Uyuşturucu bağımlısı olan, kolları ve boğazı façalar içinde olan bir oğlanla 2 yıldır ilişkisi var. Babasıyla ayrıyız, benimle yaşıyor. Defalarca karşıma alıp yaptığının yanlış olduğunu söylesemde hiç bir işe yaramadı. "Boş yapma, sanane, sen kimsin, işine bak" tarzında cevaplar veriyor sürekli. Daha 18 yaşında, başına bir şey gelmesinden tedirginim. Babasıyla durumu görüştüm, umrunda bile olmadı. Ne yapmam gerekiyor bir anne olarak? Sizlerin yardımcı olabileceğini düşünerekten bu siteye üye olmak istedim. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba.
Henüz daha çok genç yaşta bu dönemlerde sivri dilli ve dik başlı olması gayet normal bir durum paniğe kapılmadan sakinliğinizi koruyarak empati ile bu sorunu çözüme ulaştırabilirsiniz ama dikkat edin, bunu yaparken sıkmayın bunaltmayın mesela karşınıza alarak güzel yaklaşarak tatlı bir dil ile konuşmaya gayret edin ama sindirmeyin onu bu yaklaşımla bir anne olarak korkmanız da doğal sonuçta sokaklar aç kurt sofrası, endişeniz de olabilir bir de youtube videolarında aile içi iletişim videolarını izleyin ve gerekirse bir psikolog ile görüşün yardım almayı ihmal etmeyin bundan dolayı her ne kadar üzülmeyin diyecek olsam da üzülürsünüz, ama ümitsizliğe kapılmayın şu hayatın her bir alanında mücadele var evde işte sokakta aklınıza neresi geliyor ise orada insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur, ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnedimiz zaman midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor dik durarak sabrınızı korumaya özen gösterin ve unutmayın ki, anneler fazlasıyla güçlü olurlar kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbla üzgünüm. Bir doktor olarak bu tür vakalarda pek çözüm olmuyor. Ölenler ölüyor, yaşayanlar büyüdükçe kendileri düzeliyor. Bu tür vakalarda psikolog iş yapamaz. Psikiyatriye gider, doktor ilaç yazar. O ilaçlar düzensiz kullanılır ondan dolayı etkisi olmaz. İlaçlar bırakılınca agresifleşme şiddete dönüşür. Tavsiyem onu kendi haline bırak. Çok çok zor biliyorum, bir süre sonra kendi düzelecektir yaşı geçtikçe. Ama bu vakaların %85'i ya ölüyor ya da kayboluyor. Ama sen şu an hiç bir şey yapamazsın. Ona kimse yardımcı olamaz. Bunları sana yazarken çok üzüldüm ama gerçek bu.
00 Yorumla
Zor bir durum. Empati yaptım da acaba ben ne yapardım diye cidden zor. Yapmanız gereken şey, uyuşturucu bağımlısı birinin ona ne kadar zarar verebileceğini göstermek. Sizin yerinizde olsam şöyle yapardım. Kızınızın çevresinde illaki onun tanıdığı ve sevdiği arkadaşları vardır. Onlarla iletişime geçin, durumu anlatın. Eğer böyle bir arkadaşınızı bulabilirseniz o da kendince hikaye uydursun. İşte benim bir arkadaşım vardı, onun sevgilisi uyuşturucu bağımlısıydı. Sonra o da kötü yola düştü, uyuşturucuya başladı falan. Bunların hepsi planlı olmalı tabii..
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Burdan o konuda yardımcı olabilecek pek fazla kimse çıkmaz
Öğüt almaz artık o çocuk
Ancak arkadaş olabilir yakinlasabilirsen öyle olur
Yoksa kaçmış o gemi
Sen en iyisi bir çocuk gelişimi uzmanına danış
Üniversite de hoca olanlar var
Ucuz yollu yardımcı oluyorlar döner sermaye ile
Ankara 'da Hacettepe de var
Ya da uyuşturucu kullananlara rehberlik eden birimler var devletin onları ara kullanmaması için ne yapabilirim diye (seninki kullanmıyorum diyor olabilir ama ortamı öyleyse engellemek zor)
02 Yorumla
Soran+1 yılPsikologa götürdüm daha önce. Psikolog bizi pskiyatriye yönlendirdi. İyi bir pskiyatriye gittik 6 seans filan. Sonra ilaçlarını içmeyi bıraktı. Bir şey söylediğim zaman hadi doktora gidelim dediğim zaman koluma vuruyor yumrukla itiyor beni defol git diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresizlikten buraya üye olup sormak istedim
- +1 yıl
Çok zor senin durumun
Kimse anlamaz senin durumunda olmadan
Gırgır bile geçerler
Psikiyatri ye sormak gerekir
Onu goturemesende bu stresinden dolayı kendin gitkendin danış neler yapabileceğini sor yardım almayı birakma umudunu kesme
O babası olacak deyyusunda kafasına odunla vur
Yazık o çocuğa
Belki şok etkisi yaratmak istersen çocuğunu al uyusuturucu müptelası olanlarin sonunun ne olduğuna dair bir yere götür
Aklı başına gelir belki
Yarın bir gün onunda olacağı o
Bende denk gelmiştim öyle bır kız ile
Kurumuş içi geçmiş ipince kalmış yemekten kesilmiş :( gözlerinin feri yalnizca belirli zamanlarda geliyordu hayattan beklentisi yoktu 20 yasindaydi
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
22Cevap
Belliki senin yanında baba korkusundan uzak olarak büyümüş bir çocuk annesinden yalnızca sevgi alır anne naziktir babadan ise saygıyı alır baba biraz serttir o nedenden dolayı anne ve baba vardır Allah isteseydi kadından ya da adamdan tek başına üreme yapamazmiydi neden biz ebeveynler varız çocuklarımızı mümkün mertebe saygı ve sevgi içinde büyütelim diye varız esasında herkes kendisi için değil çocukları için yaşama bağlı.. senin kız korkusuzca büyümüş bu yaştan sonra ona tokat bile atsan mahkemelerde uğraşırsın Allah yardımcın olsun ama işin zor bence babası ile tekrardan gorusmelisin bu konu hakkında öyle babalık kolay değil ölene kadar bu dünyada o çocuktan mesul öldükten sonra da öbür dünyada mesul yapmakla babalık olmuyor maalesef onu af buyurun ama hayvanlar da yapıyo önemli olan sahip çıkmak...
00 YorumlaMerhaba,
Çok zor bir durum öncelikle Allah yardımcınız olsun ve sabır versin. Siz güzellikle birşeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ama sizi dinlemediğini ve size vurduğunu söylüyorsunuz. Yani çok fazla yapılabilecek bir şey yok ama kızınızın üzerinde otoritenizi kurmanız gerekiyor. Sizde ona vuracaksınız gerekirse eve kitleyeceksiniz ama o çocukla görüşmesine engel olacaksınız. Sen kimsin diyormuş ya hani tam olarak ona kim olduğunuzu öğreteceksiniz. Güzellikle olmuyorsa zorla olacak. Bu otoriteyi kurduktan sonra da güzellikle yaklaşıp arkadaş gibi olmayı beraber aktiviteler yapmayı deneyin. Aynı hareketleri devam ediyorsa sizde ona anlayacağı dilden konuşmaya devam edin ve psikolojik destek alın. Geri dönüşü olmayan bir yola girdikten sonra ne yapsanız da fayda etmez. Eğer uyuşturucuya bulaşırsa bu iş bedenini satmaya kadar gider. Çok geç kalmadan çözümünü bulmak gerekiyor. Sadece onu kendi haline bırakmayın. Allah yardımcınız olsun. Selametle..00 Yorumla
+1 yılTatile gotur kızını yanından ayırma. Ne bileyim arkadaş gibi ol kizinla sinirlenince alttan al annecim de bak sen çok sjnirlisin biraz sakinleş öyle konuşalım de. İstediğin bişey var mı diye sürekli sor ilgilen vs. Başına buyruk davranmasina izin vermemeye calis dışarı çıkmak istiyorsa beraber çıkın tatile beraber gidin bu tür şeyleri yapabilirsin ancak başka da bişey aklıma gelmiyor ergenlik süreci zor. Benim yegenmde böyle sert agresif
02 Yorumla
Soran+1 yılBen sürekli kızımla vakit geçirmek istiyorum. Bir yerlere gidelim dediğim zaman benim seninle ne işim olur diyor. Sinirlendiği zaman bana vuruyor, küfürler ediyor bana.
- +1 yıl
Anacim biraz göz dağı mi versen. ne bileyim yani başı boş da olmaz ki kız çocuğu sonuçta. Bizim 90li nesil hhep kör yetişti simdikilerini zapdedemiyoruz. Çözümde muamma yani yaşayıp ogrenicekler o zaman anlicaklar büyük sözünün degerini
Bir psikoloğa götürmenizde fayda var. Kızınız ergenlik çağında halen ve bu tip davranışlar göstermesi normal. Üstünde bir baskı olsun istemiyor. Onu karşınıza alıp yargılamadan konuşun ve konuştuklarınız aranızda kalsın. Ama bir psikoloğa mutlaka götürün.
01 Yorumla
Soran+1 yılPsikologa götürdüm geçtiğimiz kış ayında. Psikolog bizi pskiyatriye yönlendirdi. Pskiyatri ise ilaçlar verdi birtakım. Bipolardan şüphelendi. Kızım ilaçlarını kullanmadı, çöpe attı hepsini. Bir daha doktorada gelmedi. Gidelim dediğim zaman kendin git, hastaneye yatırsınlar seni vs diyor. Israr edince beni itiyor, koluma vuruyor. Çok çaresizim bir anne olarak
+1 yılBen de kuzenimi uyuşturucu geçmişi olan biriyle ilişkisinden vazgeçirmek için iki yıldır mücadele veriyorum. Anne babası öğrendi, aylarca görüşemediler, yine de birbirlerinden kopmuyorlar. Kuzenime göre sevgilisi tertemiz, hepsi kötü arkadaşları yüzünden oluyor. Ne yaparsam yapayım o çocuğa güvenmemesi gerektiğini anlatamıyorum. Böyle tiplerde ne buluyorlar anlamam mümkün değil.🤦🏻♀️
00 Yorumla
+1 yılBence bir pedagoji uzmanından yardım alın. Kızınız kolay bir dönem geçirmiyor gibi. Onu kaybetmeden tekrar kazanmaya çalışın. Anlayışla yaklaşın ama her yaptığını tolere etmeyin. Sizin evinizde kalıyor 18 olması pek bir şey ifade etmez. Sizin çatınız altında sizin kurallarınıza uyması gerekir. Çok geçmiş olsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDaha fazla zaman geçirmenizi, onu gözünün önünden ayrılmamanı öneririm biliyorum söylediklerim mantıklı gelmeyebilir ama çok zor bir durum psikolog veya psikiyatri çok fazla çözüm değil çünkü verilen ilaçları düzenli kullanmaz bu tür vakalar, bunu bir sağlıkçı olarak üzülecek söylüyorum ne yazık ki
00 Yorumla
+1 yılÜzücü bir durum abla. size en iyi tavsiyem semti değiştirmeniz. Hatta olmadi şehri değiştirmeniz olacak. Kiraya verin evi ne bilim bu çevreden uzaklaştırıp farkli bi semt ve cevre edinip, arkadaş cevresini düzeltmeniz gerekir. Baska ne yaparsanız yapin pek bir yarari olacağını sanmam
00 Yorumla
+1 yılYanındaki o pislikle dolaştığı sürece seni dinlemez kızlarda uyuşturucu kullanımı daha sıkıntılı madde temini icin kötü yola fuhuşa kadar düşebilir Esenyurt böyleleriyle dolu senin yapman gerek psikiyatriste gitmişsin faydası olmamıs kesinlikle bir hastaneye yatması
11 Yorumla- +1 yıl
Pardon ben kızında uyuşturucu iciyo sandım yanındaki iciyormus ama yinede hastaneye yatir psikolojisi normal değil
+1 yılİlişkisi olduğunu soyledigin çocuğun ailesiyle de görüş.
Kimseye sert çıkmadan makul bir şekilde ortak yol bulmanız lazım. baski yaparak ya da yanlışları yüzüne vurarak değil yaşayıp tecrübe ederek görecek yoksa anlamaz00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yapıştır duvardan duvara, olmuyor ve hala sanane sen kimsin diyorsa seni anne olarak görmüyordur. Sen de evlat olarak görme onu. At sokağa ne hali varsa görsün.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen sürekli kızımla vakit geçirmek istiyorum. Bir yerlere gidelim dediğim zaman benim seninle ne işim olur diyor. Sinirlendiği zaman bana vuruyor, küfürler ediyor bana.
+1 yılO maddeye bulaşması durumda, bedenini satmaya kadar gidebilir iş; babası hayatta ise onunla vakit geçirmesi, baba baskısını (olumlu yönde) hissetmesi halinde düzelme sağlanır.
00 Yorumla
+1 yılHep söylüyorum yetiştirmesini bilmiyorsan çocuk yapma. Artık çok geç bu yaştan sonra çocuk eğitilmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılHelal olsun sana ablası
- +1 yıl
@didiishere92 büyük konuştun
- Aile & Toplum konusunda 556 cevap paylaştı.
+1 yılKızınız için bir pedagoji uzmanından ya da pskiyatriste götürmeye çalışın. Siz onun üzerinde yeterli otorite kuramadığınız için maalesef durum buralara gelmiş
00 Yorumla Ee tabi böyle bırakırsanız böyle olur
Kızınla ilgilen otur arkadaşı ol erkeklerden uzaklaştır yoksa hayatı mahvolur kızın
00 Yorumla
+1 yılNush ile uslanmayani etmeli tektir tektir ile uslanmayanin hakkı kötektir. Atalarımızın terbiye aracına dön dayak işe yarayacaktir
00 YorumlaÖncelikle o erkekle görüşmeyi kesmesi lazım. Çok zor bir durum cidden
04 Yorumla
Soran+1 yılDefalarca başına bir iş geleceğini, mutlu olamayacağını söylesemde boş. Çok çaresizim
Soran+1 yılPsikologa götürdüm geçtiğimiz kış ayında. Psikolog bizi pskiyatriye yönlendirdi. Pskiyatri ise ilaçlar verdi birtakım. Bipolardan şüphelendi. Kızım ilaçlarını kullanmadı, çöpe attı hepsini. Bir daha doktorada gelmedi. Gidelim dediğim zaman kendin git, hastaneye yatırsınlar seni vs diyor. Israr edince beni itiyor, koluma vuruyor. Çok çaresizim bir anne olarak
+1 yılo çocuk yüzündendir o çocuktan önce de böyleyse psikiyatriye götürün
00 YorumlaAllah ıslah etsin psikiyatri ve psikolojik destek sart
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErgenlik dönemindeki bir çocuğun hissiyatları çok olur ve hissiyatlar aklın önüne geçer mantıklı karar vermeye engel olur o yüzden zor yoldan onun dış dünya ile bütün ilişkisini kesmek lazım, siz ona ne söylerseniz söyleyin o bildiğini yapacak, bu yapacağınız şey onun iyiliği için olur bırakın size düşman olsun.
00 YorumlaAkıl olmak için dünyanın en yanlış sitesine gelmişsiniz hanım efendi üzgünüm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Yalnız başına bişey yapamazsın güvenlik güçlerinden yardım al.
00 Yorumla
+1 yılErgenliğin tavan olduğu bir dönemde, sıkı takibe alman lazım. Hele uyuşturucu içen biri falan.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdiki ergenler hep böyle galiba. Elinde tiktok varsa oradan görüyor biliyor bu lafları. Telefonu al elinden kendine biraz çeki düzen versin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkerem önder hocaya mesaj atın. Facebook'ta Mesengerden sesli mesaj atıp durumu izah edin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu sitede gaz veriyorlar onlara sen özgürsün anan baban kim falan diye. Yeni kuşağın çoğu böyle.
08 Yorumla- +1 yıl
kac yildir burdayim hic boyle bisey gormedim
Cevap sahibi+1 yılSen görmedin diye yok değil.
- +1 yıl
Bende 6 yıldır buradayım bende görmedim boş yapıyor
Cevap sahibi+1 yılUzunluğunu mu tartışıyoruz?
- +1 yıl
evet o yuzden sus
Cevap sahibi+1 yılBoş yapma. Kes.
- +1 yıl
Susun bildirim geliyor sürekli
Cevap sahibi+1 yılYazma o zaman.
Gizli Üye(36-45)+1 yılErgenlik dönemindekilerden çocuk dediğimiz kısma kadar düştü çok rahatsız edici bir kelime
00 Yorumla
+1 yılKızını duvara daya ve ağızından kan gelene kadar mahalledekilere pataklat bak bakalım sonra sana ters yapabiliyor mu !
00 Yorumla
+1 yılOna yaptığının yanlış olduğunu anlatsan bile anlamaz çünkü o seni anne olarak görmüyor bile
00 Yorumla
+1 yılkiz bu hale gelene kadar akliniz nerdeydi acaba
01 Yorumla
Soran+1 yılBu uzun bir süreç yorumlarda yazdım
Gizli Üye(18-24)+1 yılUyuşturucu bağımlılığı yüksek seviyedeyse amateme bırak aklı başına gelir
02 Yorumla
Soran+1 yılUyuşturucu kullanmıyor bununla ilgili testlere girdi fakat psikolojisi normal değil. Bir kaç defa pskiyatriye gittik sonra gelmedi. Hadi gidelim annecim diyorum doktora gidelim diyorum küfür ediyor, yüzüme tükürüyor, koluma vuruyor yumrukla. Ne yapacağımı bilmiyorum çaresizlikten buraya üye olup size sormak istedim
Cevap sahibi+1 yılUyuşturucu bağımlısi biriyle takılıyor anladım ama çok tehlikeli hiç güvende değil Allah yardımcınız olsun zor bi durum
+1 yılÇok sinir bozucu bi durum
00 YorumlaZor kolay gelsin inşallah bir yol bulursun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılYapıştır bir tane ağzına
00 Yorumla
+1 yılBabasız yetişirse olacağı bu
00 Yorumla
+1 yılkebdi haline bırak
00 YorumlaMaalesef iş işten geçmiş biraz
00 YorumlaYola girmesi çok zor ve pişman olacak
02 Yorumla
Soran+1 yılSürekli küfür ediyor bana. Bir şey dediğim zaman hemen sinirleniyor koluma vuruyor yumrukla. Yüzüme tükürüyor defol git başımdan diyor. Pskiyatriye gidelim diyorum gelmiyor çok çaresizim
+1 yılbabasına söyle
00 YorumlaPsikologa götür.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapistir saplaaagi
00 Yorumlaİki tane çak agzına
01 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kızım her sözüme karşılık "boş yapma" diye cevap veriyor. Bir anne olarak ne yapmam gerekiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım