+1 yılBende artık evlenmek istiyorum huzurlu mutlu bir yuva istiyorum 😔 2 defa aldatıldım evenmedik sevgilimdi ilki eskisine döndü digeride evlenmemize ramak kala maddi durumum yüzünden aldattı annesi evi arabası parası olan birini bulmuş onunla sevgili şu an, ben yakında annemi kaybettim hem öksüz hem yetimim tek başıma kirada hayatta kalmaya çalışıyorum evlenirken masrafları kendim tek başıma karsilayacagim için para biriktirmeye çalışıyorum elimde 23 bin lira vardı cenaze mevlüt sonra ev tut nakliye tut falan derken para suyunu çekti bende daha çok para biriksin evlenirken zorluk çekmeyeyim diye yeri geldiğinde bilerek aç yattım mutfak masrafı çıkmasın diye ve yeri geldi küflü ekmek yedim yeri geldi doğalgazı açmadan yattım herşeyden aşırı derecede kısarak para biriktireyimde yuvamizi kuralım diye uğraştım ama bu şekilde zor evleniriz diyip gitti artık kimseye güvenim kalmadı hayatıma yeni birini almak mutlu huzurlu bi yuva kurmak eşimi daha çok mutlu edebilmek için didinip durmak onu mutluluktan aglatmak istiyorum ama maalesef hayatıma yeni birini almaya korkuyorum yine hüsrana uğramaktan korkuyorum 😔
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. Bir de çevrede sürekli ne zaman evleniyorsun diyenler yok mu😅25 yaşımdayım bende gittiğim her yerde ne zaman evleniyorsun sorusunu duymaktan bıktım. Doğru kişi olsa evleniriz heralde niye duralım boş boş😒
Anlayabiliyorum seni hayatında gerçek bir sevgi, şefkat eksikliği hissediyorsun. Yaşın ilerledikçe ve çevredeki evli, mutlu, çocukluları gördükçe bu sevgi açlığı daha da artıp huzurunu kaçırıyor, mutsuz hissettiriyor. Aslında zamana bırakmak en iyi çare yaş kaç olursa olsun. Çünkü bir gün kaderindeki o doğru kişi ile karşılaşıp mutluluğu tadacaksın sabırla beklemek lazım sadece00 Yorumla
Normal bu duygular, çevrendilerin psikolojik baskısı devreye giriyor. Bir diğer nokta, sen umut vermemiş olabilirsin kimseye, sende bu umudu görmeyenler senden uzaklaşıyor olabilir. Her şeyi karşı taraftan beklemeniz de doğru değil, karşı tarafa ne verebileceğinize bağlı. Bir diğer nokta, bazı insanlar için 1 gün bile zamanını vermeyeceksin, yaşınız ilerlediği içinde doğal olarak kişi sayısı azalıyor. Bu sefer de evlenecek kişi sayısı çok azalıyor. Az çok beğendiğin biri ile evlen derim, mükemmeliyetçi bir kadınsan, kolaylıklar dilerim.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de 28 yaşındayım ve hâlâ bekarım. Arkadaşlarımın %90'ı evli, hatta bi arkadaşımın 2 tane de çocuğu var😂 Bu yaşa kadar doğru düzgün sevgilim olmadı benim de ama bunu hiç dert etmiyorum, çünkü hiç evlenme niyetinde değilim. Çevrendeki herkes evleniyor diye böyle bir psikolojiye girmişsin gibi geldi bana. Bi de şu var; çok fazla üzümün sapı armudun çöpü deyip bahane bulursan evlenmek daha da zorlaşır. Örnegin karşındaki insanın karakteri ve maddi durumu iyidir ama yakışıklılığı yoktur. Sen, hem zengin hem yakışıklı hem iyi huylu hem iş sahibi hem yazlık hem kışlık sahibi olsun dersen evlenmek daha da zorlaşır. Biraz feragat etmek gerekiyor
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüncellemelerini şu an okudum. Birinden değer görmeyi ve sevilmeyi beklemeden önce sen kendini sevip değer verirsen hayatına da hep sana değer verip sevicek insanları çekersin. Kendinle ilgili olumsuz düşüncelere kapılma yoksa bu işin sonu depresyona kadar gider. Biraz meditasyon gibi rahatlatıcı uğraşlar edin bu ara kendine bence. Dinginlesmeye ihtiyacın var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
77Cevap
+1 yılMerhaba.
Öncelikle şunu bilmenizi isterim ; Her birimiz bir insanız severek güzelleşir sevilerek güç buluruz önemli olan doğru insanı bulmak ondan önce doğru olmak gerekir kendinizi bundan dolayı üzmeyin stres yapmayın, karamsarlığa da kapılmayın henüz hayatın baharında olduğunuzu unutmayın üstelik evliliği bir marifet olarak görmemek şart dik durarak sabrınızı koruyarak yaşamaya devam edin yarınların neler getireceğini bilemeyiz, sizden daha değerli daha kıymetli kimsenin olmadığını bilin ve insanların görüşlerine göre hayatımızı şekillendirmek doğru değil nihayetin de yaşayıp göreceğiz bir çok durumu, umudunuzu da yitirmeyin.
Ve benim de hayatım da kimse olmadı, ama kişisel gelişim eğitimlerine yoğunlaştım devamlı kendimi geliştirmeye gayret ediyorum size de tavsiye ederim isterseniz hem kafası dağılıyor insanın. :D21 Yorumla- +1 yıl
Benim doğal olarak eş bulma derdim henüz olmamasına rağmen şu yorum benim içimde de bir umut doğurdu hayata karşı
şöyle düşünmek lazım bence. çevreye bakıyorsun ille yanlış evlilik yapan insanlar vardır. evlenmek için evlenip sabrını zamanını v. b. şeylerini bir hiç uğruna vereceğine doğru kişiyi beklemek daha iyi olacaktır. bu sureçte girdiğin ortamlarda ki erkekleri tanımaya calış ve olabilir diye dusundugun kişiye de gerçekten bir şans ve emek ver. bir insanın bir insanla tamamen anlaşabilmesi imkansız. aynı evın ıcınde yetişsende kardeşinle anlaşamıyorsun sonuçta. o yuzden ilişkiler emek istiyor. zamana takılma doğru insanı bulmaya calıs bence. bende 28 yaşındayım bende senın gibiyim. :D
10 YorumlaHiçbirzaman geç deģil senin belki ailen yok ama kariyerin vs başka değerlerin vardır. Mutlaka çıkar karşına birisi. Belki 50 yaşında belkide yarın çıkar. Kimbilir. Sen sadece artik bu durumdan ragatsızsan etrafa karşı kapalı olmamaya çaliş her fırsatı değerlendir herkes olabilir bu insan
11 YorumlaBazen böyle sorular görünce şu düşünce aklıma geliyor:
Bazı adamlar adam gibi yaşamadıkları için kendilerine kısmet olabilecek eşleri ile buluşamıyorlar ve neticede eşleri de evlenemiyor çünkü kısmetleri adam olamamış...
Sadece bir düşünce11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl36 yaşımda olan ben 31 yaşımda evlendim yanlış kişiye çattım :(
2,5 yıl evliligim sürdü ahlaksızlığı yüzünden deyim yerindeyse kovdum gitti...
Neyse...
Demem o ki keşke amacı yuva kurmak sevmek / sevilmek olan sizin gibi bir yanı eksik kalmamak için evlendiğim kişi beni maalesef çok yıprattı ( Boşanırken değil aldatıldığımı farkettikten sonraki süreçten bahsediyorum) O yüzden de vardır bir hikmeti Allah neylerse güzel eyler... Allah hakkımızda hayırlısını versin karşınıza / karşıma / tüm yuva kurmak sevmek - sevilmek isteyen herkesin gönlüne göre eş versin iyilerle iyileri ahlaksızlarla ahlaksızların yollarını bir eylesin...
AMİN... :/00 YorumlaBence hiç yıkılmayın ben 38 yaşındayım ve siz daha gençsiniz. Karşınıza mutlaka iyi bir insan çıkacaktır. Evet ben pes ettim gibi ama inanın siz daha baya gençsiniz. Yani bazen bu İşler zor oluyor elbet ama umutsuz olmaya gerek yok.
Gerçekten 29 yaş ideal bir yaş. İşiniz gücünüz varsa sahada kolay olur bir süreç. Önemli olan karşınıza dürüst, kibar, aile hayatına önem veren biri çıkmalı. İnanın bir çok evlide bekarlara özeniyor00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılSen düzgün biri ol, oturman kalkman yerinde olsun düzgün kişiler elbette karşına çıkacaktır.
36-37 Yaşında olsan neyse derim bu triplere gir ama bence sorun edilecek bir yaş değil 29..
Sadece senden hoşlananlara veya ciddi bir ilişki isteyenlere karşı halin tavrın, yaklaşımın nasıl oldu ya da bundan sonra nasıl olur önemli olan orası.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHala bekarsın 29 yaşında mutsuz hissetme kendini yaşıtların evli olabilir kimse teklif etmedimi sana zaten evlilik sevgili olankar kullanma peşinde olmuşlar demekki yalnız değilsin ben de 31 yaşındayım bekarım evlenecez ama güvenilir sağlam bayan yok hiç kimseyede teklif etmedim
01 Yorumla- +1 yıl
Mesleğin yüksek lisans mı yapıyosun
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayırlısıyla, en kısa zamanda birlikte mutlu olabileceğiniz birisi karşınıza çıksın İnşallah. Siz en azından birileriyle konuşabiliyormuşsunuz. Ben 21 yaşında, şimdiden evde kaldım. Kızlar boylu poslu, yakışıklı ve büyük cinsel organa sahip erkek istiyor. Ee kimse dışı beğenmediği kişinin içini de merak etmiyor; sonuç olarak hiçbir zaman kimse beni sevmeyecek ve istemeyecek. Hâlinize şükredin bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçoğumuz senin durumunda bu konuda yalnız değilsin, bizim için kimin hayırlı olup olmadığını ancak yüce Allah bilebilir, bence bu evlilikte saygı vefa dürüstlük sevgi olmalı mantık da cabası
vee sizi her halinizle (şişman zayıf hasta felçli delirmiş) sevecek her zaman yanınızda olacak biri olmalı
bi handikapım vardı kilolu biri olmaz diye artık onuda eledim yeterki kalbi insanlığı güzel olsun geri her şey hallolur
00 Yorumla
+1 yılbu devirde evlenmek çok zor istekler beklentiler erkeğin omuzundaki yüklerden olmalı artık erkeklerde kendini geri çekiyor salata olan adamlar flortoz erkeklerde kadınlarla hayatını sürüp birakiyo zten dürüst onurlu adam kadını oyalamaz
10 Yorumla
+1 yılEvlensen bu sefer de benim kocam neden arkadaşlarımın kocası gibi değil deyip üzüleceksin. Milletin hayatına bakarak kendi hayatını onlarla kıyaslama. Evlenmek bir başarı değil evliliği iyi bir şekilde sürdürmek asıl başarıdır.
00 Yorumla
+1 yılKaç yaşında evlenenler varken 29 ne ki, 25 den önce evlenmek bence sakıncalı, karakterin oturur olgunlaşırsın sonra evlenirsin, illaki evlenmem lazım diye ve xe cevrene bakarak kendine dert etme, belki o arkadaşların mutsuz nereden bileceksin
00 Yorumla
+1 yılBen de evli değilim evlenmeyi düşünmüyorum. Yaşadığım ülkede evlenmek finansal olarak dezavantaj demek. Ayrıca tek yaşamaya alıştım. Devamlı evin içinde birini istemezdim.
15 Yorumla- +1 yıl
Dopamin ne işe yarıyo 😅
- +1 yıl
Biliyorum tabiki 😅😅😅 latife olsun diye yazdım. Tee allahım yaa 😅😅
- +1 yıl
Okay
- +1 yıl
Oley 😅
+1 yılNasibini bekle, olmuyor ise zorlama. Yalnızlık, kötü bir şeymiş gibi yıllardır empoze ediliyor. Asosyal olmak, tüm sosyal ortamlardan uzak kalmak kötü bir şeydir, eşsiz kalmak değil.
11 Yorumla- +1 yıl
ewlimisin
Temiz düzgün bi insan buldun mu gerisini fazla düşünme bas nikahi gitsin yaş geçtikçe daha seçici olacağın için yoksa hiç evlenemezsin ve mutlu olamazsın dediğimi yap bence
00 Yorumla
+1 yılBen de 25 yaşındayım halen okuyorum ve hiç sevgilim olmadı. şu an en büyük hedefim okulu bitirip atanıp evlenmek. Çoğu sınıf arkadaşım ya atandı ya da evlendi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet olabiliyor böyle şeyler. Belli bir süre sonra insan öyle hissediyor. Bir şeylere geç kalmışlık, zamanı kaçırıyormuş gibi hissediyor insan. Oluyor maalesef.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Herkesin arkadaşı olmasına gerek yok herkesin sevgilisinin olmasına ihtiyaç yok, herkes evlenmek zorunda değil ama bütün bunlara sahip olmamak insanlara toplumun sunduğu bir seçenek değil
00 YorumlaKendine bir hedef koy. Bir dil ya da ilgi alanların varsa onların üzerine yoğunlaş. Meslek olarak ne yapmak istiyorsan en iyisi olana kadar çabala. Böylelikle bekar kalmanı avantaja çevirebilirsin.
02 Yorumla
+1 yılYaşlar aynı ama ben dert etmiyorum. Çünkü şunu biliyorum ki doğru kişi karşıma çıkmadığı sürece bekar olmak daha iyi. Mutsuz bir evlilik beni çok korkutuyor.
00 Yorumla
+1 yılKısmet kardeşim. Bazen doğru zaman olmayabilir. Bazen senin hakkında hayırlı olan vakit gelmemiş olabilir..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.10 Yorumlasosyal medyadan da tanışılabiliyor artık. benim kuzenim 30 yaşında evlendi. hiç evlenmeyen insanlar da var dert etme
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanki ben yazmisim😶oyle okudum yani.. zor bilenler bilir bu hali.. nasip heralde her sey benimde karsima cook insan cikti ama olmadi. oncesinde sevdigin biri oldu ve sonuca varmadi mi?
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin yaşı olmaz nasip ne zaman ise o zaman olur der büyüklerimiz, zamanı gelince seninnde karşına düzgün birisi çıkar ve evlenirsin
00 Yorumla Ben evliyim yoksa seni mutlu etmesini bilirdim senin karşına çıkan erkekler seni mutlu etmek yerine senden almış bu kadar basit
00 YorumlaEvlenerek kurtulursun. Ablacığım takılma bunlara, yarın biri denk gelir nikah günü alırken bulursun kendini
00 YorumlaAksine mutlu olman gerekir evlenenlerin hepsi mutlu mesut yaşamıyor.
En iyisi tek kariyere odaklanmak00 YorumlaEvlilik de çok mükemmel bir şey değilmiş, bekar olmanın tadını çıkarın. Evlilik geri dönüşü zor olan ya da geri dönüş olmayan çetin bir yol
00 YorumlaBende sizinle aynı durumda sayilirim olmadi mi olmuyor ise güce vermeye çalısiyorum kendimi nasip sebeblerde vardir tabi 🤷♀️
03 Yorumla- +1 yıl
Bende artık evlenmek istiyorum huzurlu mutlu bir yuva istiyorum 😔 2 defa aldatıldım evenmedik sevgilimdi ilki eskisine döndü digeride evlenmemize ramak kala maddi durumum yüzünden aldattı annesi evi arabası parası olan birini bulmuş onunla sevgili şu an, ben yakında annemi kaybettim hem öksüz hem yetimim tek başıma kirada hayatta kalmaya çalışıyorum evlenirken masrafları kendim tek başıma karsilayacagim için para biriktirmeye çalışıyorum elimde 23 bin lira vardı cenaze mevlüt sonra ev tut nakliye tut falan derken para suyunu çekti bende daha çok para biriksin evlenirken zorluk çekmeyeyim diye yeri geldiğinde bilerek aç yattım mutfak masrafı çıkmasın diye ve yeri geldi küflü ekmek yedim yeri geldi doğalgazı açmadan yattım herşeyden aşırı derecede kısarak para biriktireyimde yuvamizi kuralım diye uğraştım ama bu şekilde zor evleniriz diyip gitti artık kimseye güvenim kalmadı hayatıma yeni birini almak mutlu huzurlu bi yuva kurmak eşimi daha çok mutlu edebilmek için didinip durmak onu mutluluktan aglatmak istiyorum ama maalesef hayatıma yeni birini almaya korkuyorum yine hüsrana uğramaktan korkuyorum 😔
- +1 yıl
Maalesef efendim. Ben bu fani dünyada tek bir şey istedim mutlu huzurlu bir yuva kurmak istedim eşimin ayağının altını öpüp alnıma koymak onu Allah'ın emaneti bilip onu memnun edip rızasini kazanmak onun için ömrümü onun mutluluğu için uğraşarak harcamak onunla mutlu huzurlu yaşamak yaşlanmak istiyorum ama artık kimseye guvenemiyorum korkuyorum aldatilirim diye güvensiz bakıyorum herkese 😔 bende artık mutlu huzurlu bi yuva kurmak eşimi taparcasına sevmek istiyorum ama bi türlü olmuyor
- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şey için geç değil doğru insan çıkar elbet tanırsın hayat bu bak ben mesela sana yazdım bir etkileşim başlatmış oldum aslında
00 Yorumla 30 yaşındayım bekarım, hiç bir zaman bu psikolojiye girmedim. Birşeyin zamanı varsa sebebi de vardır.
00 Yorumla
+1 yılAllah karşına çıkarır çoğu insan 30dan sonra evleniyor artık
00 YorumlaDaha yaşın genç mutlaka biri çıkar acele etme. Evlenip pişman olmak var birde.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. ortamın seni geriyor enerjisi düşük birisin gibi hissetim seni
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDert edinmeyiniz bunu, siz kendi ayakları üzerinde duran biriyseniz zaten bunları dert etmenize hiç gerek yok. Nasip nerede ve zamanı ne kim bilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 490 cevap paylaştı. belki sana hakedecek birisi yoktur bardağa dolu tarafından bak çok incelikler görürsün
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılAh ah yazdıkların içime işledi 33 yaşındayım ben de Hala evlenemedim Bu hayat böyle geçmez
00 Yorumla Son zamanlarda bende aynı kafadayım ama yeni 26 oldum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 556 cevap paylaştı.
+1 yılBen de 27 yaşına giriyorum yarın ben de bekarım evlenmiş olsam güvenilecek kadın yok maddiyat yok galiba böyle bekar olacağım hep
00 Yorumla
+1 yılBende 27 bekarim param yok birikmiyor ne zaman evleneceksin diyen aile akraba çevre arkadas baskısı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. 26 yaşındayım evli arkadaşlarıma bakıyorum halime şükür ediyorum evlilik zor iş bence
00 Yorumla
+1 yılNeden mutsuz oluyorsun ki ben 33 yaşındayım ve hala birisi yok hayatımda
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 877 cevap paylaştı. Bazıları var söyle böyle diye kendine sevgiyi bitiriyor samimi ol. Candan davran kar zarar hesabı yapma evlenirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yıllardır mutsuz bir evlilik yaşadım keşke bende hiç evlenmeseydin şu an 43 yaşındayım 18 yil evli kaldım o 18 yilda 8 ay mutlu olmamisimdir, senin gibi olmak için herseyimi verirdim
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKendi hatanızı kurban olmak bir başkasının doğrularından dolayı mutsuz olmaktan iyidir
+1 yılboş ver o yaştan sonra evlenme zaten ahmet evlenmiş gülsüm gitmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayat herkese ayni hayati sunmadigi icin kendini kotu hissetme. Bunlar olabilir bende bekar ve yalnizim, 34 yasimdayim.
Daha da kotusu, issizim. Şu an is arayisindayim. Sen nerdensin10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,5b cevap paylaştı. Bende 33 yaşındayım bekarım bu yaşıma kadar hiç sevgilim de olmadı mutsuzum yalnızlık kötü
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Allah hayırlısı ile sana bir eş nasip etsin. "Rabbena heblena min ezvacina ve zürrüyatina kurrete eyunin...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende senin yolundan ilerliyorum üzülme yalnız değilsin
12 Yorumla- +1 yıl
Bende artık evlenmek istiyorum huzurlu mutlu bir yuva istiyorum 😔 2 defa aldatıldım evenmedik sevgilimdi ilki eskisine döndü digeride evlenmemize ramak kala maddi durumum yüzünden aldattı annesi evi arabası parası olan birini bulmuş onunla sevgili şu an, ben yakında annemi kaybettim hem öksüz hem yetimim tek başıma kirada hayatta kalmaya çalışıyorum evlenirken masrafları kendim tek başıma karsilayacagim için para biriktirmeye çalışıyorum elimde 23 bin lira vardı cenaze mevlüt sonra ev tut nakliye tut falan derken para suyunu çekti bende daha çok para biriksin evlenirken zorluk çekmeyeyim diye yeri geldiğinde bilerek aç yattım mutfak masrafı çıkmasın diye ve yeri geldi küflü ekmek yedim yeri geldi doğalgazı açmadan yattım herşeyden aşırı derecede kısarak para biriktireyimde yuvamizi kuralım diye uğraştım ama bu şekilde zor evleniriz diyip gitti artık kimseye güvenim kalmadı hayatıma yeni birini almak mutlu huzurlu bi yuva kurmak eşimi daha çok mutlu edebilmek için didinip durmak onu mutluluktan aglatmak istiyorum ama maalesef hayatıma yeni birini almaya korkuyorum yine hüsrana uğramaktan korkuyorum 😔
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcın olsun kardeşim en güzel günler seni bulsun
+1 yılArkadaşlarından çevrenden ilişki kurabileceğin kişilerle tanışmak istediğini söyle kısmet nasip işleri bunlar olmayınca olmuyor
00 Yorumla
+1 yılOncelikle bu çıkmaz degil. Rahat ol rahatça ve keyfince yasa. Cok dusunme derim ömrün kisalir
10 YorumlaBende 33 yaşımda evlendim takma varsa nasibin bir şekilde seni buluyor
01 YorumlaBende bekarım bende de var çevreden dolayı da oluyor
00 Yorumla
+1 yılben 40 oldum daha vaktin var diyorum 29 ne yaa cocuksun sen daha
00 YorumlaBirileri diyor diye ya da evlenmek icin evlenme. Bir zamani vardir dogru insanin.
00 YorumlaEvlenenlerin başı göğe mi erdi sanki
Bekar 1 pişman evlenen 2 bosversene
00 Yorumla
+1 yıl35 e kadar yolu var, mutsuz olacagina bekar ol..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeninle aynı yaşta ve aynı konudan muzdaripim
00 Yorumla
+1 yılSeni evde bırakan gundiler utansın reyis
10 Yorumla- Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası