- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru bır soruya değindin gerçekten öyle diyen adamları. Erkekler iş yapmaz erkek dediğin işe gider gelir karısına yardim etmez. O erkektir diyen anneler yetistiriyor malesef. Erkeklik nedir peki ondeki uçkur mudur... erkek kadın eşit değiliz evet ama emir etmesi hoş birşey değil. Sanki eve robot almiscasjna emir taba ile yönetmesi kadının ezikliğini VE güçsüzlüğünü ortaya çıkarır. Çoğu evliliklerde bu yüzden kavga çıkıyor zaten. Eğer bır anne oğluna eğitim veremeden büyütüyorsa evlendikten sonra bütün görev karısına düşüyor malesef
O sözleri duymamak için canım sende şunu yapar mısın. Veya canım yardim edermisin tarzında küçük sohbetler olabilir arasında.
Çoğu erkek annesinin evinde değil karısının yanında olgunlaşıyor diye görmüş oldum bende11 Yorumla- +1 yıl
Hayır benim anlamadığım nokta ne 8 saat 10 saat çalışıp gelip de adamın evde yemek yapmasını istiyorsunuz temizlik yapmasını istiyorsunuz derdiniz ne yani hepiniz aynı kafada sınız ne yapalım yani sabahtan akşama kadar işte çalışıp gidip bir de evde temizlik mi yapalım o zaman siz de gidin inşaatta çalışan maden ocağında çalışın Allah her kadına erkeğe farklı özellikler vermiştir Ben akşam eve geldikten sonra eşimin yaptığı yemeği yemek isterim tabii ki yeri geldiğinde ben de yardım ederim ama bunu benim görevim değilim ben yapmak zorunda değilim şeklinde algılar sanız kusura bakmayın da ben de zoraki olarak yaptırırım
En İyi Cevaplar
+1 yılPardon? Hiçbir iş yapmayan kadın derken! Kadınların gün içinde meler yaptığından bihabersiniz sanırım!
-çamaşırları yıkar
-bulaşıkları yıkar
-evi toplar
-süpürür, siler
-ütü yapar
-bulaşıkları kurular
-yemek hazırlar
-sofrayı kurar/kaldırır
bunlar ve daha pek çok şey yaparken 'hiçbir şey yapmayan kadın' diyemezsin! Erkek ne yapıyor? İle gidiyor geliyor. Tek yaptığı bu ve gelince 5 saat dinleniyor. Tabi bu sorada da kadına emirler yağdırıp hizmet bekliyor paşam! Peki kim çalışmıyor sence?
~bence cevap gayet açık. Hiçbir kadına 'işsiz' muamelesi yapmaya hakkınız yok! 🎧25 Yorumla- +1 yıl
Tamam biz kadın köle ya da yapmak zorundadır demiyoruz ama akıl var mantık var Ben sabahtan akşama kadar işte çalışıp da kadın evde hiçbir iş yapmadan da oturuyorsa kusura bakmayın ama ben buna tepki gösteririm ne istiyorsa alıyorsan ne istiyorsa yapıyorsam o da biraz olsun bana hizmet etmesi gerekiyor bunu da kölelik olduğu için değil evlilik bağı ve sevgili sevgili olduğu için yapması gerekiyor siz her şeyi kölelik durumuna bağlıyorsunuz insanın evinde yemek yapması yemesi kölelik mi temizlik yapması kölelik mi
- +1 yıl
Bak hâlâ! Halen devam ediyorsunuz 'kadın hiçbir şey yapmıyor' demeye. Herhalde evlenirseniz evinize kamera falan takarsınız 'bakayım çalışmış mı çalışmamamış mı' diye! Kölelik diye tek bir kelime kullanmadım bilmiyorum farkında mısınız?
- +1 yıl
Ben zaten kadınların hepsi için söylemiyorum ama benim gördüğüm bir kadın var onun için söylüyorum genelleme yapmıyorum yani siz yanlış anlıyorsunuz
- +1 yıl
Doğru her zaman yanlış anlaşılmaz. Bazen de yanlış 'anlatılır'
- +1 yıl
Haklısınız özür dilerim
Böyle şey denmez kadında diyemez erkekte ! Kadını erkeği yok bu işin kimse kimseye emir veremez
81 Yorumla- +1 yıl
En güzel yorum 🙏
Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı. Eşler, normalde zaten birbirlerine karşı saygıda kusur etmemeleri gerekirken,3. şahısların yanında buna çok daha fazla dikkat etmeli. Aksi hal ilişkiye zarar verir, onur kırar.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yılHemde çok büyük bir saygısızlık. Erkek eşine bir sürü konuda yardımcı olmalı. Kadın işi-Erkek işi diye bir şey yoktur. Erkek gerektiğinde yemekte yapacak, evde süpürecek. Böyle bir saygısızlık söz konusu bile olamaz. Ben ona erkek değil ayı derim. Lütfen değerli kadınlarımızın kıymetini bilelim.
23 Yorumla- +1 yıl
eve hizmetçi al sen daha iyi
- +1 yıl
@Sosyopsikopat ben soruyu yanlış anlamışım
+1 yılTabii ki saygısızlıktır.
Normal bir ailede saygı da sevgi de karşılıklı olmalı bence, yoksa o ne öyle emir vermek falan köle çalıştırır gibi.
Kadın da öyle emir vermemeli erkek de. Kadın erkek hakları eşit olmalı.
Mesela, erkek çalışıyorsa kadın ev işlerini yapmalı ama yine de çocuklar varsa eğer onlarla ikisi de ilgilenmeli.
Eğer ki kadın çalışıyorsa erkek yapmalı tüm ev işlerini, çocuklara yine de her ikisi de bakmalı.11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 988 cevap paylaştı.
+1 yılBen kayınvalidem varken her fırsatta "Ben bilmem, beyim bilir" derim. Yaşlı kadının gözlerindeki o mutluluğu görmek hoşuma gider. Vadeyi şüphesiz ki Yüce Allah bilir ama hayatının son günlerine yaklaşmış yaşlılarımızın biraz olsun gönüllerini hoş tutmak çok da zor olmasa gerek.
NOT: İşin aslı şudur. Bizim evde eşimin dediği olur. Ama zaten o da benim dediğimi der.)52 Yorumla- +1 yıl
olmasi gerekn de o karslikli saygi
- +1 yıl
Işin püf noktasını çözmüşsünüz :))
Kardeşim ben her zaman için şunu söylüyorum madem ev işini her şeyi erkek yapacaksa Ben neden evleneyim ki? Parasını verdikten sonra benim yemeğimi de yapan olur. Bulaşıkları da yıkayan olur çamaşırları yıkayan ütüleyen de olur, hatta cinsel ilişki için bile o işi yapan kadında bulunur ama bazı kadınlar erkeği avcunun içine almaya çalışıyor ailesinden uzak tutmaya ya da ev işi yaptırmaya çalışıyor. Elbette hastalık olur rahatsızlık olur özel bir gün olur bayram düğün cenaze yetişemez anlarım ama sen sabahtan akşama kadar şeyinin üstünde ceviz fındık kır ondan sonra da birde emir ver. Yapmam ki. Her işi ben yaptıktan sonra o kadar eziyeti düğünü kınası masrafı çektikten sonra neden keyfi olarak ben yapayım kılıbık insan gibi davranmak saçma sapan şeyler birde başında nasıl alışır ise sonu öyle gider.
25 Yorumla- +1 yıl
ee kadın çalışıp para kazancaksa biz neden evlenelim o zaman bizimde bu işleri yapacak bi sürü şey var
- +1 yıl
sen öyle san
- +1 yıl
inanmazsan inanma
+1 yılToplumda roller değişiyor. Erkek bile artık para kazanan kadını evlilikte tercih ediyor, anneliktem ziyade bunu on planda tutuyor. Kadinsa çalışıyorum, kazanıyorum diyerek ev işlerinde erkekten yardım hatta eşitlik bekliyor. Tavir tarz önemli. Kimse kimseye hele ki başkasının yanında bu tarz konuşmamali.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlara hiçbir işe yaramıyor muamelesi yapamazsın. Erkek de kalksın yardım etsin bi zahmet ama kadın da erkek de emir vererek konuşmamalı. Anneleriniz sizi çok şımartarak yetiştiriyor maalesef. "Kadın kadınlığını bilecek." derken kadın ev işi yapar, erkeğe hizmet eder demeyi kast ettin değil mi? Böyle düşünen sizlere yazıklar olsun. Rezilsiniz.
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAsıl siz kendinizi bir halt sanıyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılBaba evinde ağlayıp zırladığımız yok ama siz evlenmeden önce de sonra da paşalar gibi yaşıyorsunuz.
Aşk İlişkileri konusunda 493 cevap paylaştı. Bu saygısızlıktanda ötedir kadın köle değildir hizmetçi değildir onu diyen kişinin kafasına indiririm o tabağı sen hayırdır ya
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl"Kadın, kadınlığını bilecek?" Hayatını part time kadın olarak mı yaşıyorsun da, kadınlığı, kadınlara öğretiyorsun. Evde herkesin sorumlulukları vardır, misafiri de davet eden ya da yakını ağırlar. Birbirlerine emir kipiyle konuşuyorlardır evde, aile yanında da dikkat edememiştir. Başkalarının evliliğini eleştirmeyin, büyük de konuşmak beterini çeker.
44 Yorumla- +1 yıl
Ev hanımları, ev işlerini yapıyor zaten ancak bir de eş ailesi ağırlamak onun görevi değil. Kimin ailesiyse, kimin misafiriyse o ağırlar.
- +1 yıl
Ne alakası var hanımefendi kadının yaptığı yemekleri erkeğin yaptığı yemek kadının yaptığı ev işi ile erkeğin yaptığı ev işi aynı olur mu? Allah Allah kadınlara farklı özellikler erkeklere farklı özellikler vermiş elbette hasta olur ya da önemli bir durum olur O da çalışıyor olur yardımcı olunur ama evde boş boş oturup da sabahtan akşama kadar hiçbir şey yapmazsa akşam olduğu zaman da ne yiyeceğiz diye araba sorarsa kusura bakmayın ama ben bu kadına tepki gösteririm. Onun dışında tabii ki insanlar birbirine yardım edebilir ama bunu sanki bir zorunluluk Muş ya da görüyormuş gibi değil aile bağları açısından yapmak gerekir anlamadığınız nokta burası
+1 yılBulaşık tabi yıkayacak erkek de kadında ama bunu söylemin erkek kadınla alakası yok. Ailesinin yanında böyle bir terbiyesizlik yapıyorsa özel de kim bilir neler yapar. Hemen Piril'i yere bıraksın ve oradan uzaklaşsın.
10 Yorumla
+1 yılKadin zaten kendisi kalkar yapar onun demesi sacma ve o uslupla demesi saygisizlik
13 Yorumla- +1 yıl
He pardon ben yanlis okumusum soruyu
+1 yılİğrenç bir tarz. yalnızken bile olmaz. Bu damar damar üzerine soruları cidden iyi buluyor bu ahali ya😃😃
40 Yorumla
+1 yılNe alaka be kadın kadınlığını bilecek? Yani sen şimdi erkeklerin bulaşık yıkayamayacak kadar salak olduğunu mu iddia ediyorsun? Erkek herşeyi kendi başına halledebilir.
20 Yorumla
+1 yılCinsiyet farketmez emir kipi kullanarak kurulan cümleler yanlış o senin hayat arkadaşın (tabiki sadece karı koca için değil çoğu iletişimde yanlış) emrinde çalışan bir işçin değil.
20 Yorumla
+1 yılÇok büyük saygısızlık yapar, bırak anne evini başka evde dai o tabir kullanılmaz kendi evlerinde bile olsa bunu diyecekse bile mutfağa çağırıp bana yardım eder misin hayatım masayı toplarken dese her kez seve seve yapar bu kadın içinde aynı erkek içinde boşuna dememişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır diye
Böyle bu tarz insanlardan Allah sakındırsın20 Yorumla
+1 yılAşırı rencide edici düşüncesizlik tavan yapmış bir davranış üstün görme stratejisi ama yüzüne çarparım onun stratejisini böyle birşey yapsa
20 Yorumla
+1 yılailemin yanını geçin eşime başbaşa evdeyken bile böyle bi üslup ile söylemem ben kalk topla falan diye
20 Yorumla
+1 yılO nasıl bir kadınmış öyle? Tabii ki eşler birbirlerine yardımcı olacak ama böyle emrivaki olarak değil. Hemde aile büyüklerinin yanında hiç hoş değil
10 YorumlaSaygısızlık.
Aşkım, kocacım, hayatım tabakları toplayıp bulaşıkları yıkar mısın deseler ooo saygı yok saygı11 Yorumla
+1 yılNerede olursa olsun, hiç kimse birbiriyle bu şekilde konuşmamalı. Nezaketi içimize yerleştiremezsek primat olarak yaşamaktan kuttulamayız.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 930 cevap paylaştı.
+1 yılBence de saygısızlık o ne öyle köle sahibe ilişkisi gibi erkek te kadında emir vererek konuşmamalı bence hele ki birilerinin yanında
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Her şeyin bir usulü var ailesinin yanında böyle konuşuyorsa ona verdiği değer sorgulammalı bence
20 Yorumla
+1 yılMisafirler gidince o kadini bumerang yapar duvardan duvara.
20 Yorumla
+1 yılıyy bune be klasik türk seyi ben öyle biriyle evlenmem ki
20 YorumlaŞahsen kadın olsam, kalkıp ailesinin yanında koyarım bir tane ağzına
20 YorumlaEmir vererek tabi ki olmaz rica edebilir yardim edermisin gibi mesela
10 Yorumla
+1 yılBireyler dengeli olmalı iş konusunda. Kadın ya da erkek çalışmıyorsa diğerine yardım etmeli.
10 Yorumlaİnsan olmayı öğrenememiş biri için fazla iddialı konuşmalar
10 YorumlaSaniyede kurtulun öyle şeytandan iyice bitirmesine izin vermeden ailenizi
10 Yorumla
+1 yılHaklı da olabilirsiniz ama emirvaki olmak ve kendini üstün görmek başlı başına bir ayıptır. Böyle yapacak bir insanı iyice analiz edip evlenmeli insanlar. Seviyorum demek tek başına yeterli bir sebep değildir.
10 Yorumlabeni güldürdüğünüz için teşekkürler :)
Bu şey değil mi 'kalk kız soğan doğra'
Demek ki evlenmeden önce, evinde annesi babasına böyle davranıyormuş.
Evliğe evet demek için sınav getirilmeli.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSenin sorunun ne dostum hiç kimse cinsiyet farketmez hkadin zaten duyemezde erkekte bunu dememeli diyorsada o büyük bir problem var demektir
10 Yorumla
+1 yılBen o adamın yerine olsam sykimi keserdim
26 Yorumla- +1 yıl
Pısırık adamlardan hep nefret etmişimdir
- +1 yıl
Şiddete karşıyım ama erkek dediğin biraz sert olabilmeli şöyle hırkandan tutup seni kenara çekebilmeli haşin olmalı
- +1 yıl
Şiddet olayına bende karşıyım kadını dövmeli sönmeli demiyorum ama insan en azından akşam eve geldiği zaman bir kap yemek koyacak önemi işten gelen adama ne yemek yiyelim diye sormayacak tamam iki tarafta çalışıyorsa hastalık durumu varsa yani bir mazereti varsa ona bir şey diyemem ama mazereti olmadan keyfi olarak da yapmıyorsa kimse kusura bakmasın ona da güzellikle davranmam dövmem ama hoşuma da gitmez
- +1 yıl
Bence kapıdan gecelikle karşılamalı eşini insan kravatını çıkarmalı asmalı tevazu göstermeli
Öncelikle hiçbir ilişkide emir vererek konuşulmaması gerekiyor , saygı şart. Eşler birbirinden kibar bir şekilde yardım isteyebilir bence
10 Yorumla
+1 yılSaygısızlıktır..
Gönlünü kirarak, ezerek biseyler yaptirip biyerlere varamazsın. Kadin Allahin emanetidir..10 YorumlaBelkide düzgün bir uslupla rica etse yapılır elbette ama uslup kötü olunca hoş değil insanın yapacağı varsa da yapmaz zaten
10 YorumlaYani emir vermek bazı mesleklere özgü evde vöyle seyelre gerwk yok
10 Yorumla
+1 yılEğer ailesi ataerkil bir aileyse onu zor duruma düşürmemek için o anlık toplayabilirdi bence.
10 YorumlaErkek de kadinda yaparsa saygısızlıktır.
40 Yorumla
+1 yılTabi ki de saygisizligin daniskası
30 Yorumla
+1 yılDostum sana sonuna kadar katılıyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDeğiş tonu önemli
Emri vaki demesi önemli10 Yorumla
+1 yılOyle ınsana zocarım ben
10 YorumlaEmir vererek değil ama normal şekilde söylesin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılEvet kesinlikle doğru deyil bu saygısizlik
10 Yorumla Ayıp tabii ki
13 Yorumla
+1 yılkesinlikle büyük saygısızlık..
10 Yorumla
+1 yılyoo değil en iyisini yapıyo
15 Yorumla- +1 yıl
burda baskın olan benim ve kimse bana kafa tutamaz
- +1 yıl
öfkelenmiş halimi görme daha iyi
Yazık, eğitimsizlik 🤷♂️
20 Yorumlahoş değil kimse öyle söyleyemez
10 Yorumla
+1 yılAllah korusun ya
21 YorumlaDeğil bence.
20 Yorumlaps insanlar çokk
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 27,1b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanma sebebi
10 Yorumla
+1 yılŞakasına diyorsa 😄
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvet saygısızlık
10 Yorumla
+1 yılSaygısızlık tabi
10 Yorumla
+1 yılEvet saygısızlık
10 YorumlaHaklisin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. kaba bir davranıştır
20 YorumlaKatılıyorum
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?