Ablam hakkında ne yapmalıyım yardım edin lütfen?

Merhabalar. Ben 18 yaşındayım. Ablam benden 8 yaş büyük. Ablamı 17 yaşında görücü usulü ile evlendirdiler. Nişanda eniştem "tatile gidelim gelince evleniriz" dedi. Annemlerde "Kızım sende beğenmezsen damadı red edebilirsin"dediler. Ablam iyi hoş evlendi. Bir kaç defa eniştemi aldattığına dair şeyler öğrendim. Evliliğinin üçüncü senesinde biriyle arkadaşlık kurmuş. O kişi bizim evimize gelerek " Ben kızınızla... Ama o suçlu. Kocasını sevmiyor..." der demez kalktı gitti. Babam ise o kızı bir daha evime almayacağım tarzında yeminler etti. Evlatlıktan dahi red etti. Babamında emekli olacağı yıldı o yıl. Emekli olur olmaz gidecektik oradan çünkü daha fazla dayanamıyordu babam, sürekli adamın ablamın fotoğraflarını göndermesine (Fotoğraflarda facebook fotoğrafları bildiğiniz farklı kaydet. Bunu annemlere söyledim fakat beni hiç dinlemediler zaten yaşımda çok küçüktü) Her fotoğrafta annem ağlıyor, babam sinir krizi geçiriyorduki ben dayanamıyordum. Emekliye ayrıldıktan sonra bir hışımla taşındık o evden. Uzak bir yere. Herşey yoluna girmeye başlamıştı taa ki o güne kadar. Annemi en yakın arkadaşı aradı ve "Kocam hasta, ben ise yeni doğum yaptım, seninde kanın ona uyuyor. Yardımcı olurmusun?" dedi ve annem seve seve gitti İstanbula. 1 hafta falan geçtikten sonra ablamın kayın pederi anneme telefonda "Sizin kız intihara kalkışmış, şu şu hastanedeyiz hemen gel." Annem koşa koşa gitti. Ablamın midesini yıkamışlar falan 1 gece hastanede kaldıktan sonraki gün taburcu edildi ve direk boşanma davası açıldı. Gelecek olursak asıl konuya ; Ablam sürekli gülüyor, kendi dünyasında resmen, iyi kötü tüm yolları denememize rağmen düzelmiyor, hiç sohbet etmiyor. Sürekli geçmişten falan bahsediyor. Sürekli geçmişe dayalı bizleri suçluyor. Soru soruyorum , duruyor duruyor alakasız bir soruyla cevap veriyor. Yardım edin lütfen.
Güncellemeler
+1 yıl
Pskiyatri ye de götürdük fakat kendi kendine sorunlar üretiyordu ; Gidersem daha kötü olacağım gibi. En ufak bir ağrısı sızısı olduğunda "Zaten kolumda kırık. Ayağımda kırık..." Gülüyor gülüyor neden gülüyorsun abla dediğimde ; kum geziniyor diyor. Nerede diyorum damarlarımda diyor. Neden gülüyorsun diyorum ayağım kaşınıyor diyor. Haftaya cumartesi tekrar götüreceğiz sanırım ailecek çünkü çileden çıkmak üzereyim. Ve bu defa zorunlu devam ettirecem ne derse desin
Ablam hakkında ne yapmalıyım yardım edin lütfen?