Benimle dalga gecen hakaret eden tersleyenlerede allaha havale ediyorum
Meslek yok ne is yapacagimi bilmiyorum :(?
Benimle dalga gecen hakaret eden tersleyenlerede allaha havale ediyorum
Bazılarına göre sıkıcı ama her zaman iş olanağı bulunan bir sektöre geçebilirsin. Bir muhasebe bürosunda düşük maaşla başlayıp kendini geliştirip parası daha iyi olan bir yere geçebilirsin. Muhasebe sektöründeki elemanlara her zaman her yerde ihtiyaç vardır ve bu ihtiyaç ileride daha da artacaktır. Zorluk çekmeden bir yerlere gelinmiyor. Seversen ileride açıktan üniversiteyi de bitirip belge alabilmek için şansın var :)
Neden böyle bir örnek verdim aynı sen gibi benim lisede stajyerlik zamanımda 24 yaşında birisi gelmişti sayısalcıydı ve şuanda mali müşavirlik stajyerlik sınavı için uğraşıyor ve sektöre göre güzel bir para da alıyor :)
Matematigim 0 :)
Muhasebe işi öyle ileri düzey bir matematik bilgisi gerektirmiyor :)
Artık tembelleşmeye doğru gidiyoruz. Her şeyi hesap makineleri yapıyor. Hazır programlar var. İnsan istesin yeter ki :)
sayilar sevmiyorum :/
git allah aşkına muhasebe yapılacak meslekmi?
sakın ha bu işe girmeyiniz hayatınızın hatasını yaparsınız.
unutma madem meslek yok
en düşük iş imkanlariyla baslayacaksin
seviye atlayana kadar idare ediceksin
bos oturmandan ise git nerde is varsa gir yap
ben mesleki olarak senin gibi davranamam yani
yoksa istanbula gidicem 1-2 ay kalıcam ama ben de calismak istiyorum mesela ama mesleki bir seyler olsun istiyorum...
bende dogru düzgün bir meslegim olsun istiyorum ise yaramak isimden keyif almak istiyorum
Haklisin
Güzellik uzmanlığı kursları var, iyi bir kursa yazıl ardından da güzellik merkezinde çalışmak istiyorsan makyaj kursuna git. Hastane ve güzellik merkezlerinde 600-800tl civarında ile başlarsın. Kendini orada biraz belli edersen 2 yıla kalmaz maaşın 1500e çıkar çalıştığın yere göre. Ablam öyle yaptı ki kendisi lise mezunu bile değil. Üstelik güzellik ve makyaj uzmanlığı çoğu kızın zevk alaeak yapacağı bir şey.
Cok tesekkurler bakicam
Armudun sapı üzümün çöpüyle olmaz öyle bir ucundan tutman lazım. İyi bir kazanç istiyorsan eğitimde şart. Şimdi üni mezunları zor iş buluyorken lise mezunu olup rahat iş istemek abes. Maalesef zorlanmadan kazanç yok. Hem çalış hem oku derim lakin seni o kadar azimli görmedim, öyle mi?
Biraz oyle psikolojik sorunlarim var depresyondayim
Cok tesekkurler
Cevap
140Cevap
Öncelikle ne istediğine karar ver. Ne yapmak istiyorsun onu belirle. Sonrasında belirlediğin sektöre göre bir özgeçmiş hazırla. Niteliklerini, yapabileceklerini, geçmiş tecrübelerini açıkça ve anlaşılır şekilde yansıt. Bununla birlikte iş aramaya başlarsın. İstediğin sektöre göre internet üzerinden firmalarla iletişime geç, özgeçmiş ve önyazını mail ile gönder. Görüşmelerde kendine güvenin olduğunu göster.
Başarılar dilerim.
Tesekkurler
Azimli ve çalışkan biriysen öncelikle 1 sene yoğun dil eğitimi görüp ing. öğrenmeni tavsiye ederim. Sonra da liman cüzdanı çıkartıp yat kaptanlığı eğitimi alabilirsin. Ya da balıkadam eğitimi ve denizde kaynak eğitimi alıp çok iyi para kazanabilirsin.. Ama hepsi için önce 1-2 sene yoğun yatırım yapman gerekir.
yıl 2011 yaş 25 çalıştığım işi sevmiyorum ve lise mezunuyum o yıl okumaya karar verdim ve şimdi kamu yönetimi okuyorum son senem 4 e geçtim hala sevmediğim isimde çalışıyorum ama bir işe girmek icin üniversite mezunu istiyorlar çok şey kaybetmedin oku ;) seneler çabuk geçiyor ;)
tesekkürler :)
Lütfen ciddiye alıp okurmusunuZ? Enazindan 2 yıllık okuyun
Fastfood zincirlerinden birinde çalışmaya başlayabilirsin. Ya da Lcw gibi mağaza zincirlerinden birinde. Bir arkadaşım Lcw de, Diğeri Defacto da, depodan mağaza müdürlüğüne kadar yükseldiler çok kısa sürede. Sınavları falan oluyor. Sonra bir tanıdık var çalıştığı pizza zincirinde şu an şubesinin yöneticisi oldu. Sadece çok seçici olma. Her işi yaparım de başla bir yerden,
Tamam tesekkurler arastiricam
Meslek edindirme kursları var, onlara gidebilirsin. Ayrıca yaşında geçmiş değil, açıktan üniversiteye de gidebilirsin.. Hiçbir şey için umudunu kesme.. Hayatı kendine zindan etme.. Sadece oturduğun yerden kalk ve araştırmacı ol.. Gerisi kendiliğinden gelecektir..
Tesekkurler arastiricam
Rica ederim.. Kendini üzme.. Hayat zaten yeterince kısa, tadını çıkarmaya bak.. Bir sen daha yok, unutma... ;)
Almancan varmış, iyi dereceyse çok guzel yerlerde iş bulabilirsin aslında. Bu arada çalışmayıp nasıl tek başına yaşıyorsun çok merak ettim. Psikolojik sorunlarının olması çok kotu. zaten bütün kötülüklerin anası bu gibi sorunlar değil mi
umarım aradığın şeyi bulursun
Halk eğitim merkezinin kursları oluyo benim kuzenim ordan bilgisayarlı muhasebe mezunu sertifikası aldı iş bulabiliyor yani sende öyle yap üzülme sakın bende şu an autocad kursuna gidiyorum pc de çizim de iyi iş olanakları var araştır bunları netten dert yapma sakın
Cok tesekkur ederim
Bir bayan kuaföründe
terzide
tekstil fabrikalarında
bir marketde
bir mağazada
Spordan anlıyorsan spor salonlarında
Yaşın uygunsa ve üniversite okuyorsan ilkokul ve ortaokul etüt merkezlerinde çalışabilirsin
Hiç bir şey bulamıyorsan okulda hademe olarak çalışıabilirsin. :)
Tamam tesekkurler
iyi bir işin ve maaşın olsun istiyorsan en az 2-3 yıl düşük maaşla çalışıp iş öğrenmen lazım, ama iyi bir alan seçmelisin ilerleyebileceğin bir alan olmalı. Fikir istersen yardımcı olabilirim ama dediğim gibi bir kaç yılı gözden çıkartacaksın.
Biliyorum nereye gidecegimi bilmiyorum
teklif hazırlama işi ne ola ki
Lise mezunusun muhtemelen çok fazla tecrubende yok ama iyi maasli rahat bir isin olsun istiyorsun. Kiz kardeşim üniversite mezunu bir suru insan markette orda bursa calisiyor farkında misin?
haklisin dövmenize gerek yok
hiç bir yerde çalışamazsın malesef çünkü bunu buraya sorarak kendını tatmın edıyorsun dışarı çıkıp bı baktınmı sagına soluna önce ufaktan başlayıp sebat ederek ılerleyebılırmısın bence hayır sen hazır kazanmayı seçıyorsun sen çalışamazsın.
Tesekkurler
Mezuniyetin eğer belli bir branşta değilse kişisel yatkınlıklarına bakmalısın. Elinden neler gelebileceğine veya Mesleki olarak hangi branşlarda yeterli olacağına. Binlerce çeşit iş varken sana en uygunu bu şekilde bulunabilir.
insallah umarim
En iyisi tek başınayken otur ve yatkınlıklarını ve yetkin olduğun şeyleri bir düşün. neler yapabilirsin veya nasıl bir işte kendini mutlu hissedersin. Ona göre kendine birkaç tane hedef koy ve bu doğrultuda ilerlemeyi tercih et. Lise mezunu olman verileni kabul etmen anlamına gelmez. Gerekli kurs ve sertifikalarlada bu açığı kapatman mümkün. Hatta bazı özel sektör şirketlerde Açıktan Ünv. okumak kaydıyla lise mezunu personel alındığını biliyorum. Hakkında hayırlısı olsun.
Son olarak takviye etmek istediğim günümüzde çalışan bayanların karşılaştığı zorluklar malum. Hor görüleni var tacize uğrayanı var hatta daha ciddi sıkıntılar var. Tavsiyem kurumsal ve büyük firmalara yönelmen. En azından orada hakkını kolay savunabilir rahatsızlığını dile getirdiğinde kendine muhatap bulabilirsin. Bol şans.
cok tesekkürler ilgin icin
belediyelerin meslek edindirme kursları var iş kur iş garantili... bence oraya başvur kendine uygun bir meslek vardır sevdigin işi yaparsın... halk bank ta iş kuran kadınlaara 10.000 tl ye kadar masrafsız kredi veriyo kreedi destekleri var zmanlada onu kullanırsın
Lise mezunu olup iyi maaşlı bir iş istemen biraz garip değil mi? Ben master yapmama rağmen işim yok. Hani donanımlı olursun istersin de hiçbir niteliğin yokken istemen garip.
iyi bir maas dedigimde neden yalnis anlasiliyorum anlamiyorum 5000 ya da daha yüksegini beklemiyorum. her ay zorlanmadan bilindik giderlerimi ödeyebiliyim ve azda olsa bir birikim yapiym okadar
Fiziğin iyiyse ve yapabilirim diyorsan modellik yap.
Tasarım felan yapabiliyorsan modayı da takip ediyorsan evde tasarım yap.
Dikiş nakış felanda var ama ben pek tutmuyorum o işi hem yorucu hemde riskli.
Kasiyer veya market çalışanı ol.
Alliance bunlar geliyor en güzeli aç ilanlara bak mantıklı yapabileceğin işleri araştır
ilk önce bir işe gir çalışma ortamını gör zorlukları yaşa sonra zaten giderek sektör kafanda canlanır ha bu arada lise mezunu olmayla ne alaka bir sürü üniversite mezunu var ama işsiz ve tembel sen ilk başla bir işe nasıl bir iş olursa olsun gerisi gelir
Önce bir eğitim kursuna yazıl. Sertifika al bir meslekle ilgili. Çok faydasını görürsün muhtemelen. O zaman iş bulman kolaylaşır. bir yandan da açıköğretim için sınava gir. Hem çalışır hem diploma sahibi olursun. O zaman mezun olduğunda da iyi maaşlı bir iş bulursun
İnternette biraz araştırma yap sertifikalı kurslar onlardan birine katılıp bir iş sahibi olabilirsin
ya da kpss ye hazırlanıp memur olabılrsın
Diğer bulacagın işler vasıfsız olur maaşlarıda asgari ücret olur
Sertifika ya da kpss şart
Tesekkurler
yanlış anlama ama gözün yükseklerde olmasın üniversite mevzunları bile iş bulamazken zor ama.. heryer kasiyer sekter tarzı işte çalışacak kişileri arıyorlar iş yok değil yani.. gir bir mağzaya düşük maaşlada olsun sigortan yapılsın belki ordan mağza müdürlüğüne yükselir arttırrsın maaşını ama iş ara evde oturarak olmaz
okuma şansın yok mu?
aslında lise mezunu eleman arayan pek çok firma, mekan mevcuttur.
eğer ki okula gidip gelemem diyorsan hem çalışıp, hem açık öğretimden üniversite okuyarak meslek sahibi olma olanağın da var.
var aslinda ama puanim hep az geliyor oda anca ise yaramayan bolumler
yine bazı bahanelerin var ki en azından normal bir durum diyorsun. meslek var, tecrübe 13 yıl, iş yok para yok evlilik bitti bitecek, ne mesleğe ne de emeğe saygı var zaten. vatandaşlık değiştirmeliyiz sanırım. bazılarının torpillilerinden olmayınca böyle işte
Allah yardimcimiz olsun
inşallah. Allah hakedenlere kazandırsın
Senin için şu anda en iyi seçenek LCW, Defacto gibi mağazalar. Tezgahtarlıkla başlarsın mağaza müdürlüğü, bölge müdürlüğüne kadar yükselebilirsin. O sırada istersen açıktan istersen 2 senelik üniversite bile okuyabilirsin.
meslek kurslarını tercih et? üni bitir? açıktan da olsa. kemal sunal 50 li yaşlarda bitirmişti henüz 25 yaşındasın sen niye bitiremeyesin
tesekkürler canım üniversiteyi düsünücem
açık bölümlerin puanları az.
Meslek edindirme kursları var onlarca. İnternet üzerinden ya da standlardan gidip bilgi alabilir ve meslek sahibi olabilirsin. İstediğiniz sürece sorun yaşamazsınız :)
tesekkürler:)
rica ederim :)
Güvenlik kursuna git silahsız 350 lira falan toplamda silahlı alırsan bilmiyorum lise diploman olduğu için silahlıyı alabiliyorsun diğeri için orta okul şart ztn silahlı güvenlik olursan 2000 2500 tl maaş alırsın diye biliyorum güzel iş 😊
Kucucuk ufacik biriyim ne guvenligi :)
Neler neler var boy falan önemli değil eğitimi var ztn güvenliği kaba kuvvet olarak görme sekreter gibi düşün hoşgeldiniz buyrun falan yani
Şuanda bitmeyecek sektör Giyim ve avm ler ben Satış danışmanı olarak girdim senin gibiydim çok şükür şuanda arabamda var Ve bölge müdürüyüm Allah yardımcın olsun. Bir taşın altına elini koy gerisi gelir.
Allah yolunu daha cok acsin. Tesekkurler ins
Amin insallah
Bu zamana kadar calistiklarimdan memnun değilsin sanirim okuduğum mesajlarinda ama iyi bir kariyer iş istiyorsan kötü de olsa bir işte çalışmaya baslaman lazim çevre cok önemli orada edindiğin çevre sayesinde daha iyi bir işe girebilirsin.
https://vocaroo.com/i/s0wo0Eizvvz3 dıkkTlı dınle
konuşma bozukluğun var bendede var anladım allah yardımcın olsun geçirmeye çalışıyorsun çabala yılma
#turkmenyiğit tosunum gecenın 2. sinde daha ıyısını yapıyosan yap bende gorım taktır edeyım
2 yıllık üni oku. Gayet güzel meslekler var para getirecek. Özellikle sağlık bölümlerinde. 2 yıl okursun, 3 4 milyar kazanıcak bir mesleğe sahip olursun.
4 yıl dirsek çürütüp mezun olan biz mühendisler 4 milyarı zor görecez , iyiymiş kimse okumasın boşuna o kadar kolaysa
Öyle hocam. Araştırabilirsin. Örneğin Paramedic bölümü mezunları, atama puanı düşük. Geçen atamada 60 puanla İstanbul'da atandılar sen düşün.. Maaşı başlangıç 3 bucuk milyar gibi bir rakam. Ambulansta görev almak istese 24 saat nöbet yapıp 2 3 gün yatıyolar evde. Daha böyle biçok bölüm var parası iyi olan.
Bir başlangıç istiyorsan en kolay çağrı merkezlerinde iş bulursun. Lakin kolay iş değil. Denemeye değer. Bol şans.
çagrı merkezlerine başvur bir meslek sahibi olmanı da istemiyorlar
Calisma sartlari uygun degil
Arkadasim calisiyor ondan biliyorum
Yabanci dili var o yuzden ona Gore biryerde fazla ozele girmek istemiyorum
antalyada bir hotelde garson olarak başla. bahşiş tip mesai derken iyi para alırsın.
Hmm ok
dışarda iş çok ama esnaf yanlarında, belki ofislerde falan iş var çalışana
belki açıköğretimden bir bölüm bitirebilirsin sonra ordan bir iş bulursun ya da memurluk gibi işlere başvur güvence altında olabileceğin
onu lise sıralarında lak lak yapmadan önce düşünecektin.. sıradan bir bölüm olsa bile üni okuyacaktın, bir iş bulacaktın.. geçti anam geçti..
ideal koca adayını bul ve sonsuza kadar sus :D
Keske o lak laki yapsaydim da sebebi bu olsaydi
Hep insanlar sebeb bunlara
belirli bir meziyetin varmı? (yabancı dil - bilgisayar kullanımı gibi )
Yabanci dil
'' Iyi bir is iyi bir maasim olsun istiyorum. '' o zaman Üni okuyacaktın.
Hersey okumak değil kardeşim be
Hmm puanim azdi denedim bikac kez hep edebiyat dusuyordu
@cikolatalisalatalik bence her şeyin başı okumakta, sence olmayabilir, bu umrumda değil.
Evde kasnak alıp dantel masa ortusu peçetelık gibi güzel işler yapabilirsin işlemesi kolay oldugu ıcın hem zevklı hem talıbı çok ıyıde para kazanırsın bı bayan için en ideal iş bence
yaşlılığında zorlanmak istemiyorsan hayırlı bir insan bul hayırlı evlat büyüt ;)
hayırlı evlat yaşlanınca sana en güzel şekilde bakar. Tabi sen annene veya babana baktıysan.
İşkur da meslek danışmanın vardır birgün git tanış o seni yönlendirir açılan kurslarda eğitim alırsın iş başı yaparsın
tesekkürler
Salla sonunu düşünen kahraman olamaz benim düşüncem böyle zaman göstericek ne olacagını
Yukarda kendine kazık kadar olmuş diyerek iltifat ettin galiba diye düşünüyorum bu iş bulamama konusu sadece bahane çünkü sen is beğenmiyor sun is çok var
ya okadar kolay dymi hic birsey bilmeden hakaret etmek. Herseyin bir sebebi var. Yargisiz infas
birsey demiyorum nasil dusunmek istiyorsan dusun
dostum işkura git direk kurslar var ayrıca kursa gittiğin günler için maaş bile veriyolar ama işi iyi seçhemen kapabileceğin bişi bak bu arada masa başını unut
Tesekkurler
KPSS'ye girmeyi denedin mi? Bilgisayar sertifikan var mı?
bir yerden başlamalısın bence ilk adımı at gerisi gelir.
Aynı benim gibisin benimde yaşım 25 hala işim yok mesleğim yok evde kaldım
Allah yardimcimiz olsun
Bunları herkes istiyor. Peki nerede yaşıyorsun ve ne kadar üzrete razı olursun?
İstanbul tek yasiyorum kendimi gecikdirmek icin giderler icin
Hangi semttesin?
Maltepe
Hemen özele gel... bana mesaj at..
Eğer ciddi isen sana ciddi olarak Maltepe de bir iş teklif edebilirim... Bir dekorasyon firmasında çalışırmısın? özelden yaz detayları anlatırım..
Neden?
Ne demek neden sen iş arıyorsun bizimde personele ihtiyacımız var.. Üstelik iş yeri Maletepe de.. Kabul edersen detayları yazarım..
Yaziyorum
vallahi benide acil bir elemana ihtiyacım var geliş gidiş sıkıntı olmazsa buyur işe başla..
gencken ne ekersen yaslilindada onu biceceksin yas itibaryle gecen bir saniyen bike buyuk kayiptir
Haklisin
Bu saatten sonra yapacak bise yok, uni mezunlari bile is bulamazken...
bu saatten sonra... hm peki
çarşılarda satış tezgahtarlık yapacağın iş. Hatta satış temsilciliği mesleğin olur bir kaç yılllık tecrübeden sonra.
Her işin bir yolu vardır birilerine iş aradığını söyle elbet bulunur kimse açlıktan ölmez orta okul mezunları bile çalışıyor
Kes sesini
Zengin koca bul, çalışmana gerek kalmaz. Yaşlanınca da kocayı mezara yollarsın paralar sana kalır.
Hmm peki
26 yaşındayım hala takmıyorum :D biz seninle ortak olalım gel? :D
kendimden utaniyorum :)
Sorma aileyi akrabayi gectim etrafdaki insanlar bile ustume geliyor
Seninle is yapalim ozaman :D
Ne dusunuyorsun?
Hmm instagramda cok iyi yuruyo bu gibi isler
Allah yardimcin olsun ins olur
Ceylan derken :D?
Yokya haha :D ceylanin kucuk emrah Hali geldi aklima onumu diyosun sandim :D
Anladim tamam :D
Buyuk giyim magazalarina basvurabilirsin kardes ama ynlis anlmada turkiye sartlarinda bu halinle yuksek ucret verecek bir is yeri var mı bilmiyrum ama yoktur allh guc kuvvet versin
sen hem hastayım diyorsun hem dondurma yiğiyorsun meslek yok iyi maaş emeklilklite rahat etmek hmmm nasıl bir kafa bu çözemedim türkiyede yaşadığının fakında değilsin sanırım
meslek edindirme kursları var bir çoğu da ücretsiz, İş kur^dan takip edebilirsin. En az bir sertifika almaya bak. sonra daha çok fırsat çıkar önüne
tesekkürler bakicam
İş edindirme kursları var onlara gidebilirsin. Ya da evlen gitsin. Herkesin çalışması gerekmiyor ki:)
Kocama muhtac olmak istemiyorum
:))
E 30 a bin yan yan git saka saka..
Güzelsen zengin birini bulursun.. Cirkinsende sivilcenle oynarsin
Tesekkurler
Bir kadın için altın bileziği bence çok önemli kendi ayakların üstünde durmadan eşinine sırtına dayamak istemezsin bence onun için çalısmak istediğin sürece Allah rızkını verir merak etme sen
Cok haklisin
Marketime kasiyer arıyordum tam da 2500 tl Maaş İstanbul

En İyi Cevaplar