Arkadaşlar ben 19 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim. Abim ilkokul mezunu, tüm gün evde oturuyor. Akıllı telefonu veya tuşlu telefonu yok, yıllardır telefon kullanmıyor. Televizyon filanda izlemiyor. Sürekli odasında, toplum içine girmiyor. Bugüne kadar hiç bir yerdede çalışmadı. Dün odasının kapısı aşıktı, karşısında onu dinleyen biri varmış gibi bir şeyler anlatıyordu kendi kendine. Sonrasında ben uyudum, gece lavaboya kalktım. Balkondan sesler geliyordu, balkona gittiğimde tek başına oturmuş ağlıyordu hıckırarak. Bu bütün anlattıklarımı düşündüğümüz zaman konuyla ilgili ben yapabilirim? Problem ne, çok üzülüyorum onun bu durumuna.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Dışarıya çıkarman şart sahil park oturun cekirdek kola falan yap rahat olabileceği aktiviteler olsun. Cafeye falan götürme ilkten sakin yerler sevsin biraz dışarıyı yavaş yavaş. Böyle ilerleme kat edemessen alkol icir gevşesin. Sonrasinda tekrar bunlari yap. Alkol icmezse o zaman cigara bul icir bak bu tütünu begenicek misin falan yaparsin. Tekrar aktivite yapin. Oda olmazsa zaten psikolaga randevuyu al ama abine cenazemiz var diye çıkar hastaneye götür doktorda zaten gevsemesi icin uyusturucu ilaclar vericek. Umarım gec olur güç olmaz.
Abinin sosyalleşmesi için yardımcı olmayı denedin mi? Ona arkadaş olarak mesela?
Ben yanına gidiyorum, sakin bir şekilde napıyosun abi diyorum. Aldığım cevap kısık sesle verilen "iyi" oluyor. Komik bir olayı vs anlatmak istiyorum ya da dertleşelim diyorum, hiç bir şey demeden kalkıyor başka bir yere gidiyor. Sürekli ben yalnız kalmak istiyorum yanımda oturmayın diyor. Babam geçen kızdı nereye kadar böyle gidecek dedi. Gözleri doldu abimin ağladı yanımda ama babamada bişey demedi. Anlamıyorum neden böyle niye böyle. Çok üzülüyorum bu duruma. Doktora gidelim diyorum gelmiyor. Çok denedim gelmiyor.
Doktora götürme o zaman önce onu dışarı çıkarmaya çalış onun için değerli olduğunu hissettir ama bunu ona üzüldüğünü göstermeden yap. Beraber bi yerlere gidin gelmiyorsa duygu sömürüsüyle çıkar bi şekilde. Bir sürü yolu var.
Bugün çıksak olur aslında hava güzel ama nereye gidebiliriz ki? Sinamaya gitsek dicem film izlemeyi sevmiyor. Lunapark desem hayatta sevmez.
Yemek yemeye gidin. Dolaşacak yer de illaki vardır çevrenizde. Gelmezse ağla. Gözyaşları iyi bi silahtır.
Tamamdır, çok teşekkür ederim canım 😘
Rica ederim :) inşallah düzelir. Sevginle çıkar onu karanlıktan :)
Hala iç dünyası ile bağlantısı kopmamış
O kötü biri değil
Ama bir uzman şart
Doktora gelmiyor abi ya
İkna etmeniz lazım
Ailen harici bisey yapmıyor mu, Allah şifa versin zor durum yarın dahada ilerlerse sizede sıkıntı
Ailemin umrunda değil
Sosyal fobi geliştirmiş. Bir psikiyatrist ile gorusturmen ve ilac destegi aldırman iyi olur
Gelmiyor ki napıcam
Biri ikna etmeli, evde otur otur nereye kadar...
Psikolojik yardım almalı, hayata yeniden tutunmalı ama yardım olmadan yapamaz
Bir sorun varmış gibi değil de normal sohpet ediyormuş gibi onunla konuşmaya çalış üzerine gitmeden. O şekilde ilerle. Dinle. Sırdaşı ol. Belli ki bir derdi var kimseye anlatamadığı.
Ben yanına gidiyorum, sakin bir şekilde napıyosun abi diyorum. Aldığım cevap kısık sesle verilen "iyi" oluyor. Komik bir olayı vs anlatmak istiyorum ya da dertleşelim diyorum, hiç bir şey demeden kalkıyor başka bir yere gidiyor. Sürekli ben yalnız kalmak istiyorum yanımda oturmayın diyor. Babam geçen kızdı nereye kadar böyle gidecek dedi. Gözleri doldu abimin ağladı yanımda ama babamada bişey demedi. Anlamıyorum neden böyle niye böyle. Çok üzülüyorum bu duruma. Doktora gidelim diyorum gelmiyor. Çok denedim gelmiyor.
Sürekli neden böylesin gel doktora gidelim diye konuşunca da iyice içine kapanır. Sevdiğini belli et arada küçük sürprizler yap. Hediyelerle gülümset Ama abartmadan. Abi beni şuraya bırakır mısın yalnız gitmek istemiyorum falan gibi şeylerle dışarıya çıkartmayı deneyebilirsin
Birazdan yanına gidicem, avm ye gidelim mi dicem. Oradan da sahile gideriz filan belki. 😔
Kabul eder umarım. İmkanın varsa avm den ona bir ayakkabı al belki giyip gezme hevesi gelir
Alın bi telefon öyle mağara adamı gibi kafayı yer tabi
Kitap ver sınavlara sok hayata atılsın
Telefonu var aslında, kullanmıyor. Telefon kullanmıyor hiç bir şekilde. Sürekli demli çay içiyor sigara içiyor oturuyor. Mesela günde 3 saat anca uyur.
Cahil kalmak da bir tercih , bu adama yapacak bir şey yok yakında intihar eder büyük ihtimalle
Psikolojik sorunları var, cahillikle ne alakası var mk manyak mısın ya. Bende gelmiş dinliyorum bide seni
muhabbet etmeyi denedin mi?
ne anlatıyor muhabbet ederken?
Konuşmak istemiyor, kalkıp başka bir odaya geçiyor hiç bir sorununu anlatmıyor
bence ilk adım olarak evden çıkarın ailecek bi yerlere gidin gezin, bir süre bunu sürekli yapın. sonra dışarıdayken konuşmaya muhabbete başlarsınız, sonra aile içerisinde muhabbet etmeye başlar, zamanla dışarıya da açılır. ama bir şey aklıma takıldı, doktora götürdünüz mü? şizofreni olabilir mi? ve dini boyutu da var. kuran okunan odada sorunsuzca uzun süre durabiliyor mu? duramıyorsa sinirleniosa da sıkıntı.
Doktora şu an gelmiyor ama daha önce götürdük. Şizofreni vs değil dediler. Fakat ağır depresyon yaşıyor dediler. Benim dikkatimi en çok kendi kendine konuşması ve fazla duygusal olması çekiyor. Ağlıyor çünkü sürekli
kuran dinletin olumsuz tepki verio mu bakın
Bir uzmandan destek alsın
Psikolojik destek lazım
Diyorum gidelim doktora ama gelmiyor
Bir şekilde ikna etmelisin psikolojik bir sorunu var
Git onunla puroblemni çözüm ara
Psikoloğa goturun hemen
Yorumları biraz oku kardeşim
Kac yasinda abin
28 yaşında
Arkadaslari var mi
Hayır bildiğim kadarıyla yok. Çünkü telefonu yok. Dışarıda çıkmıyor. Eve gelen arkadaşları da yok
Onu takildigin arkadas çevrende tanıştır birileri ile konuşmaya ihtiyacı var çünkü ben böyle birini tanımıştım ona arkadaşlık yaptim duzeldi kendi kendine konuşuyordu oda
😳😳😞😞😞
Kardeşim emoji atma ya