16 yaşında bir kızım var, babasıyla ayrıyız. Benim sözümü hiç dinlemiyor, babasına göndersem onun hiç umurunda değil. Dersler yerlerde varsa yoksa resim çiziyor, üstelik sürekli internette birileriyle konuşuyor kulaklığı takıyor akşama kadar aynı. Şimdi de öğrendim ki bir erkek arkadaşı var instagram profiline eklemiş ve çocuğun profiline de baktım 98 doğumlu yani 24 yaşında. Allah'ım sen sabır ver ne yapacağım ben bu kızla?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKızınızı ilginizden, şefkatinizden mahrum etmeyin, onu görün, duyun, sevin, öpün, kolayın.
İlgiden, sevgiden mahrum olan çocukların hata yapması kaçınılmaz oluyor. Eşinizle ayrılmanız çocuğunuzu derinden sarsmış olabilir, anne ve babaların ayrılığında en çok çocuklar sarsılıyor. Kızınızı pis niyetli kişilere yem etmeyin. Onu kurtarmaya çalışın,28 yaşındaki adamın yaptığı suç, reşit olmamış kızla sevgili olamaz kendisi reşit, yazıklar olsun. Alın karşınıza şefkatli bir şekilde konuşun.
"Kızım, ben senin iyiliğini isterim. Seni bu hayatta en çok ben seviyorum, bu kişi 18 yaşından birisiyle sevgili oluyor, bu etik değil. Aranızda 12 yaş fark var, sen okulunu bile bitirmedin. Sana her şey toz pembe geliyor ama hayat öyle değil. Bebeğim, canımın içi ne olur duy beni, yanlış yapma, birtanem, anneciğim kaç tane kadın cinayeti oluyor, onlardan birisinin de sen olmasını istemiyorum, sen benim en sevdiğimsin. Bu adam sana verebilir. Anneler hisseder, anne olunca anlayacaksın beni. Derslerine çalışmayı sevmiyor olabilirsin ama ilerde seçen olmak istiyorsan çalışmalısın, başarılı ol/olma ben seni hep seveceğim ama ne olur yavrum yalvariyorum sana mantıklı düşün, senden bu kadar büyük birisiyle sevgili olma, ayrıl. Seni senden çok düşünüyorum. Senin geçtiğin yollardan geçtim, anneler yanılmaz bebeğim.
Ağlarsa anam ağlar diye bir söz vardır, sana bir şey olursa benim canım yanar, el oğlu çeker gider. Beraber sinemaya giderim, ne istiyorsan sana onu hazırlayım, gezerim, piknik yaparım. Bana kızdığın için bunları yapıyorsan kendine zarar verirsin, senden çok benim canım yanar. Hadi benim canımın yanmasını boşverelim ama ben senin canının yanmasını istemiyorum. Ne olur kendi canını yakma, ne olur ayril o adamdan, o iyi birisi değil, vicdan sahibi bir adam olsaydı henüz reşit olmayan bir kızla sevgili olmazdı. Kanın kaynıyor, gençsin, anlıyorum ama bazı şeyleri erken yaşama, zamanı gelince yaşa, ilerde keşke dersin yoksa.
Evlilik dışı hamile kalıp perişan olan ne kadar çok genç kız var, onlardan birisi olma, seni kandırmalarına izin verme, seçimlerin kaderini belirler, doğru zaman geldiğinde dogru
43 Yorumla- +1 yıl
Kişiyle olacaksın ama meleğim şimdi doğru zaman değil, henüz belli bir yaşa gelmedin, çok küçüksün, kaç yaşına gelirsen gel küçüksün benim için ama şimdi sahiden çok küçüksün.
Mesleğini eline al, kendi paranı kazan, şimdi aşk sandığın aslında aşk olmayan bu maceranın peşinden gitme"diye konuşun onunla.
Sabırla, şefkatle, anlayışla nasihatler verin, öpün, koklayın, sarılın ona.
"Bi - +1 yıl
"Birlikte terapiste gidelim, seni daha iyi anlamak istiyorum, seni kazanmak istiyorum, senin mutlu olmanı, doğru seçimler yapmanı istiyorum, birlikte piknik yapalım, gezelim, seni görmediysem artık görmek istiyorum, izin ver anne kız olalım birtanem"diye konuşun.
Fiziksel teması ihmal etmeyin, saçlarını okşayın hep.
Ona en sevdiği yemeği yapın, onu mutlu etmeye çalışın, ona nasihatler verin, terapiye gidin, elinizden geleni yapın lütfen çok geç olmadan.
O sizin yaşınıza gelmedi ama siz onun yaşını yaşadınız, birçoğumuz 16 yaşını yaşadık, - +1 yıl
İnsan o yaşlarda başına buyruk, asi, delişmen, her şeyle başa çıkacak kuvvette ve sonsuz bir şekilde aşkı yaşayacağına inanıyor, toz pembe gözlüklerle bakıyor hayata.
Onun sizi anlaması zor ama sizin onu anlamanız daha kolay. Onun için mücadele edin, tenkit edip, azarlamak yerine sevgiyle yaklaşın, terapiye gidin ve dua edin.
Hem fiili hem faili dua edin, hemde doktora gidin.
İnşallah yavrunuzu kazanirsiniz
En İyi Cevaplar
+1 yıl16 yasında ki bir kızdan bahsediyoruz dinlememesi normal o yaşlarda. Sizin yapıcagınız biraz daha arkadaş gibi yaklasmak beraber vakit geçirmeye çalışmak. Resim çiziyor diyorsunuz ne güzel resme kabiliyeti var bu konuda teşrif edebilirisiniz. Böylelikle belkide derslerine biraz daha asılabilir. Erkek arkadaş olayı biraz sıkıntılı arada ki yas farkı fazla ki sizinki daha bir cocuk. Dediğim gibi Arkadaş gibi yaklasırsanız erkek arkadaş konusunda size güvenebilir herseyını anlatmaya başlar uygun dil ile yanlış oldugunu anlatırsınız böylelikle. Baktınızı bunların hıcbırını yapsanızda kızınıza ulasamıyorsunuz bir uzmandan yardım almakta fayda var.
00 Yorumla
Tam ergen onun gibi düşünüp onu destekle ve kontrol altına al. Resmi destekle ama diplomanın şart olduğunu da izah et. Emsalleriyle arkadaşlık etmesi gerektiğini öğret. O şimdi sana ve babasına asilik yapmak için herşeyi yapar kendisinden çok büyük birinin tuzağına bile düşer ki zaten çok yaklaşmış. Sevginin aşkın ve arkadaşlığın arasındaki farkı anlatmaya calis. İşin zor ama 2 yıl sürer bu macera. Dikkatli ol.
00 Yorumla
Yeni boşandım bende ve 15 yaşında bir kızım var, birlikte yaşıyoruz ve aynı sorunlarla karşı karşıyayım, psikolog desteği alıyoruz 3 haftadır görünen bir şey yok ama yinede götürmek istedim. Çünkü çok sorumsuz umursamaz ve beni bazen gerçekten sinirlendiriyor. Allah sabır versin bazen gerçekten çaresiz kalıyor insan evladı karşısında
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
50Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Yapılacak en mantıklı şey uygun birini bularak baş göz etmek olacaktır. Çünkü sen ne yaparsan yap kızın kendi bildiğini okuyacaktır.20 Yorumla anlattıklarınızı iki ayrı yerden yorum yapacağım. birinci olarak kızınız bir ped*fili kişilikle sevgili, 16 yaşında bir çocuğa, o yaştaki birinin, o gözle bakması son derece yanlış ve sakıncalı. kızınızı o kişiden uzak tutmanız gerek, bunun için de sağlıklı bir iletişim içerisinde olmanız lazım. kızınızla aile terapisine gitmenizi öneriyorum, diğer yandan kızınız bireysel bir terapi seansı da almalı. eminim ki onu bu duruma getiren psikolojik çöküşleri vardır. ikinci olarak kızınız demek ki resim çizmeyi seven, bu yöne eğimli biri. bunu hor görmek yerine yeteneğini geliştirmesine izin vermelisiniz. ona bu konuda destek olun ve yol açın. emin olun ki sizin destek verdiğinizi görmek ona iyi gelecektir.
40 Yorumla
+1 yılBu konuda çok ciddiyim ki , ‘ baskı ‘ ile hiçbir şey elde edemezsiniz. Ve çok rica ediyorum çocuk istediğiniz gibi davranmadığında ‘ babana yollarım ‘ tarzında davranmayın boşanılınca çocuklar futbol topu olmamalı.
Gelelim başına buyruk olmasına..
Vakti zamanında özgüven ve bilinç oluşturmalısınız , erkek arkadaşı olabilir , gayet normal. 16 yaşında bireyselleşme başlar gençler de aile baskısı görenin de sonu pek parlak olmaz.
Gelelim ders konusuna. O konuda haklısınız karşınıza alıp birey olduğunu unutmadan ders ve okul sorumluluğunu hatırlatırsınız , hele hele iş bulmak ve geçinmek aslanın midesindeyken okul hayati önem taşıyor.
Sürekli resim çizmesi sakıncalı değil , önceliklini notlarına yönlendirip resmî bir hobi olarak yapmasını sağlayabilirsiniz. Çok başarılı ise güzel sanatlar okuyabilir.
Saygılar21 Yorumla- +1 yıl
Güzel paylaşım 😊👍
+1 yılResim çizmesi güzel bir yetenek. Bunu kurala pekiştirmek daha iyi olur. Gözünün önünden ayırma ergenlik çağlarında oldukça normal davranışları. Birlikte çıkıp gezin onun da fikrini al birey olduğunu ve ona değer verdiğini hissettir. Doğum gününde arkadaşlarıyla eğlensin ama yanında bulun. Evde veya cafede olabilir. Sohbet etmek istediğini söyle derdi var mı sor, ondan yardım iste fakat emir kipiyle değil ve sonrasında birlikte çarşıya gidelim de (şu işi yaparsan çarşıya gidebilirsin şeklinde olmasın bu kötü).
Yorucu bir dönem olacak bi kaç yıl sürebilir. Onu sevdiğini söyle10 Yorumla
+1 yılResmi güzel çiziyorsa bence resim kursuna gönderin. İlk diyeceğim şey bu. Her çocuğun ilgi duymuş olduğu şey farklı. Çoklu zeka türleri var. Kızınızda belli ki görsel zeka gelişmiş. Kursa yollarsanız resim öğretmenliği için yetenek sınavına girer. Kazanırsa da resim öğretmeni olur, ressam olur.
Dediğinizin tersini yapması ergen olduğu için normal. Ergenlik dönemindeki çocuklar zaten hep öyle. Siz, sadece düzgün bir şekilde uyarın.
Sevgilisi konusunda da bence baskı yapmayın. Yaşı küçük olabilir ama baskı yaparsanız da gizli gizli görüşür.
10 Yorumla
+1 yılErgen şu an. Yaptığı şey oldukça sağlıklı. Karakteri oturuyor çünkü. Doğrusunu yanlışını belirliyor. Ergenlik döneminde ailesiyle hiçbir sorun yaşamaması asıl problem olurdu. Onunla kavga etmek veya sürekli nasihat vermek yerine onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin. Ona bir birey olarak saygı gösterdiğinizi bilsin. Bilsin ki saygıyı hak ettiğini öğrensin. Yarın öbür gün karşına çıkan insanlar ona saygısızlık yaptığında ben bunu hak ediyorum demesin. Erkek arkadaşı konusunda inanın ne diyeceğimi bilemedim. Kızınız genç, böyle hisler yaşaması ve merak etmesi normal ama bunu yaşadığı kişi çok da doğru biri olmasa gerek. O yaşta bir insanın 16 yaşındaki bir çocukla bir ilişki içinde olması pek doğru değil.
00 Yorumla
+1 yılBir hobisinin olması çok hoş. Resim kursuna gönderme imkanınız varsa gönderin bence. Hobilerine yöneltin. Çevresi değişir. Bir de azarlamayın aşırı derecede kısıtlar veya bunaltırsanız evden dahi kaçabilir. Güzellikle konuşmayı deneyin. Ona güven verin ki her şeyini size rahatça anlatabilsin. Hepimiz o yaştan geçtik. Mesela yine kimlerle konuşuyorsun diye azarlamak yerine iyi ve güzel tavırla yaklaşın. En azından konuştuğu kişiyi araştırma fırsatınız olur. Kurslara yazdırırsanız da çevresi değişir belki kafası dağılır.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle merhaba ergenlik döneminde gençlerin hormonları tavan yapıyor bu yüzden bazı konularda iyi ile kötüyü ayırt edemiyorlar ona uysal ve sakince yaklaşıp üzerine gidip kötülemeden onu korkutmadan bazı şeyleri anlatmanız gerekir ama söylediğiniz kadarıyla zor bir ergenlik geçiriyor bu süreci uzman kişilerden yardım olarak atlatabilirsiniz ya da ailenizden kızınızın yakın olup güvendiği iyi anlaştığı biri varsa onunla bu durumu paylaşıp yardımcı olmasını isteyebilirsiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜstüne gitme, onu sorguladığını kendisine belli etme. Dost gibi yaklaş kızma ona ergenlik döneminde hayat ona toz pembe geliyor şimdi. Nelerden hoşlanıyorsa onu takip et sevdiği dizi varsa sen de aç izle ordan muhabbet kur veya neyi seviyorsa takip et sevdiği şarkıcıyı bile araştır o neyi seviyorsa hakkında bilgi sahibi ol ki aranızda muhabbet oluşsun.
40 Yorumlao zaman resim kursuna gönder resme yönlendir. sen dogurdun diye kızın istedigin hayatı yaşamak zorunda degil. matematigi süper olmak zorunda degil. erkek arkadas konusunda tehlikeleri söyler uyarırsın hatta cocukla tanıs derim kızın sahipsiz oldugunu sanmasın. kızın ne istiyorsa ona yönlendir belki cok basarılı ressam olcak
00 YorumlaAkli basindaysa basina buyruk olmasi sorun degil de, resim yapmasida güzel bir hobbi, kimi zaman terapi olabilir, erkek arkadasi olucakdir bundada sorun görmüyorum, Sadece erkegin yasi cok büyük kizina göre, fazla üstüne gitme hircinlasir inadina yapar, kötü aliskanliklar yapmadigi sürece birak kendi tercübelerini yapsin
00 Yorumlaablaa işin zor da bende öyle birisiyim. aynı kızınız gibi, ailem şikayetçi benden ama şöyle bişey var, eşinizle ayrı olduğunuz için psikolojisi bozulmuş olabilir mi? ayrıca erkek arkadaşı baya büyükmüş, başına bişey gelebilir, ama üstüne gitmeyin. sakin kalmaya çalışın, üstüne giderseniz baskı yaparsınız daha kötü olur. aslında aklı herşeye edebilecek yaş da ama, biliyosunuz ki devir devir değil denecek kadar kötü, onunla konuşun, 24 çok fazla bir yaş diye..
00 YorumlaSevdiği yani ilgisini çektiği konular ile ilgili beraber konuşun, bu sayede aynı kafadayiz veya beni anlıyor sinyali vermiş olursun, böylelikle sana kendini açar ve daha uysal olur, sakın dışlama, rahat ve onunlaymis gibi görün ve bu sayede istediklerini demek için fırsat oluşacaktır. Daha anlayışlı olur o da
00 Yorumla
+1 yılKızınızın piskolojik payısını bilmem gerek Şu an tek diyebilcem... ufak ufak aktivitelere yöneltin zevk alca sadece kızların olca mesela voleybol illaki vardır birsey zevk alca... okul konusundada fazla bunaltmayın yani herkesin yetenekleri farklı... öyle kızım kuzum okulaa gittt yapmaa etmeee ise yaramaz...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbla sakın dövmeye falan kalkma daha kötü olur. Ayrıca telefonunu vb. elinden almak da hiç bir şeyi değiştirmez aksine daha da çığrığından çıkar. Beraber aktiviteler yapmaya çalış, hatta beraber resim çizin. Al kızı karşına sohbet et herhangi bir şey hakkında konuş. Aranızdaki bağı güçlendirdikten sonra yavaş yavaş hizaya gelir. Bu arada o ne öyle yaa 24 yaşındaki erkekle 16 yaşındaki kız olacak şey değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSuçlu sen ve o adamsiniz sen kusura bakma.
Anlasamadigin herifin altina yatar çocuk bibirtlarsan cocugun psikolojisinin iyi olmasini da bekleyemezsim yapar engel olamazsin cunku siz ona mutlu bir aile sevgi verebildiniz mi? Senin isyan etmeye hakkin yok mutsuz bir evlilikte hamile kalip o cocuklarin gunahina giriyorsunuz.10 YorumlaOnun arkadaşı olmayı deneyin yetenekli olduğu çizimde destekleyin onun yanında olduğunuzu hissetsin bir büyük değilde arkadaş gibi ilgilenin yoksa kendi yolunu çizecek durumda ve en asi olabilecek yaşta Allah yardımcın olsun
10 Yorumla
+1 yılBenim de bi çocuğum var onu göz önüne alarak konuşuyorum. Alırım misal karşıma konuşurum doğruyu yanlışı anlatırım. Kötü bi davranış hircin olmasına yol açacaktır. Güzellikle ve uğraş vererek atlatırsın muhtemelen.
10 YorumlaBöyle durumlarda kızınızın karsisina gecip öğüt vermek veya hoş söylemek sert söylemek hiçbir işe yaramiycak ona sadece sarılıp sevdini söylemek ve tartismaman lazım aranizdki bağı guclendirmen lazım oncelikle
Sürekli evde durdurup böyle şeyler yapmasına engel olabilmek içinse sevdiği yerlere götürüp onunla daha çok zaman gecirebilirsin (gözünün önünde olucak sürekli en azından) ve resim kursuna yollayıp boş zaman bırakmamak başka şeylere odaklanması önemli bu dönemlerde bence...20 Yorumla
+1 yılŞey gibi ben 98 liyim kardeşim 2005 li abi kardeş gibi olmuş çok saçma ama bu dönemde fazla agresif oluyorlar bence siz onu resim kursuna verin ilgi alanlarına yoneltin o zaman biraz daha size döner
20 YorumlaAllah kolaylık versin tam ergenlik zamanları çok fazla üzerine gitmeyin siz de bir. kahve eşliğinde samimi bir konuşma yapabilirsiniz ondan bazı konularda objektif olmasini ve size yardım etmesini isteyin umarım en kısa sürede akillanir.
00 Yorumla
+1 yılçoğu ergen aynı durumda. onu anlayıp dinleyip karşı durmayarak iletişim kurmalısın. yanlış olduğun dile getirerek yaklaşacağın her şey ters tepip daha büyük yanlış yapmasına sebep olacaktır. sana güvenmesi lazım öncelikle.
00 YorumlaErgenlik döneminde oluyor maalesef, sakin olun çok sıkarsanız yanlış bir şeyler yapabilir, çok üzülürsünüz, kitap okuyun örnek olun bakalım, siz güçlü bir anne olun, güzel sözler söyleyin , tartışmaya girmeyin sakın.
00 Yorumla
+1 yılResim ciziyosa o zaman ona yonlendir istedigini yapsin sıkma kendinden bunaltma çocugu onunla iletisim kurmaya calis ona deger verdigini goster ne yapmak istediğini sor.. ilgi goster senin annen ve babanın sana yaptigini sende aynisini cocuguna yapma
00 YorumlaResimi güzelse resim kursuna gitsin kendini geliştirebilir daha güzel resimler çizerek. Birazda baba ilgisi istiyor belliki yoksa ne işi olur kendinden büyük biri ile. Konuş babası ile ayrısınız ama kız için konuş.
00 Yorumlaşu an maalesef yaşıtlarının çoğu böyle. Kızınızla ilgilenin bunun farkında olsun ama sınırınız olsun çok da sıkmayın ters tepebilir çaktırmadan da Bi yandan takibe alın 😊
10 Yorumla
+1 yılİsterseniz kızınıza bir yabancı gibi konuşarak ona yardımcı olabilirim bir şans eseri yazmış gibi sizi çok iyi anlıyorum ama bütün gençlik böyle
20 YorumlaErgenlik dönemi şu an en çok hata yapacağı dönem güzelce karşına alıp güzel bi dille neyin yanlış neyin doğru olduğunu anlatmalısınız.. bu dönemde daha asi oluyorlar
00 Yorumla
+1 yılAblacım babasız büyümek zordur çocuğa çok kızma ergenlik zamanı kibarca uyar ufaktan takibi bırakma gözünden ayırma
01 Yorumla
Soran+1 yılSürekli takip edemem ki haftada 6 gün 12 saat çalışıyorum zaten. Benimle de konuşmaz, benimle bir yere çıkmaz. Ne yapacağım hiç bilmiyorum çok endişelerim var
+1 yılKızınız tam isyan çağında bir ergen. Hareketleri normal ama biraz daha ilgi sevgi ve sefakate ihtiyacı var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaslında kızlarınıza kızmak yerine dost olsanız arkadaş olsanız her şeyini size anlatsa tavsiye alsa ben ablamdan biliyorum sevgili yapcağı çocuğu bile ilk annemle dedikodusunu yapıypdular bence zor bisey değil
10 YorumlaSürekli ilgilen vakit geçir anası babası ayrı bir çocuk mutluluğu başka yerde araya bilir hele ki kız evladıysa daha fazla dikkat et toplum kötü.
00 Yorumla
+1 yılKızınla daha çok vakit geçir onunla farklı aktiviteler yapın ona karşı ilgili olduğunu endişe ile değil bir şeyler yaparak göster
00 Yorumla
+1 yılAynı yaşta bir kızım var ve evet, ergen zor zamanlar
Yapabileceğin yargılamayı bırakıp yakınlaşmaya çalışmak00 Yorumla
+1 yılUgfff ben mesleğimin gereği kendi başına buyruk kızlardan ve erkeklerden akıl almaz derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
01 Yorumla- +1 yıl
Mesleğin ne ki
+1 yılakılsız evlat ama kayıp değil düzelir akıl ver ona
10 YorumlaProfesyonel destek almalısınız ergenlikte nirvanada kimseyi takmaz
10 Yorumla
+1 yılOrangutan taklidi yap seninle uğraşmaktan böyle şeylere vakti olmaz panpa
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 380 cevap paylaştı. Bölünmüş ailelerin mağduru çocuklardır. O bir aile istiyor ama yok, bulamadıklarını dışarıda arıyor. Siz ve eşiniz çaba gösterin, evladınızın geleceğini kurtarın.
10 Yorumla
+1 yılBazi seylerin istendigi olmadigini ispatlaman lazim
00 Yorumlaİşin zor ne yapsan dinlemeyecek. O size öfkeli kendine dünya kurmuş ne yapsan olmayacak
00 Yorumla
+1 yıl16 yaş zor bir dönem, mutlaka pisikolok desteyi almalısınız
00 YorumlaO yaşta hepsi öyle olur.. seni değil sevgilisini ve beş para etmez arkadaşını dinler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçekten zor durum benim kardeşim de öyle ne desek tersini yapıyorlar bu nesil çok inat güzel güzel konuşurak deyin anlatarak,
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnesi de KS de dolaştığına göre senden öğrenmiş olmalı nette takılmayı. Önce sen kızınla ilgilen buralarda dolaşacağına teyze.
11 Yorumla- +1 yıl
Gercekten de çok haklı bir yorum 😇
dünyanın en iyi psikosunu getir yine boş
onun kafasındaki dünyayı deişemezsin artık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZamane kızları öyle az zorlasan devleti arkalsrına alıp sapıtmaya devam ediyorlar
00 YorumlaO yaşlarda bende öyleydim tamamen aile ilgisizliği ihmalkarlığı yüzünden. Bence ya çok şımarttınız ya da ilgisiz bıraktınız sınır koyun öyle istediği gibi hareket edemesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor valla cok ciddi şekilde konuşman gerekirse dövmen lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabasinin sahip cikmasi laizm yazik ya.. Sen nerdensin
00 Yorumla
+1 yılAbla aile ortamı onuda etkiliyor al karşına konuş durumu anlat farklı şeyler yapmasın tam ergen zamanları aklını çelerler sen üzerine düş konuş
00 Yorumla
+1 yılbence akışına bırakın bu yaşta hiçbi şey yapılamıyor
00 Yorumla
+1 yılBir şekil söz dinlesin
10 Yorumla
+1 yılIstersen bi yardım al psikolog vs
10 Yorumla
+1 yılKızına basabilirler teyze haberin olsun.
00 Yorumla
+1 yılresime yönlendir madem
00 Yorumla
+1 yılBu yasa kadar boş kalmış demek ki
00 YorumlaKonuşmayı deneyin resim çizmesi kötü değil ayrıca
00 YorumlaSiz ayrılarak en büyük hatayı yapmışsınız
00 Yorumla
+1 yılo zaman çizimini geliştirsin grafik tasarımcı olur
00 Yorumla- Devamını Gör (32)
Devamını Gör(77)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Kızım çok başına buyruk, asla söz dinletemiyorum. Bir anne olarak ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler