Çok detaya girmeden kısaca yazıcam yanlışları vardır ama vatana millete faydası dokunmuş zeki bir ldierdi Türklük adınada çoık hizmet etmiş bir lider. Gelelim diğer konuya olmasaydı yunan ingiliz filan olurduk sözüne katılmıyorum Atatürk olmasa Ahmet olur Mehmed olur ama yine var olurduk biz Türk milletiyiz Atatürkte vesile olmuştur o ayrı konu sadece Atatürkle bitmiyor Topal Osman Kara Fatma Seyid onbaşı daha niceleri aynı şekilde Fatihte olmasa İstanbulu yine fethederdik vesile ismi farklı olurdu sadece.
seviyorum saygı duyuyorum ama o olmasaydı şöyle olurduk böyle olurduk sözlerine inanmıyorum çünkü milletçe bir kurtuluş savaşı verdik. Eğer esir düşmeyeceksek her türlü düşmezdik ben müslümanım Allah'ın takdirine inanırım. Çanakkalede bir askerin son anda kendine gelip gemiye bomba atması, o ağırlığı kaldırabilmesi, kaybolan yabancı askerlerin durumu vs bunlar basit şeyler değil. Tesadüfte değil bu sebeple şu olmasa olmazdık demek doğru değil. Allah izin vermeseydi hepmiz atatürk olsak yine kazanamazdık.
Bir şehit oldu diye menemeni yakmış ADAM GİBİ ADAM. Mukemmel bir kumandan mukemmel bir liderden ote bir insan... abartiliyo diyip unutturulmaya calisiliyo. ama asla unutmuyacagimiz tek insan o.10 sene daha yasasaydi simdi hersey cok farkli olurdu. :( keske yaşasa
8
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayatının 17 yılını cephede geçirmiş ADAM gibi ADAM aklı fikri parada pulda olmayan bir insandı!
Çok kuvvetli bir fizyonomiye ve karaktere sahip olduğu için.
İki Mustafa Kemal var. Biri etten kemikten, biri de bir sembol bir fikir bir akım, ülkenin kurucusu. İkincisine herkes saygı duyar. Ama mesele birincisidir.
Ben asıl birincisini seviyorum. Birincisini anlamak için oturun adamın biyografilerini okuyun. Çok güçlü bir karakter bulacaksınız ortada. Ben o adamı seviyorum.
Fikir olan Mustafa Kemal'i ise düşüncelerime olan yakınlığından ötürü seviyorum.
Türkiyedeki hristiyan türkler daha çok seviyor Atatürkü. Düşünün yani. Herkesin kalbini almış bir adam nasıl olurda sevilmez. İslam peygmberinden çok daha büyük bir insan bana göre tabi. Dininize saygım var.
Atatürkü sevmemek çok zor. Araştıran seviyor zaten. Dünyada ki en barış canlısıs komutandır heraldı. Bilim, sanat, eğitim, siyaset, askeri her konuda muazzam bir insan. Kişilik olarakta öyle. İ
Kurtuluş Savaşına liderlik ettiği için. Yıkık bir imparatorluktan yeni bir devlet kurup bizi vatansız kalmaktan kurtardıgı için. Ülkemize saldıranlara haddini bildirdiği için. İnsanımızın gelişmesini modernleşmesini sağladıgı için. Vatan hainlerine fırsat vermediği için. Padişaha kulluk değil sadece Allaha kulluk etmemiz gerektiğini öğrettiği için. Yaptığı inkılaplar için ki ne kadar önemli oldugunu her fırsatta görüyoruz. Dini malzeme olmaktan kurtardıgı için. Daha binlerce madde sayabilirim. Atatürk Türk milletine en zor zamanda gönderilmiş bir hediyedir. Dilerim ona laf söyleyenler bir gün yanıldıklarını anlarlar.
Atatürk sevgisi başkadır bunu cahil insanların anlaması mümkün değil. Çünkü sadece sağdan soldan duyduklarına inanırlar. Bir at gözlüğü vardir gözlerinde sadece onlerini görürler diger fikirler ehemmiyetsiz kalir onlar için. Olay budur. Ben kendisini kurucumuz olarak kabul görürüm. Severim sayarim. Ruhu şad olsun. Atatürk sevgisi başkadır bunu cahil insanların anlaması mümkün değil. Çünkü sadece sağdan soldan duyduklarına inanırlar. Bir at gözlüğü vardir gözlerinde sadece onlerini görürler diger fikirler ehemmiyetsiz kalir onlar için. Olay budur. Ben kendisini kurucumuz olarak kabul görürüm. Severim sayarim. Ruhu şad olsun.
O dönemde ondan daha iyi bir deha yoktu. Evet onun işini kolaylaştıracak onlarca kişi vardı. Şuanda ülkemizde yunanlıların, italyanların, fransızların, ingilizlerin olmamasının en büyük sebebi Mustafa Kemal'dir. Kendisini Türk hisseden herkes Atatürk'e minnet duyar ve sever.
Bu soruna verilecek o kadar cevap var ki seçemedim hangisini desem. kısaca olmasaydı olmazdık. Türk milletine Türk adıyla Türk diliyle bu kara parçası için verdiği mücadele muazzamdı. kendi şahsi çıkarını değil milletin çıkarını düşünüp hareket ettiğinden ayrıca egoistlik yapmayıp çevresini işe yarayan zeki adamlarla çevirip onbların fikirlerini, gaye alıp onların da desteği ile Türk milletine katkılarda bulunmasından dolayı.
Atatürk'ü çok seviyorum şu an burada bunu tartışmamız bile onun sayesindedir belki hiç olmayacaktık onun kararlılığı ve inancı bizlere her zaman ışık olmuştur onlarca dedelerimizin nenelerimizin kanı ile kazanıldı bu vatan Allah ışığımızın sönmesine ezanımızın dinmesine izin vermesin.
Olmasaydı olurduk, ama sömürge olurduk. Mesela ben Yunan topraklarında dogardim, arkadaşlarım Ermeni, Italyan, Fransız ve Ingiliz.
Atatürkü sevmeyenlerin neden sevmediğini bir türlü anlamadım. Bu adam ülkeye kötü ne yaptı? Kimi zaman muasir medeniyetler seviyesi neyimize diyorum yani...
Söylüyorum sana neden sevmiyorlar. Seriati kaldigi icin, Dini yasayamadiklari icin.
- Islamdan cikani idam edemedikleri icin. - 9 yasindaki kiz cocuklarini yataklarina alamadiklari icin. - Sokaga adim atan her kadina carsafi zorlayamadiklari icin. - Birisi birsey caldi diye ellerini kesemedikleri icin. - Kadini hayvan yerine koyamadiklari icin. - Karilarini dövmek yasaklandigi icin. - 4 kari ile evlenip evde bir harem kuramadiklari icin. - Milleti sokak ortasinda kirbaclayip ya da taslayamadiklari icin. - Escinselleri öldüremedikleri icin.
Ondan sevmiyorlar Atatürkü, Seriati yasayamiyorlar diye. Sizin Seriatiniz batsin.
Yatagina 9 yasinda kizi alan Muhammedin yolunda degil, 9 yasindaki kizlari tecavüz edenleri Meydanlarda asip, o kizlara okuma hakki ve insan hakki veren Mustafaa Kemal Atatürkün yolundayiz.
Köpekler gibi cildirin simdi Seriatcilar, Muhocular.
<3 Kemalizm <3
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Senin şeref*ni si*erim si*tir git lan sayfadan Peygamber efendimizin hakkında böyle konuşamazsın eğer ATATÜRK bu yazdıklarını görseydi ilk seni asardı!
Kim bulucak beni? Bulsunlar ne yapacaklar? Mahkemeye mi cikartcaklar beni ne yapacaklar? Dediklerimde hatta mi var?
Hakim sorcak bana, Muhammedin 9 yasindaki kizi yatagina aldigini sen mi yazdin diye, bende Cevap verecegim evet ben yazdim, yalan mi? Kizi yatagina almadimi?
Hayırdır Hz. Muhammed (a. s) hakkında böyle iftira atarak konuşabiliyorsun? O dönemde ergenlikten sonra yaş sayılmaya başlanırdı. Aişe (r. a) 10 yaşında ergenliğe girdiyse hadi 9 olsun 18 yaşında olurdu. Bu da gayet normal bir yaş. Sana bir küfür ederdim de günahtır.
Dini inançları ya da kişisel yaşamı beni ilgilendirmez. Ama Ordu komutanlığı savaş stratejileri olarak takdir edilesi bir lider olduğu için seviyorum. O olmasaydı İngiliz ya da Yunan olurduk düşüncesinde değilim. Bugüne kadar kimliğini kaybetmemiş ya da esaret altında yaşamamış olan tek ırk Türklerdir. O yüzden sıkıntı yok..
şimdi hani bazıları osmanlıcı ya. bakın Atatürk osmanlı için trablusgarp'a gönüllü gitmiş canını ortaya koymuş. hadi bakalım gidin suriye'ye esad'a karşı savaşında osmanlı ruhunu diriltin. işte osmanlıcı dediğin adamlar böyle lafta kalır.
Atatürk'ü severim ama Türk asla ne yunan ne ingiliz olur. Türklük Allah'ın izniyle ebedidir. Türk her zaman bir kahraman çıkarmıştır, o zamanlarda da Mustafa Kemal Paşa çıkmıştır.
Neden bu kadar Yunan İngiliz sevdalısın ya da öyle görünüyor bilmiyorum ama Türklüğüyle gurur duyanlardan olmayı dene Atatürk sadece Türk olmanı değil, özgür düşünceli bir insan olmanı sağladı, bu satırları bile onun sayesinde yazabiliyoruz.
Beni engelleme diye gizlendim haberin olsun. rahat rahat yaziim dimi. simdi sen korkaksindir da. tam cevap yazcagim sira engellersin. atanin odlek cocuklari
Soran bununla konusma kendisi Erdogani ve Islami secmis.
Kemalist kizlar Ülke bile yönetir, ama Erdogan ve Islama göre bu kizin tek varolus nedeni kocasi cagirdiginda yataga girip bacaklari acip sonrada cocuk dogurmak.
Müslüman kiz degersizsiz, Kurana göre zaten Hayvanlardan daha düsüktürler. Bosuna daha gecen sene Sudi Arabistanda Kadinlar insanmidir toplantisi yapilmadi.
Neden bu kadar adaletsizsiniz. sevmek zorundamiyim ben o adami. seneleece zorla sevdik. niye zorluyorsunuz. neden.. uslubunuz da kendiniz gibi oylesine igrancki
En İyi Cevaplar