 yıl
Amin Allah zorunu kolaylaştırsın kardeşim 🙏🌸
- +1 yıl
İyi olmanıza sevindim 🙏🌸❣️
+1 yılYaptigi dogru bisey demiyorum ama sabah ise gidecekse ve yorgunsa iside agir ya da sorumluluk isteyen bi isse o anlik bi sinirle yapmış olabilir sen annesi olarak kizip bagirip hatta dovuyorsun anne dayagi gibi tatli bisi yoktur 😃
Ama oda baba hem sende hem onda hakki var abartma bence14 Yorumla
Soran+1 yılİşin acı tarafida işi sadece oturup tiktok izlemek
- +1 yıl
Ooooo ozaman problem var demektir detayli dinlemek isterim e kl er misin
- +1 yıl
İstek gelmemiz
- +1 yıl
İstek gelmemis
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence kesinlikle yaptığının ne kadar yalnış bir şey olduğunu bilmesi lazım yani tavrın çok net olsun hemen özür dileyince de tamam sorun değil deyip barışma. burada onun kişiliği de önemli hep şiddet uyguluyor mu sinirli biri mi bir daha tekrarlayabilecek biri mi bunları düşünerek hareket et ve çocuğu da bence bir süre gözünün önünde yanında tut umarım tekrardan yaşanmaz ☹️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi çocuğu bile olsa burada çocuğa şiddet var. Ülkenin kanunlarını ben yazsam kocanın infaz edilmesini isterdim.. Ama bunu yapamayacak kadar zayıf ve merhametli acınası liderler altında olduğumuz için yapacak bir şey yok. Ya boşanma davası açar 5 sene bekler boşanırsın (Bu zorlu bir süreç ama kocan isterse anlaşmalı boşanmayla 2 sene falan olur herhalde) Ya da bu hayata devam edersin. İşte ülke bu durumda. Geçmiş olsun..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDaha 1 yaşındaki çocuğa tahammülü yoksa, ilerde ne yapacak. Ergenligi var, okulu var, yaramazligi var. . Evlat kıymeti bilmeyene de Rabbim çocuk veriyor. Beyfendinin rahatı bozulmuş, sanki kendi çocuk olmadı. Birde anlayacak yaşta çocuk değil, bebek bu. Vurduğu Elleri kırılsın inşallah. Bu konuda taviz vermeyin.
00 Yorumla
+1 yılBöyle mesafeli olmaya devam edin. Ne zaman size ve çocuğa kendini affettirir ise o zaman barışırsınız. Yani bir şey yapmaya gerek yok.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKüsmek ile çözülecek bir problem değil, bence bir uzmana gitmeniz gerek, öf kontrol problemleri çözülebiliyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılYuhh be tamam uykusu olabilirde 1 yaşında ki cocuk ne bilsin yazık çok üzücü insan sevmeye kiyamaz kimide tokat atar yazıklar olsun
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 705 cevap paylaştı.
+1 yılOha o daha 1 yaşında bebek. Bunun farkında değilse çocuğu tokatlıyorsa. Bu adamda sinir hastalığı var. Bir an önce tedavi olsun. Normal değil. Her insanda sinir, öfke olur fakat 1 yaşında ki çocuğa şiddet sakıncalıdır.
00 Yorumla kocanı boşa şikayet et babanın evine dön baban kabul etmezse sivil toplum örgütlerine hatta sosyal medya platformlarından çağrı yap destek bulursun öyle insandan ne baba olur ne koca olur ne evlat olur hiçbir halt olmaz
00 Yorumla
+1 yılEşin hayvan diyeceğim ama hayvanlara hakaret etmek istemiyorum köpekler yavrularını koruyup kolluyor zarar vermiyor, Allah akıl fikir versin kendi evladına tahammülü yok sana da sabır diliyorum umarım tekrarlamaz bu cahilliği.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk ve bebeklere asla vurulmaz ona şiddet öğretilmez hele ki bir bir yaşında ise ne anlayacak dayaktan. Adamın psikolojisi ne olursa olsun şiddet normalleştirilemez. Asla kabul edilir bir şey değil. Siz en iyisini yapmışsanız hatasını fark edene kadar asla affetmeyin.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum
+1 yılBak kızım benim de bir yaşında evladım var. Hele babası yapsın bakayım tokat atsın da görelim kaç yaşında olursa olsun kimse evladima tokat atamaz babası dahi olsa.! O tokat attığı elini döndürür anüsüne sokarım. net
00 Yorumla1-Allahtan çocuğun engelli olmadı.
2-Eşin için evli kalıpta çocuğun engelli olursa suç sendedir ayrılmadığın için.
3-Ayrıl gelecekte ne yapacağı belli olmaz
4-Eşin ruh hastası ve hayvan.
5-Piskolaga gitsin.00 Yorumla
+1 yılYorumlarda hiç kimsenin ailesi yıkılmadığı için herkes boşa falan demiş bide çoğu bekar ve yaşlarıda küçüktür bekrara karı boşamak kolay aile içinde olumsuzluklar tabikide olabilir bunun konuşulup halledile bilmesi lazım çocuğa vurma gelince keşke butmasa ama annr babalarımızdan biraz bu şekilde büyütüldük ve yarın işe gideceği onun verdiği yorgunlukla isyemsiz bir davranşta bulunöuş olabilir bunu onunla güzel güzel konuşusun bilincli yaptığı bişi değildir
10 Yorumla
+1 yılBir sinirle yapmıştır. Eğer özür diler, bir daha yapmamaya söz verirse arayı düzeltin derim. Bir aile kolay kurulmuyor. Hele de çocuğunuz varsa.
Yine de siz bilirsiniz.
10 YorumlaBenimde var 18 aylık oğlum, bunun dönüşü yok boşarım. Cünki şimdi 1 yaşındaki bebeğe vuran şerefsiz ilerde neler yapmaz. Sadece ağlamakla geciştiremezsin. Sende onun kafasına indirseydin bir şey.
13 Yorumla- +1 yıl
Sana vursa affeder misin
- +1 yıl
Farklı sekilde uğradığını şiddet derken
Küçükken bende çok dayak yedim anamdan babamdan o ayrı da 2 yaşındaki çocuğa vurmazsın şahsen ne kadar moralim bozuk olursa olsun oğluma vuramam hele bide 2 yaşında bebe olucak kıyamam ona bir şeyi merak ettim olaydan sonra davranışları nasıl yani her hangi bi pişmanlık hissi felan var mı?
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle neden tokat attığını öğrenmen gerekiyor öğrendikten sonra ne olursa olsun şiddet hiçbir zaman çözüm değildir Eğer Çocuğa şiddet içerikli davranışlarda bulunursak ileride hiçbir şey anlatmayacağını özgüvensiz olacağını söylemen gerekiyor Ve şunu da eklemelisin okulda veya herhangi bir yerde çocuk babam veya Annem beni dövüyor dediğinde size Kamu davası açılır para cezasından hapis cezasına kadar gelir ister şikayetçi olsun ister olmasın bunu da bilin
10 Yorumla
+1 yılKüçük yaştayım ama benimde fikrimi dinlemenizi rica ediyorum. Kocanız oğlunuza tokat attıysa bu duruma sert bir şekilde tepki göstermelisiniz ki Yarın öbür gün rahatlık bulup aynı davranışı tekrarlamasın. Çok özür dileyerek söylüyorum bugün küçük çocuğa gücü yeten yarın size yeter anlayışınız için teşekkürler iyi geceler dilerim:)
00 YorumlaŞu anlık boşanma vs olmamalı ama tepkinizi koymanız iyi olmuş. Anne değilim ama benim çocuğuma kimsenin böyle bişe yapmasına izin vermezdim. Yenidoğan hemşiresiyim bende 24 saat uykusuz kalıp aynı anda 5-6 bebeğe bakıyorum illa ki bi yerde sinir geliyor ağlamalarından ama savunmasız bir canlıya bu şekilde davranılmaz. Tekrarlarsa evliliğinizi gözden geçirin derim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılBabalık sorumluluğunu taşıyamıyorsa yapmasaydı çocuk geleceğidir şamar oğlanı değil konuş derinde anlayacağını sanmıyorum sinirini çocuktan çıkaran (sözde baba) sanada şiddet uygulayabilir?
00 Yorumla ablam bir an once kurtul ya o büzzükten bir yasinda cocuguna el kaldıran ileride neler yapmaz kendi babamdan biliyorum bir kere olur ozur diler iki olur anlik sinirdi der ama nereye kadar al karsina konus once baktin devami var siddete egilimli bosan gitsin inan asla zor degil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Tamam eğitim ama tokat ile olmaz korku kültürü ile büyüyen bir birey sağlıklı olmaz sen haklısın hepimiz çocuk olduk azarlarsın ama vurmak nedir Allah aşkına.
00 Yorumla
+1 yılOnun insanlığından şüphe duyarım bizler küçükken hiç mi alamadık hiç mi yaramazlık yapmadık annemiz babamız bize bir kere tokat atmadı mutlaka cezasını bulur Allah yardımcın olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılAnne babalar olarak kimi zaman sabrımızın taştığı oluyor ama bir yaşındaki çocuğa tokat atmak nedir? Yaptığı çok saçma. Madem bu kadar uykusuna düşkündü de ne diye çocuk yaptı?
00 Yorumla
+1 yılya nefret etmekte haklısın çünkü şiddete meğilli bi kocan var, psikiyatriste gidebilirsiniz, oturup konuşup halletmeye çalışın çünkü çocuğun belli bir yaştan sonra manyaklaşır ve şiddete alışmış arsız bi hale gelebilir baktın olmuyor boşan be ablam
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu yaştaki bir çocuk dayak kaldıramaz hiçbir çocuk dayak kaldırmaz ama o yaştaki bir çocuk çok Nadide bir şey yani bunu nasıl yapıyor nasıl için el veriyor
00 Yorumla 5ten sonra cocugunuzu uyumamayı deneyip ailecek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bazen insanlar yorgun olabiliyor tabi vurması yanlış birsey ama esinizede hak verin akşama kadar kaç kişiyle uğraşıyordur. Dinlenmek onunda hakki yıkıcı olmayin her zaman empati kurmaya çalışın yaptığı bir davranıştan dolayı eşinizle kötü olmayin o onunda evladı emin olun vurmak istememiştir yıkıcı olmayin bu devirde bir yuva kurmak bile gerçekten çok zor.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılH*yvan herif ya, bununla evlenip bir de üstüne çocuk vermen kabahat. Onlarca çocuk sahibi olmak isteyen varken böyle kıymet değer vermeyen insanlar baba olmamalı. ufacık çocuğun ne suçu var da tokat atıyor
10 YorumlaYanlış analamyı dakın bence ilk başta konuşun eğer sizde ters cvp veriyorsa boşanın biliuorum çok zor ama ilerde daha kötü şeyler yapabiliri
10 Yorumla
+1 yılbence iyi düşün bunu bugün yaptıysa yarın neler yapabilir adamda vicdan yok belli
16 Yorumla
Soran+1 yılO vicdansizligi gördüğüm için işte çok üzüldüm bana bagirsaydida masum günahsız birine el kaldirmasaydi
- +1 yıl
o yüzden evlenmekten korkuyorum böyleleri çok ya
Soran+1 yılTam bir hayal kırıklığı İyi insanlara denk gelin inşallah
- +1 yıl
sende inşallah
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun, sana da bağırmıcak çocuğuna da. Kimsenin kimseye bağırmaya hakkı yok karşısında hayvan yok kimsenin insan gibi davrancak herkes
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı şeyi bir yakınım yaşadı. Kocası 3 yaşındaki oğluna vurdu diye kocasına kafa atıp adamın burnunu kırdı. Sonra iyice sinirlenip birbirlerini dövmüşler, ikisinin de ağız burun dağılmıştı. Şu an ailelerinin zoruyla terapiye gidiyorlar
00 YorumlaKocan çok acımasızmış hayvan herif gücü bebeğe mi yetiyor yatakları ayırarak az bile yapmışsın çocuğunuda alıp evi terk etmen gerekirdi
00 Yorumla- Devamını Gör (145)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat