Selam arkadaslar ben 36 yasindayim 5 yil once esim vefat etti esimin ilk esinden bir kizi var 16 yasinda neyse benimle evlenmek isteyen biri cikti karsima bende teklifini kabul ettim ancak bunu uvey kizima soyleyemedim nasil tepki verir diye kizin annesi kucukken vefat etti sadece annesinin teyzesi var o da uzak bir sehirde simdi onu teyzesine mi yollamaliyim yoksa evlenecegim adama ucumuz yasayalim diye teklifte mi bulunsam
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOnun yanından ayırmamanı tavsiye ederim onu sana alışmışlığının önemi gerçekten çok büyük ve aynı zamanda önceki eşinin o sana emaneti gerçekten onu annesiz bırakma lütfen bırakma seninle Evlenecek olan insan da bunu göz önünde bulundursun lakin Evlenecek olduğun insandan Onu her zaman ama her zaman çok iyi korumalısın ve duygularına kapılıp ya da bazı şeylerden korkup Tedirgin olup tehditler gibi unsurlara takılır veya bir iki ses yükseltmede tıkanık kalıp da çocuğun hakkının gasp edilmesi ve çocuğun zarar görmesine Mahal vereceksen o zaman bilemiyorum ama her ne kadar biyolojik olarak senin olmasa da o çocuğu yalnız bırakma derim Babasız Kaldı Bir de annesiz kalmasın
250 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılZor bir soru. Emanet sonuçta ne yapılabilir ki...
Empati kuruyorum da çok aşik değilsem evlenemezdim sanırım. Üvey kızınız değil de öz kızınız olsa yabancı bir erkekle aynı eve sokar mıydınız. Ben sokmazdım. Insanoglu çiğ süt emmiş. Kız icin yanlış şeyler de düşünebilir. Evlenmek istiyorsam da büyumesini beklerdim sanirım.
Sorunuza gelince teyzesiyle konusmanızı öneririm. Eger evlilik düşüncesindeyseniz, kızın güvenliğinden emin olun. Ve bu durumu cocukla siz konuşun. Mümkünse bağınızı da kopartmayın. Konuşmaya ve gorüsmeye devam edin.
83 Yorumla
Soran+1 yılBirakmayacagim kizimi
- +1 yıl
Çok sevindim. Hakkinizda hayırlısıni diliyorum🌷🌿
- +1 yıl
Eig icin teşekkürler.🌿
+1 yılKızla aranız anne kız gibiydi bence birlikte yaşamaya devam edin tabi ona da sorun ne yapmak istiyor. Zaten üniversiteye başlayınca kendi evine vs çıkacaktır bir ömür sizinle kalmaz.
Kızla aranız iyi değilse konuyu söyleyip artık teyzesinde yaşaması gerektiğini açıklayın.22 Yorumla
Soran+1 yılAnne kiz gibiyiz bana anne der zaten
Soran+1 yılIki yil daha bekleyecegim
Bi zahmet kız ile aynı evde yaşa halden anla biraz senin başına böyle bi durum gelse seni ortada bıraksalar çok mu hoşuna gider üstelik kız dans reşit bile değil zaten 2 sene sonra üniversiteye gidicek o yüzden bırakma kızı bu kadar kalpsiz ve anlayışsız olmayın.
34 Yorumla
Soran+1 yılKocamin emaneti o
Soran+1 yılBirakmam onu
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
102Cevap
O senin kızın gibi bak, biraz gönüllü kabullenmişlik var birde 16 yaşında bir kız hata yapmaya çok açık birileri heleki zamanında babası ile evli birisine daha çok güveneceğini düşünüyorum. Sizin için üvey evlat kelimesini aradan çıkarıp bana eski kocamdan emanet kızzım demeniz uygun olur. Onu kendinize sırdaş, en yakın arkadaş, onun hocası olun elbet bir insanın hayatına dokunmuşluk size ileriki yıllarda ayrı bir huzur ve gurur verecektir. Yeni eşiniz olacak beyfendiyede bu senin kızın diyerek tanıştırın. Erkeklik hormonları kız biraz daha büyüyünce farklı bakmasın. Her daim bir kızı gibi düşünsün. Tabi arada kızın kendi akrabalarına gönderin hem siz o an evde yalnız kalarak güzel anları rahat geçirirsiniz hemde kız kendi sülalesinden insanlarda yakınlık gösterir ve psikolojik olarak dünyada yalnız kimsesiz hissi ortadan kalkmış olur. Mümkünse bu detayları ve davranış biçimlerini doğru sergilemek adına dizinde bir psikolog yardımı alarak nasıl davranışlar sergilemek iz gerektiğine dair uzmandan yardım almanız bizim hepimizin söylediklerinden daha iyi sonuçlar verecektir. Psikologlar çok fazla hastalarla uraştığı için hem hasta olana hemde hasta olma ihtimali olanlara karşılık size iyi tavsiyeler verecektir.
10 YorumlaBu kararı verirken ön safhalara koymanız gereken 2 ana faktör var.
1-) Yakın zamanda evleneceğiniz kişinin ne düşündüğü.
^ Bu konuda realist olmalıyız, Polyannacılığa gerek yok. Eğer çocuğunuz küçük yaşlarda olsaydı, eşinizin ne dediği önemli olmazdı. Çünkü o da sizin küçük bir çocuğunuz olduğunu bilerek sizinle evleniyor olurdu. Ama 16 yaşındaki bir BİREYden bahsediyoruz burada... Yani olumsuz cevap verme hakkına sahip.
^ Eğer çocuğunuz ile tanıştıysa ya da varlığından haberi varsa büyük ihtimalle pozitif bir cevabı olacaktır.
2-) Üvey çocuğunuzla olan ilişkiniz.
^ Eğer aranızda büyük sorunlar varsa onu yeni bir başlangıç için akrabasının yanına gönderebilirsiniz.
^ Lakin unutmayın ki 16 yaşındaki bir "ergen" için yeni bir çevreye adapte olmak hiç kolay olmayacak.
^ Ayrıca uzaktan akrabanızın başka bir şehirde yaşadığını söylemişsiniz, çocuğunuz o akraba ile iyi bağlara sahip mi?
^ Orada yeni bir okula başlamak zorunda kalacak. Bu onun geleceğini etkilemez mi?
İlk hamleniz yakında eşiniz olacak kişi ile bu konu hakkında konuşmak olmalı. Eğer onun için hiçbir sorun yoksa ya da çözülebilecek, göz ardı edilebilecek sorunlar varsa çocuğunuzla konuşmanıza gerek bile kalmaz.00 YorumlaEşin 5 sene önce vefat etmiş. Eşinden sonra 5 senedir seninle. Ondan öncesinde de belki seninleydi. Üveyden daha büyük anlamı olması gerekiyor senin için. Hemde eşinin , Allah'ın emaneti. Teyzesinin evi müsait ise teyzesinin eşi varsa güvenilir bir adam ise gönderebilirsin. Uzak - yakın farketmez 1 günde gidilir zaten , lise öğrencisi ve 2 sene sonra üniversiteye başlayacak üniversiteyide yurda giderek okur sonra meslek sahibi olur kendi ayaklarının üzerinde durur zaten. Ama ben asla evlendiğin adamla yaşamanızı tavsiye etmiyorum. Dünyanın en iyi adamı olarak gösterse de kendini kimi zaman senin işin çıkacak bu kız o adamla evde tek kalacak belki de saatlerce ne olacağını bilemezsin. Ben teyzeye göndermenin onun için daha iyi olacağını düşünüyorum.
110 Yorumla
Soran+1 yılBirakmam kizimi
Soran+1 yılOnu ilk kucagima aldigimda yeni 40i cikmisti
- +1 yıl
Ne kadar güzel bir yüreğe sahipsin
- +1 yıl
Hayır kötü bir şey dedin demedim ki
- +1 yıl
İyi bir kalbin var dedim
- +1 yıl
Çok güzel bir düşünce kesinlikle evet bende maalesef ebeveynlerinin ihmal ettiği çocuklardan biriyim. Resmen hayata karşı bakışımız bitiyor mahvoluyor hep sevgi arıyoruz ve yanlış yapıyoruz. Hep sevgisiziz bunun eksikliği hep var oluyor
- +1 yıl
@bRokeHeaRth_____ Rica Ederim , durumu yanlış anlattım diye düşündüm. Gerçekten de bu sıkıntının içinde olmasam da çok iyi biliyorum. Bu kadında kızdan ayrılmak istemiyor ama kızı yanında kalacak diye elin adamıyla baş başa bırakmaya razı geliyor. Yazık gerçekten adam kızın aklını çelebilir bu olaylar intihara kadar gidiyor. Özellikle esirgeme kurumlarında kızların evlatlık alınmasını daha iyi buluyorum. Kızlar gerçekten savunmasızlar dünya bir kız çocuğu için çok zalim. İnşallah kıyamet kopup dünya yok olana kadar hiç bir kız çocuğunun acısını rabbim göstermez.
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. En başta Allah yardımcınuz olsun emanet çocuk yabancı adamla aynı evde yaşaması beni tedirgin etti. kızın en göze gelen zamanı üvey baba kızın için yanlış düşüncelere kapılar bilir. Evlenirsen de çok dikkat etmelisin bence evlilik düşünmek için 2 yıl daha beklemek daha mentıklı bir karar olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılKizimdan vazgecmeyecegim zaten evlilikten vazgectim
+1 yılÖncelikle kaç yıldır berabersin bu kızla?
O senin emanetin artık.
Senin Üvey kızın değil.
Senin kızın.
Seninle bir bağı var.
Eyer bırakırsan güveneceği hiç kimse kalmaz. Çok yazık. Teyzeside uzakdaymiş.
Ne kadar teyzeside olsa, yabancı o.
Herşeye tekrar alışmalı belki çok mutsuz olacak. Hayatı mahvallacak
Saten tüm secdiklerini kaybetmiş
Senidemi kaybetsin?
Teyzesi teyze olsa çoktan alırdı. Demek işine böyle gelmiş. Senin yanında.
Sadece sana yakın sana alışık bu kız.
Gençsin tabikide evlenmek isteye bilirsin
Ama onu gerçek çocuğundan ayırt etmeden artık yola çıkmalısin ve öz çocuğun gibi haklarını sen savunmalisin, sen korumalisin diye düşünüyorum.
Onuda evleneceğin erkekden çok iyi koru
Her sorunlarda kendi çocuğun olsaydı, nasıl davranirdin nasıl korurdun
Bu kızdada ayırımcılık yapmadan yapmalısın03 Yorumla
Soran+1 yılBebekliginden beri bakiyorum ona kizimdan vazgecmem
- +1 yıl
Hiç vazgeçilmez.
Yorumlarda takip ettim.
Maşallah size ve tebrik ediyorum bu kadar iyi bir anne olduğunuz için 💖🌻
Soran+1 yılCok tesekkur ediyorum
O yetim, öksüz meleğe bakman çok büyük bir sevap. Bu dünyada sen onun kolu, dayanağısın. Bırakma, bu yaşlar çok riskli, o sevgisizlik, başında ebeveyn olmaması dolayısıyla yanlış kişiler zarar verebilir. Evleneceğin kişiye de dikkat et, onun kendine özel bir alanı olmalı derim.
03 Yorumla
Soran+1 yılSevgilimle kari koca gibiyiz zaten disarida veya kendi evinde bulusuyoruz genelikle kendi evimdede kizima anne oluyorum o yuzden evliligi erteledik kizimdan vazgecmem
Soran+1 yılCok tesekkur ederim
+1 yılYargı dağıtmak yargılamak ne haddime düşmüş fakat cevap yorumlarında 2 sene daha bekleyeceğim ibaresini kullanmışsın? Yani yasal yaşını doldurması 18 inde reşit olmasını bekliyorsun. Dolayısı ile sen zaten reşit olunca göndermeyi aklına yerleştirmişsin! Dediğim gibi yargılayacak haddim yok afedersin, belki de kendi ayaklarının üzerinde durması daha sağlıklı olur siz bilirsiniz. Benim görüşüm onunla birlikte olmanız ve anne güveni şevkatini sonuna kadar hissettirmeniz. Saygılar…
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÜzgünüm ağır konuşmak istemezdim ama ağır konuşucam. Bunu ciddi ciddi düşündüğün için bile utanmalısın. Babası ve annesi vefat etmiş diye asla demiyorum bunları ama öz, üvey ne fark eder? Sonuçta senin çocuğun o. Bence her halükarda yanında olmalı. Hatta evleneceğin kişi kabul etmezse evlenmemelisin bak o derece. Önce evlat!
00 Yorumla
+1 yılherkese bastan her seyi soylemeliydin cok bencilce ve akilsizca davranmissin oncelikle. simdi ne yapacagina gelince de once adama soyle. benim 16 yasinda kizim var ve onu gonderemem o da benimle yasayacak de. kabul ederse kiza da soyle. kabul etmezse de kiza teyzesine gitmek isteyip istemedigini sor
00 Yorumla
+1 yılKızın büyüyüp unv gidene ya da kendisi evden ayrılıp kendi kendine yetecek düzeye gelene kadar evlenmemeni tavsiye ederim. Kendi öz kızın olsa nasıl davranacaksan ona da öyle davran sonuçta emanet sana.
16 Yorumla- +1 yıl
Belki adam sorun etmeyecek
- +1 yıl
Güvenemezsin ki. Sonuçta kızı 16 yaşında genç bi kız
Soran+1 yılSevgilimle kari koca gibiyiz zaten disarida veya kendi evinde bulusuyoruz genelikle kendi evimdede kizima anne oluyorum o yuzden evliligi erteledik kizimdan vazgecmem
- +1 yıl
Tebrik ederim kızınızı önceliğiniz yaptığınız için çünkü onun hayatta sizden başka kimsesi kalmamış gibi görünüyor.
- +1 yıl
Güvenemeyeceği bir insanla zaten sevgili olmazki
Soran+1 yılOyle benden baska kimsesi yok
+1 yılKızcağızın Annesi ölmüş, babası ölmüş size sığınmış, size güvenmiş, tam ergenlik döneminde, sizde sırtınızı dönerseniz dünyası yıkılır, en azından ayaklarının üstüne basana kadar sizinle kalması çok iyi olur, çok büyük sevaba girersiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılKizimdan vazgecmem evliligi erteledim
- +1 yıl
Ertelemenize gerek kalmaz dı belki de evlilik sizende hakkınız, belki de evleneceğiniz aday kızınızı kabul eder
Kanka senin güzel zamanların. 5 senedir de boşsun. Bir özlem olucak. Bence 1 2 aylığına gönder. Kocanla birbirinizi tanıyın. Eğer kızı da seviyorsan tekrar yanına al. Ama dikkatli ol. Kızı yanlız bırakma
017 Yorumla
Soran+1 yılKizi birakmam evet sevgilimi de cok seviyorum ama yinede soyleyecegim 3muz yasayalim diye
Soran+1 yılTeyzesi dedigim annesinin teyzesi o da yasli kadin hic gormedi cocugu
Soran+1 yılBiz cicim aylarini simdide yasiyoruz
Soran+1 yılKizimi nereye yollayim
Soran+1 yılOtele falan gideriz gunduzleri
Soran+1 yılOyle yapariz bizde artik
Soran+1 yılTesekkurler
Soran+1 yılSevgilimle konusayim ilk
Soran+1 yılZannetmiyorum
Soran+1 yılEvlenmeyi de cok istiyorum yani yillar sonra biri cikmis karsima
Soran+1 yılUmarim
+1 yıl@ @AhesteEbru Benim de sana sorularım olacak daha detaylı cevaplayabilmem için, cevaplarsan sevinirim,
1- üvey kızına kaç yıldır bakıyosun ve kendi kızın gibi seviyor musun yoksa klasik üvey anne gibi mi davranıyorsun?
2- evlenme teklifi eden adamla ilişkin ne zamandır var ve onu üvey kızından daha çok mu seviyorsun?
3- üvey kızın seni mi daha çok seviyor teyzesini mi?
4- üvey kızının evleneceğin kişiyle görüştüğünü biliyor mu? @AhesteEbru14 Yorumla- +1 yıl
Soruyu soran üye ben değilim, dolayısıyla ben yanıt veremem. Bana neden soruyorsunuz?
Soran+1 yılOna bebekliginden beri bakiyorum ve onu cok sebiyorum
2 yildir iliskim var
Beni tabiki daha cok seviyor cunku teyzesi annesinin teyzesi ustelik hic gormedi kadin ustelik yasli
Uvey kizim sevgilimi taniyor fakat sevgilim oldugunu bilmiyor onu arkadasim olarak tanitim birbirlerini sevdiler- +1 yıl
Ayy pardon yeni basladim kullanmaya burayi yanlis olmus kb
- +1 yıl
Soran kisi icin cevapliyorum: kıza bence yavas yavas alistira alistira soyle bi anda duyarsa ters tepebilir mesela daha cok gorusun adamla, aksam yemege falan cikin ya da sinemaya veya bovlinge falan gidin kızın sevdiği biri olursa daha cabuk ısınır ve olumlu bakar
+1 yıl- bence kızı bırakma kimseye, seni kabul eden öyle kabul Etsin , seni öyle kabul etmeyen de koca olur ama , baba olmaz
11 Yorumla
+1 yılBunu öncelikle üvey kızınıza güzel bir dille anlatın evlenmek istediğinizi ve seninde rahatsız olmadan bizimle birlikte yasamak isteyip istemedigi fikrini al. Sonrasında da evleneceğin kişiye bu cevabı aktar
11 Yorumla
+1 yılO sana ölen eşinin emaneti ne olur bırakma kızı ama evleneceğin adamla aynı ortamda da tutma ne de olsa genç kızdır rahat edemez iki tarafta, kızın günahına girme bu senin sınavın olabilir ne olur duyarlı davran🙏
00 YorumlaBelliki çok yıpranmış genç yaşta anne ve babasını yitirmiş heleki bir kız evladı daha kötü duygusal çöküntü ne olabilirki manevi duygulara fazlaca iihtiyacı olduğuna inanıyorum bence bırakmamalı ve onu korumalısın.
00 Yorumlaay kız ben yerinde olsaydım yanıma alırdım kıyamazdım ben ya yazık teyzeside uzakta gönderirken için rahat edicekmi ne biliyon ne olur yani dikkatli olmak lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılVazgecmem kizimdan
İki sene sonra üniversiteye gidecek nasip olursa bence bu süreçte bekleyin derim. Yalnızlık Allaha mahsus anlıyorum ama eski eşine vefa borcun olarak gör
03 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
+1 yılİnsan kendi çocuğu için bile hayatını ertelememeli öncelik her zaman sende olmalı bu bencillik değil üçünüz konuşup ortak bir payda da buluşun en mantıklısı bu
01 Yorumla
Soran+1 yılCocugumdan vazgecmem evliligi erteledik
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen üvey babayla kız çocuğunun aynı evde olmasını doğru bulmuyorum. Neler neler oluyor dünyada öz bana bile kendi kızına neler neler yapıyor, hem de ergenlik döneminde bir kızın üvey baba ile aynı evde yetişmesi çok yanlış geliyor bana.
00 Yorumla Şimdiye kadar kendi kızın gibi bakmışsın birbirinizi sahiplenmişsiniz, yoldaş olmuşsunuz birbirinize. Bence bırakmamalısın kimseye senin açından ne hissedersin bilemem ama o kızcağıza travma oluşturacağını düşünüyorum. Zaten annesi babası vefat etmiş senin emanet edeceğin kişiler ne kadar bakacak yanında olavaklar muamma. Ne kadar güvenebilirsin ki onlara
03 Yorumla
Soran+1 yılKizimdan vazgecmeyecegim evliligi erteledim
Soran+1 yılEdecek kizimdan vazgecmem onu dogurmadim belki ama ben onun annesiyim kizim o benim
Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. 15 yıl siz büyütmüşsünüz, nasıl böyle acımasız bir şey düşünebiliyorsunuz aklım almıyor. Zaten büyüyünce kendi hayatını kurar. Vallahi canım acıdı.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyi erteledim zaten
Ha? esin vefat etti ve onca zaman beraber baktığınız kıza sırf senin öz kızın değil diye kapıya koyacak isen. Vay be derim. Sen zaten planı yapmışsın. Senden anne olmaz bilgine.
02 Yorumla
Soran+1 yılYapmyacagim oyke bisey
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSizin evlenmenize kız karışacak değildir muhtemelen. Zaten öz annesi değilmişsiniz. Evlenmek istediğiniz konusundan biraz bahsedin. Belki kendisi lafı oraya getirecektir.
017 Yorumla
Soran+1 yıl2 yil sonra evlenecegim kizimdan vazgecmem
- +1 yıl
Neden sordunuz öyleyse?
- +1 yıl
2 yıl sonra kızınız ölüyor mu?
Soran+1 yılAllah korusun nasil konusuyorsunuz
Soran+1 yılBurdaki yorumlari okudum ve hakli buldum 2 yil sonra universite okuyacak
Soran+1 yılEn azindan o sure zarfinda ucumuz daha cok birbirimizi taniriz ve daha cok yol katederiz
- +1 yıl
Ben yorumları okumadım. Ve sorunuza cevap verdim. Yorum okuyup ona göre cevap vermek durumunda değilim.
Soran+1 yılOyle bisey demedim ki
Soran+1 yılSadece iki yil sorns kizin oluyor mu demeniz sacma
- +1 yıl
Saçma hiçbir şey yok. Şuanda evlenmeyip iki yıl sonra evlenicez demeniz. Kızınızın şimdi var iki yıl sonra kayıplara karışacağı ihtimalini barındırıyor.
Soran+1 yılHayir ya sadece iki yil daha bekleyecegiz ve birbirimizi daha iyi taniyacagiz sevgilimle
- +1 yıl
Bana ne.
Soran+1 yılEmbesil...
- +1 yıl
Evet, öylesiniz. Babası ölen o garibin şansı yaver gider umarım. Sizin gibi birinden kurtularak.
Soran+1 yılNe alakasi var ya ben onu cok seviyorum kizim o benim asla vazgecmem
- +1 yıl
Soruyu sorarken farklıydı, insanlar yorum yapınca dank etti demek ki.
Soran+1 yılNeyse ne ben kizimdan vazgecmeyecegim
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılYa şu soruyu sen sormaktan bıkmadın, biz görmekten bıktık. Kız 13 du şimdi 16 olmuş, yeter ya, yeni bir masal bul. Millet de gerçek sanıp birde seni muhteşem anne ilan edip duruyor, bu da yeni moda fantezi galiba 🙄
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen sizin yerinizde olsam işin dini boyutunu bir araştırırım. Nede olsa sizin öz kızınız değil, bu durumda evleneceğiniz kişi ona tamamen yabancı bir adam statüsünde olacak. Aynı evde yaşamak uygun mudur bilmiyorum, araştırmak lazım.
01 Yorumla- +1 yıl
Annesi ölü, bu annesi ölmeden hamile iken babasini ayartmiş, annesi doğumda ölmüş babası ile bu bebek yalnız kalmasın diye evlenmişmis, yaşlı teyzesi var başka şehirde, bir kaç hafta ya da ay önce kız 13 du şimdi 16 senaryoya göre ve bu iyi anne üvey kızına sahip çıkmış muhteşem anne rolünde, millet bunu şakşaklasin diye aynı senaryo kaçıncı sefer 🤣
+1 yılyani 18 yaşına kadar senin ile yaşaması doğru olur reşit olduktan sonra belki kendi başının çağresine kendi ayaklarının üstünde durabilir ama bu süre zarfında evleneceğin adam kıza göz kor mu ya da üvey kızın bir şeyler yaşar mı bilemem
00 Yorumla
+1 yılSadece cevabım şu; kızı birakma , ve herne pahasına olursa olsun, vefa minnet merhamet duygularımız bizim öz vicdanımız. Birde kendini çocuğun yerine koy. Belki kızcağız seninle birlikte olmaktan mutlu, seni seviyor.. Sana alışmış. Hayalleri ni seninle birleştirmiş olabilir. Ha illaki evlenmek istiyorsanız, lütfen ama lütfenn evleneceğiniz kişinin karakterine insanlığına güvenin.
04 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyi de cok istiyorum ama iste bi konusmam lazim kizimla
Soran+1 yılBeni zaten cok seviyor
- +1 yıl
Bence bizim görüşümüzün dışında, mutlaka kizininda görüşünü alınız. Ama lütfen onu kendinizden uzaklara bırakacağını z planlarınızı bahsetmeyin hatta HISSETTIRMEYIN bile. Yazık edersiniz teşekkürler anlayışınız için.
Aile & Toplum konusunda 537 cevap paylaştı. Çocuk küçüklükten beri sizinle ki anne olarak kabul etmiş olmalı. Bence bırakmayın. Ama kızıda koruyun kollayın. Ben sizin yerinizde olsam direk evleneceğim adama benim kızım derdim. Umarım mutlu olursunuz hakkınızda hayırlısı olsun.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle çok iyi bir insanmışsınız gerçekten. Umarım mutlu olursunuz sizde, kızınızda. Bir birinizi hep koruyup kollayın. Benim de babam ben doğmadan ölmüş o yüzden kızınızın ne kadar korumasız ve kırılqan olduğunu tahmin edebiliyorum. Lütfen onu her konuda destekleyip yalnız bırakmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTerkedilmiş hissedebilir seni annesi olarak görüyor olabilir fakat evleneceğin adama güvenmek de önemli öz kızın olmadığını biliyor ve farklı bir niyet içerisine girebilir mi bilmiyorum insallah iyi bir insandır
01 Yorumla
Soran+1 yılKizimi birakmam evlenmekten simdilik vazgectim
+1 yılZorunda değilsin ama kızı yanında istiyosan evleneceğin adana bi sor istemiyosa teyzesine gönder istiyosa sende istiyorsan yanında kalsın.
02 Yorumla
- +1 yıl
Kızım demenden belli güzel bi annesin. ♥️ Doğru bir karar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence beraber yasamalisiniz. Annesinin teyzesine belki ayak uyduramaz belki orada mutlu olamaz ama sana alışkın hem tam deli zamanlari düzeninin degismesi psikolojik olarak iyi olmaz. Eger evleneceğin kisi sorun etmiyosa bence yalniz birakma kizi
02 Yorumla
Soran+1 yılKizimi birakmayacagim evliligi erteledim
Soran+1 yılZaten sevgilimle sık sık bulusuyoruz yani
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence iki yıl bekle imkanın varsa sonrasında üniversiteye gönderirsin kendi hayatını kurar şimdi o adamla hemen evlenirsen ne olacağını bilemezsin kıza zararı olabilir olmaz demeyin görüyoruz neler oluyor iki yıl içinde az cok tanımış olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılOyle. olacak zateb
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence evleneceğiniz adamla konuşun ve durumu izah edin sonuçta eşiniz kızını size emanet etmiş şimdi onu bir başkasına bırakmak çocukta travmalara yol açabilir
00 Yorumla
+1 yılÜvey anne ve gerçek anne arasındaki farkı da buradan anlıyoruz. Gerçek anne olsa bu soruyu aklından bile geçirmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyi erteledim kizimdan asla vazgecmeyecegim onu ne kadar sevdigimi annesi oldugumu anladim bi kez daha
- Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılO ufak kızı kendi kanadın altından başka herhangi bir yere göndermek hiç bir ahlak ve vicdana sığmaz.
03 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca kucuk yaşından beri berabersin, hiç mi duygusal bağ gelistiremedin de bırakmayı göze alabiliyorsun? Ergenlik çağında üstelik. İşte toplum bu bozuk zihniyet yapısından dolayı savruluyor.
Soran+1 yılYok zaten iki yil daha bekleyecegim
Kiza sor bence ne istedigini. Seni annesi gibi kabul etmistir belki ondan kizim diye bahsedebildigine gore.
03 Yorumla
Soran+1 yılUniversiteye giderse evlenirim kizomdan vazgecmem
Kız ne istiyorsa ilk başta onun dediğini yap. Baktın uygun olmuyor birlikte farklı çözüm yolları bulun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlendigin adam kiza bir sey yapar diye korkmuyor değilim. Niye yollayip kizin düzenini bozuyorsun az bekle kiz uni gidince ona ev kiralarsiniz okutun is sahibi olsin en azindan
143 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim evlenelim diyor
Soran+1 yılBirakmam kizi
Cevap sahibi+1 yılBence acele etme sevgiline söyle kizim universiteye gidene kadar seninle evlenemem de. Hem sevgilini ne kadar süredir taniyorsun ki
Soran+1 yıl2 yildir
Soran+1 yılSevgilim gercekten iyi biri oyle bisey yapmaz
Cevap sahibi+1 yılBelli olmaz kanka en iyi adam bile olsa. gencecik cocuk o dedigim gibi üniversite sectikten sonra ayni evde yaşayın derim. Ayrietten kizinla konusmalisin bu konuyu bence
Soran+1 yılKonusacagim sevgilimin 3muz yasayalim teklifini kabul edecegini zannediyorum sorun cikarmaz
Soran+1 yılAma kizim ne der bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılBurdada direkt evleneceğim demeyeceksin. Sevdigim birisi var diyeceksin. Ama bir psikologa gidip tavsiye alabilirsin bunu kizima nasjl aciklarim diye. Sonra kizinla birlikte psikologa gidip onun rehberliginde konusursunuz. Psikolog durumlari daha iyi yönetmenize ve duygularinizi birbirinize daha seffaf bir sekilde yansitmaniza yardimci olur diye düşünüyorum
Soran+1 yılHaklisin
Soran+1 yılBakalim ne diyecek
Cevap sahibi+1 yılUmarim iyi sonuclanir ama kesinlikle bir genc kizla hic bilmedigi bir adamin ayni evde yasamasini dogru bulmuyorum. Her ne kadar iyi olursa olsun. Kızının üniversite mevzusuna kadar acele etmemenizi öneririm. Kızın diyelim üni kazandı baska şehirde veya ayni sehirde bir ev kiralarsiniz ona o sekilde sende evlenir esinle yasarsjn
Soran+1 yılMaddi sorunumuz yok o anlamda rahatiz fakat kizimi simdi birakmak istemiyorum
Soran+1 yılBen o kiza bebekliginden beri annelik yapiyorum senin haberin var mi
Soran+1 yılOz annesi oldu babasi oldu annesinin teyzesi var taa baska yerde o kadin da yasli
Cevap sahibi+1 yılKizini birakmayi dusunmuyorsan adami birakmalisin birinden birini secmek durumundasin
Soran+1 yılOnu da seviyorum ama
Soran+1 yılMeslek sahibi insanim kocamda zamaninda hayatimizi guvenceye aldi
Soran+1 yıl@sananepqpqpq ne olacak bende ya
- +1 yıl
Ya bu trrol soru ya da sende birşeyler var
Soran+1 yılNe olacak bende allah icin ya
- +1 yıl
Ya bi git kaç yaşına gelmişsin
- +1 yıl
Belki para için kızı yollamıyorsun kızın paralarını o adama yedirmek için tutuyorsundur
- +1 yıl
Bana senin sorun trrol gibi geldi eğer değilse allah sana akıl fikir versin
Soran+1 yılSevgilimin karakterine insanligina cok dikkat edecegim eger varsa suphelendigim bisey olmadi vazgecerim evlenmekten iki yil daha beklerim
Soran+1 yılSacmalama artik ben omuj annesiyim niye yollayim onu
- +1 yıl
Ya bi git ya
- +1 yıl
Hehe annesisin
Soran+1 yılAnneyim tabi onu kucagima aldigimda henuz 40i yeni cikmisti
- +1 yıl
Daha yeni doğmuşsa sen nasıl onun babasıyla evlendin akıl var mantık var trol sorunu al ve git burdan ortam için böyle sorular sorup yalan söylüyorsun
- +1 yıl
Wqeğwpqpwpwpwpw kendini ele verdin
Soran+1 yılBabasi ile onceden tanisiyorduk ev annesi dogumda vefat etti bende ona anne olmak icin evlendim babasi ile
- +1 yıl
Wqe kesin öyledir
Soran+1 yılYalan borcum mu var
- +1 yıl
Kizin şurda 2 senesi kalmış üni okumasına üni kazanıp mesleği olsun elin adamıyla aynı eve katma
Soran+1 yılOyle yaparim artik
Soran+1 yılSevgilimle iki yil daha bekleriz
- +1 yıl
Yaqw yalan söylediğin ortada kaç yaşına gelmişsin bu tarz programa hayatı biliyorsundur bu programa soru soru sormazsın
Soran+1 yılYalan degil
Cevap sahibi+1 yıl@sananepq arkadasim git kendi yorumunu yap bizim konusmamiza salca oluyorsun. Senin yuzunfen surekli bildirim aliyorim
Soran+1 yılSakin olun arkadaslar olmadi iki yil daha beklerim ne yapalim
Cevap sahibi+1 yılBen sakinim canim arkadas kendi kendine sinirleniyor ben fikrimi belirttim gerisi senin kararindir saygi duyarim
Soran+1 yılDedigini yapacagim iki yil daha beklerim
Yanından ayırma, uygun bir zamandan açıklamasını yaparsın, eş adayına da hassas bir durum olduğunu açıklamalısın, bu konuda epey bi anlayışlı olması gerekiyor. Zaten 2-3 seneye kadar yanınızdan ayrılır, üniversite iş falan derken..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Birakma kizini adami birak yine emanete sahip cik.
20 Yorumla
+1 yılVefat eden eşinin mirasını almışsındır ama. Kızı birakiyorsan mirasida bırak
20 YorumlaKızın demi sonuçta evey bilmem ne degil öyle bişey yok öyle bi fünye yok aynısı sana yapılsa ne olurdu bi düşün ana yok baba yok
00 Yorumla
+1 yılOlmaz o senin kizin degil ve eve bir yabanci alacaksin kizi babaannesine ver bu kesinlikle uygun degil
00 YorumlaÇocuk en azından 18 e gelene kadar yanında tut sonra üniversite falan gönderirsin bi yere dayanağın 2 sene
00 YorumlaElinizden geleni yapın ortalık harap sahip çıkmanızda fayda var
01 Yorumla
Soran+1 yılKizimdan vazgecmem
Gizli Üye(36-45)+1 yılSiz iyi niyetlisiniz, karşınızdaki iyi niyetli olmayabilir. Çocuğu sizin gibi bakmak istemeyebilir. Siz böyle bir yola gireceğiniz zaman neden ona çocuktan bahsetmediniz. Helvayı yaktıktan sonra, helvam yandı diyenlerdensiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorumlarda gördüğüm kadarıyla kararınızı vermişsiniz. En iyisi dediğiniz gibi biraz daha beklemeniz ayrıca cok sevindim esinizin kızını sahiplenmenizi , bu dönemde kendi çocuklarına elin çoçugu diyen kadınlar varken. .. tebrik ediyorum sizi hakkınızda hayırlısı
01 Yorumla
Soran+1 yılCok sagolun evet o benim kizim onu karnimda tasimadim ama kim ne derse desin ben onun annesiyim
+1 yılUvey evlatdan ziyade yetim olarak dusun bende Bisure sonra zaten kendi kararini kendisi verecektir zaten. Sahip çık , o senin de cocugun sayilir
00 Yorumla
+1 yılKendin büyütmüşsün ayırmamanı tavsiye ederim sana bağlanmıştır iyice
05 Yorumla
- +1 yıl
Helal sana ne diyim. Kendi karnındakini ameliyatla aldıranlardan tut doğurup sokağa atanlara kadar o kadar kağıt üstünde anne olanlar hatta anneliğe bile iğrençlik diyen kadınların olduğu bir ortamda sen muhteşemsin umarım mutlu yaşamaya devam edersiniz
Soran+1 yılTesekkur ederim sevgilimde karaima saygi gosterdi
- +1 yıl
İyi gidiyor
Soran+1 yılHerseyi istedigimiz gibi yasiyoruz zaten yani acele etmemize gerke yok
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKızı boş ver seninle alakası yok yük olur elalemin adamı demez mi başkasının çocuğunuda mı getirdin
07 Yorumla
Soran+1 yılKizimdan vazgecmeyecegim evliligi erteledim
- +1 yıl
Keşke yapmasaydın gençsin kendine yeni bir hayat kurabilirsin gönder kızı teyzeye boş ver
Soran+1 yılKizimi seviyoruk ondan vazgecemem
- +1 yıl
Sen bu kafayla zor evlenirsib
Soran+1 yılSevgilimle aramiz iyi zaten
Soran+1 yılCnsl anlamda iyiz zaten
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Yanında kalmasını sen de istiyorsan konuyu önce koca adayına sonra kızına sor.
Ama tabi bazı riskler olabilir. Eminim bunun da farkindasindir.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBunu kızla konuş. O seninle olmak isterse onu yarıyolda bırakma annesiz. Zaten 2-3 yıla unive gider
04 Yorumla
Soran+1 yılOyle yapacagim
- +1 yıl
Hehh saol
- +1 yıl
@l_i_l_i_t_h O kız sen misin😄
- +1 yıl
Yok kız enmddklwfn
Teyzesine güveniyorsan ver ama yanımda güvende olur diyorsan yanına al
05 Yorumla
Soran+1 yılYanimda kalacak 2 yil sonra evelenecwgim
Soran+1 yılUniversite kazanmasini
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kızın ne Acayip kaderi varmış nerdeyse ağlayacaktım
01 Yorumla
+1 yılkızın size bir zararı yoksa senle yaşasın. Ayrıca miras var mı
05 Yorumla
Soran+1 yılBize bi zarari yok ne zarari olacak
- +1 yıl
Neyse ev vs miras kaldıysa hakkını verdikten sonra senin bileceğin iş.
Soran+1 yılBirakmam kizimi miras dagildiktan sonrada birakmam kac yillik annelik ettim ona
- +1 yıl
iyisi olur
Soran+1 yılBirakmak kizimi
Bence evlenme. Ya da kız ile adam aynı evde yaşamasin
04 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim cocuklari sever
Soran+1 yılSevgilim oyle sey yapmaz kizimi daha once gordu ve sevdi onu taniyorum
+1 yılYasa ben damt olacam bak derim yürü kendi evine derim
00 Yorumla- Devamını Gör (124)
Devamını Gör(169)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026