Bizim bir tanıdığımız var adam Mustafa Kemal Atatürk’ü hiç sevmiyor ve mecbur kalıp Anıtkabir’e gidecek olsa yüzü beş karış oluyor ve açık bir şekilde sevmiyorum diyor hemen dinimiz üzerinden örnekler vererek kötülemeye başlıyor. Birde bir yazı paylaşmıştı yazıda Müslüman olan Atatürk’ü sevmez, hayır anlamıyorum ben Elhamdülillah Müslümanım namaz da kılarım oruçta tutuyorum ama Mustafa Kemal Atatürk’ü hatta tüm padişah devlet adamlarını severim bu neyin kafası anlamıyorum, bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmasa belki Müslümanlık bile kalmayacaktı Rum Ermeni Fransa İngiltere Yunanistan sömürgesi altında olacaktık.
Yok Latin harfleri getirmiş sanki isteyen şimdi Kur’an’ı Kerim öğrenip okuyamıyor, gerçekten böyle insanların kafasına hayret ediyorum.
Keşke seni tanıma imkanım olsaydı, seni sevmeyenler olsa da şunu iyi biliyorum ki martı pisliği ile deniz kirlenmez. Mustafa Kemal Atatürk sevgisi tükenmez
Yaa ortalık iyice karışmış. Atatürkü sevenler sevmeyene sövüyor. Atatürkü sevmiyorsa selam vermiyecekmiş ha selam vermeden önce soruyormusun ‘Atatürkcümüsün’ diye. Diğer tarafta Atatürkü seversen müslüman değilsin demek de yanlış. Ne zamandan beri biz Allahın yerine kimin Müslüman olup olmadığına karar veriyoruz. Bence iki taraf da birbirine saygı duymalı. Ha bi de ‘Atatürkü sevmezsen Türk değilsin’ diyenler de var:’ Ha kusura bakma, şimdi sevdim Türk oldum mu?’ Adam ileri idi diyorlar ama açıkça sevmediklerini söyleyenlere sövüyorlar, hani nerde özgürce düşünceleri paylaşma hakkı? Sizin yaptığınız hareket ileri mi yani? Atatürkten nefret etmeyin deyip de acayip bir kinle sevmeyenlere sövenler…
Allahım sen herkese akıl fikir ver ya rabbi, ha tabi diğerleri Atatürkü sövmemeli, yani ya sevdin ya sevmedin, saygılı olduğun sürece sorun yok.
Abuk sabuk kendi kafasına göre sövenler birdahakine önce bi düşünsünler sonra yazsınlar. Bu benim görüşüm yani sövmek isterseniz sövün beni hiç alakadar etmez, umarım aranızdan bana hak verenler olur.
Bende sevmiyorum ama bunu nefret boyutuna getirmenin bir anlamı yok. Dini nedenlerden ötürü sevmemek ise ayrı bir ironi ironi bazıları bir ideolojisi olduğundan değil eşekliğinden cehaletinden sevmiyor. Tarihinden bir haber ahmaklar, Atatürk hilafete son verdi, şeriatı kaldırdı, alfabeyi değiştirdi. Bira fabrikası kurdu vs Halbuki bunlar hep osmanlının başlattığı ıslahat hareketleriydi. Mustafa Kemal ise bu ıslahat hareketleri çerçevesinde ıslahatlara ve inkılaplara işlerlik kazandırmak için yetiştirdiği kumandanlardandı. İlk bira fabrikasına onay Abdülhamid, den çıkmış ve ilk yerli bira İsveçli bomonti kardeşler tarafından üretilmiştir. Tarihininden bir haber ahmaklar içi boş düşmanlık yapıyor. Anıtkabire gelince bir tek o konuda hemfikirim. Putperestlikten putperestliği özendirmekten başka bir şey değil. Rozetçi kemalizmden başka bir şey değil. Benim bildiğim sahip çıkma bu şekilde olmaz şakşakcılıktan başka bir şey değil. Atatürkün ilkeleri yerlerde sürünürken. Benim sevmeme nedenime gelince tamam eyvallah bu vatanın evladıdır. Elbette vatanı için emek vermiştir. Fakat! Bütün bu başarı tek atatürkün eseri değildir. İlkeleri, sözleri ve yaptıkları ile yer yer çelişmesi ve bu kadar aşırı derecede halkın önüne servis antipati duymama neden olmuştur. İmzası bile kendine ait olmayan bir kurtarıcı, Bana göre Mustafa Kemal bir kurtarıcı değildi ayarlanmış bir karizmadır. Yalnız her ne kadar kendisini sevmesem de bir otorite olduğunu düşünmesem de laikliğin başka türlü bir sömürü olduğuna kanaat getirmiş olsam bile, içinde bulunduğumuz konuma göre Atatürk düşmanlığı yapılmasını, ikilik çıkarılmasını doğru bulmuyorum. Sev sevme bu bir gerçek bu ülkeyi ayakta tutmak için hatalarına rağmen atatürkün ipine sarılmak gerek.
Adaletli yorum için ben de teşekkür ederim zaten biz hiçbir zaman şunu demedik Osmanlı devleti kötü Selçuklu devleti kötü ya da Mustafa Kemal Atatürk tek başına ülke kurdu demiyoruz Osmanlı askerlerine ve nice paşalar sayesinde olmuştur biz bunu inkar etmiyoruz Osmangazi'de benim atam Fatih Sultan Mehmet de benim atam ama bugün önderlik eden bir insan olmasaydı bu devlet olmazdı bu devlet olmasaydı tarih bile olmazdı ama insanlar bunu anlamak istemiyor, aslında başörtü yasağı ya da dini yasakların Atatürk ile bir ilgisi yok atatürk'ten sonraki askeri devrimler yüzünden böyle sıkıntılar meydana gelmiş. Anıtkabir konusunda kimin kimse gidip Anıtkabir'i takmıyor Ben takmıyorum şarjda sadece mezar ziyareti gibi saygı duruşu ve dua ediyorum
Rica ederim. Ben de anlayışınız için teşekkür ederim.✌ Evet sözüm meclisten dışarı zaten kastım sizin düşüncenizin tam aksinde olanlara, cumhuriyeti yok sayıp, neo osmanlıcılık yapanlara, osmanlıyı, selçukluyu hiçe sayıp cumhuriyet ile sınırlandıralara
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sen Müslüman bir kişi üzerinden örnek vermişsin ama ben sana ateist olduğunu beyan eden aziz nesin'in şu sözünü hatırlatayım "Gerçek Müslüman Atatürkü sevemez, seviyorsa ya cahildir, ya ahmak" bunu söyleyen kişi Müslüman değil ve neden böyle dediğini bir araştır istersen ey Müslümanım diyen kardeşim.. Bahsedilen kişi hiç bir konuma halkın seçimiyle gelmemiştir. -kendine karşı gelenleri ve koyduğu kanunlara uymayanları dar ağacına göndermiştir. Yaptığı değişiklikler -Latin alfabesine geçmek. Amacını sağır ismet açıklıyor;gelecek nesillere tarihini unutturup, bizim yazdığımız tarihi öğrenecekler. Kuranı Kerim'i okunması, öğrrenmesi, öğretilmesinin yasaklanması ve ezanı Türkçe okutmak. -kılık kıyafet devrimi; insanların yiyecek ekmeği yokken yahudilere has fötr şapka takma zorunluluğu. Ve daha niceleri Şimdi yazmaya devam edersem kelimeler yetmeyecek Sözün özü yaptığı bütün devrimler İslama aykırı.. Ve nasıl olursa babasını kaybettikten sonra yoksulluktan dayısının yanına sığınan birisinin Bankası, Orman çiftliği, Köşkü, Kendine ait gemisi Bİnlere küçük ve büyük baş hayvanı 155 bin dönüm arazi 6 fabrika 5 imalathane Daha sayamayacağım bir sürü şey bu adam askerdi ne ara kazandı bu paraları?
Ve son olarak şunu sormak isterim. Dünya da hangi lider var ki soyağacı belli olmayan? Anne, baba, kız kardeş haricinde 100 yıl önce yaşamış birinin dedeleri, nineler, halaları, dayılar, amcaları, teyzeleri yok mu? Varsa neredeler? Veya niye bilinmiyor? 1000 yıl önceki atalarımızın herşey belli.!
Şunu da sorayım neden cumhuriyet ilan edildikten sonra devletin tüm kurum ve kuruluşlarının yönetici konumuna hep yahudiler getirilmiştir?
9
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ve neden bir ülkenin liderini kanunla korunma ihtiyacı hissediliyor, araştırılamıyor, sorgulanamıyor. İnsanoğlu Allah'ın ayetlerini bile sorgularken bu lider neden sorgulanamıyor? Kimi sevmediğimi beyan edersen et suç değil hatta Bizleri yaradan haşa Allahu teala'yı bile sevmiyorum demek kanunlarımızda suç değil ama bu lideri sevmemek suç? Enteresan!
Yaw arkadaş sen ülkeye yaptığı hizmetlere baksana sanane insanların dini görüşünden? Ayrıca Atatürk din düşmanı değildi öyle olsaydı diyaneti kurmazdı ki şöyle düşünün bu adam gerçekten din düşmanı olsaydı siz İslam dininim İ’sini bilmiyor olurdunuz. Bu adam gerçekten din düşmanı olsaydı tüm camileri yıkar müslümanları öldürürdü bir tane Müslüman bırakmazdı… Sadece Atatürk değil aynı şey Osmanlı padişahları içinde geçerliydi saraylar haremler halk ağır vergiler altında ezilirken aynı şimdiki olduğu gibi çık git ekonomi kötü de akpyi kötüle hemen hakkında dava açılıyor düşünce özgürlüğü yok. Sen müslümansın ve biri gelip neden zorla müslümansın diyip kafana silahı dayıyor mu dayamıyor bu ülkede kimse zorla müslüman olmak zorunda değil ama kimse İslam dinini kullanamaz Atatürkte dini kullanan sahte islamcıları hep idam etti. Sen çık RTEnin önünde ekonomi kötü geçinemiyoruz de bak ne oluyor bu sadece Atatürk’e özgü bişey değil örnek olarak geçinemiyoruz diye isyan eden çiftçiye rtenin ananıda al git demesi ve çiftçinin eline bi kağıt tutuşturulup nasıl özür dilediğini bi izle. Osmanlıda benim atamdır Atatürkte benim atamdır bir sürü araştırmacı tarihçi anlatıyor adam din düşmanı değildi diye bunların en başında İlber Ortaylı var. Ha bu arada diğer ülkelerin vatandaşları ülkemize gelip antalyada mı yoksa bodrumda mı tatil yapsam diye düşünürken biz hala diş fırçalamak orucu bozar mı hocam aşamasında kaldığımız için gelişemiyoruz. Tabiki Atatürke tapmıyorum ama adamı din düşmanı gibi gösterip yalan konuşan insanları görünce dayanamıyorum.
@crazyboys54 bu kendi bildiklerini doğru kabul edenlerle tartışılmaz. kurucu lideri niye kanunla koruyorsun der ama dini kanunla koruduğundan bahsetmez. halbuki lider bir fanidir. oysa dini koruyan sahibi olmalı değil mi? neden insanlar koruyor? yahudi yönetici vs. de yalan. tam tersine kanun çıkarılıp yöneticiler türk yapılmıştır. benimle 5dk dini tartışamaz bu cahil sürüsü.
Latin harfleri gelmeden önce herkes Arapça mı biliyormuş? 😂😂Onları Arapça dediği Osmanlı Türkçesi. Yani Osmanlı Türkçesi diye bir dil yoksa edebiyat ve tarih okuyan insanları mı kekliyor üniversite öğretim üyeleri, doçentleri, prof. ları? Hadi dese ki Atatürk "Elimde olsa tüm dinleri yok ederdim." demiş diye yine anlardım. Anlardım ama yine "Sana ne? Senin dini inancına karışsalar ne düşünürsün? "derdim. Bu ülkede laiklik diye bir şey var. İsteyen istediği dine inanır. O kişiye önce hangi ülkede yaşadığını sorardım. Benim denk geldiğim kişilerde Dersim Katliamı konusu eden de var. Acaba ne yapacaklardı? Ülkeyi mi bölüşeceklerdi bir Kürt isyan etti diye? 😅😅Tam bir saçmalık.
600 sene padisah kulu, 300 sene de Halife kulu oldular Cumhuriyet sayesinde Allah’a kul olmayı ögrendiler sayısız hak ve özgürlüge hatta Atatürk’ü elestirme özgürlügüne bile onun sayesinde kavusmus insanların hala kötü sözler söyleyerek dini ortaya atıp nefret kusmalarını anlayamıyorum. Sevmemeyi de anlarım hadi de saygı da mı duymazsın en azından kabrine giderken içinde ki kötülükleri bir yana bırakmalı insan
Seni tebrik ediyorum bu yorumundan için biz osmanlı'ya karşı değiliz Selçuklu devleti'ne karşı değiliz elbette onların da büyük katkıları vardır onların devamı da Türkiye Cumhuriyeti devleti ma o dönemin şartlarında ki devlet yönetim şekilleri artık tamamıyla kaldırmıyor du kendi padişahları bile İngiliz gemisiyle devleti'ni bırakıp gitmişti. Dediğin gibi dinden bahsediyorlar Atatürk madem din düşmanı bir adamdı neden ülkelerde hale camiler var neden insanların dini konularda bilgi alabilmek için diyanet işleri başkanlığına kurdu. Atatürk'ten sonra bir devlet adamlarının başörtü yasağı veya din konusunda katı tutumları yüzünden insanlar Atatürk'ü suçluyor ama Atatürk olsaydı emin olun ne başörtü yasağı koyardı ne bir şey yapardı. Laiklik konusunda da söylüyorlar laiklik insanların din ve vicdan özgürlüğü olması demektir yani bir insan namaz kılıyorsa sen ona neyi namaz kıl ödeyemezsin bir insan inanmıyorsa sen ona niye inanmıyor diyemezsin herkesin hür iradesini bırakmıştır. Yasalar karşısında herkesin eşit olduğu dini konularda devletin devletin olduğu konularda dinin karışmasını istememiştir. bastırdığı hoca dedikleri insanlar var ya cumhuriyetin kurulmasına karşı olan insanlardı akılları estikçe osmanlı'ya isyan eden zarar veren insanlar vardı ama işte kafaları buna basmıyor. Şimdi namaz kılabiliyor uz oruç tutabiliyor uz kur'an-ı Kerim öğrenebiliyoruz istedikten sonra zaten oluyor
Evet aynen öyle karsı degiliz elbette çok şanlı bir tarihimiz var Türkiye’den öncesini de söylüyorum ama Atatürk gelecegi gören öncü bir insandı bundan 100 sene öncesinde bile ileriki yıllarda tarikatlar birlesip beni din düşmanı ilan edecek demişti. Diyanet’i din, devletten ayrı bir sekilde kendi alanında yürütülsün tarikatlar devletten gizli iş yapmasın hepsi bir yere baglı olsun diye kurdu. Ama insanlar yine mantıklı davranmadı tabi siyasete din’i karıştırdılar ülke yönetimi bozuldu bunun önüne hiç bir zaman geçemeyeceğiz sanırım
Aslında bunun böyle olmasının en büyük sebebi şu anki mevcut daki hükümet Atatürk düşmanı oldukları için A haber'i izleyen insan takımı da bunlara inanıyor
İyi ki gelmiş iyi ki Rabbim Atatürk'ü Türk milletine göndermiş yoksa halimiz nice olurdu... Var mı dünyada O'nun gibi ileri görüşlü bir insan daha, bir lider daha var mı? Latin harflerini getirmiş Mübarek kitabımız Türkçeleştirilmiş niye halk kandırılmasin diye... anlayarak okusun da Allah'ın kelamını öğrensin diye... Kur'an kursu mu yok gidersin arapçasini da öğrenirsin... Elhamdülillah müslümanım bende namazim da niyazimdayim... Her zaman sükrederim Rabbime bu müslüman topraklarında doğmayı bana nasip ettiği için... Peki Atatürk olmasaydı Yunanı İngilizi İtalya'nı cirit atacaktı benim toprağımda bakalim o zaman namaz kılacak Cami bulabilecekmiydik?
Atatürk üzerinden yol yapmaya ve güzel ülkemizi sinir harbine sokmaya kalkışan her hain ve hasit ruh er ya da geç hüsranlarında bogulacaktır... Bu ise yaramaz virüslü ruhlar sadece Atatürk'ü değil hiç kimseyi hatta kendilerini bile sevmezler... Bunlar nefretin getirdiği ucuz ve haram kazanç peşinde!!!
Mustafa kemali kimse sorgulayamaz, kimse eleştiremez. Ancak 1923 den sonra Atatürkü kendi yaşantısına kendi dinine kendi özel yaşam alanına karışmadan sorgulamadan Türkiyeye yaptıklarını saygıyla eleştir derim. Bak ikisinin açılımını iyi yap. Çünkü amustafa kemal ülke kötüydü gidişatı kötüydü ülkeyi kalkındırmak düşmandan kurtarmak için atılgandı bir şeyler yapmaya çalıştı yaptı da ama 1923 den sonra kişiye göre değişir eleştirecek yerleri vardır ki sevmeyenler yapılan bası şeyleri anlamıyor yani açıklamayı yapsanda anlamıyor aklına yatmıyor doğru gelmiyor anladın mı. Ve sözde Atatürkçülerden daha çok bilgili oluyo o insanlar. İkincisi Atatürkten nefret etmiyolar Atatürkü başka gösterenleri lanse edenlerden nefret ediyolar öyle olmadığı halde öyleymiş gibi gösterenlerden nefret ediyolar aradaki fark bu aslında
Öncelikle şunu belirtelim; Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ancak saygı duymak zorunda. Sevmeyen kişi de ya tarihi bilmiyordur ya Atatürk'ü tanımıyordur ya da onun yaptığı bazı icraatlardan rahatsızlık duyduğu için sevmiyordur. Tarihini bilen ve o dönemin şartlarını bilen kişi Atatürk'ü sever zaten. Bu yüzden O dönem tarihi ile ilgili eğitimlerin üzerine daha çok düşülmesi lazım diye düşünüyorum
Aslında çok partili bir dönemi Atatürk desteklemiş yani farklı fikirleri. Kendisiyle aynı düşüncede olmayanları bile desteklediği görünüyor. Günümüzde bunun nefrete dönüşmesi saçmalık hala medeniyete yaklaşamıyoruz. Oysaki farklı fikir tartışmalarının doğruyu aramak için bir sentez yaratması gerekirdi..
Sarı Başbuğ'u herkesin sevmemesi normal dünyayı önünde secde ettirmiş bir lider. İllaki yarası olan mahluklar çıkacaktır fakat, saygı duymak zorundadır. Dünyaya birçok yenilik getirmiş bir lider olduğu için söylüyorum kuru kuruya Atatürkçülük edebiyatında değilim. Çocuklara gün, kadınlara seçme seçilme hakkı, halkı bilime açken bundan faydalanmadan daha çok kültürü için çabalamış, kılık kıyafette Avrupanın önünde yenilikler getirmiş bir liderdir. Din konusuna gelirsek eğer, bu halk inandığı dinin dilinden bir haber, ezanın bile ne anlama geldiğini bilmediğini bildiği için Kur'an'ı Kerim i Elmalılı Hamdi YAZIR' a mealini yazdırtmıştır. İslamiyet Arap dini değildir hak dinidir ve bunu yaşatmıştır ulu Önder
Ben ehli sünnetim Erdoğanıda Atatürküde inancım gereği sevmiyorum Atatürkçüler ve Türkçü tayfa kendi gibi düşünmeyeni aşağılayan kibirli ve ırkını üstün tutan dünyayı algılayamayan çocukluktan okullarda putlarla öğretilerle beyni yıkanan sonra dinini yaşayanlara gerici yobaz diye hakaret eden garip Bi inanç sistemine sahip insanlar neyse ölünce dönen bu yuvarlak kürede işimiz bitince kim ne için yaşamışsa neye inanmış ne yapmışsa benim inancıma göre bi hesap var bunca hakarete zulme rağmen biz Müslümanlar bugünlere kadar geldik ölünceye kadarda tahammül ederiz
Tarihini bilmeyenler veya yanlış bilenler etraftaki insanların düşüncelerine bağlı kalıp okumayanlar yani cahil insanlar Atatürk'e laf ediyorlar. O insanlara yazık bile diyemiyorum. Atatürk'e saygım da sevgim de o kadar büyük ki yanımda tek kelime laf edemezler. Keşke herkes böyle olsa da Atamıza olan görevimizi yerine getirsek.
Latin harfleri daha enternasyonal. Arap alfabesinin kullanıldığı kaç gelismiş ülke var ki? Tüm bilimsel makaleler latin alfabesi. O konuda Hiç muhattap olma öyle adamlarla. He deyip geç😀 Ve son olarak: Nadan ile sohbet etmek güçtür bilene Çünkü nadan ne gelirse söyler diline
Atatürkün islam karşıtı eylemlerinden dolayı sevmiyorlar. Şimdi atatürk diyaneti kurdu, elmalılıua meal yazdırdı demeyin. Bunlar da islamiyet karşı eylemler. Önceden herkes körü körüne inanırdı. Atatürkten sonra bu değişti. Bir kesimde atatürkün müslüman olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Müslüman olsa ne olmasa ne. Müslümansa anıt kabiri cami mi yapacaz?
En basitinden Diyanet'in kurulmasının neresi İslam karşıtı? Atatürk, ülkeyi kurarken en çok dini değerlerden faydalanıp örgütlenen insanlar yüzünden zorluklar ve sorunlar yaşadı. Bunların ileriki zamanlarda yaşanmaması ve toplumu dini açıdan istismar edenlerden ve cahilce ortaya çıkan bir takım şeylerden (bid'at, hurafe, vesaire) koruması için bu kurumun çok büyük önemi var.
Sevmek zorunda değil kimse. Kimse kimseyi zorla sevemez seviyorum der en fazla. Ancak asgari saygı mecburiyeti var. Bir insan sadece insan olduğu için saygıya layikken bir devlet başkanı bir lider extra saygıya layıktır. Ama kimse kimseyi zorla sevmez zorlarsan nötr olan bile nefrete gider
Uzun uzun anlatmaya gerek yok, ya yobaz olup insanların dini duygularını sömürenlerdir ya da denize dökülenlerin torunlarıdır. Sevmeyenler de hiç umrumda değil herkes sevecek diye bir şey de yok zaten ama herkes saygı duymak zorunda. Biz onun bize bıraktığı eserleri korumaya yeteriz.
Dostlarım arkadaşlarım çok sevgili site sakinlerim Atatürk dine inanırdııı inanmazdı ama bize nasıl eğitimli oluruz nasıl insan oluruz örnek oldu bir ülke bıraktı hür bir ülke ama biz onu büyütüp müreffef ülkeler seviyesine getiremedik sürünüyoruz sonuç bu
Bilmiyorum Türk tarihine pek bakmadım tamda ortaokulu zamanını Endonezya da okudum hiç de arastirmadim Atatürk'ü lisede falan zaten tarih dersi gördüm görmedim gibi bisey yani tam olarak kesin bisey soyleyemicem cumhuriyeti kuran kişi olduğunu biliyorum o kadar
Bak Ben önceki padişahları devlet adamlarını da hiçe saymıyorum Osmangazi'de benim hatam Alparslan da benim atam Fatih Sultan Mehmet Kanuni Sultan Süleyman II Abdülhamid han ama hepsini birbirinden ayırmamak gerekir
Seviyorum da değil sevmiyorum da değil neden çünkü onu tanımıyorum ve bu yüzden onu nesevmek zorunda hissetmiyorum ve onu sevmemek zorunda da hissetmiyorum onun adını duydum da bilmiyorum galiba profil resmindeki adam
Benim gözümde sadece Osmanlı subayı ve Türkiye Cumhuriyeti devlet adamı. Hiç kimse vazgeçilmez değil. Tarihimizdeki tek kahraman da Mustafa Kemal değil. Putlaştırılmadığı sürece sıkıntı yok.
Çünkü gerçek tarihi bildiğim için. Kimse kimseyi de sevmek zorunda değil. Allah tan başka kimseye de tapmayiz ve yuceltmeyiz. Şimdi ki Atatürkçü gençleri de görüyoruz. Tek yaptıkları isyan etmek. Yurtdışına kaçmak. E kal memleketin için uğraş madem kötü diyorsun. Avrupaya neden ozeniyorsun. Elbet Birgün o açılmayan arşivler açılacak. İşte o zaman gerçek tarihi görecekler.
sevmek zorunda değiller lakin saygı duymak zorundalar. Atatürkün kurduğu ülkede yaşıyorlar özgürlüklerini Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlular ayrıca osmanlı döneminde okuma yazma oranı yüzde 10 bile değildi. mezar taşı okuyamıyoruz kitap okuyamıyoruz argümanı geçerli bi argüman değil
Yabancı yöneticiler bile Atatürk e saygı duyarken cumhurbaşkanım demeyi sevmediğim kişinin ayyaş dediği adama karşı ülkemizdeki nefrete şaşırmıyorum artık
Sorularıma gelip gelmemen değil zaten yüzlerce kişiyi takip ediyosun gelmek isteyen soruna gelir ama sen kimsenin sorusuna gitmeyip sürekli davet gönderirsen bu bencilce olur bil istedim.
Tamam ama zaten ana sayfada hikaye bölümü gibi çıkıyor ya elimden geldiğince herkesin sorusuna yorum yazmaya çalışıyorum merak etme seninle soruna gelirim
yanlış anlama ben atatürke saygı duyuyorum ama diğer öncülerede saygı duyulsun herkes bu tarz basit şeyler için dostluğunu bozmasın ne bilim bu tarz şeyler yüzünden ayrımcılık oluyo insanlar arasında bence bu tarz şeyler doslukların engeli olmasın sonuçta hepimiz bu ülkenin insanlarıyız
Atatürk laiklik ilkesine bağlı ve devletçi bir lider olduğu için dini duyguları ön planda olan insanlar o yüzden nefret ediyor din kutsal bir maneviyat olduğu için insanlar onu göz önünde bulundururlar ama yine de kin kusmaları doğru değil
Bende aşk ya da cinsellik konuşulsun demedim ki zaten bana kalsa onlarda konuşulmasın bunları konuşunca sadece ya Atatürk karşıtları bin tane yalan yalnis konuşuyor ya da Atatürk severler hakaretlerinden geri kalıyor çok rahatsız edici değil mi?
Kişiler kendilerince bahaneler üretiyor ve sevmiyorum diyebilirler. Ancak, sevmeleride sevmemeleride beni ilgilendirmiyor. O Cumhuriyeti kurdu ve bize düşen emanetini korumaktır. Ülkemizi en ileri düzeye taşımak zaten Atatürk'ü sevmektir.
Ben çok seviyorum sevmeyen türkiye yi terk etsin Sarı Başbuğun kurduğu cumhuriyet ülkesini terk etsin sevmiyorlarsa o adamdan alıp vermedikleri nedir? O kurmasaydi şu an belki de dilimiz ingilizce ya da yunan olacakdi
Atatürk Türkiye Cumhuriyeti için çok değerli bir devlet adamı ve milletin gönlünde taht kuran bir cumhurbaşkanıdir ilk cumhurbaşkanı. Onu sevmeyenler için diyecek sözüm var bence bu ülkeden gitmeleri en mantıklısı
Sevmeseler bile en azından nötr olmalı insanlar. Din düşmanı olarak kabul etsek bile bu adamın yaptığı birçok şey var. Somurgeden kurtardı, herkese din ve vicdan özgürlüğü verildi. Gerçi Atatürk hakkında hazırlanan komplo teorileri ile meşgul bu adamlar. Onlara göre Türkiye'yi İsrail kurdu 😂😂
Kardeşim ben de Müslümanım şeriatla ne ilgisi var peki osmanlı'daki sheriyat gerçekten ne kadar İslam şeriatı ile son zamanlarda Osmanlı'da içki yok muydu içki içen padişahlar yok muydu kadın kız düşmanı padişahlar yok muydu eki İslam kadına her türlü Hakkı verdiyse neden kadının Osmanlı'da bir değeri yoktu seçme seçilme hakkı yoktu hiçbir işte ön plana koymazdı abi ki İslamiyet kalır kadına değer veren bir din yoktur �eriatı kaldırılmasının sebebi yönetim şekline uygun olmamasından dolayı Iğdır bugün şeriat ile yönetilen ülkelere bakar mısın örneğin Arabistan gerçekten şeriatla mi yönetiliyor hayır İngiliz sömürgesi altında vahabi devletiyiz sayesinde yönetiliyor
Kardeşim şeriatı da severiz İslam hukuku kötü değildir İslam hukuku adaleti söyler adaletsizliğe karşı durmayı söyler kadına değer vermeyi söyler kul hakkı yemeği karşındaki insanı kafir dahi olsa onun hakkını gözetmeyi söyler şeriat o kötü değildir. Ama şu anki sheriyat insanlar işine geldiği gibi kullanıyor
M. Kemal Atatürkle dinin ne alakası varmış. Sevmese bile büyük devlet adaylığına saygı göstermeli. Eger yanlışlar yaptığını düşünüyorsa olaylari o zamanın şartlarına göre değerlendirmesi gerektiğini bilmeli ya da ona anlatılmalı.
Her insan sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda Mustafa Kemal Atatürk bir ülke lideri ve kurucusu büyük savaşlar vermiş bir komutan saygı duymak gerekir
dini bile doğru düzgün anlamayıp çarpıtılan bilgiler üzerinden Atatürk'e sallayan gerizekalıları pek takmıyorum artık, şayet karşılarında görseler böyle söylemeye bi yerleri yemez
Sonuç olarak emperyalizmle mücadele etti, yurdu işgalden kurtardı, cumhuriyet i ilan etti sonrası ülkenin kalkınması için uğraştı. Tüm bunlar vs,. bazılarının işine gelmedi.
kişisel düşünceleri kendince sebepleri var bizim düşüncelerimiz onlar için kötü olabilir onun için onun düşündüğü umursamayıp normal davranmalıyız benim görüşüm böyle
Ya cehalet ya dindarlara yapılan baskılar özellikle başörtüsü yasağı gibi sorunlarda Atatürkü alet edenler. Neyse sevmek zorunda değiller ama hakaret etmeleri doğru değil.
Bence kadınların özgür olmasından rahatsız olan tipler sevmiyor genelde. Ya da şöyle söylim Atatürk düşmanlarının tamamı aynı zamanda kadın düşmanıdır...
Aydınlanmış bireyin sorumluluklarını kaldıramayacakları için sevmiyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herkes özgür sevenede saygımız var sevmeyenede şimdi Recep Tayyip Erdoğan'a sevende çok sevmeyende çok sevenede saygımız var sevmeyenede her liderin doğru yaptığı işler de var yanlış yaptığı işlerde