Ben kim olursa olsun , "ne zaman evleniyorsun, daha oturuyorsun vs vs" diyenlerin gözlerinin içine bakıp..
"Hımm.. bu bilgi senin ne işine yarayacak diyorum? "
Bi bozarma, kızarma, finish...
Ben kim olursa olsun , "ne zaman evleniyorsun, daha oturuyorsun vs vs" diyenlerin gözlerinin içine bakıp..
"Hımm.. bu bilgi senin ne işine yarayacak diyorum? "
Bi bozarma, kızarma, finish...
Karşımdaki insan bana değer verip bencillik etmeyip, iyiliğimi düşünüp, belki tanıdığı bir karşı cins ile birlikte yuva kurup karşılıklı gerçek ; ''Saygı, sevgi, güven, empati, sadakat, vefa, geçim ehlilik, huzur, mutluluk, beraber yaşama ve yaşlanma''için bahsettiğin evlilik sorusunu sorabilme ihtimalini, ön yargıyla göz ardı etmeden cevap sunuyorum.
Hayatta bazı güzellikler ve fırsatlar ; Her zaman nasip olmaz, nasip denilen şeyde ön yargı ile kendine güvenerek garanti istediğimi elde ederim zamanla demekle'de olmaz..
Hiç savuşturmakla uğraşmıyorum direkt cevabını veriyorum. Ne gerek var mırın kırın etmeye. Ondan sonra da kaçamak cevap veriyor diye başlarlar söylenmeye. Ama ayıptır yani bir sorarsın iki sorarsın her gördüğünde sormak da hiç hoş değil. Ama gelde bunu o soranlara anlat. Böyle desen ne varmış ya sorduğumda der.
Bunu genelde bayram ziyaretlerinde duyuyorum o yüzden hep geçiştirici cümleler kuruyorum ama çok sıkıyorlar insanı bir erkek olarak bu kadar sıkıyorsalar bizi kızlara ne kadar baskı yapıyorlardır Allah bilir :D
En sinir olduğum şeylerden biri seni ne ilgilendirir ki benim ne zaman evleneceğim ama ne yaparsın boşboğaz ve patavatsız insanlar. Nezaketimi bozmamak için nasip kısmet diye geçtiriyorum.
Cevap
41Cevap
Bence sorun neyse çözülmesi gerekiyor.
Anlamıyorum gerçekten bu insanları.. Okula gidersin ne zaman mezun oluyorsun? Bekar gezersin evlenmeni beklerler. Evlenirsin cocuk derdine duserler. Birinci cocuk olur ikincinin derdine duserler. Aran bozuk olur esinle boşanmanı beklerler. Evde oturursun işini dert ederler. Milleti derdi başkalarının hayatını gözetlemek olmuş. Valla ben kafalarına vurup yarmayı cok istiyorum aslında.
“Allah bana bende size vereceğim zamanı gelince haberi”
Baktım hala ısrar ısrar, eğer ısrar sahibi eşinden şikayetçi bir kişilik ise “evlenenler ne b. ok yedi ki bizi de o çukura çekmeye çalışıyorsunuz”
Eğer ılıman bi şeyse “bu muhabbet sıktı artık. Kapatalım” deyip savuşturuyorum.
Neden hala ev almadın evlenmedin vs diyen olursa nasip kısmet diyerek kapatıyorum ama ısrarla konuyu açmaya devam ediyorlar hayır yani sizene bundan hayatımdan zaten dedikodu mu yine yapacaksınız benden malzeme almayın bari
Kişiye göre değişir aslında. Bu tür soruları gerçekten sizi seven ve merak eden biri de sorabilir ama sizden hoşlanmayan ve sırf canınızı sıkmak için soran da olabilir.
O zaman ne diyeceksin onlara sen evlendir beni düğünümü herseyimi sen yap ben de evleneyim yok yapamayacaksan çeneni kapat otur oturdugun yerde diyeceksin
Nerelisin, ailen ne iş yapıyor, evli misin, çocuk var mı gibi sorular sadece ülkemizde sorulur. Başka ülkelerde sadece istihbaratçılar ya da kolluk kimlik gösterip sormazsa kavga sebebiymiş.
Geçen bir teyze sordu daha öncede çok soruyordu. Ne zaman evleniyorsun evde kaldın gibi takılıyor güya bana. Döndüm dedim ki teyzecim çok meraklıysanız kocanızı boşayın tekrar evlenin. Ben evlenmeyi düşünmüyorum dedim. Kadın şok 😂😂😂😂
Ben bana bulun dedigimide bizim oralarda kalmadi diyorlar 🤣
Ahhaha erkeklerin gözü yaşlı, kadınlar yeter diyor 😂😂
Ya yok be sakasina diyorum zaten he olursa da hayır demem bir bakarım 🤣
@mert1512 ahhahha çok mantıklı bir dahikine öyle söylerim 😂😂😂
Bana soranlara cevabım:
çocukken büyüdüğünde kızımı sana verecem diyen teyzelerin hepsi rahmetli oldu diyorum😒😂
Niçin evleneyim diyorum bana tek bir sebep gösterin en yakın sürede bu işi bitiricem diyorum... eskidenmiş o iş
Saçma sapan SORULAR işte
Bunu Soranların evlilikleri de mükemmel gitmiyordur o yüzden soruyorlardır
İnsan oğlu işte banada neden boşandin diyorlar yani evlensenizde bosansanizda bu sorulardan kacisiniz yok🤷🤷
toplum
sen mutlu olma diye bu soruları sürekli soracak
evlenince
ne zaman çocuk diye soracak
bu sorular bitmez hacı abla
İstemiyorum deyince ardı arkası kesilmiyor en son ben de "nasip" deyip geçiyorum
Zamlardan konuyu açıyorum şu günlerde. Evlilik sorusu yerini hemen Tayyibe bırakıyor.
Bende yaşıtların öldü teyze sen niye ölmüyorsun diye sana sormuyorum teyze diyorum 😂😂
Sen evlendinde ne oldu diyorum. Kimse güzel bi örnek veremiyor
Yok ben almayım bekar kalmayı seviyorum diyorum sahiden de öyle 😂
Hayat bir kişi için çok kısa de g. t gibi kalsınlar
Direkt okuyorum şu an diyip konuyu kapatıyorum
Ben özellikle bayramda akrabalara şunu diyorum
Sen ölünce..
Benim yok bana bulsana diyorum hep 😅Sonra "yok bizim oralarda kalmadı diyorlar"🤣
Bana da diyorlar bende diyorumki ne zaman 20 tane sevgilim
Oldu o zaman evlenecem diyorum.
En doğru şeyi yapıyorsun onlar sormaya utanmiyorsa sende bozmaktan utanma
Cevap güzelmiş.
Bana soran olunca kısmet diyorum kapatıyorum konuyu
Kimsenin resmi seks kölesi olamam diyorum utanmam yok bu konuda yoksa anlamıyor bu ortadoğulular
Isteklerimi siraliyorum. Varsa ben de alayim diyolar. Ben de haklarini kaybettiklerini soyluyorum 😂
Evlenilecek erkek mi var diyorum
Varsa getirin tanışalım diyorum :D
Çok laf yapana da
Düğünü sen mi karşılayacaksin hayırdır diyorum
Evli olup mutlu olan çok az insan varken boşuna ısrar ediyorlar
Evlenicem diyorum ki öyle niyetim var
Sana ne bilader fazla meraklı olma lan bu kadar
kimseye sormam evlenme hususunu
Nafaka tazminat altınlar kadının oluyor derim
sırayla değil nasip işi bunlar diyorum :D
Kısmet yok ve gerçekten yok
İyi ki de daha evlenmemişim d
Artık sormuyorlar
🤣🤣 seni bakacak param yok diyorum
Gülüyor geçiyorum.
Okuyom ben. 😂
Boşanalım demiştim 🥂
Merak etmiş sormuş normal cevap veririm
Daha erken diyorum
Bu sorudan bende baydim
Evlendik ya lan işte diyorum
Bu Türkiye de evlenilmez diyorum
Kadere bıraktım diyorum
mantikli bir bilgi 😅😅
Seni ne alakadar eder benim evlenip evlenmem
Güzel cevapmış
Hala evlenmeden sevişebiliyorum diyorum
cevap vermeye tenezzül etmiyorm
sorunu kökten çözmek için evlenmeye ne dersin?
daha gencim ben evlenemem
Bekar kızın varsa akşam gönder diyorum
Çok iyiymiş 😅😅😅
Geçiştiriyoruz işte.
Yok almayayım kanka
Aynn kimene salla
yaşın kaç ki
nasıl nsll
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?