Lütfen ne yapmalıyım söylermisiniz?

Arkadaşlar öncelikle benim bir abim var abim 9 senedir sara hastası ve %40 engeli var abim dokuz senedir kredi çekiyor ve kartlar alıyor aldığı kartlardanda para alıyor bu paralarla insanlara motor alıyor ya da parasını boş yerlere dağıtıyor babam ilk başta hasta olduğu için borçlarını ödedi ondan sonra tekrar borç yaptı gine ödedi ben küçüklüğümden beri böyleydi bu babam abime her telefon aldığında o telefonları satıyordu bir ara annemin telefonunu satmıştı babam sadece dövdü ama telefon satma işlerine devam etti babam ne kadar telefon alsa hepsini tekrar tekrar sattı 2 ay önce gine kredi kartı altı ve borcunu ödeyemedi evimize kağıt geldi babam o borcu ödedi en son babama gına geldiği için anneme keşke seninle evlenmeseydim keşke bu çocuk olmasaydı gibi şeyler söyledi annemde babam daha fazla sinirlenmesin diye susuyor aslında babam çok iyi insandır ama sinirlendiğinde çok kötü oluyor abim bir kere birdaha kart alınca babam kalp krizi geçiriyordu iyi ki krizi atlattı o an çok üzüldüm ağlamaya başladım babamı çok seviyorum onada bir şey olmasını istemiyorum ama abim el vermiyor adamı her an sinir ediyor abim pis bir insandır herkesin odasında sigara içebilen yatabilen bir tiptir ve ben bundan çok rahatsızım babama her rahatsız olduğumu belirttiğimde babam o hasta ona dokunma gibi şeyler söylüyor ama abimi görünce şeytan görmüş gibi oluyorum sinirleniyorum aklıma eskiden onun borcunu ödemek için eve alışveriş yapmadığımız üstüme kıyafet alamadığım zamanlar oldu şimdi diyeceksiniz ki kıyafet neki ucuz bir şey ama o zamanlar öyle değildi abim her kart aldığında limit 7-8 bin falandı ve üç kredi kartı almıştı babam banklara her üç ayda bir 25 bin lira öder oldu babamın belinde fıtık var ve çalışamıyor babamında üstüne gitmek istemiyorum bir şey aldırmak istemiyorum ama görüyorsunuz borç ödemekten iflahımız kurumuş halde babama her seferinde ödeme dememe rağmen boş ver bu sefer ödeyeyim millete adımız çıkmasın derdi babamın yaptığı herhangi bir iş yok sadece elindekileri karla satan bir insandı ve o karı abimin borçlarına öderdik benim zaman zaman ihtiyaçlarım karşılanmaz oldu ama birkaç kez söyledim daha fazla üstüne gitmek istemedim bu sabah kahvaltı yapıyorduk herkeste birer tane çörek vardı herkes kendi önündekini yerken babam o abine yetmez seninkindende ver dedi bende böldüm verdim sonra üzülmeye başladım ve çöreğin hepsini verdim sofradan kalktım sulu göz birisiyimdir ve ağlamaya başladım beni duyduklarına eminim ama beni sofraya yanına bile çağırmadı önceden böyle şeyler olsa yapardı şimdi çok nazlandın sende diyebilirsiniz ama ben babamı çok severim ve babamın benden çöreği esirgediğini görünce dünyam başıma yıkılmış gibi oldu yaklaşık beş altı saat sonra yanıma geldi öpmeye çalıştı babam ama ben geri çekildim baba bana bakma bile dedim sinirlendim kızdım sonra yanıma geldi ve öptü özür diledi neyse şimdi size sormalıyım ben abime anneme ve babama nasıl davranmalıyım bu zamana kadar yaptığım bir hata olmuşmu lütfen söyleyin

Lütfen ne yapmalıyım söylermisiniz?