Mustafa Kemal Atatürk'ü neden seviyorsanız neden seviyorsunuz?
Mustafa Kemal Atatürk'ü neden sevmiyorsanız neden sevmiyorsunuz?
Mustafa Kemal Atatürk'ü neden sevmiyorsanız neden sevmiyorsunuz?
1927'de Mustafa Kemal Atatürk ; gençliğe ne demiş?
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927
Şu anki ülkenin durumuna bir bakın. Adam 1927 de ne konuda uyarmışsa ve yol göstermişse hepsi gerçekleşti , gençler damarlarındaki asil kana inanmıyor , birinin aklı geride birinin kuzeyde birinin güneydoğuda birinin de orta anadoluda.
Araştırma yok , gerçek bilgiye ulaşma yok , papağan gibi face den dayı dan hacı dan duyduğunu ilim ya da bilim sanan asıyor kesiyor, bunlar sokakta karşılaşsa kanlı savaşlar yapacak haldeler. Atan tutan yakan kendini üste gelmiş sanıyor...
Baylar bayanlar ; ülke batıyor altınızda farkında mısınız?
Maalesef bazıları hala uyuyor.
Çünkü Atatürk ve Silah Arkadaşları Türkiye demek; teba değil millet, kul değil yurttaş olmak demek. Atatürk demek kadın erkek yanyana, insanca omuz omuza olabilmek demek. Atatürk demek rehber olarak bilimi benimseyip kimsenin sömürüsüne açık olmamak demek. Atatürk demek, inançların özgürce yaşanabilmesi için devletin garantör olması, Laiklik demek.
Atatürk'ü sevmemekse; bütün bu olanlardan çıkarı engellenmiş olmak; (insanlar kul ve teba olsun da hak arayamasın, kadın erkek ayrı olsun da nefsimize söz geçiremektense kadına boyun eğdirelim, rehber seyh vb olsun da, onu ele geçirip kolayca etkileyelim, ve benim inancım başkasının inancına baskın olsun ki benim gibi olmayanlar baskı altında olsun diye düşünmek) ya da onların propagandasına maruz kalmış olmaktır.
Bu demek değildir ki Atatürk hatasızdır. Atatürkçülük'ten daha iyi düşünce yoktur ve Atatürkçülük her zaman iyi niyetlerle ve özüyle uyumlu hayata geçirilmiştir. Bu demek değildir ki Atatürk eleştirilemez.
Ama her şekilde bizi biz yapan en önemli unsulardan biridir Atatürk. Onu sevmek ya da sevmemek de onun varlığına hissettiğimiz duygu üzerinden kendimizi tanımlamaktır. Bir Hintl'nin, bir Alman'nın, bir Çinli'nin harcı mı bu, bizden başkasının harcı mı bu?
Atatürk biziz, Atatürk bizi biz yapan unsurlardan biri, Atatürk Türkiye
İşte bu nedenle seviyorum Atatürk'ü
+1...
Düşüncemi kendime saklamak istiyorum. 2 farklı yorum atıcam küfür edecekler yazmasın bir zahmet.
İlk olarak Hz. Muhammed olmasaydı biz bu günlere gelemezdik. Müslümanlık olmazdı Allah'a inancımız olmazdı, Allah'ın yardımı ve iman gücüyle o savaşlar kazanıldı. Ayrıca tarih bilmeyenler yorum atmışlar alman generaller, komutanlar bizim savunma stratejimize karıştığı için binlerce kayıp verdik oysa ki savunma stratejimiz ilk zamanlarda zaten işe yarayacaktı bu kadar kayıp vermeyecektik. Vatanı Atatürk kurtarmadı, Vatanı millet kurtardı şehitlerimiz gazilerimiz vatan uğruna canını verenler bir an olsun yorgunluk belirtisi göstermeyen askerlerimiz sayesinde kazanıldı, Allah'ın yardımıyla da zafer bizim oldu. Devletin başına Atatürk'ün geçmesinin olumlu olduğu kadar olumsuz yönleri de oldu. Olumsuz yönleri şunlardır insanlarımız dine olan inancını her geçen gün kaybetti, suç oranları arttı, borçlarımız arttı, imanın ve dinin her geçen gün zayıflamasıyla müslümanlıktan koptuk, dinimiz kapanmayı söylüyor ama şuanda çoğumuzun başı açık (bende dahil). Ondan önce ki yıllarda bu kadar çok küfür eden, yalan söyleyen, tecavüze kalkışan, hırsızlık yapan vb. suçlar işleyenler yoktu imanın zayıflamasıyla bunların hepsi çoğalmaya başladı.
Ayrıca herkes burada sevmeyenlere eleştiriyor. Madem eleştireceksiniz bu nasıl bir soru? Olumsuz cevap istemiyorsan niye sordun o zaman? Kendimizi yalan yorumlarla avutmak yerine doğruları görmemiz gerekir sevmeyene küfür etmeniz sizin sizi daha çok alçaltır. Buradan sövüyorsunuz ama öbür dünyası da var. Küfür ettiğiniz kişiden helallik alamazsınız herhalde. Her insanın görüşleri aynı olmak zorunda değildir seven sever, sevmeyen sevmez. Sevmeyenin kararına karışmakta kimsenin haddine değildir. şu an sizin yaptığınız zorla seveceksin dercesine bir harekettir.
Suçlar vs. Atatürk'le alakası yok. Bu Osmanlı'nın son zamanlarında başladı... Osmanlı zamanında bir çok rüşvet oluyordu... Bir sürü vardır bu sürünün de bir başı olmalıdır. O da ATATÜRK'tü.
@demiasigi :))
Atatürk yaptırdı demiyorum yorumumu dikkatli okumadığınız belli ve demiasigi'nın cahiliği de :) Atatürk modernleştirirken bizim dinimizin zayıflamasına sebep oldu fakat önce ki yıllarda osmanlı padişahlarımızın bir kısmına baktığımızda hem modernleştirip hemde dinimize bağlı kalabiliyoruz.
Atatürk'ün nereden geldiğini bir araştırın isterseniz.
Şehitlerimize sürü dedin ya cahilliğin ve ne kadar laf anlatsakta anlamayacağın ortada yorum atmaya lüzum görmüyorum.
Benim görüşüm.
Hz. Muhammed > atatürk
İmanımız ve dinimize bağlılığımız olmasa biz o savaşta çoktan ülkeyi terk ederdik. Ayrıca Osmanlı tarihini bilmediğin de ortada son padişahlar kötü yönetmiştir. Bak ilk padişahlarımız nasıl yönetmiş ülkeyi.
Ayrıca benim dediğimi gene tersinden anladığın belli.
Eskiden 1 yılda 10 tane rüşvet, hırsızlık gibi suç oluyorsa çok nadiren belki imkansız olanakta 1 tecavüz olayı çıkardı.
Atatürk döneminden sonra 1 yılda suç oranları epey artmaya başladı hırsızlıklar tecavüz oranları epey arttı. Başı açılan insanlar vs. Neyse sözümü kısa kesiyorum sağır ve kendi fikirlerini her zaman doğru sayan insanlara ne desen boştur.
atatürk'ü sevebilirsiniz ama müslümanlık önce gelir tabi siz chplilerde bu yok.
suç oranlarının atatürk'ten sonra attığına bir delilin var mı? Sağır, kör atatürk düşmanı, yazarların ya da senin yorumun delil olamaz.
Selam verdim rüşvet değil diye almadılar diyen divam şairi osmanlının yükseliş döneminde eser vermiştir, yükselişte bu kadar yaygınlaşan rüşvet duraklama , gerileme ve yıkılma dönemlerinde geriledi (!) anlaşılan.
Dini inancnı koruyarak modrnleşmenin tek yolu Laikliktir, modernleşme konsunda büyük adımlar atmış Osmanlı padişahları da vardır elbet. Sizin devletin dini inançlara taraf değil garantör olması ağırımıza gitmiş anlaşılan. Kendininkinden başka inanca saygısı olmayanlar ve insanların imanlarını bildiğini iddia eden haddini bilmezlerden masumları koruyacak anlayış laikliktir.
CHP'lilerde olmayan müslümanlık mı? Sen bunu nereden biliyorsun? Kalplerdekini ancak Allah bilir diyen hangi kitap?
Atatürkü seviyorum, benim kalbimden geçeni benden iyi bildiğini zanneden haddini bilmezlere durmaları gereken sınırı gösteren bir rejim inşa ettiği için.
Şimdi sana güzel bir cevap veriyorum. Hz. Muhammed zamaninda hırsızlık yoktu? Oyle mi? Ölüm yoktu (Kerbela Olayi)? Yahu tatlim sen niye Ataturk konusuna peygamber efendimizi sokuyosun ki. Iste sizin gibu insanlar nedeniyle dinsiz gözüyle bakiyorlar bize hepsi sizin yüzünüzden. Yok neden sadece Ataturk diyoruz. Sen niyr rte diyosun hayırdır? 15 Temmuzda rte diye yirtindiniz kardesim biz kurtardik hayırdır? Osmanliyi yikmadi osmanli coktaan batmisti zaten. Halifelik mi olsaydi he? Sen mal tasma gibi erkeklerin boyundurlugu altinda olurdu iş sahibi en önemlisi soz sahibi de olamazdin. Simdi tatlım sana bir bilgi daha Ataturk Kuran ı Kerim i hatmetmistir. Okul kitaplarinda da peygamber efendimize saygisini ve onun yuceligini anlatam sozleri vardır. ATATÜRK zamaninda dini kıyafetleri kullanıp falcilik buyuculuk yapiyorlardi bu nedenledir ki şapka kanunu kiyafet kanunu çıkarıldı. Neyse bir daha Ataturk yazan yerde siz yobazlarin peygamber efendimizin adını yazmalarını istemiyorum guluncsunu
Burda Ataturk ten bahsediliyor Hz. Muhammed i neden işin içine sokuyorsunki?
Cahil insan patlamasi var bu ulkede
Atatürk sevgisi başkadır bunu cahil insanların anlaması mümkün değil. Çünkü sadece sağdan soldan duyduklarına inanırlar. Bir at gözlüğü vardir gözlerinde sadece onlerini görürler diger fikirler ehemmiyetsiz kalir onlar için. Olay budur. Ben kendisini kurucumuz olarak kabul görürüm. Severim sayarim. Ruhu şad olsun.
@taslicali artısıda benden geldi koçum hayırdır?
+ da benden geldi
@taslicali buyur tartışalım ne ters düştü sana
Hocamız doğru söylemiş... +1
Bir ben cahil degilim iki at gozlugum hic olmadi olsaydi buzamana kadar oldugu gibi putlastieip severdik herkes mustafayi sevmek zorunda degil sunu belirteyim turk milliyetciyim hatta kokune kadar ama benim itirazim mustafa kemal bu ulkeyi tej basina kurtarmadi on plana cikartilmayann nice degerli insanlar var sunuunutma basari sahiplenilir amabasarisizlik fatura edilir her zaman
@taslicali arkadaş bir zaman müthiş uygarlık Osmanlı vardi ama yıkıldı gitti. Ve yeniden bir ülke kuruldu. Ve Atatürk bunun icin elini taşın altina koyduysa yuceltilmeli bence.
Birazdan başlamayın gene yok Atatürk Osmanlıyı yıktı vs..
Bak ben mustafa kemali sevmek zorunda degilim ama saygisizlik ta yapmam. ama butun olayi mustafa kemal yapmadi anladin mi. Nice degerli komutanlar var hicbirinin adi yok nedem acaba her tarafta mustafa ve ismet var sorguladin mi. ayrica bu zamana kadar kenali tartismak bile suctu. Bizin at gozluklu hocalarimizbize zorla nutuk 'u okutmaya calisirdi. Sunu da soylwyecem benim icin mustafa kemal atam falab degil benim atam suleyman sahtir, osmangazidir, orhangazidir fatihtir kanunidi. Kemalin yasadigi donmde benim dedemin babasi yasardi. Yani ben simdi elin adamina atam demek zorundamiyim ;)
@Soran öyle bir amacım olmadığını anladigini düşünüyorum. Kim ne derse desin gercekler aleni ortada. Bırakalım da Atamiz rahat uyusun mezarinda.
@taslicali arkadaş madem atan Fatih Sultan o zaman bu ulkeyi kuran Atatürk se sana burada yaşamak haram.
Guldurme beni mustafa kemal kim yaaa o yokken biz anadoludaydik yani bu topraklarin asil sahibi bizleriz sen git kemaline tap ben bu satten sonra senin gibileein yuzunden notrdum simdi eksi oldum artik gicik oluyorum kemale lafa bak sacmalamissin iyice atan fatihse kemak kuransa gitmis kizim ben mustafayi kurucu olarak ta gormuyorum anladin mi sadece bir asker sonra ilk cumhurbaskani. nasil ahmet nejdet sezerden haz etmesiysm ondanda etmiyorum kapiss
@taslicali Boş boş konuşma.. Fatih'te, Kanuni'de, Alpaslan'da tek başına yapmadı.. Sürünün bir başı olması lazımdı onlarda oldu.
@taslicali valla yasca benden buyuksun yazik ergen sozlerle dolmuş yazilarin. KEMAL dediğin senin eskiden batmakta olan osmanlının sınırlarını çizen ATATÜRK bak isminden de belli TÜRKLERIN ATASI. Sen saf kan turk musun ya kim saf turk yunan alman vs. Hepimiz bir yerlerde harmanlandik yani bunu anlamiyacak kadar da ufak değilsin dimi? Bak ülkene oy kullaniyosun tek eşin var. Gerçi ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK böyle taslicalilarin da gelecegini düşünmüş yazik nankör evlatları var üzülüyorum.
Cevap
75Cevap
biz m. kemal'i, yaptığı icraatler'i yüzünden sevmiyoruz.
buyurun okuyun:
*
atatürk'ü neden sevmiyoruz?
- 3 Mart 1924 yılında, ümmet'i bir olarak tutan hilafet'i kaldırdığı için sevmiyoruz..
(nato veya avrupa birliği avrupalılar için her ney ise, hilafet de müslümanlar için onun gibidir)
- ekmeğini yediği, kendisini adam eden osmanlıyı sırtından hançerleyip kaldırdığı ve osmanlı sultanlarına iftira edip sürgün ettiği için sevmiyoruz..
-1932 yılında, zorla ve halk'a rağmen ezan'ı yasakladığı için sevmiyoruz...
-1930 yılın da, genel ev kanunu çıkartıp kadınları erkeklerin seks kölesi haline getirmesini sağladığı için sevmiyoruz
-fatih sultan mehmet'in manevi hatırası olan ayasofya'yi cami olmaktan çıkartıp, müze haline getirdiği için sevmiyoruz..
yüzlerce yıl boyunca savaştığımız avrupalıların, hayat tarzını ve kanunlarını bu topraklara getirdiği için sevmiyoruz..
-kendi el yazısı ile yazdığı medeni bilgiler isimli kitabın da, (haşa) peygamberimize çok ağır hakaretler ettiği için sevmiyoruz..
-harf inkılap'ı yaparak, 3 nesil'i, yazılmış olan islam'i ve tarih'i eserleri okumasını engellediği için sevmiyoruz..
(dünya'da türkiye'den başka bir ülke varmıdır ki, gençler kütüphane'ye girecek ve kütüphane de bulunan kitapları okuyamadan dışarı çıkacak ?)
-kendi halkı olan rize ve dersim'i bombalattığı için sevmiyoruz...
-yaptığı inkılaplar ile 3 nesil'in ahiret hayatını risk'e soktuğu ve bir çoğunun cehennem'e gitmesine vesile olduğu için sevmiyoruz...
daha onlarca sebebi var !
ama en önemlisi,
maide suresi 44. ayetinden dolayı atatürk'ü sevmiyoruz..
(kim allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, o kafirin ta kendisidir)
maide 44” (alıntı fakat düşüncelerim aynı)
cevabını kaldırtırlar büyük ihtimal. şimdiden beğenimi dile getireyim sonradan fırsat bulamayabilirim.
Kopyala yapıştır yapmak yerine biraz araştırma yapmayı denesen ne mutlu sana..
Bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor bunu bir öğrenin. Hilafelik, eşit ve laik bir hükümetin kabullenemeyeceği bir birimdir. Kaldırıldı.
Ekmeğini yediğini zannettiğin padişahlar milli mücadelede hangi cephedeydiler? Ben söyleyim kaçtılar. Bu ülke için savaşan komutanlara da idam emri çıkartmışlardı. Acizler.
Ezan yasaklandı dediğin, Türkçeleştirildi. Önce doğru terimi yerine koy. Almanyada incil Almanca, İngilterede İngilizce öğretiliyor. Neden? Herkes dinini daha iyi anlasın diye. Ee madem İslam Arapça bilinmelidir. Sende Allahım lütfen bana yardım et deme aynı yola çıkıyor git arapçasını dile.
İlk genelevini açan adam Abdülhamit'dir. O övdüğünüz adam :) Ki zaten kerhane farsçadan gelmektedir yani osmanlıca..
Madem yapıtların işlevine saygınız var Kilise olan Ayasofya'yı neden Camii yaptınız?
Sen yüzlerce yıl avrupa ile savaştığını sanıyorsun.. En fazla balkanlara çıkabildin. İslam ülkeleri gibi geri kalmış ilkel devletler olmadıkları ortaya çıkınca da ne toprak kaldı ne güç.
Bir gecede cahil kaldık diyen anti inklapcılar da öz dillerinin farsça olmadığını öğrenip Osmanlıya hesap sorsunlar ;)
Cehennemliksin sen. Cahil Müslüman.. Arap kültürüyle belenmiş ve burada gelmiş saçmalıyor. Kuran okuda az adam ol. ATATÜRK seni bekliyor seni cehennemde merak etme. Yetim hakkıyla 77 milyonun hakkını çalan tayyibe oy verdiğiniz için sizde mesulsünüz. Hadi şimdi Sevme ATATÜRKÜ.
@Kaplan24 Bunları kimler cahil cahil dolduruşa getiriyor anlayamıyorum. İngilizler bile Çanakkale yenilgisine rağmen son yüz yılın lideri olarak Atatürk'ü gösterirken, burada yakın tarihini bile bilmeyen bireyler böylesine bir lider hakkında ileri geri yorum yapıyor.
@bakmagüldüğüme
Bak bu sorudaki Cevapimda ne yazmistim. Bunlar bilgisi ve fikri olmayan cahil insanlar. Baskalarin dediklerine göre hareket ederler, gercekleri bilmezler cünkü sorgulamazlar , okumazlar.
Ileri derece cahiler. Allah diyen adamin pesine takilirlar. Ugrasmaya degmez. Islam toplumu dünyanin en cahil toplumu.
@Kaplan24
Haklısın dostum hepsi değil tabi ama ortalama değer düşünürsek müslümanlar en cahil, eğitimsiz toplum. Ki bunu sadece sen ve ben söylemiyoruz açıp istatistiksel verilere de bakılabilir. Ne yazıktır ki ülkemde bu din hakim..
Gidin kitap okuyun copy-paste ile bir b.. öğrenemezsiniz.
Yoldaş helal olsun girmişsin yine herkesee :))
hahaha osmanlıyı sırtından bıçaklamak? asdfşjdasfa ulan krize girdim gülmekten asdfdlaskfa tarihte gizli saklı ne olaylar var haberin bile yok kopyala yapıştır ve birkaç olayı çarpıtmışsın sonra bu yüzden sevmiyorum demişsin keşke Atatürk alayınızın anasını fikseydide siz olmasaydınbız
Bir saçmalık gidiyor.. Yok Atatürk Osmanlıyı yıktı.. Bırakın bu saçmalıkları... Azcık kitap okuyun da gerçekleri öğrenin..
@RAPaçi
Gercekler neden zorunuza gidiyor demis bide... Yazdigin seyler gercekten uzak, cahil.
Amerikan HipHop sapkasini giymis, ismine "Rap" eklemis, sonra Atatürk bizi Dinimizden ve Kültürümüzden uzaklastirdi diyor.
Bak ben ne yazmistim "Bunlar kendi fikirleri olmayan, baskalarin dediklerine göre hareket eden, sorgulamayan ve arastirmayan cahiler"
Bak aynen seni anlatmistim. Gittin Facebookta Müslüman yobazlarin dedigini iste bu Copy Paste yaptin.
Dedigim gibi kendi fikrin yok. Cahilin tekisin.
Cahilliğin yüz karası bu söylediklerinin hespsine cevap verirdim yemin ederim vaktime acıdım. Tek bir şey söyliyim, o cahil araplar gibi değilsek, bu gün kafa kesen caniler yoksa aramızda bunun sebebi Atatürk... harf inkılabına üzülmekse cahillikten de öte, eğer o Türk tarih ve Türk dil kurumunu kurdurtmasaydı bu gün milliyetimiz belli değildi!
Yediremeyince boyle oluyo heralde ac bide karsit kitaplar oku karsilastirma yap birazcik mantik sahibiysen kemalist kardesm anlarsin evt copy paste yaptim alinti oldugunuda yazdim dusunceleriminde tam anlamiyla boyle oldugunu soyluyoru halada arkasndaym yazilarin dicem oki cikar o at gozluklerini
Ulan yazmayım diyorum çocuk diyorum.. Cahilliğin beni tahrik ediyor.. Araştırmış :)
2 yıl önce senin araştırmanı başkası sözlüğe atmış bak şu işe..
eksisozluk.com/ataturku-neden-sevmiyoruz--3612668
Okuyun ulan biraz okuyun. Cahil insanlar, öğrenin kör olmayın. Atatürk'ü sevin demiyorum da böyle cahil cahil insanlar olmanız ne kadar üzücü bir o kadar sinir bozucu..
La olm gerçekler acıdır akllı olun birazz
@RAPaçi
Karsit kitaplar hangileri? Karsit kitaplari birak, ben senin herhangi bir Kitap okudugundan süphe ediyorum.
Okuyan birisi senin gibi daha 70-80 sene önce olan seylerden bukadar birhaber olmaz.
Ben senin ne okudugunu biliyorum. Girdin yobazlarin Facebook sayfasina orda baktin yobazlarin dediklerine. Atatürke karsi olmak sana "Cool" geldigi icinde bunu buraya copy paste yaptin.
Sana birsey yazdigima bilem pisman oldum. Cahile birsey ögretebilsen zaten cahil olmaz.
Şeriatin anasinis ik.
Atatürk olmasaydi su an ki standartlar da yasayamazdik. kadinlar ozgurce disari cikamaz, calisamaz ve hic bir hakka sahip olmazdi. en onemlisi laik bir toplum olamazdik. devlet seriatla yonetilirdi. belki seriati duzgun anlasaydi insanlar. insanlik icin cok daha etkili bir yönetim bicimi olabilirdi sizin gibi geri kafalilara. ne yazikk ki saptirilmis durumda.
Buraya Ataturku sevmiyorum diyebilen insanlar onun sayesinde bu siteyi kullanip yazabiliyo bunu unutmayin ozgurce fikirlerinizi paylasmaniz onun sayesinde. nankorsunuz hepiniz
Atatürk ben 37. padişahım deseydi kimse bir şey demeyecekti.. Ama o demokrasi getirdi diye sevmiyorlar..
Sevmeyenler aşırı dincilikten yapıyorlar sevmemeyi. Yok efendim kara çarşafı hilafeti kaldırmış ulan adi şrefszler sırf alkol aldı diye sevmiyorsunuz! ya öteki tarafta ki dincisiniz büyük ihtimalle cayır cayır yanma ihtimaliniz var Atatürkçüyüm-Elhamdülillah müslümanım-Osmanlıcıyım-Milliyetçiyim ama herşeyi yanlış yere çeken milliyetçiliği yerlere savuran Atatürk düşmanları o ulu önderin içinde azıcık iman varsa !!! ve siz dinine laf edip duruyorsunuz ya cayır cayır yanacaksınız sözde müslümanlar!!!
Çok doğru..
Şu an ülkemizde özgürce gezebiliyorsak , cumhuriyete sahipsek , kendimize ait bir dilimiz varsa , yaşadığımız ülkede TÜRK bayrağı dalgalanıyorsa bu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve SİLAH ARKADAŞLARININ ülke için canını veren kanını döken tüm ŞEHİT'LERİMİZİN sayesindedir..
Bu yüzden seviyorum ATA'mı !
Atatürk'ü eleştirme hakkını bile onun verdiğinin farkında değiller..
Kesinlikle katılıyorum sana
Gel de bunu insanlara anlat..
Onu sevmiyorum yazarken bile onun getirdiği alfabeyi kullandığımız için seviyorum onu. Sevmeyene saygi duymam, çünkü binlerce askerimiz gibi o da savaslarda savasmistir hiç arastirmasak bile onu ulkemiz için uğraştığı için bile sevebiliriz.
+1..
Kurtuluş Savaşı yıllarını düşünmek o yıllarda çocukların, gençlerin, yaşlıların, hastaların kısacası bütün halkın neler çektiğini çok iyi bilmek o yılları yüreğimizde hissetmek gerekir. O günleri anlayamazsak barışın değerini anlayamayız. Ülkenin değerini anlayamayız. İnsanın değerini anlayamayız. Atatürk’ü sevmek Kurtuluş Savaşına katılan, öleni yaralanan, silahlı mücadele edeni kalemle mücadele eden, cephe gerisinden sırtında cephane taşıyan, askere yiyecek üreten, kısacası parçalanan, işgal edilen yurdu kurtarmak için ölümü göze alan, kumandan asker, esnaf, çiftçi, şehit, gazi, hepsini sevmektir. Atatürk onların ortak adıdır. O dönemin ve şimdinin yol göstericisidir.
Çok doğru anlattın.. +1.
İsteyen sever isteyen sevmez ama şunu iyi bilinmeli ki ister sevilsin ister sevmesin yaptıklarından dolayı saygı duyulması gerekenlerden biridir !!!
<3 Mustafa Kemal Atatürk <3
Gel de bunu insanlara (!) anlat..
Zamanla anlayacaklar !!!
Ama çok geç olacak..
Aynen ama yapacak bişi yok :(
Demokratik, çağdaş, eşit, özgür, eğitimci, bilime önem veren, barışçıl, halkçı biri olması sevmek için sadece bir kaç sebep..
İleri görüşlü olması en dikkat ettiğim özelliğidir. İkinci dünya savaşının tüm senaryosunu önceden tahmin edebilmiştir.
teşekkür ederim engin bilgin için
devrim adına yenilik adına insanları katletmek katillik değil zaten pardon unutmuşun
unutmuşum
Devrim kansız olmaz.
Atatürk'ün verdiği milli mücadeleyi halkı kışkırtmak ve terörizme eğilim göstermek adı altında yorumlayan ve Atatürk'e idam emri verenler hatta milletimizin verdiği onurlu mücadeleyi İngiltere'de gazetelerinden okuyan osmanlı padişahları ve yönetimindekiler kahraman olurken M. Kemal Gazi ünvanını almıştır.
Atatürk'ün astırdığı adamlar şeriat meraklısı gerici bir kesim ve akabindeki halkın beynini örümceklendiren kendini alim sanan 3 5 üfürükçü takımından öteye gidemez. Kimse kusursuz değildir yanlışları elbet olabilir lakin yaptıklarını, günümüzdeki 3 metre duble yolla karşılaştıranlar acizlikten başka bir şey yapmamaktadırlar.
Çok doğru..
Sevmiyorum daha öncede verdiğim bir cevabın aynısını vereceğim. Boş boşuna devlete isyan edip idam cezasına çarptırılarak bu yollara girdi. Be adam sanane bvugün onca çabana koşturmana rağmen hala sevilip sevilmemen bu memlekette tartışma konusu olacaksa senin ne işin var. Damat Ferit falanla takılsaydın kocaman paşasın kapat 2 köşk boğazda bir kaç arazi evlen çoluk çocuk sahibi ol yat. Siroz olup 50 yaşında sıkıntıdan ölecek kadar kendini niye heba ettin ki. Ege yunanlılara akdeniz italyanlara kalsın marmarayı İngilizler güneydoğuyu Fransızlar alsın. Ermenistan kurulsun doğuda yanına da Kürdistan. Sana mı kaldı? Memleket için onca çaban boşaymış bugün görüyorum.
Sevmeyenler bunları yapsaydı emin ol çok severdi..
aynen öyle kinayeyaptım tabi ki Mustafa Kemalden başka sevcek bir devlet adamı göremiyorum.
Neyse artık, şunu yazayım da gideyim..
''Hiç bir ülke yoktur ki, kendi içerisinde bizim kadar çok hain yetiştirebilsin..'' İnönü
Yorumsuz. +1
Eğer bir insan öldükten sonra dahi arkasından iyi ya da kötü hala konuşuluyorsa bu insan bana göre sevilip sayılması gereken bir insan kaldı ki biz burada Mustafa Kemal Atatürk'den bahsediyor isek onca devlet karşısında diz çökmüş Türk adını altın harflerle yazmıştır tarih sayfalarına böyle bir liderin ben bir daha geleceğini düşünmüyorum. Bize ise böyle bir Atamız olduğu için gurur duymak yakışır. Milletimiz değer bilmez ama tabikide hep kötülerler, o zamanı bu zaman ile kıyaslayanlardan gıcık oluyorum. Bu millete iyilik yaramıyor diye düşünüyorum ister istemez. Bir insan ne olursa olsun Atasını karalamamali
Çok doğru dedin..
eğer Mustafa Kemal ATATÜRK olmasaydı şu an ne bu topraklar bizim olurdu nede konuştuğumuz dil Türkçe olurdu
Çok doğru söyledin..
Mustafa kemal atatürk Olmasaydı da kurtuluş savaşını kazanırdık merak etme. O ingiliz askerleri kendi ağızları ile söylemiş. Biz yeşil sarıklılar ile savaştık diye. Ülkenin maneviyatı var bir kere. Atatürk sadece Kurtuluş savaşının reklam yüzü bana göre.
Reklam yüzü dimi? Ben gittim. Konuşmaya gerek duymuyorum.
Kesinlikle gerek yok zaten herşey ortada.
bunu demek çanakkalede ölen yüzbinlere ihanettir agresif sadece Allah savaşsaydı o zaman ne gerek var askere pehh ! @agresifentellektüel
@HonoredGeriDöndü ben Nicki mi TDK ya göre yazmak zorunda mıyım? kelimelerin nasıl okunduğuna-yazıldığına tdk karar vermiyor.
tdk devletin bir kurumu. dil devlet olgusunun önemli bir parçası, devlet de haliyle dili başıboş bırakmak istemiyor. ama dil devlete ait değil. bu durumda tdk'nın da dil üzerinde tavsiye vermenin ötesinde bir yetkisi yok. tavsiyelerin düzgünlüğü, yayınladığı kaynakların okuyan kesimi bütünleştirdiği nispette bir yetkisi-otoritesi oluşuyor tdk'nın ama daha ötesi kesinlikle değil.
tdk her kurum gibi sorunları olabilen bir kurum, memuruyla-amiriyle. türkiye'nin zaten "zayıf" akademiyasından insanlar tdk'ya katkıda bulunuyor. yönetici kademe değiştikçe dil'e yaklaşımları değişebiliyor, ve birçok "kural"larını sil baştan yapabiliyor bu tdk.
@HonoredGeriDöndü dil en demokratik kurum belki de. hepimizin ana dilimiz üzerinde bir şeyler söylemeye hakkımız var. ben dil konusundaki tercihlerimi nedenleriyle söylerim, beğenirsen alırsın beğenmezsen almazsın. daha önceki tercihlerimden düzgün olduğu ortaya çıkanlar varsa buna göre bana daha çok güvenirsin (ya da güvendiğin birinin yazım stilini taklit edersin, bu nursi olur, atsız olur, ataç olur), yok ben hep yalan yanlış yazıyorsam, kafadan atıp tutuyorsam (hıncal vs) beni kaale almazsın
@HonoredGeriDöndü Atatürk'e dönecek olursak.. bunlar benım düşüncelerim neden senin düşüncelerine ters gelen bir konuda hemen karşı tarafı imha etmeye çalışır bir tavrın var? başkalarının düşüncelerini duymak niçin zoruna gidiyor? ben yukarıda bana göre atatürkü yazdım bu senın bana hakaret etme lüksünü doğur muyor. Benımde senın gibi bir çift elim var ve çok fazla boş vaktim var (10 gün kadar) burayı çok rahat tartışma platformu haline getiririm. ancak mesele bu değil Lütfen Biraz Olgun ol Arkana yaslan sinirlerine hakim ol. Atatürk olmasaydı da olurduk. Benım fıkrım bu yönde Ama Müslüman ama Değil. benım itikadıma göre. ALLAH oldurma/yaratma kuvvetıne sahip seninkini bilemem. ve O gaybı bilir. yalnış hatırlamıyorsam hindistanda 1000 den fazla tanrı var ve 1.250 milyon nufus var allah dilerse burada da müslüman olarak doğa bilirdik. sakın bana anan baban kım olurdu bilmezdin diye saçma sapan kelimeler kullanma
@Agresifentellektüel olsalarla olsaydı neler neler ama olmuyor işte benim dini inancımın olmaması gerçekleri çarpıtmaz bu vatan uğruna savaşan bir insana bir b*k yapamdı diyemessin sen.
bır b*k yapmadı diyemem yaptı hemde çok..
image.haber7.com/.../atatturkjpg_h876.jpg
Bu resimde ismini oku kemal değil kamal daaha atanın ismini bilmiyorsun :) Sanırım arapça olduğu için değiştirdi atanız
Atatürkü sevmeyenlerin cogu kendi fikirleri olmayan ve diger insanlarin dediklerine göre yasayan cahilerdir.
Bundan daha 2 sene önce her AKPli Fetullah Güleni severdi, simdi AKP ile catisiyorlar ve bütün AKPliler birden Fetoyu sevmiyor.
Erdogan TVye cikip, "Ben Atatürkü seviyorum o bu ülkenin kahramani" falan desi, bütün bu yobazlar birden Atatürkcü olur.
Demek istedigim bu yobazlarin cogunun hayatini ve düsüncelerini baska yobazlar yönetiyor.
Ben kendim Atatürkü severim, sevmemeye neden görmüyorum, sevmeyenlerin cahil oldugunu düsünüyorum.
Babam İngiliz annem Türk, Hristiyan'ım Londra'da doğdum büyüdüm buna rağmen ATATÜRK'ü seviyorum ve kolumda imzasını taşıyorum siz kendi ülkemizi kuran adamı sevmiyorsunuz bu ne biçim saçmalık
Hay ağzına sağlık...
Saolun ikinizde
Örnek alın örnek...
utandım l*n :D
Utanması gerekenler sevmeyen insanlar (!)
:D :D
Seviyorum, adam askeri bir dehaydı. Çok iyi taktiklerle ve zekice planlarla ülkemi kurtardığı için seviyorum. Sevmeyene saygı duyuyorum, saygı duymayanın ayak bileğinin eklem kemiğine kadar da söverim.
@kbyilmaz yanlış düşünüyorsun bence. Saygı duymadığımız insanlardan saygı bekleyemeyiz. Nerede hümanistlik?
bu ülke sınırları içinde yaşama hakkına sahip olan her insan Atatürk ü sevmek zorundadır. hayır bide onun neyini gördünki sevmiyorsun sana verdiği bu ülkeden başka tek bir bilgi sahibi değilsin yanında bile bulunmamışsın nasıl sevmezsin neden sevmezsin nedeni ne anlayamıyorum (lafım sevmeyenlere) haksız mıyım?
Tabii ki haklısın ama biz ülke olarak bütünlüğümüzü korumalıyız. O zaman her farklı fikre düşen düşman olsun duymasın saygı falan. Sonra ölelim hepimiz. Daha mı iyi böylesi?
Çok doğru dedin...
Tabii ki seviyorum. Onun sayesinde burada yaşıyoruz ve onun sayesinde bizim hakimiyetimiz burada, onun sayesinde burada ezan okunuyor. Onun sayesinde özgür bir ülkeyiz. Çocukluktan itibaren öğretiyorlar. bunu herkesin bilmesi lazım, ATATÜRK bizi kurtardı. Ama bazı salaklar anlamıyorlar. Sevmeyenlerin o boş kafalarına saman doldurup yakmak istiyorum.
+1..
EYVALLAH kardeşim. Bir de bunu cemaatçi, tayyipçi zihniyetlere anlatabilsek ne güzel. Böyle boş boş konuşması da olmuyor. Keşke herkes ATATÜRKÇÜ olsa. Bu yüzden bile uğraşmak insanı deli ediyor. Kimsenin uğraşmasına gerek kalmadan herkesin ATATÜRKÜ sevmesi lazım zaten ya. Bu nasıl bir nankörlüktür. Adama iftira atıyorlar. Müslüman veya Türk olmasa niye bu ülkeyi kurtarsın ve kursun? İşte salaklar çözemiyorlar. Tayyip, bunların beynini yıkıyor diyecem de bunlarda beyinde yokki.
Bunlar anlamaz..
atamı sevmeyenin allah belasını versin. o zamanında beni sevmiş düşünmüş şimdi ben onu seviyorum
Çok doğru dedin..
Sevmek için Çok fazla bir nedenim yok. Beni bu sistem atetürkten ve türklükten nefret ettirdi diyebilirdim ancak yalnış bir tabir olur atatürke karşı nötrüm. her insan gibi yaptığı iyi şeyler de var kötü şeylerde. Tek sevmediğim olay sistem Normal bir insanı O kadar yüceltiyorlar ki istiklal marşındaki ''Arşa değer Belki başım'' mısrasındaki arşa Çıkarttılar neredeyse diyebilirim. Kendisi hayatta olsaydı bu yapılanları istermiydi oda bir tartışma konusu bence. Bir insanın Bütün Paralarda resmini olması Her Devlet dairesinde Heykelinin olması her şehirde baktığımız her yerde ondan bir Parça yapılmış olması bence çok gereksiz, Büyük Bir israf ve Şehitlerimize hakarettir. Fikirlerini ama dayatarak ama ortak karar ile vermiş bir insan yahu alt tarafı. sonuçta şuanki türkiye sisteminde adamı ilahlaştırıyorlar. ve ben bundan rahatsızım yorumumu ister beğenin ister beğenmeyin bence ortada bundan başka birşey yok.
Atatürkü sevmeyen insanların hepsi nankör insanlardır. Yatacak yeriniz yok.
Onlar Atatürk ülkeyi kurtardı diye sevmiyorlardır..
kımın yatacak yerı var kımın yok bunu Allah bilir.
redhead_ sen bu ülke ibaresini kullanmadın. ben bu ülkede yaşıyorum senın gibi türkiye de ancak atatürke karşı nötrüm. nasıl hüküm verebiliyorsun senin tabirin ile bu ülkede yatacak yerimin olmadığına Herkes Bir insanı sevmek zorunda mı?
neden bana aciz dedin Ben hangi yönüm ile acizim? senden ne farkım var atatürkü severek ne farkın var benden? daha mı fazla bu ülkeye katkın var? Ayrıca @Ispitonyourgrave bilgi dağacığımın az olduğunu nerden Çıkardın Birşey monte edebilecek seviyedeysen. Buyur gel ve et. benim için No problem. senın gibi insanlar hakkında hiçbir fikri olmadığı halde onlar hakkında atıp tutan ınsanlara acıyorum ne yazık.
Atatürk u sevmeyip üstüne onun kurduğu topraklarda yaşayan insan cahildir iki yüzlüdür senin tanimama bile gerek yok Atatürk u sevmemen çok büyük bir eksi benim için Atatürk u sevmeyen insanı ben adam yerine koymam. @AgresifEntellektüel
işte benden bir farkın yok laf olsun diye konuşuyorsun atatürkü sevmek bu ülkeye pek birşey kazandırmıyor nötr olmak ve ya sevmemekte.. Bu tartışmaların hiç gereği yok. Asıl Suç bu tartışma doğuracağı gün gibi Belli olan @soran arkadaşta.
@AgresifEntellektüel Sevmeyip napalım senin gibi kendi değerlerini tanımayan milli sevgiden vatan millet sevgisinden yoksun boş insanlar mı olalım. Asıl doğrunun bu olduğunu sanıyosun ama bana göre bir numaralı cahil sensin asıl senin gibi insanlar bu ülkeye bişey kazandırmıyo parazit yapıyosunuz sadece
@Ispitonyourgrave Ne iyi ki adamlık senin kriterlerine göre belirlenmiyor. Cahillik ise ayrı bir nokta.. Kurduğun cümle senin asıl anlatmak istediğin mevzuyu anlatmaya yetmiyor düzgün kelimeler seçemiyorsun az okumuş azıcık bana söylemiş olduğun cahillikten uzaklaşmış olsaydın bu kadar verimsiz bir cümle kurmazdın. Cahil olduğum konular elbette var herkes gibi ancak bu demek değildir ki fikir sahibi ya da bilgi sahibi olmadığım bir konunun altındayım. Öte yandan ben zaten fikirlerimi beyan ediyorum siz bana hakaret ediyorsunuz. Atatürkcüğünüzün kemikleri sızlıyor olmalı sizler böyle ucuz kelimeler seçerek cümle kurmaya çalışıyorken.
Acaba Atatürk olmasaydı senin büyük büyük annelerin hangi fransızın hangi ingilizin kucağında olucaktı. Bunu bir düşün de öyle gel. Vahdettin kıçına vura vura kaçıcakti avrupalı devletler pastanın dilimleri paylaşıcakti. Belki şu an ingilizce fransızca konuşuyo olucaktık kendi dilimiz özgürlügumuz kültürümuz yok olup gidicekti.. Sömürge olucaktık sömürge bunu kafana sok araştır internetten Atatürk un gelmiş geçmiş en büyük lider olduğunu. @AgresifEntellektüel
@redhead_ valla diş hekimliği okuyorum ülkemi de gayet iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. Atatürkü sevmemek ya da sevmek ile vatan sevgisi ölçülemez. Muhtemelen sizlerde benım gibi RTE yi sevmiyorsunuzdur yani düşüncem bu yönde eğer yalnış bir düşüncem varsa şimdiden affola. ülkenin liderlerinden birini sevmemek ülkeyi sevmemek anlamına mı geliyor? sonuç itibari ile atatürk hangi statüde ise şu an RTE de o statüde. yaptığı fiiller birbirlerinin açıklarını örttükleri yerler var. bu su götürmez bir gerçek. ancak Kurtuluş savaşı başta olmak üzre bütün kahramanlıkların rol modeli atatürk olarak lanse ediliyor. atatürk Marvel deki süper kahramanlardan biri midir yahu? onun önderliğinde alınmış vs vs vs doldurma tarihi yaşıyoruz gidin biraz dış kaynaklardan okuyun tarihi bu adam tek savaşmadı ve müstlerinin paralardaki ve heryerdeki resminin olmasını gerektirecek birşey yapmadı bence. seyit onbaşı o gemiyi batırmasaydı savaş kaybedilecekti denildi hep neden Kahraman olan seyit onbaşı nın
bir resmi dahi türk parasına basılmadı? Kahraman değil mi? bu adam Sütçü imam neden yok? daha sayarım kahramanları... Bir kahramandı gaziydi atatürktü. Kahraman felan değildi bana göre Millet kahramanlığını yapıyorken. Bu adam sadece baş mercihde idi. ve atatürk böyle emrettiği için yapmadı bu insanlar Din elden gidiyor diye savaştılar. atatürk öyle emretti diye değil.
@Redhead_ ah be senınle pozisyon olarakta farkımız yok. Sende bende Kıçımızı bıryere dayamış burada klavyenın tuşlarına basarak tartışıyoruz. ne için Bir Hiç için ''ATATÜRK'' Atatürk olmasaydı ve Bu ülke kurtulmuş olsaydı emınım refah düzeyi çok iyi bir ülke olurduk. uludağda bir yazar paylaşmıştı atatürk olmasaydı diye oradan alıntı yaparak cevaplayacağım. -kendi harflerimiz kaybedip, latin alfabesine geçerdik.
-takke ve cübbe yasaklanırdı.
-hicri takvim kalkar, yerine miladi takvim gelirdi.
-hristiyanlık aşılanırdı.
-okullarda darwin teorisi öğretilirdi.
-faizcilik başlardı.
-içki serbest olurdu.
-heryere genelevleri açılırdı.
-şeriat kalkar yerine laiklik gelirdi.
-cuma tatili kalkar, yerine pazar tatili geçerdi.
-ayasofya camiyken, müze olurdu.
-şayet camide ezan okunacaksa, allahuekber denmezdi. tanrı ulu'dur denirdi.
daha çok şey saymak isterdim ama gerek görmedim.
iyiki varsın atatürk.
edit/not: müslümanım deyip, atatürk bizi kurtardı diyenler için bir hadis
rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki diyor; ibn-i cerir radiya’llâhu anh:
-ya eba bekr... falan kisi olmasaydi, falan adam beni öldürecekti! ..” diye bir kimsenin konusmasi allah´a sirk kosmasidir...
Niye söylediklerime Cevap vermiyorsun neden Atatürk Diğer kahramanların üstüne çıkartıldı? Sütçü imamın seyit onbaşının ailesinden haberdar mıyız? kahraman onlar mı atatürk mü cevap ver yazabildiğim her yere yazarım kusura bakma. benı tatmın etmenı bekliyorum? Atatürk kahraman değildir. asıl kahraman olanlar başta seyit onbaşı sütçü imam ve daha nice adı anılmamış askerdir. atatürkün bir düşman öldürdüğüne dair bir belge varmıdır var ise ben bilmiyorumbunca senelik okul hayatımda öğretilmedi bu
zaten inananlar için yazdım orada Atatürkün önderliğinde gelmiş olan latin alfabesi ile yazılmış türkçe metini algılamakta zorluk çekiyorsun. aptal insan burada sensin ben değil seyit ve sütçü imam ile alakalı bir açıklama ver bir yazı dizisi hazırla hazırlat ! ne yapıyorsan yap cevap ver verebiliyorsan. seni putperest.
@AgresifEntellektüel l*n bir * git şu söylediklerinde zerre kadar mantık var mı ki cevap bekliyosun. Atatürk olmasa halk kendi kendini örgütleyip mi mücadele vericekti acaba Atatürk olmasa o kendi topraklarını savunmaktan aciz olan halk tek başına direnebilicek miydi fransıza ingilize yunana. Cevabından cahillik akıyo lütfen git kendini küçük düşürme artık çünkü daha fazla cevap yazmicam buraya senin saçmalıklarınla baş başa bırakıyorum
@AgresifEntellektüel senin araştırma anlayışın Wikipedia'yı geçmiyor galiba...
yok tabiki başka kaynaklarda var. ancak bu kadar basit kullanışlı ve kabül görmüş bir internet kütüphanesinden alıntı yapmazsam olmaz diye düşündüm ister kullan ister at.
Atatürk sevilmez mi sırf erkek arkadaşımla Atatürk'ü sevmediği küfür ettiği için tartışırdım. Tabi ilahlaştırmamak lazım sonuçta bir insan kararında sevmek lazım fanatikleştirmeyelim durumu
Hiçbir insanı ilahlaştırmamalı..
Bende onu söylüyorum
Atatürk ismi bir kere sevilip saygı duyulmaya lâyık onun dışında ileri görüş zeka bu ülkeyi yeniden ayakları üzerinde durdurmasi siyasi strateji askeri başarı ona her Türkiyeli çok şey borçlu ona ve bütün şehitlerimize.. Biz bugün rahat özgür ve mutluysak Atatürk, şehit askerlerimiz ve bütün gazilerimizin sayesinde unutmayın unutturmayın
Net.. +1
Hala neyine eksi bir verdiler anlamıyorum millet iyi değil
İşlerine gelmiyordur
YSubay olan Mustafa Kemale saygim ve sevgim sonsuz ancak siyasi bir lider olan Ataturkun politikasini ve izledigi yolu tartisirim , siyasi yonunu sevip sevmeme gibi bir durumum yo kama sygi duyarim
+1...
siyasi hangi yolunu beğenmiyorsun?
sevmemem için bir neden var mı yaptığı herşey ortada sevmeyenin aklına şaşarım
Ne yapmadı ki...
cok seviyorum cunku:
zeki, gelmis gecmis en iyi liderlerden biri, laik, cagdas, insanlarin dinini somurmemis zamaninda din ve siyaseti birbirinden ayri tutmus... onda bir liderde olan hersey hatta daha fazlasi var
İşte böyle bir insan olduğu için sevmiyorlar..
- ekmeğini yediği, kendisini adam eden osmanlıyı sırtından hançerleyip kaldırdığı ve osmanlı sultanlarına iftira edip sürgün ettiği için sevmiyoruz..
-1932 yılında, zorla ve halk'a rağmen ezan'ı yasakladığı için sevmiyoruz...
-1930 yılın da, genel ev kanunu çıkartıp kadınları erkeklerin seks kölesi haline getirmesini sağladığı için sevmiyoruz
-fatih sultan mehmet'in manevi hatırası olan ayasofya'yi cami olmaktan çıkartıp, müze haline getirdiği için sevmiyoruz..
yüzlerce yıl boyunca savaştığımız avrupalıların, hayat tarzını ve kanunlarını bu topraklara getirdiği için sevmiyoruz..
-kendi el yazısı ile yazdığı medeni bilgiler isimli kitabın da, (haşa) peygamberimize çok ağır hakaretler ettiği için sevmiyoruz..
-kendi halkı olan rize ve dersim'i bombalattığı için sevmiyoruz...
Copy-paste :)
ulan sanki dersim lilerden yanasınız. Osmanlı kafası hala duruyor. O zihniyet makul mantıklı olsa günümüzde de hüküm sürerdi. Hala monarşi özlemi hala adam yerine konulmama ihtiyacındasınız. Yazık.
Kadınlar osmanlı zamanında seks kölesi değildi di mi? Harem kültüründen haberin yok heralde. 1 erkeğin şahitliği 2 kadına eş değerken kadın erkek eşitliği geldiği halde bol keseden atıp tutuyorsunuz
Gidin kitap okuyun biraz..
Seviyorum hemde çok. Sevmemem için bir neden de yok. Sevmeyenler ise nankörün önde gideni
Beni de sev öyle
Sevmeyenler ülkeyi kurtardığı için sevmiyordur emin ol.. Atatürk'ün 37. Padişahım dese kimse ses çıkarmazdı.
aynen
Sebep yok adam başarmış.. sevmeyen harbi gerizekalı saygımda yok.
Kısa ve öz..
Mustafa Kemal ATATÜRK ü seviyorum; çünkü varlığımı ona borçluyum..
Gel de bunu insanlara (!) anlat..
Varlığını atatürke mi borçlusun? bu nasıl bir düşüncedir nasıl bir cahillik ve sapıklıktır ALLAH aşkına? Atatürkün yaratma kudreti mi var? Atatürk kim ki yahu? annenın rahmine Sen bir et parçası iken lütuf ta bulunup ruh üfleyen atatürk mü? Yaradılışını Allahu tealadan başkasına borçlu değilsin böyle kelimeler seçipte kafir olma. yazdıklarının biraz olsun manalarını düşünde yaz
@AgresifEntellektüel yav he canım.
Sevmek zorunda degilim ilah degil sonucta ama saygim var.
Merak ediyorum neden sevmiyorsunuz?
bende ilahınızı sevmiyorum ama saygı duyuyorum herşey karşılıklı sonuçta..
Anamın babamın kim olduğunu bilmemi sağladığı için seviyorum.
+1..
Teşekkür ederim..
O kadar çok seviyorum ki.. Bence sevmemek için bir neden yok...
Bizim için o kadar çaba göstermiş bir insanı unutmak/sevmemek hiç doğru gelmiyor bana.
Çok doğru..
İşte bazı kişiler anlamiyor bunu
Bazıları İngiliz, Fransız olmak istiyordu ondandır..
Sevmek ve saygı duymak zorunda değilim. Küfür ve hakaret de etmiyorum. Ama nedense müslümanlara küfür ve hakaret edilebiliyor
Suçluluk psikolojisi bunlar.
Sizin tarihçi anlayışınız bu adam (!) mı?
Mısıroğlu'na bakarak Atatürk'ü anlamaya çalışmak, mavi leğene su doldurup okyanusu anlamya çalışmaya benzer. Mısıroğlu Atatürk'e en gariz küfürler eder. Bu onun fikirler karşısında ne yapabildiğinden fazlasını anlatmaz. Mısıroğlu'na ise kötü söz söylemek ona haksızlık etmek olur, haline bakarsanız küfredecek kadar merhametsiz olmazsınız zaten.
@buzzcutlover yılın cevabı :))
Atatürkü seviyo olabilirler ama sadece. tarihteki tek Kahraman atatürk. Onun dışinda o kadar mehmetcikler çanakkalede ne fedakar yüce insanlar var bunlardan hiç bahsedilmiyo. Ondan önce osmanli vvardıa. ama osmanli padişahlari harem de bütün gün karilarla eğlenn adamlar olarak tanitiliyo. Haremde kadinlarla eğlenirken o kadar ülke feth etmişler çünki
kardeşim güzel doğru söylüyorsunda İstanbul'un fethinde söz arasına kimse İstanbulu Fatih ve askerleri fethetti demez. İstanbulu Fatih fethetti der. Atatürk de aynı bunun gibi laf arasında Atatürk diyoruz ama her iki şahsiette tek başına bir şey yapmadı. Her zaman arkalarında Türk Milleti ile bu işler başarıldı.
@ahmettsn @hoşşik Bir sürünün başında biri olmalı ki sürü doğru yolu bulsun.. Bu sürünün başındakiler kimi zaman Alpaslan kimi zaman Fatih Sultan Mehmet kimi zaman da Atatürk'tü.
Yahu Osmanli neden batti? Selim içtiginden beri ulke batiyo (: ATATÜRK de ama ALLAH a şükür ülkeyi ayaklandirdi vatan millet sevgisini asiladi baş ogretmen oldu. Canim sen silah arkadaslari diyosun ya bizde diyoruz merak etme canakkale ye de ATATÜRK u anmak için gidiyoduk sanki ordaki şehitlere degil dimi bu ne körlük ya Rab. Sen niye rte diyosun da bütün meclisi saymiyosun diyoz mu sana. bir tek rte mi var diyo muyuz komedisiniz yahu.
Şu an özgür ve hayatta olduğum için Atatürk'ü seviyorum.
Bazıları işte bu yüzden sevmiyor.
O bazıları beni hiç ilgilendirmiyor. Benim Cumhurbaşkanım da , örnek aldığım tek insanda Atatürktür. Daimada öyle olacak.
Çok doğru..
:) :)
Çünkü şu an ben Doğu Türkistan halkının, Filistin ve Suriye halkının aksine gece gözlerimi güvenle kapata biliyorsam bu onun ve silah arkadaşlarının sayesinde.
Çok doğru dedin.
İşlerine gelmiyor onların
Bunca yaptıklarından sonra sevmek için neden aramam. ^^
Çok doğru söyledin. +1
Nankor degiliz yapilan iyiligide degeride biliriz...
Bazılarının işlerine gelmiyor...
Bana kalırsa sadece ilerigörüşlülüğü bile Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmek için yeterli bir neden
Helal..
türkiyeyi kurtaran adama küfürler ediyoruz cem karacanın bir sözü vardır
"Bindik bir alamete (tayyip) gidiyoz kıyamete
Çok doğru söyledin...
şarkıyı biliyonmu :D
Atatürkü sevmek yetmez Atatürkün ilkelerine sahip çıkmamız lazım..
Çok doğru..
İşlerine gelmeyenler eksiler..
Ben mhpli bir birey olarak seviyorum ama kesinlikle tanrılaştırmıyorum ben tanrılaştırmıyorum tipler kızıyorum
+1...
sevmemek için bir tane bile neden bulamıyorum sevmek için ise birçok neden var MUSTAFA KEMAL ATATÜRK<3
Bu ülke için ne yapmadı ki..
Belki de işlerine gelmiyordur.. Ülkeyi kurtardığı için sevmiyorlardır..
tüm başarıyı ve kahramanlığı onun yaptığını sanıyorlar ve o olmasaydı olmazdık diye bir laf var aramızda ve beyaz türkler denilen türkiyenin gerçek sahibi olduğunu sanan aslında ermeni ve yahudi olan gizli bir topluluk var bunlar atatürkü kullanıyorlar
Ona bakarsan Fatih, Kanuni, Alpaslan ve diğerleri... Tek başına değildi.. Onlar bir sürünün başıydı.. Atatürk'te öyle..
ama atatürk çanakkalede bir taburun komutanıydı bize hep çanakkale savaşının kahramanı olarak o anlatıldı bak bu çanakkale filmi var bir izle orada atatürkü masanın başında otururken gösteriyor karşısında paşalar ayakta duruyor ozaman anlarsın burada bir iş olduğunu Fatih Alparslan onlar baş komutanlardı
Tarihini filmden öğrenme kitaptan öğren.
Ben teraziye koyar öyle severim Atatürkü Hem severim hep Sevmem şunu kabullenin Atatürk Çok yanlış şeyler yaptı ama terazide yaptığı iyi şeyler ağır basır :) Aynı şekilde siyaset katmak istemiyorum ama RTE Kötü işlerde yaptı ama yaptığı iyi şeyler terazide ağırlık basar yani insan ölçüp tartmalı :)
Herhalde iyi yaptığı şeylere ayakkabı kutularını da koydun da onlar orası ağır bastı..
Sevmiyorum. Ilkokul siralarindayken zorla sevdirilmeye calisildigi icin sevmiyorum.
Bir şey demiyorum.
Sevmiuorum arkadaslar uzatmayin. Siz sevin aferin. Sizinde şu an yaptiginiz cok farksiz degil hani. Ayni seyler. Sevmem icin zorluyorsunuz. Farkli fikirler farkli anlayislar zorunuza gidiyor. Ben siz degilim. Sevdiklerinizi sevmek zorunda degilim. Sizin fikirlerinizi benimsemek zorunda değilim. Ben size saygisizlik yapmiyorum. Sizden de saygi rica ediyorum. Ergence yorumlar yazip kendinizi alcaltmayin.
Anlamazlar bunlar kardeşim zorla sevdiremezseler ellerinden gelse kurşuna dizerer
Sevmeye saygı duyarım duyduğu müddetçe..
Bugun sokaklarda rahat rahat dolasabiliyorsak her turlu ozgurlugu sahipsek Ataturk sayesindedir. Ataturk olmasaydi bu cumhuriyet olmazdi bugunki insanlar kalkip ataturku sevmiyorlar recep tayyip erdogani seviyorlar. rte ATATURK un tirnagi bile olamaz
+1...
duruşu yeter. Sevmeyenler safkan *rospu çocuğudur ve vatan hainidir. Atamız l*n o bizim
Kısa ve net.
Ben hayatımda iki Mustafa ismini sevdim 1. si ey müminlerim diyen Hz Muhammed Mustafa (sav) 2. si ey yüce milletim diyen Mustafa Kemal ve bu düşüncemden de sonuna kadar şeref ve onur duyuyorum..!
+1...
eyvallah
Nedenmi seviyorum, bize okuma hakkini verdi ulkemizi kurtardi, hayatimda deger verdigim ilk 2 erkek siralamasinda :) o olmasaydi bu durumda olmazdik. Iyiki olmus, onun laikligini, yasalarini kaldirmaya calisanlar utansin!
Kadınlara onlarca özgürlük tanıdığı halde Atatürk'ü sevmeyen kadınları hiç anlamıyorum
Kimse mustafa kemal atatürkü sevmek zorunda değil, ama saygi duymak zorunda
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK demek istedin herhalde
Demek istedim, ama yorum daha önemli degil mi? :))
Gel de bunu anlat insanlara (!)
Her yönüyle sevdiğim her yönüyle takdir ettiğim çoğu zaman örnek aldığım bugünlerimizi borçlu olduğumuz bir liderdir ATATÜRK. Tek hoşuma gitmeyen şey ise böyle bir lidere siroz hastalığından ölmek yakışmadı.
Çok doğru söyledin.. .
bugün kadınlar erkekler kadar eşitse herkez istediği kişiye oy verip özgürce hareket ediyorsa bunu atatürke borçuyuz. Ülkeyi kuran adamı sevmememk çok mantıksız
Kadınlara eşitlik getirdiği için sevmiyorlar..
Onun sayesinde burdayız bunu unutmayın diger sözlere gerek yok
Kısa ve net..
Valla zaman geçtikçe ben kötü şeyler duyuyorum. İlkokulda kahramandı. Neler duydum neler...
Duyma, oku.
Canım benim, eğer o olmayasdı bu gün kadınların seçme ve seçilme hakkı bile yoktu. Anlatabiliyor muyum? Kadınlar fransız kadınından bile önce almıştır bu hakları, kadınların Atatürkü daha çok sevmesi gerek. Başörtüsü yasağı falan hep İsmet zamanıdna gelmiştir, hain ismet inönü onun aıdnı kullanarak yapmıştır bazı şeyleri..
Türk olduğum için. Bu özgür hayatı yaşamayı ona borçlu olduğum için.. Dünyada eşi benzeri bulunmayan bir lider olduğu için çok seviyorum..
Eksi veren insan bozuntuları çoook..
Mustafa Kemali sevmek zorundamiyim arkadas ben ailemi akrabaari ve tanidigim insanlari severim. Mustafa kemali seviyo degilim yani notrm. ayrica mustafa kemal iyi bir askerdi sunu unutmayin mustafa kemak gibi nice iyi askerimiz on plana cikmamistir. Ayrica askerlige seve seve gitmis biri olarak komutanlardan hic hazetmiyorum bize etmedikleri kufur kalmadi mustafa kemal de buyik ihtimal oyle biriydi..
mustafa kemali seviyorum devlet adamlığı ve ileri görüşlü biri olduğu için ancak putlaştırmamak gerek putlaştıranları ötekileştirenleri sevmiyorum
+1...
Afyonlu & Konyalıyım bütün yüreğimle seviyorum Atatürk'ü.
Türksen seveceksin nokta. Ben seviyorum.
Çok doğru..
Yaptıgım araştırmalardan dolayı sevmiyorum (aleyhinde ve lehinde genel analiz)
Yaptığın araştırmalardan ne sonuçlar çıkardın ki sevmiyorsun?
Netteki bilgilere sırtını pek dayama derim... Sırtını kitaplara daya..
Atatürk ismine layık oldugu için.
+1...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar