İnsanın öz ailesinden değer görmemesi hakkında yazacağım. İçimi dökmek istedim kimseye anlatamadığım için. Ailem bana verdiği maddi desteği sürekli yüzüme vuruyor. 3 çocuklu, asgari ücretle geçinmeye çalışan bir ailenin ortanca çocuğuyum. Abim ve kız kardeşim var. Bende erkek çocuklarıyım- tabi hissedemedim hiçbir zaman. Ailem sürekli işe yaramaz, şerefs! z, her şeyi dalgaya alan, satıcı ve beceriksiz bir insan olduğunu sürekli dalga geçerek yüzüme vuruyor. Ve herkesşn ortasında oluyor bunlar. Hep bi değersiz görme, küçük düşürme içindeler. Önceden hep gülerek geçiriyordum bu sözleri. Çünkü gülmesem ağlayacaktım. Kafaya takmamaya çalışıyordum sürekli. Ama artık yaşım ilerledikçe söyledikleri kanıma dokunuyor. Benden kat be kat başarısız ve kötü insanları örnek insanmış gibi anlatıyorlar herkese. Ama beni, öz oğullarını aşağılıyorlar heer yerde. Hemşirelik okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Şu an bile aynı durumdayız. Onların yüzünden özgüvensiz büyüdüm. Ve hala öyle devam ediyor. Şehir dışında üniversite okuyorum. Bana gönderdikleri parayı destek olarak görüyorlar. Ama manevi olarak zaten çok daha fazlasını aldıkları için hiç umrumda olmuyor. Diğer insanların çocuklarına olan tavırlarını görünce içim kan ağlıyor, gözlerim doluyor. Gelecek hakkında hayallerim vs her şeyimle dalga geçiyorlar. Bu yüzden de kendime olan inancım 0 . Bunlara rağmen ilk seneden hemşirelik kazanmam bile onların gözünde yetersiz ve değersiz. En basitinden bir şey anlatacağım. Bir tanıdğım -benimle aynı yaşta- puansız bir üniversitede bölüme gitti. Benim mesleğim ve işim garanti olmasına rağmen bana onu göstererek "Bu çocuğun geleceği parlak, bi sen adam olamadın vs" diyorlar. Tanıştığımız, tanışmadığımız insanlara beni gereksiz bir insanmışım gibi anlatıyorlar gülerek. Bunu yaşamayanlar bana boş konuyor vs diyecek. Ama öyle değil. Ne yapsam ne etsem hep karşılar. Kendimi geliştirmek istessem hemen hevesimi kırıp aşağılıyorlar. Aynı kaldığım için de ayrı konuşuyorlar. Gerçekten sıkıldım artık. Özgüvensiz bir şekilde yaşıyorum. Ve bunu her bozmak istediğimde daha fazla üzerime geliyorlar. Ben okulda başarılı bir bireyim. Dışardan aldığım övgüler, destekler gerçek anlamda çok. Bunu kendimi övmek için vs söylemiyorum. Ama günden güne eriyorum. Bunu görenler var. Ve bana nedenini soruyorlar. Ben ailem diyemiyorum. Çünkü onlar dışarıdan çok iyi bir aile. Bense onların gereksiz çocuklarıyım. Bu durumdan dolayı onlardan günden günde soğuyorum. Bunu ilk defa fsrk ettiler ve bana ne olduğunu soruyorlar iyi bir aileymiş gibi. Bunda bile aşağılayarak, değersiz görerek konuşuyorlar. En ufak bir konuşmamızda bile bir yerden laf söylüyorlar. Artık gerçekten yoruldum. Lütfen ama lütfen insanların hayalleriyle, kendisiyle dalga geçmeyin. Sizin gülüp geçtiğiniz her şey onlarda bir travma yaratuyor. Birkaç güzel söz kimseden bir şey götürmez. Ama söylenen kişide çok şey yaratabilir.
Çok Süper Cevap
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- Aile & Toplum konusunda 651 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler