çocuk korkmuş olabilir , canı acımış olabilir ve daha bir sürü sebepten ağlayabilir yabancı insanların çocuklara şşşş, ama kızarım, ama ağlama demesi bir tek beni rahatsız etmiyordur değil mi? 33 yaşımdayım hiç böyle bir şeyi kendime vazife bilmedim insanlar neden bu kadar değişik
Güncellemeler
+1 yıl
🤨🤨🤨🤨🤨
Küçük çocuklara ağlarken tepki veren yabancılar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Uyuz insan olduğunu düşünürüm. Küçük çocuk mantıklı düşünemez, o sebeple bu sebeple ağlayabilir. Ağlama demek duygularını bastır demektir. Öyle öyle duygularını bastırmayı öğrenir. Bu böyle olayın iyi tarafı. En kötü tarafı ise çocuğa zarar veren bir yabancı karşısında tepki vermeyi bırak, ağlamayı bile kendine hak görmez hale gelebilir. Taciz olayları mesela hep başkası kızar gibi gibi sebeplerle çocuğun sessiz kalmasından ötürü gizli kalır. Yani olayın böyle ciddi boyutu da var maalesef.
Bu bizim toplumda alışılagelmiş bir durum maalesef. Ağlama polisi çağırırım, ya da birine veririm gibi saçma şeylerle korkutularak büyümüş toplum burası.
Valla abla bizim üstümüzde ortaokula giden 2 tane kız var kiracılar ve annelerinden ayrılar. Habire koşuyorlar evin içerisinde bazen doğal olarak kafam kaldırmıyor. E ama çocuk diye kızamıyorum. Susuyorum bırak çocuk diyorum. Anneleri başlarında olsa bile kızmazdım çocuk bu sonuçta. Hele ağlayan çocuklar daha küçük oluyor. Hem ben rahatsız olmam ağlayan çocuk sesinden. Şu kısacık ömrümde neler gördüm yaşadım. Çocukluk çok masumca ve bir daha asla gelmeyecek olan bir nimet.
Hastaneye gittik oğlum ağlıyor bir baktim adamın biri şşş ağlama ama kızarım oğlum sana kimse kizamaz ama korkma bişey yok dedim adama da çocuk korkabilir ben annesiyim yanındayım size uyarın demedim benim değil hiç bir çocuğa bu yaklaşım doğru değil dedim