"asla bir erkeğe hizmet eden, önüne yemek koyan kadın olamam. bir erkek benden bunu beklemesin. dışarıdan söylesin, bir alo deyince geliyor" diyor.
— Deep Web TikTok (@deepwebtiktok2) January 2, 2023

"asla bir erkeğe hizmet eden, önüne yemek koyan kadın olamam. bir erkek benden bunu beklemesin. dışarıdan söylesin, bir alo deyince geliyor" diyor.
— Deep Web TikTok (@deepwebtiktok2) January 2, 2023

Haklı diyenlere inanamıyorum. Bu kadın uç bir nokta. Elbette Eş hizmetçi değil. Hele kadınında çalıştığı bir ailede, Eve ilk gelen hemen işin ucundan tutmalı. Aynı anda geliniyor ise beraber yapılmalı veya evet dışarıdan istenebilir. Ancak Türkiye de yaşıyorsun. İki gün sonra bu ekonomik gücünde olmayabilir. Hadi hepsini geçtim. Dediği gibi olsun da, zıkkım yesin ne demek. Bu bile bu kadına mantıklı bakamamak için bir sebep.
Hak vermiyorum. Hayat müşterektir. Yemek de yaparsın hasta olduğunda bakarsın da. Çok merak ediyorum bu zamana kadar gittiği tatillerde, çıktığı yemeklerde giderleri yarı yarıya bölüştü mü? Sevgililer gününde kendisine gelen hediyenin maddi değerinin eşiti bir hediyeyle karşılık verdi mi? Yanıtı hepimiz biliyoruz. O yüzden bu cümleleri kurabilmek istiyorsa bunları yapmış olması lazım.
O zaman o adamın da onun maddi giderlerini karşılama zorunluluğu yok.
Annelerimiz önümüze yemek koyarak büyütüyor ve bunu da mutlulukla, sevgiyle yapıyor, yemediğimizde endişelenir falan. Bu kötü bir şey mi? Ama bu kadının demek istediği başka bir şey sanırım, istemeyen yapmaz anlamında sanırım. İstemeyen de yapmaz zaten, evinde aşçısı vardır vesaire vesaire…
Hayatıma alacağım insanın tek beklentisi ona hizmet etmemse kusura bakmasın benden de olmaz. Diğer türlüyse zaten karşılıklı birbirimize değer veriyorsak o bir bekliyorsa ben beş yaparım bundan da gocunmam.
Cevap
43Cevap
Evet hak veriyorum
Hay mk şu kafaya da tavım. Hadi bu kadın bunları dikkat çekmek için söylüyor da, bizzat ''Ben yumurta bile kıramam ki ehi ehi'' diye bir marifetmiş gibi söyleyen slak Türk kızları tanıdığımdan, şöyle düşünen mal karıların var olduğunu biliyorum.
Bir erkeğe hizmet eden, önüne yemek koyan kadın olamazmış, şunların en acayip tarafı, yemek yaptıklarında bir tek erkekler yiyormuş gibi davranmaları.
Hayır bri de, erkeğin hayatında hiçbir fonksiyonun olmayacaksa kim niye seninle evlensin?
Şunun şurasında 20 yaşından bir 35 yaşına kadar bakınca direkt seks yapma isteği uyandırıyor çoğunuz ortalamada, onun da 25-26'ya kadarlık kısmını ele o kadar genç hatunla evlenilmez
Kim ne yapsın o zaman seni diye sorarlar. Resmen ölü yatırım mk
Hep kadin yapmak zorunda degil, kadinda calisip eve geldiginde erkeginde yapmasi gerekir, bide yemek yapalim diye aliyosaniz hic evlenmeyin daha iyi, ömrunun sonuna kadar sevgisiz bi sekilde gecir boyleleri bunu hak ediyo, zvlilik demek iki tarafli sevgi sadakat ve birbirlerine iki tarafli yardim etmek demek, kil evde kaliyosa o evin islerini yapar, kom calisiyosa geldgiinde evde yemek olmasi guzel olur, yapmiyosada ozaman sende o calistiginda yapmazsin, yani birinin bi sekilde yapmasi gerekri yapilmiyosada disardan ye, hergun yencek bisey degil ama kendin yap, eger calismiyosa hicbisey yapmiyosa zaten ozaman bilmiyorum, ama birbirinze yardim etmeniz gerekir,
@Unutamadimsevdigim Yahu mesele o değil. Bu hatun kişi asla bri erkeğe ''hizmet eder'' konumda olmayacağını iddia ediyor.
Yani kendisine göre evlilikte ne olursa olsun, kendisi hep bir şeyler talep eden taraf olmalı.
Ben kimseye evlendi diye köle olmak istemeyen insanlardan bahsetmiyorum.
Böyle canım bir yerden konuya girmeyin lütfen gece gece insanın siniri bozuluyor
Videoyu izlemedim sadece yorumuna bakip cvp verdim
Son 2 paragraf haricinde diğerlerine katılıyorum yorum sahibi.
@NickSevmeyenlerden İşi bu kadar alış-verişe çevirirse son iki paragraf da kendisi için geçerli oluyor.
Bunlara göre evlilik: Erkeğe kadın olarak ortak olurum, birbirimizden nemalanırız ama hiçbir iş yapmam konfor ararım
Kibirlenmeye ne gerek var. Gereksiz kasıntılık yapmiş. Evlilik kurumunu da bu zihniyetle yok etmeye çalışıyorlar. Kadının da erkeginde görev ve sorumluluklari var bunları yerine getirmekle kimse kimsenin kölesi ya da hizmetçisi olmuş olmuyor. Birbirine sahip çıkmak , yuvaya sahip çıkmak için bir aile olabilmek için herkes kendi sorumluluğunu bilip yerine getirecek.
Kadın yaratılış olarak anaç yaratilmiştir yuvanın bakımı ona aittir , erkekte avcı ve savaşçı yaratılmıştır evin ihtiyaçlarını karşılamak ve korumakta ona aittir
@pilly_bhebek işte benim kadınım
Aslında söyledikleri doğru fakat bir kaç şeyde üslup ve kurduğu cümleler hatalı olmuş.
Şahsi görüşüm bende çevremde sıkça görüyorum. Kadın evde temizlik bulaşık ütü çamaşır yemek alışveriş gibi işleri yapıyor. Sosyal hayatı yok neredeyse.
Kadında bence istiyorsa çalışmalı neden dersek hem sosyal hayatı ve çevresi olur hemde bir erkeğe ekonomik olarak bağlı kalmaz ve yarın öbür gün boşanma olursa en azından zorluk çekmez maddi açıdan.
Yemek temizlik filan bunlar sırayla veya ortaklaşa yapılabilir. Çift arasında anlaşılır bu.
Fakat şu da olmamalı ben hiç bir ev işi yapmam erkek yapsın ya da arayıp sipariş versin hizmetçi tutsun vs. bu olmamalı asla.
Kocam ya da ben zenginsek dışarıdan söyleriz her gün tabii ama günümüz şartlarından bakınca biraz hayalperestlik gibi geliyor bir de kendimiz yapabiliyorken niçin her gün dışarıdan söyleyelim ki? Öte yandan evleneceğim insan bana kıyamamalı ben istemesem bile gelip yardım etmeli, ben de böyle ince düşünceli, iyi niyetli biri için bir şeyler yapmaktan gocunmamalıyım onu mutlu etmek beni de mutlu etmeli çünkü sevgi böyle bir şey. İyi niyetli olmak lazım her iki taraf için de geçerli bu, evlilik dediğimiz zaten ortak bir yaşam sürmektir gerekirse iş bölümü yapılır her şey ortak bir şekilde halledilir ama ben şunu yapmam bunu yapmam hizmetçi değilim demek çok çirkin bir düşünce evde aileme de yardım ediyorum onların da mı hizmetçisi oluyorum o zaman? Evlenince evlendiğin kişi de senin ailen olacak bu yüzden sevgi gerçekten çok önemli insan gerçekten sevince onun için bir şeyler yapmak da zoruna gitmiyor çünkü umarım hepimiz layık olduğumuz kişilerle birlikte oluruz.
Tercih meselesi tabii ki ama her evlilikte kadının sadece erkeğe hizmet etmesi gibi bir durum söz konusu değil. İki tarafın da birbirine destek çıktığı durumlar var. Bazen sen yemek yapar önüne koyarsın, bazen eşin yemek yapıp önüne koyar. Böyle söylemek yerine isteğe göre eş seçimi yapması daha iyi olur.
Hacım sana nikâhı basacak adam o kadar şanslı ki en azından kafanı kullanıyorsun bugünkü gibi kızlar değilsin bak böyle insanlar olduğu zaman insana umut veriyor
Abicim erkek zengin olsun diyorlar, kaslı olsun diyorlar, 190 olsun diyorlar, sarışın mavi gözlü olsun diyorlar, kıskansın ama darlamasın diyorlar, dışarıya aslan bana kedi olsun diyorlar? Peki sen ne yapacaksın diyoruz bacak açmak dışında hiçbir vasıf yok. Gerçekten yazık.
Eve işten yorgun gelen bir adamın, eşi ona "Aç mısın? Değilsen de bir tabak çorba iç için ısınsın veya kahve yapayım" demesinden daha güzel çok az şey var. Bu tip kadınlar mutluluk nedir bilmiyor ki. Sadece egosunu konuşturuyor. Gerçek aşkı bulunca o yemeği koyar siz bunun havasına bakmayın. d
Bacım millet beni ilgilendirmez. Ben kendime bakarım. Sevgilimin de kıymetini bilirim. Haydi eyvallah
Kendi tercihlerinden bahsetmiş ki bu doğal bir hak. Bana sorarsan benim de tercihim olmaz yemek yapmak çünkü beceremem. Kadın yemek yapar algısını kırmak gerek. Zaten insan evleneceği kişiyle bunları konuşur, anlaşır anlaşamaz özel bir mesele, birbirlerini öylece kabul ederler nihayetinde... (ama bu demek değil ki yemeği dışardan söyleriz falan saçma yani kocam yapsın ben yiyeyim 😃)
Hakmis hakkını şey edeyim ben senin
Bakın burada carpitilan bir durum söz konusu. İkili yaşamda kadın çalışıyor erkekte çalışıyor ama erkek eve gelince bütün ev ihtiyacını kadın karsilasin istiyorsa bu cifte standarttır. Ancak erkekte öğrendiği kadar destek olmaya calisiyorsa ben zaten yemek yiyeceğim yapacağım 1 kap yemek elime yapismaz seve seve yapar birlikte yerim olayları 2 ayrı uca kutuplasmaya götürmenin hiçbir anlamı yok
Sanırım buna benzer birşeyi, birkaç yıl önce Defne samyeli söylemişti. Ben asla çocuk bakan onların okulu yemeği ilgilenen bunu yapacak kadın olmadım dediğini hatırlıyorum. Bu tip kadınlardan biri bu da yani ünlüler, onlar için çok normal değil mi, sıradan vatandaş dese OK
Otursun babasının evinde o zaman insan sevdiğine yemek de yapmayacaksa ne bileyim ya sevgimi de katarım o yemeğe
Çizgiyi iyi ayarlamak lazım. İlişkilerde sen osun ben buyumcu değilde yeri ve zamanına göre neye ihtiyaç duyuluyorsa o olabilmeye yönelik yaşanmalı. İnsan bazen deerin bir sessizlik ararken bazen de çılgıblıklar yapacağı bir partner ister.
Bu kadarı da abartı. Sanki sırtında 50 kilo taş taşıyacak. Alt tarafı bir tencere yemek yapacan, bir tabak kendine bir tabak eşine koycan ne var bunda? Böyle aşırı triplere girmiyorlar mı ayar oluyorum ya.
Hakaret ettin sandım bir an. Elim alışmış pardon. O kadar boş nefret dolu yorum yapan var ki görüşlerime, otomatiğe bağlamışım kusura bakma. 😃
Teşekkür ederim, eksik olma 🌸
O zaman o da her gün başka bir erkeğin masasında meze olmayı kabul etmiş demektir.
Ciddi bir erkeğin beklentileri eşine hürmet eder eşi de aynı şekilde o hürmete karşı ona yardımcı olur evlilikten dayanışmadır bu hanımefendi kendine köle arıyor.
Öyle saçmalıkmı olur bizim orada bir laf vardır " geçinmeye gönlü olmayanın bahanesi çok olurmuş derler "
Hak veriyoruz veya vermiyoruz sonuç? Kadının fikrini mi değiştireceksiniz? Onun görüşü öyle o öyle yaşayacak kime ne? Bi işinize bakın yaa kadında kadın kadında kadın bık bık bık bi tükenin ya
Öyle özenti çakma feminist görgüsüz erkeğine saygısız bir kadın olmadığımdan ağzına ancak çakasım geliyor
Gocunan evlenmesin sevgili yapmasın gitsin köpwk alsın baksın
Bu kafada olan kadınların mantığı şu:
Ben mutfağa girmem, hizmetçi tutalım, her işe o baksın, sabah akşam gezelim ve sonra da evliyiz diyelim.
Bizim birilerine özel hayatları ve bununla ilgili seçimleri konusunda "hak vermek" veya "haksız bulmak" haddimiz değil. İsteyen istediği tarzda bir ilişki hayal eder bu niye bizim tartıp ölçüp yorum yapacağımız bir mesele haline geliyor?
Bu hanımefendiyi dinledim hizmetçi gibi olmak istemediğini ifade etmiş. En az diğer insanlarınki kadar 'makul' bir beklenti.
Ben bunu reklam kokan hareket olarak adlandiriyorum.
Zamanında kocamın ayaklarını yikadigim suyu içerim diyen kadın vardı bu ülkede.
Beni yine bir şey şaşırtmıyor artık.
Oha çüş diyorum buna ben ozaman sana ihtiyacı yokki ne diye alsin sana bol bol para harcamak için mi alcakti bu kadınlar kendilerini ne zannediyor acaba
abartılı buluyorum, ilişki yaşamak bu hanımefendinin söylediği gibi bir şey değil.
ben de hizmetçi olmak için evlenmem.
her şey birlikte yapılır.
Hizmet etmek değil gün gelir sen yaparsın bir bakarsın ertesi gün o yapmış olur dışarıdan ne olduğu belli olmayan yemeklerle işim olmaz zor durum olmadığı sürece 🙃
Onayımı almışsam olmuştur bu iş 😅
Genellikle görüşlerimin altına negatif düşünceler yazdıkları için garip geldi 😅
Teşekkürler 🥰
Bunu söyleyen kadın çalışan bir kadın iki tarafa da yetişemeyebilir sonuçta. Baştan tavrını söylemiş kendi standartları çevresinde
Mesleği saksafon viztüözlüğü olanın, yemek yapmak uzmanlık alanı dışında kalır 🤣
Evlenmeye hazır değilim diyor. Nesini anlamadı bu insan oğlu? Birisi birazcık şakayla karışık bir şey desin. Bizim milletimiz hemen muğalefet!
Egoistliğin anlamı yok kimse kimsenin hizmetkarı olmasın el birliği ile, birbirine yardımcı olarak yapılsın her şey. İleride çocuk sahibi olunca çocuk da dışardan mı yiyecek. Bir evde ev yemeği pişmeli yoksa yuva gibi gelmez bana şahsen.
Yemek yapmak yedirmek sofra kurmak sevgi şefkat cömertlik ister demek kendisinde bunlar yok o zaman tek başına yaşayacak ömür boyu
Hiç polemiğe girmem ya doğru mu yanlış mı diye. İsteyen koymasın koyan bulunur. Koymayan bulunur, koyduran bulunur koydurmayan bulunur.
Kafede günde 350 insana garsonluk yapar, eve gelince eşine bi çay koymayı tartışır. Kadınlar çok tuhaf
Fazla büyük konuşuyor. Hem bu ego ne ya. Yeri gelir sen yemek koyarsın önüne, yeri gelir erkek koyar önüne o yemeği. Neden bu kadar kompleksli ki.
Erkeğin önünde soyunmak onların hayvani zevklerine hitap etmek alkışlanacak bir şey ama kocasına yemek hazırlamak aşağılık bir şey. Beyinlerini neyse
Öyle birini Alan varsa enayidir zaten.
adami birak yarin öbür gün dogurdugu cocukda ac Kalir.
evlilikte ortaklaşa işler yapılabilir bu kadının yaşanmışlığı var galiba travma falan allah yardımcısı olsun
dinlendim aşırı saçmalık hatta bir kısımda zıkkım yesin falan diyor bunu duyan erkek bununla evlenir ise cidden zıkkım yediginin resmidir
Kendi bir halta yaramaz ama erkeklerden çok sey bekler bu kadına hersey müstehak başına ne gelirse gelsin hakediyor
Kimseden bir şey beklemiyorsa yapmak zorunda değil. Ama ben yapmam bana yapılsın diyorsa hak veremem
Veririm.
Ama o zaman kadınlar da "Asla bir kadına düğün masrafı yapmam, evlenmem, çakar geçerim." diyen erkeğe hak verecekler.😎
Hak vermiyorum hele de ev hanımı olan kadına hiç hak vermiyorum.
Benim eşim benim yaptığım yemekleri yemeli dışarıdan değil...
Kadına katılmakla birlikte maddi durumun da bunda etkili olduğunu düşünüyorum sonuçta kadın zengin fakir oldum mu mecbur yapacaksın
Ben koyarım herseyı yaparım o benim her seyım yemegı bile ellerimle yedırırım❤️
Ben seve seve yaparim. olur mu õyle şey ayip bisey olmaz bnce..
Őyle ama ben õyle gõrdüm õyle yetistirildim
Saçmalık ya. Babama nasıl yemek hazırlıyorsam eşime de hazırlarm. Beraber de yaparız.
Hizmet etmek ayrı, sevdiğinin önüne yemek koymak ayrı. Her şeyi abartmayın Allah için...
Abartmaya gerek yok yaparım yemek ben. Aç mı kalalım yani
Acaba babasına karşıda bu kadar saygısız mıydı diye düşünüyorum? 🤔
Herkes kadın hayat arkadaşlığına uygundur diye bir genelleme yok ki zaten
hayır eşim olacak kişiye en güzel yemekleri yapmak isterim
sen bunlara bakma , bunları evlerinde erkeğinin dizinin dibinde oturur görürsün
Kendisi herhalde sadece yatakta şişme bebek rolünde.
Ben mutlu olsun isterim. Evde sıcaklık düzen aile çağrışımı bunlar.
Parayla da kadin bulunur hemde cesit cesit yurusun gitsin bunuda kabul eden bunun gibi biri olur
Bu düşünce çok alçakca. Bir kadın çalışmak zorunda değil eşi bakmak zorunda. Elaleme hizmet edip canımdan parça gibi seçeceğim birine neden hizmet etmeyeyim.
Çok güldüm o karıya. Seninle kim niye evlensin dedim kendi kendime.
Herkesin kendi fikri... Bu kadını da beğenen, böyle kabul eden olur muhakkak.
Bu insanlar resmen kafayı yemiş ünlü olmak çok kötü bir şey
Hak vermiyorum ya bunlar feministlik falan diyip düşünüyorlarsa saçma iyice abarttilar gerçekten ya
erkekler ne kudurmuşsunuz ya zaten sizle evlenmez bu sakin olun siz kendi vasıfsızliginizla kendinize köle aramaya devam edin😂😂✍️✍️👍
Kendi düşüncesi o. Erkek de yemek koyar kadın da. Bu bir küçülme durumu değil tam tersi sevgi ve saygı göstergesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?