Ben aleviyim kıldığımız namaz aynı tuttuğumuz oruç aynı
ve aynı peygambere (hz Muhammed) inanıyoruz
Ali hem imam hemde halifemiz
Ali peygamber değil
aynı kitaba inanıyoruz sünnilikten tek farkımız sadece Kur'an a inanıyor olmamız
Ben aleviyim kıldığımız namaz aynı tuttuğumuz oruç aynı
ve aynı peygambere (hz Muhammed) inanıyoruz
Ali hem imam hemde halifemiz
Ali peygamber değil
aynı kitaba inanıyoruz sünnilikten tek farkımız sadece Kur'an a inanıyor olmamız
Alevilik İslamın özüdür. Sünnilik ise Emevilerin dini değiştirip siyasete alet ettiği, saraylara hizmet için bozup sunduğu bir mezheptir. Yani siz Aleviler-Caferiler doğru yoldasınız.
Bunu 20 yıla yakın sünniliğe göre amel etmiş ve insanlara anlatmış. Sonra Alevilik ve Şiiliği de uzun süre araştırarak (Peşaver Geceleri gibi 700-800 sayfa Alevi-Sünni münazaralarını dahi okudum); Caferi Aleviliği seçmiş birisi olarak söylüyorum.
Kevser Yayıncılık, İmam Rıza Dergahı Yayınları, Dört Kapı Yayınevi... gibi yayınevlerinin kitaplarını temin edebilirsiniz. Ayrıca caferilik nokta com gibi internet sitelerinden ücretsiz kitaplar indirebilirsiniz Alevilik üzerine.
İnancınız aleyhine atılan iftiralarla aşağılık kompleksine kapılmayın lütfen. Bu kitapları okuyup okutarak emevileştirilmiş halkımızı uyandırabilir; Ehli Beyt'in hakiki İslamını onlara ulaştırabilirsiniz. Allah muvaffak etsin.
Cevap
3Cevap
Allah bir kitap bir peygamber bir benim için gerisinin önemi yok imam veya mezhep detaylarına takılmıyorum islamın şartları herkes için aynı
bu son dedigini anlamadim "aynı kitaba inanıyoruz sünnilikten tek farkımız sadece Kur'an a inanıyor olmamiz"
hadisleri kabul etmiyoruz
sadece kuran hak kitap bize göre
bizim ilcenin yarisi alevi yarisi sunni.. bizim mahallenin cogu alevi.. benim babaannem turbeye goturup beni baglatmis. Ama ben alevi degilim, babaannemi bilmiyorum. Ben farkini da bilmiyorum
türbe işi hurafe
islamda yeri hiç yok
baska bir ile tasindik, bizi alevi diye nasil haber aldilarsa kapimiza isaret koymuslar.. silmistik. birisiyke gotustum sevgili olarak, ayrilirken alevilik hakkinda bircok soru sordu.. alevi degilim dedim
yani ben de farkini bilmiyorum. babam vefat etti, gommeye gittik, alevi imam gomdu, ama tum sureleri eksiksiz okudu, hafizmis
alevilik aslında gerçek mezhep ama içine çok islam dışı şeyleri zamanda sokmuşlar
diğer mezheplerden farkı yok
mesela zekat 40 ta bir değil her zaman verilen bir şey
oruç bozulursa yerine 1 gün tutulur
Gizlemek yerine paylaşın. Gerçekleri görsünler. Ben Sünni iken sonradan araştırıp Caferiliği seçtim mesela. Şu kitapları her zaman yanınızda bulundurun bence. Sünnilere Aleviliği anlatıyorlar. Hem de sünni kaynakları kullanarak. Belki böylece önyargıları yok olur benim gibi araştırırlar.
Alevîlik ve Alevîler. Yazar: Seyyid Haydar Yıldırım Dede
Ehlibeyt Aleviliği. Yazar: Ali Yeral
Alevilikte Temel İnançlar. Yazar: Ali Akın Caba
Neden Alevî Oldum? Yazar: Prof. Dr. M. Ticanî Semavî
Bir Pîr'in Kaleminden Alevilik. Yazar: Musa Küçük
Alevilik İslâm'ın Özüdür. Yazar: Ali Kirazlı
Alevilerin Özellikleri. Yazar: Şeyh Saduk
Alevi İslam: Temel Dini Bilgiler. Yazar: Ahmet Verde
Ali'siz Alevilik Olamaz. Yazar: Ali Kirazlı
Peşaver Geceleri. Yazar: Seyyid Muhammed Musavi
kizilbas alevilikte namaz ve oruc yoktur. sen herhalde caferi siasin.
Sunniler kurana inanmıyormu?
hadislere daha çok inanıyorlar
kur'anın türkçesine bakmıyorlar
Abim sen olayı yanlış anlamışsın
Hem hadis hemde kuranın tamamını örnek alıyoruz kuranın meali tefsirini hepsi okuyoruz , söylediğin tanımı ilk defa duyuyorum.
"Biz YALNIZ Kur'an'a inanıyoruz" derken "Aleviler yalnızca Kur'an'ı kabul ederler. Sünni hadis kitaplarını değil", demek istiyor. Yani, nasıl ki Sünniler Buhari, Müslim, Muvatta gibi hadis kitaplarına sahip, Aleviler de de başka hadis kitapları var. Alevilerin Ehli Beyt kaynaklı kendi hadis kitapları vardır. Nehcül Fesahe, Vesail, el-Kafi, Nehcül Belağa, İmam Cafer Sadık Buyrukları gibi..
Hangisi doğru hangisi yanlış belirsiz
dinlerin hepsi safsata
Sadece senin ve senin gibilere öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?