Arkadaşlar Trans Birey Olarak Evlat Edindim? Sizce Ne Yapmalıyım? Bu Durumu Gizlemek Mi Doğru? Yoksa Anlatmak Mı?

Gençler merhaba. Başlıkta da bahsettiğim gibi Trans Kadınım. Ben Uşak gibi küçük bir ilde doğup büyüdüm. Küçük bir yer olduğu için ailem ve çevrem tarafından çok fazla sorun yaşadım bunun üzerine 1999 yılında Uşak'tan Ankara 'ya geldim. Ankara 'ya ilk geldiğim yıllarda yaşlı ve bakıma muhtaç bir kadına bakıyordum yani kızımın öz anneannesi oluyor. Hem paramı kazanıyor hemde evinde kalıyordum. Bu kadıncağızın kızıyla da çok iyi arkadaş olmuştuk. Birgün kızı eve ağlayarak perişan halde geldi. Bana 'Sevgilisinden hamile kaldığını sevgilisinin öğrenince kendisini reddedip terk ettiğini anlattı. Ne yapacaksın? Diye sordum. Bebeği bana vermek istediğini söyledi. İlk başta şaşırdım, kabul edemedim Nasıl bakarım? Nasıl annelik yaparım? ama sonradan kıyamadığım için aldım almasam yurda verecekti ve o bebek şimdi 21 yaşında güzeller güzeli bir kız oldu. Bugüne kadar eşimde bende elimizden gelen ne varsa herşeyi yaptık. Gözümüzden sakındık, çok sevdik, hep yanında olduk en iyi okullarda okuttum, özel hocalar, özel kurslar ki şuanda Başkent üniversitesi Tıp fakültesi 3. sınıfta okuyor belki öz evladımız olsa bu kadar ilgilenmeyiz ama maalesef ki büyük bir sorunumuz var kızım benim Trans bir kadın olduğumu ve onu bu şekilde evlat edindiğimizi bilmiyor. Beni öz annesi eşimi de öz babası biliyor ve bizi de çok seviyor. Böyle birşeyi hayat boyu gizlemek doğru mu bilmiyorum. Büyük bir kararsızlık içindeyim. Anlatsam neyle karşılaşacağımı bilmiyorum anlatmasam sonunu bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Kızıma bu durumu anlatmalı mıyım? Anlatmamalı mıyım?

Arkadaşlar Trans Birey Olarak Evlat Edindim? Sizce Ne Yapmalıyım? Bu Durumu Gizlemek Mi Doğru? Yoksa Anlatmak Mı?