Güncellemeler
1 yıl
"Tabii ya, laiklik kesin dinsizliktir! Düşünsenize, insanın dört kadınla evlenmesine izin vermiyor, dinden çıkanları rahat rahat öldürmesine engel oluyor, bir de üstüne inanmayanlara cihat açmayı kısıtlıyor! Yazık vallahi, böyle bir baskıyla nasıl dinimizi yaşayacağız? Şimdi ben her köşe başında 'cihat başlıyor, hazır olun' diyemezsem, hangi özgürlükten bahsediyoruz? Üstelik tek eşle yaşamak zorunda kalıp bir de medeni kanuna uymak... Rezillik! Din özgürlüğü diye bir şey kalmadı resmen.
Güncellemeler
1 yıl
İslam bir din değildir Arap ideolojisidir.
Muhammed bir peygamber değildir
Muhammed bir peygamber değildir
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
seçme özgürlüğü bence dini dayatmalara karşı olmak gibi örneğin devlet kurumlarında toplumsal yaşamda dini kıyafetler ve göstergelerden uzak olmak devletin dini konularda fikir belirtmemesi gibi.
din özgürlüğüdür
Türkçe ezan okunması diyorlar kanıt. Laiklik din düşmanlığı ama beş vakit ezan sesi duyup camilere akın ediyorlar beyinleri şahane
Ezan evrensel dini bir semboldür. Selam, besmele de öyle. Onlar öyle olmalı ama din yorumları farklı olur... Eğer laiklik olmazsa insanlar kendi yorumlarını din diye dayatır ve kan akar.
Bence değildir.
Dinsiz bir ülkede beş vakit ezan sesi inanılmaz 😅
git ceviz ye gel mk
Evey
18 yıl bu ülkede ezan niye Türkçe okundu?
Türkçe ezan okunması dinsizlik mi arapci?
Ana dilinde kuran bile okumayan Arap asikligi sizinki
Sen dinle Türkçe okunduğunda nasıl okunuyordu ezanda "hayyel el felah" "haydin kurtuluşa" demek her şeyin çevirisi var onu bile haydin kurtuluşa değil haydin felaha diye çevirmişler niye acaba namazı insanlara kurtuluş olarak lanse etmemek için olabilir mi dnksksk
Laiklik dinini yaşamana engel oluyor değil mi
Önce yukarıda anlattığım şeyin açıklamasını yap bana sonra anlatırsın laikliğin dinsizlik olmadığını
Ben Arapçı değilim Türk'üm çok şükür ama ezanın gerçek dili Arapçadır bunu bir şey değiştirmez ve biz inananlar için dini duygularımız bu konuda daha önde gelmeli
Cennet dili de mi Arapça 😅 Araplar sizin kadar s. klemiuor İslami onlar sizden önce uyandı çıkıyor bu dinden
Araplar beni alakadar etmiyor benim inandığım din ise bu gerekliliklerini elimden geldiğince yaparım yapmaya çalışırım
İslam dininde demokrasi laiklik haramdır. Çok dinine aşıksan şeriat ülkesinde yaşaman senin için daha faydalı olur
Şu anda şeriat adı altında yönetilen ülkelerin hiçbiri gerçek şeriat değil zaten merak etme, gerçek şeriat gelse asıl adalet o zaman sağlanır bu ülkede zaten emin ol sen
Anladım üzüldüm Araplar için. Onlar gerçek müslüman şeriat değil. Siz gerçeğini ilan edeceksiniz ama Cumhuriyet rejimi engel. Yoksa dünya İslam'a koşacak. Galaksiler arası yolculuklar edecez
felah kelimesi eski Türkçe de vardır (osmanlı döneminde alınmıştır) kurtuluş anlamına gelsede 1980 lere kadar eski Türkçe den kelimeler devamlı kullanılmıştır
yani senin söylemin biraz yersiz olmuş
örneğin; mütemadiyen, mütalaa, mütareke