- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİlk olarak kimse kimseye yer vermek zorunda değildir, bunun nezaketle de alakası yoktur. Eğer ki hayatlarımızda sosyal eşitlikten bahsediyorsak her alanda olmalı bu eşitlik.
Hasta insanlara, yaşlılara ve çocuklu insanlara cinsiyet farketmeksizin yer verilmesi daha iyidir elbette ve ben bu tarzdaki kişilere yer veriyorum ama onun dışında özellikle genç bir insana kadın veya erkek farketmez yer vermem.
Kadın bir sürü erkeğin arasında kalmıştır, bir art niyet sezmişsem yine ver veririm.
Bazı kadınlar biz daha çabuk yoruluyoruz demişler ama çoğu kadın barlarda, kulüplerde saatlerce dans ederken yorulmayabiliyor yani demek ki çoğu genç kadın 1 saat falan otobüste ayakta gitse de yorulmaz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYer vermek zorunluluk değildir ben genelde daha çok küçük çocuklara kıyamam yer veririm, içerisi kalabalık olduğunda bayanlar zor durumda kalmasın diye yer veririm , yaşlılar ayakta durmakta zorluk çekmesin diye yer veririm gece çalışıyorum sabah uykusuzluk içinde biniyorum benim de gözümün içine bakan oldu yer veremediğim zamanlar oldu 12 saatten fazla çalışınca yer veremedigim zaman oldu ama genelde yer vermeye çalışırım.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılO senin insafına kalmış bir şey. Genç bir bayan ise vermek zorunda zaten değilsin. Yaşı ileride biriyse, çoluğu çocuğu varsa yanında ben yer veriyorum. Bazen de genç bir bayan oluyor, biraz zor durumda görünüyor ve yorgun görünüyor ise hemen yerimi veriyorum.
00 Yorumla
+1 yılKimse kimeye yer vermek zorunda değil engellli bebekli ve yaşlı olmadığı sürece tabi bunlardada düşünmek lazım... mesela geçenlerde mecbur kaldım dolmuşa bindim ayakta 6 7 erkek var yaşlı adamın teki gözlerini dikti bana kalkıyım diye kalkmadım sonra teyzenin teki rica etti kalkta adam otursun diye istemediğimi söyledim yanı o kadar erkeğin arasında ben ayakta milletin sürtünmelerine maruz mu kalacağım akıl işi değil bunu teklif edenler ya düşünemiyor ya da umursamıyor galiba,... deli olmuştum tövbe ettim bidaha binmeyeceğime...
12 Yorumla- +1 yıl
Hayır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBen güzel bir kızsa yer veriyorum. bunun dışında kimseye yer vermiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorunlu degilsiniz ama bana çoğunlukla veriyorlar. Genci de, olgunu da. Sen geç kızım ben simdi inecegim diyenlerde oluyor. Genclerde herhalde centilmenlik olsun diye veriyor. Boyle bir talebim olmadi, versinler diye baski da kurmuyorum. Vermeseler ayakta dururum zaten mecburen. Bende bazen bana verilen yeri daha ihtiyaci olan bebekli hamile kadinlara verdigim oluyor. Yani nezaketten ve iyilikten kimse ölmemiş bugune kadar.
Öyle bir zorunlulugunuz yok. Cogu zaman bazen gozlemliyorum hicbir sekilde yer vermeyenler oluyor. Karni burnunda kadına vermeyeni de gördüm ayakta bekledigim zamanlarda. Değişiyor. Yer verdilerse tesekkur edip yerime geçerim.
Kalabalik otobuslerde yer veren erkek olunca Allah razi olsun diyesim geliyor. Cok ust uste biniyoruz diger turlu. Tacizler daha fazla olabiliyor boyle durumlarda. Bugune kadar yasamadim cok şükür ama boyle kalabalik durumlarda erkeklerin yer vermesi daha cok hosuma gidiyor, belki de oluşacak buyuk bir travmayi boyle kucuk hareketleriyle önlüyorlar aslında.
20 Yorumla
+1 yılTabiki de yer vermek zorunda değilsin. Birisine sırf kadın olduğu için yer verilmesi kadar sacma bir şey yok. Hamile ise, yanında küçük çocuğu varsa veya çok yaşlıysa engelliyse verilmek zorunda çünkü zaten toplu taşımanın bir kuralıdır bu. onun dışında ise çok saçma buluyorum. Benim de başıma gelmişti bir kere, mağazada çalışıyordum ise gidiyordum bir genç kız koluma vurup yanındaki yasli kadın için kalk da teyze otursun demişti. O an çok öfkelendim o yaşlı teyze pazarda indi o kızla koştur koştur. oysa ben saatlerce çalışacağım işe giderken son kez oturuyordum. Ben de yer vermiyorum söylediğim grup dışındakilere ve hiç ama hiç umurumda değil
10 Yorumla
+1 yılNezaket kurallarından habersiz biri olduğun için böyle düşünmen normal, senin Annen. Bacın yok mu? İnce, nazik erkek olsan mesela tekli koltuklara oturmazsın! Ya da otobüs kalabalık olduğunda erkeklerin arasında kalmış kadına yer veirisin zaten ama siz öküz geldiniz öküz gidiceksniz İngiliz erkeği kadının sandalyesini çekiyor ama senin sandığın gibi sapkın zihniyetten değil kadına saygıdan onlar siz gibi tek elçi değil ay Doldum Türk erkeklerinden nefret ediyorum ya
60 Yorumla
+1 yılAnne ve babalarimizin yasinda hürmet edilecek yaşa sahipse veya yaninda/ kucağında bebegi varsa, hamileyse, cok yorgun, hasta gorunuyorsa mutlaka yer verirdim. Bu kisisel tercih yer vermek zorunda degilsiniz elbette ancak benim vicdanim rahatsiz oluyordu. Benim degerlerim bana kendimi iyi hissettirdigi icin hala benimleler.
20 Yorumla
+1 yılBu konuda haklısın. Eğer bir rahatsızlığı engeli sıkıntısı varsa ben yer veriyorum erkek veya kadın. Yani sağlamsa biri ayakta durabiliyorsa kadın veya erkek neden yer vermek zorunda olunsun? Hem hak eşitliğinden bahsedip hem yer beklemek pek doğru olmuyor. Ben hasta bile olsam ne yer isterim ne de yer verildiğinde kabul ederim.
Tek bir fark var sadece toplu taşımada sapık kişilikler fazla olduğu için bu amaçla belki yer verilebilir.
10 YorumlaYol uzun ve sarsıntıydı. Ünive gidecektik. Tam yer buldum oturdum derken, rüya gibi bir kız geldi girdi içeriye.. 👸 Üstelik çok sade bir etek giymiş karşıma geçti utandım. 😳 Dedim bütün yolu böyle ayakta mı geçirecek. 😳😳 Kalktım yerimden oturdu güzel güzel. 🙆♀️ Ben de az ilerisine geçtim. Öyle yarım saatlik yola gittik beraber. 🤷♂️
12 Yorumla- +1 yıl
Çirkin olsaydı da verecek miydin acaba.
- +1 yıl
@ahhhhh1345 sanane lan mal.
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Hamile değilse, yaşlı değilse, rahatsızlığı yoksa yer vermek zorunda değilsiniz.
Yalnız kadını rahatsız edecek bir sıkışıklık varsa bence kibarlık yapıp yer vermelisiniz))
Toplu taşımada olabilen şeyler ama yine de elin herifinin bize yapışması rahatsız edici. 😃
Bilerek yapanlar var, bu durumdan zevk alan sapıklar var var da var..114 Yorumla- +1 yıl
@black2022 seni taciz edip ellemiyorlar kastedigi o değil daha okudugunu anlamıyor
- +1 yıl
@black2022 sana onu yapmıyorlar işte kadınlara yapıyorlsr
- +1 yıl
@Unhappygirlll bak kibarca anlatmaya çalışıyorum farkındaysan bir saattir benimle mi yaşıyorsunuz? Nereden biliyorsunuz yapmadıklarını , hakkımda hiçbir şey bilmiyorsunuz? Erkeklere yapıldığı zaman ay taciz ediliyoruz falan demiyoruz tamam mı çünkü bizim toplumumuzda o bir yalan söyler ve erkek direkt suçludur anladın mı bana sürttü ve kanıtlayamadım üstüne linç yiyecektim başka bir abla görüp doğruladı diyorum ya anlayamazsınız ben bile bir kadını anlayabileceğimi iddia etmiyorum
- +1 yıl
@Unhappygirlll otobüste kamera olmasaydı ve o abla görmeseydi ne olurdu biraz aklın alıyor mu? Tacizci durumuna düşerdim ama senin gibiler buradan sallamayı iyi bilir kolay buradan yazmak
- +1 yıl
@black2022 Of inanamıyorum bu anlatiklarina erkekler aasla kadinlar kadar taciz edilmiyor
Abicim sen neden bu kadar gerildin ki 😂 alt tarafı bir yer verme mevzusu yani sen yer verme zorla alamazlar zaten. Bizde bilmiyorum kültür gibi bir şey olmuş veriyoruz yani, ben zaten az kullanıyorum onda da ayakta gitmek hoşuma gidiyor şahsen. 😂
10 Yorumlaöyle bi zorunluluk yok sanki zorundaymışsınız gibi cadılaşanlara ben de gıcık oluyorum.
keşke yeterince sık gelse de onun yeri bunun yeri derdine düşmesek. yine de sağduyu göstermek isteyenler için şunu diyebilirim , kadınlarda varis ve taraklı ayak durumu daha çok oluyor ayakta zor durabiliyoruz bazen , bazen de davarlar taciz boyutunda sıkıştırıyor bakıp yer vermek iyi olabilir.
Ben eşyası çantası filan zorlanmasına sebep olana da yardım edilmesi taraftarıyım
01 Yorumla- +1 yıl
Dediğin dogru ama burdaki anlatilan hic bir derdi yokken sirf oturmak icin erkegin zaafini kullanmalari. normalde yuzlerine de bakmaz egosundan
Öyle bir zorunluluk yok ki çocuğu varsa yaşlıysa verilir onun dışında pozitif ayrıcalığa gerek yok. Ben de dolmuştaydım çocuk ver vermişti benim yaşlarda falan. Sandım ki ineceği için yer verdi, ben ondan biraz daha sonra indim ama meğer nezaketen vermiş teşekkür de edememiştim :D
00 YorumlaÖyle bir zorundalık yok.
Ancak ülkenin hukuk sistemi ve amsalak toplumu yüzünden, her konuda kadına öncelik ve ayrıcalık tanınma zorundalığı hissediliyor.
Bir kadın sana vursa da ona vurmamalısın gibi saçmalıkların olduğu memlekette, yer verme beklentisi gayet tabii mevcuttur.
03 Yorumla- +1 yıl
"Zorunluluğu" olmasın o
- +1 yıl
Yok yok doğru da. "Zorundalığı" kısmını yakıştırmadım sadece. Bir yanlışlık var gibi duruyor. Ama ben de emin değilim. Niye yazdım yoruma onu da bilmiyorum. İyi günler.
Yoo değilsiniz vermeyin. Kibarlıkla alakası yok bence. Madem eşitiz otobüste ayakta gidebiliriz. Sadece hamile ya da hasta olduğunu düşündüğümüz kişilere yer vermeliyiz.
61 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖyle bi zorunluluk yok sadece hamilelere yer vericeksiniz, onun dışında yaşlılara yer vermeniz de iyi bir şey olarak gözükebilir ama vermemeniz daha iyi, yaşlıların ayakta durması gerekiyor, ha tabi çok yaşlı hastaysa yer verin biraz empati kurun :]
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle bir şey mi var?
Yaşkılara, hamilelere ve engellilere yer veririli sadece.
Hiç kimse şuna kadar bana yer vermedi. İlk okuldan üni sona kadar da haftanın en az 5 günü toplu taşıma kullanmama rağmen böyle bir olayla karşılaşmadım.
01 Yorumla- +1 yıl
Sen karşılaşmadın ama oyle kizlar var sırf oturmak icin erkeğin zaafini kullanmaya çalışıyorlar burdada goruyoruz hatta. Kiz yazıyor o kafar ayakta durdum kimse yer vermedi diye alismis hanfendi tabii milleti kullanmaya. Normal hayatta yüzlerine bile bakmaz egosundan
+1 yılBöyle bir zorunluluk yok. Ayakta durmakta zorlandığım halde kimseden yer alamadığım çok oldu. Gençsin bişey olmaz diyen zihniyete yer verecek değilim. İşin kötü yanı araba kullanamıyor, mecburen toplu taşıma kullanıyordum.
10 Yorumla
+1 yılDin hocamız şey demişti. "Ayakta duran kızlara bazı erkekler uygunsuz şeyler yapıyor (tecavüz olayları) o yüzden yaşlılara, hamile olanlara, hastalıklı olanlara ve kadınlara yer vermeniz lazım"
23 Yorumla- +1 yıl
Tecavüz olayları sıradan bir şey değil öncelikle yani buna göre ayrıca bir ayrıcalık doğru olmaz taciz edene direkt idam gerekiyor bu alakasız biliyorum şu nedenden söyledim her erkek aynı değil birilerinin sürtmesinden tek kadın rahatsız olmuyor bende çok rahatsız oluyorum bir kadın değdiğinde mesela buda ayrımcılık her erkek aynı değil
- +1 yıl
Sizde haklısınız tek kadınlara, çocuklara olmuyor tecavüz.
Çok saygısızca bir düşünce yapısına sahipsin ewt kadınlara yer vermek zorundasın hiçbir şey deilse bile görgü kurallarına uy bari yaptığın şey saygisizlik
13 Yorumla
Soran+1 yılSen kimsin sana ve senin gibilere yer vericem sırf kadınsın diye her şey de öncelik bekliyorsunuz. Ayakta duramicak kadar acizsen insan içine çıkma sana tavsiyem
Soran+1 yılSektir git ya kezban
Kimse vermek zorunda değil ama yaşlılara, hamile olanlara, çocuklu olanlara, hasta olanlara yer vermek kibarlıktır, onun dışındakiler umrumda değil. Ben de para veriyorum.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Neden mi? Saygıdan Edepten Dolayı Kadınlar Nazik Canlılardır Onlara İlgi Değeri göstermek bizim görevimiz Bir gün sana da Oturacak yer vermezse öyle kalırsın ayakta birde utanmadan söylüyor iyi bir şey yapmış gibi
00 YorumlaHayır tabikide vermek zorunda değilsin. Böyle konularda herkes eşittir. Sadece erkksin diye nezaket bekliyorlar olabilirler sağlık durumu yoksa otur. Sende insansın o da insan sonuçta parasını verip biniyorsun.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılHamile, Yaşlı ve Engelli insanlara cinsiyet fark etmeksizin yer vermek gerekmekle beraber kadınlara eğer toplu taşıma rahatsız edici derecede kalabalıksa ( herhangi bir rahatsızlık yaşamamaları adına ) yer vermenin uygun olacağı kanısındayım.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılYo vermek zorunda değilsiniz. Eşitlik her alanda olmalı. Yaşlı bir teyze vs olur anlarım da onun dışında gereği yok.
63 Yorumla- +1 yıl
@Kafkas001 Sosyal anlamda kadın ve erkek eşittir. Bir erkek herhangi bir hastalığı vs olmadığı müddetçe kadına yer vermek zorunda değil..:
+1 yılFiziki olarak erkekler kadar güçlü yaratilmadığimiz için daha çabuk yoruluyoruz ve sizin kadar güçlü tutunamiyoruz artı taciz tehlikesi de var
13 Yorumla
Soran+1 yılBaşka konulara gelince çok güçlüsünüz ama
- +1 yıl
Fiziki güç diyerek belli bir konuda sınırladım farkındaysan yoksa akıl olarak daha güçlüyüz evet.
Soran+1 yılSanmıyorum
+1 yılben yer verilmesine karşıyım. hasta olur yaşlı olur hamile olur neyse ama sırf kadın die kocaman adamlar gençlere yer veriyor. çok saçma
30 Yorumla
+1 yılKadınlara değil o 'hamile kadınlara' vermen gerekiyor. Birde yaşlılara ve engellilere tabiki.
20 Yorumla
+1 yılEngeli varsa yaşlı ise hamile ise yer verin tabiki ya da çocuğu var ise insaflı olup yer verebilirsiniz ama sağlam birine yer vermeyin gerek yok
Bu erkekler içinde geçerli..00 YorumlaYo zorunda değilsin ve vermek zorunda da değilsin. Hamile olabilir, engelli olabilir o zaman vermek gerekir ama sağlıklı bir kadına yer vermesen de olur.
00 Yorumla
+1 yılHamile yasli veya engelli olmayan saglikli birine yer vermem asla. Bazi kizlar cok sinsi ve se. fsiz. sirf yer vermeleri icin erkegin zaafini kullanirlar normalde yüzlerine bakmaz egosundan
00 Yorumla
+1 yılilk olarak bu bir zorunluluk değildir. görgü ifadesi gibi düşün ama mesela bu genç bir kadına değil hamile kadın çocuku ya da bebekli kadın engelli kadın ya da erkek yaşlı kadın ya da erkek olmalı. bunlara yer vermek zorunda değilsin ama vermelisin. mesela genç sağlam bir kadın bindi yer vermeyince mahcup hissetmene gerek yok ama zaten toplu taşıma araclarının çoğunda yer vermemiz gerektiği söyleniyor bu kişiler de engelli yaşlı hamile ve bebekli ya da cocuklu kadınlardır
00 Yorumla
+1 yılDeğiliz. Neden verelim? Tutup da yaşıtım olan veya birkaç yaş farkı olan bir kıza yer mi vereceğim? Sana öyle geliyordur. Ha kız ayakta etkenlerin arasında kalmıştır o zaman yer veririm o ayrı.
01 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin arasında*
Kolay kolay yer vermem
Yer verince gelip lök diye oturuyorlar
Ne teşekkür etmek var
Ne sağol demek var...
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir zorunluluk yok, fakat insanlık diye bir şey de var yani
17 Yorumla
Soran+1 yılO insanlık erkeğe yok ama
- +1 yıl
İnsanlık herkese var... Biri sana kötü söz söyledi diye sende kötü söz söylemek zorunda değilsin ufkunuz biraz açık olsun
- +1 yıl
Insanlik saglikli bir kadina yer verince mi oluyor sirf kadin diye ayrimcilik yapinca mi oluyor?
- +1 yıl
Sırf kadın diye yer vermek zorunda değilsin fakat biraz empati yapabilirsin gündelik hayatta her insan birtakım sorunlar yaşayabilir büyük şehirler de toplu taşıma çok kalabalık olur yorucu bir gün geçiren insana Yer Vermek ayrımcılık değil medeniyet olur
- +1 yıl
O zaman banada yer verilmeli gundelik hayatta kimin ne yasadigini kimse bilemez benim saglik sorunlarim var kizlar bana yer verir mi? Asla ama biz onlara vermeliyiz degil mi
- +1 yıl
Medeniyet degil a mcilik olur bu medeniyet dedigin kiz erkek farketmezsizin yer verir erkegiz diye yorulmuyoruz mu
- +1 yıl
@bahtsizjokeer parti kur oy verek knk
Öyle bir zorunluluk yok. Engelli, küçük çocuklu, hasta ya da yaşlı değilse tabi. O da senin vicdanına kalmış.
10 Yorumla
+1 yılZorunlu değilsiniz elbette ama ayakta duramayacak kadar yaşlı beya çocuklu, hamile insanlara verilebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Veya*
- Aile & Toplum konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılYer vermek için 4 istisna var hamile yaşlı çocuklu birde çok kalabalıksa ve tacize uğrama ihtimali varsa yer veririm
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bunun nezaketle alakası yok bana göre. Zaten kırk yılda bir kere metrobüste oturma yeri bulurum onda da çok yaşlı ya da hamile denk gelmediği sürece yer vermem. Ben de yoruluyorum bende vergi ödüyorum neticede koltuk kimsenin değil
00 YorumlaHasta, çocuk, yaşlı, hamile olanlar haricinde hiç kimse, kimseye yer vermek zorunda değil.
20 Yorumla
+1 yıl60 yaş üstü, çocuklu veya hamile değilse yer vermek zorunda değilsin.
20 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin tabiki ama annen de bir kadın. Saygı duyulması gerekiyor bence kadınlığa.
20 Yorumlaöyle bı zorunluluk yk zaten centilmenlik adına verebilrsin o da senin istegne bağlı
20 YorumlaBen genelde veririm.
Yaşlı, engelli, hamile olursa zaten hemen yer veririm.
Birde hasta (özel durum) olabilirler diye düşünerek yer veririm.00 Yorumla
+1 yılEn son babam bi kadına yer vermek istedi kadın niye yer veriyosun diye bağırıyodu o günden beri hiç yer vermeye çalışmaz babam
20 YorumlaEngelli, hamile ya da yaşlı değilse yer vermek zorunda değilsin. Eğer bunlardan birisi ise senin vicdanına kalmış.
00 YorumlaHz. Muhammed'in Kadınlara verdiği Ahlak değer vb. bilseydin demezdin bence,. Ama siz de haklısınız ya 😀🤷🏻♀️
00 Yorumla
+1 yılVermek zorunda değilsin ama
Hamile yaşlı veya kucağında bebeği küçük çocuğu falan varsa zor durumda bırakmak olmaz derim. En azından vicdan yani😂00 Yorumla
+1 yılÖyle bir zorunluluk yok aciz ya da insan üstü varlık değiller EŞİT isek erkeğin yer vermesi çok saçma
00 Yorumla
+1 yılEskiden saygı namus kavramı vardı bir erkek tarafından taciz edilme hususunda bir hassaslik vardı şimdi maalesef hiç bir şey yok
00 Yorumlayer veren keriz var mı hala fsdfsf İstanbul'da görmüyorum ama anadoluy bilemem
02 Yorumla
Soran+1 yılKahraman abaza Türk erkekleri heryerde 😂😂ortamda anlatıyordur ulan bir yer verdim herkes hayran kaldı kızda sırılsıklam oldu skfusis
+1 yılYaşlı ya da bazı kırk yaş kadınlar göz atıyor ama çogunluk öyle bi talepte bulunmuyor kadınız diye sakat mı oluyoruz
11 YorumlaKadınlara yer vermek mi kaç yılındayız? öyle şey mi kaldı?
10 Yorumlayoo zorunda değilsin yaşlı ve hamile olmadıkça kimseye yer vermem ben
10 Yorumla
+1 yılyaşlı insanlara hamile kadinlara, hasta insanlara yer ver, kadinlara vermek zorunda değilsin
10 Yorumla
+1 yılBana yer vermesinler zaten yaşlı değilim genç kadınım sonuçta. Sikinti yok.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğu vb varsa ya da çok yorgun görünüyorsa yer verilmelidir kibarlıktır
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir zorunluluk yok. Çok yaşlı, hasta veya hamile değilse kadın erkek ben de yer vermiyorum.
10 YorumlaYok öyle bisey gençler kafa yerde yaşlı olursa ancak kalkan yok
Çocuklu olursan bide10 YorumlaAile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Yaşlı insanlara yer veririm kadınlara da centilmenlik adına yer veririm
10 Yorumla
+1 yıldeğilsiniz ki vermiyorsunuz da yer falan.
o eski beyefendilere özgü bir şeydi.
00 Yorumla
+1 yılHamile veya yaşlı değilse kadınlara yer vermek zorunda değilsiniz.
00 Yorumla- Devamını Gör (94)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat