Her hareketini tasvip etmiyorum tamam,
kemalizm adı altında yapılanlarında farkındayım ona da tamam
ama ortada şöyle bir gerçek var, bu vatanın daha noksan durumlara gelmesine engel olmuş başarılı bir lideri yok saymak niye?
Her hareketini tasvip etmiyorum tamam,
kemalizm adı altında yapılanlarında farkındayım ona da tamam
ama ortada şöyle bir gerçek var, bu vatanın daha noksan durumlara gelmesine engel olmuş başarılı bir lideri yok saymak niye?
Bu halki bilerek cahil birakip sonra özellikle FETO örgütü senelerce sekilde cahil biraktiklari hala Atatürk düsmanligi asilamaya calistilar.
Muhafazakar kesimin cehaletini ve asaglik kompleksini kullandilar.
Cahiller kardesim, ben Atatürk düsmaniyim diyen bir kisi en basta Tarih hakkinda bir cacik bilmiyor.
Cevap
4Cevap
Yunan p1ci oldukları için sevmemelerini doğal buluyorum. Benim de atalarımı biri denize dokse ben de sevmezdim
Bilmiyorum hakkında atılan iftiralara inananlar sevmiyo olabilri
Dedelerini yenen bu topraklardan kovan birini niye sevsinler ki
Asker olarak vazifesini fazlasıyla yaptı ona bişey demem ama sonrasında siyasete girip yaptığı yanlışlar insanları kutuplaştırdı
Herkes işini yapacak
Askersen asker kalacaksın
Toplumun çağdaşlaşmasını istemiyorlar. Şeriat tayfa genelde.
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ben sevmem İslama inanmayana saygım sevgim yok
islam mi kurtardi seni? Allah mi kurtardi? Bu ülkeyi ingilizler isgal ederken Allahin ne yapiyordu, islamin ne yapiyordu?
@besiktasbitmiyor
seni yoktan varlığa getiren ve bilinçsiz yapı taşlarından bilinçli bir sistem ve düzen oluşturan zaten Allah, aptalca tesadüf inancınız ya da bilinmezlik değil
ve eninde sonunda zaten ölüp yine ona döneceğiz.
Mustafa Kemal Atatürk ise başarılı bir lider ama o olmasaydı olmazdık gibi şeylere bende inanmıyorum, farkındaysan Atatürk'ün yönettiği sıradan bir ordu değildi, İslamiyeti rehber edinmiş ve ölüme meydan okumuş bir orduydu. Öyle kuru laflarla vatan vatan diye kimse ölüme yürümez.
Kaş yapayım derken göz çıkarıyorsun
Eger Atatürkün yönettigi Ordu islamiyeti rehber almis olsalardi, Kemal Pasa'nin arkasinda degil, Hilafetin ve halifenin arkasinda olurlardi.
Gercek bu ki senin dinin Muhammedin uydurmasindan ibaret. Kimseyi kurtarmadi, bugün Filistinlileride kurtarmiyor. Bir seye yaradigida yok.
islam olmasaydi da olurdu, hemde her sey cok güzel olurdu.
@BesiktasBitmiyor senin mantık hazıra konmak , sorgu olmadan yaşam sürüp tesadüf diyip geçiştirmek işte bu doğru değil ki zaten içindeki manevi arayışta bunun doğru olmadığını söyler.
İnsan niye geldik niye var olduk nasıl var olduk nereye gidicez diye sonsuzluk arayışı dnasına kodlanmıştır,
Kur'an-ın da deyimiyle düşünüp sorgulamak temeline kadar irdelemek insani görevimiz, din bu yüzden gerekiyor.
Birde ahlaki öğreticiliği var,
En basit tabirle, gazze de insanlar katledilirken fark ettiysen yazılıp çizilen insan hakları çıkarlar ya da kibir uğruna görmezden gelindi bu şu demek ne kadar çabalarsan çabala, yazıp çizdiğin her şey çıkarlar tehdit altına girene kadardır, insanoğlu sapmaya meyillidir işte din kavramı bu yüzden olmak zorunda, bir nevi din der ki "kural basit kötülük yapma, bencillik yapma, çıkarcılık yapma yoksa cezası bellidir seni kimse kurtaramaz" yani insanlığı dize getiren şey üstün bir güçtür sandığın gibi eğitim değildir.
Din ahlaki bir temel sağlam getirir, yani iyi bir insan ahlaki değerlere güç olarak dini arkasına alır ve tamamlanmış hisseder.
Dini olmayan iyi bir insan sığınacak bir limanı olmaz, dolayısıyla ahlaki temeli sapmaya daha çok meyilli olur çünkü iyilik yapmak bir noktada anlamını yitirmeye başlar.
Mustafa Kemal'e gelirsek, soruda da dediğim gibi kişisel düşünceleri hepsi doğru olmak zorunda değil insan sonuçta kusurları hataları yanlış fikirler illaki olacak, yani onunda ardına sığınamayız.
Lakin Mustafa Kemal sadece bir insandan öte bir fikri temsil etmektedir, cumhuriyeti özgür seçimleri laikliği ,
bu insan hani sadece fiziksel bir savaş kazanmadı, yenilikçi fikirleriyle de öncülük etti, birileri kemalism adı altında ne yaparsa yapsın onun başarılarını görmezden gelmek doğru değildir.
ama işte mesela kemalismin konuşulduğu noktada sen islamiyeti yoksaydırtmaya çalışırsan yani en önemli konuyu , en insani gereksinimi , işte adamda der ki sana "Mustafa Kemal'de kimmiş'
haklıda yani, o yüzden arkadaşım seni anlıyorum önemsediğini ki haklı olarak tabiki önemseyeceksin, ama asla ve katiyyen din ile yanyana getirmeye kalkışmayın,
Kemalism adı altında bakın bunu yapıyorsunuz yapmayın halkı Mustafa Kemal'e karşı antipatik duruşa zorluyorsunuz
Dini bakış açınız size kalsın, din ile çakıştığını söyleyenler de "hıh senin dinin de neymiş" demeyin, çakışmıyor diyin.
Bana deizm argümanlari ile islami savunma. Bu su nasil kendi kendine var oluyor deyipte islam gercek olmuyor kardes, dünyada islamin yaninda binlerce din var.
Gercek budur ki, bu Islam Tarih'de sadece Araplarin isine yaramistir. Benim Türk soyum zamaninda Hilafeti haclilardan kurtarmasaydi bugün islam diye bir din olmayacakti bile.
Benim soyum bu dini kurtarmis, ayakta turmus, bu zayif dinin neyini savunacaksin? 1400 sene önce Muhammed diye bir Arap gelmis, para ve kadinlar icin peygamber oldugunu iddia etmis, insanlarda bu palavraya inanmis iste.
Bu dinin kimseye faydasi yok, sadece Araplari zengin ediyor baska bir caciga yaramiyor.
Birde gelmis Dini olmayan insanin Ahlaki olmaz diyor. Muhammed 9 yasindaki Ayseyi yatagina aldigi icin bu Kuran kurslarinda kücük cocuklar tecavüz ediyor.
Daha gecen Türkiye'de 6 yasindaki kiz ile evlenen bir sapik Mahkemede yargilanirken Mahkeme önünde binlerce Tarikatci destek icin geldi.
Islam hangi Millete ahlak getirdi ki, islam olmadan ahlaksiz olunur diyorsun yahu? Nerde islam var orada sapiklik zirve yapmis.
Kemalizm ile islam yan yana getiremez. Kemalizmin ve Kemal pasanin bu ülkeye faydasi oldu, Islamin faydayi gec sadece zarari oldu.
Islam olmasa cok daha iyi olacakti.
@BesiktasBitmiyor kimsenin argumanlarıyla bir şey savunmuyorum ama üslubuna bakılırsak fazlasıyla yobazlık var
gayet güzel bir üslupla hakaretsiz seninle iletişime geçiyorum ve sen inatla küfürleşelim hakaretleşelim değerleri inançları yok sayalım
yani ne yapayım senin tüm inançlarını baştan aşağıya sarsıp alay konusu mu edeyim?
en temel hassas ayarlara bile tesadüf diyecek kadar dangalaksın mı diyeyim?
en ahlaki problemleri bile çözülemediğini göremeyecek kadar at gözlü takmış sığır mı diyeyim?
sen bile en insani noktaları görmezden gelmeye meyilli noktaya düştün ve düştüğün durumun farkında olmayacak kadar cahilsin mi diyeyim?
ırkçılık ruhuna kadar işlemiş, evreni sorgulamaktan korkan ve 3-5 teoriyle ve şengör gibileri kendine rehber alıp tartışma adabını bile beceremeyen ahmak mı diyeyim?
yok illa beni o noktaya çekmeye çalışıyorsun ben sana diyorum ki
Mustafa Kemal gibi bir değerin içine dini katma kaybeden sen olursun değerini yok sayarlar
sen herifleri haklı çıkarıyorsun
Hiçlikten nasıl var oldun desem cevap veremeyeceksin, evren kumar oyunu mu o ona çarpsın o ona çarpsın sana dünyayı oluşturdu desem yine net bir cevabın olmayacak
evrenin sonsuz dendiğinde yıllarca ideolojinin ataları inançlı insanlara köpürürken binbang ortaya çıktığında nasıl fikir sapmasına uğradılar farkında mısın? değilsin.
yani sen daha ateizmin çarpık teorilerinin ve soru işaretlerinin bile farkında değilsin ki, ne deizminden ne teizminden bahsediyorsun çıkmışsın bana taraftarlık yapıyorsun din şöyle din böyle
ulan dangalak önce bi sor bakalım din niye var, bu kadar fazla din olmasının nedeni insanoğlu kendisini uyutmak için bahane mi aradı yoksa tam aksine
en temel sorularına cevap mı aradı? en ahlaki problemlerini bak bakalım neyle çözmüşler
din bir gerekliliktir temeli olmayan bir şey değildir önce bunu anla
din : Ben niye varım nereye gideceğim sorusuna cevaptır.
bu cevabı bilim veremiyor şu an, bilimin şu an tek dediği araştırıyoruz ama görünen o ki evren sonsuz değil başlangıcı yapılmıştır (bigbang) ve entropi ile ısıl ölüm gerçekleşecek (son)
ve bilimin ikinci dediğine göre evrenin başlangıcı düzenlenmiş, (düşük entropi: homojen ve eşit dağılım)
ve üçüncü dediğine göre kaotik görünen evren sandığımız gibi kaotik olmayabilir , yani şuanki yaşam şartlarının oluşması için hiçbir şeyin boşa oluşmadığı bir anlayıştan bahsediyorum.
ve bunu sana 1400 yıl önceki kitap, arap diye yaftaladığın ve saygı göstermediğin (ki saygı göster ki saygı göresin anlayışı vardır maalesef oda sende yok ) peygamber efendimiz bildiriyor.
bi ayet çıkıp diyor ki sana zamanın göreceliliği, biri diyor ki sana evrenin başlangıcı ilk tane yerleştirilmesiyle yapıldı
biri sana rum suresinden bahsediyor
ve bunları da Kur'-anı ezberleterek ve değiştirilmesinin önüne geçilerek yapıyor
sen durumun farkında bile değilsin söv anasını satayım ona buna söv , manevi arayışını temeli olmayan şeyleri sokuştur sonrada final karakter tablon bu olsun
neyse ya harbiden tek üzüldüğüm şey Mustafa Kemal gibi bir değeri sahiplenmeniz, siz sahiplenmeyin rica ediyorum yoksa antipati katlanarak artacak.
Hasas ayar ve mükemmel tasarim diye bir sey yok en basta. Bu evren kendi kendine varolamaz deyip, Allahinizin sözde kendi kendine varolusuna kilif aramasina girmeyin.
Kuranda bilimsel aciklamalar veya mucizeler yoktur, Müslümanlarin icine bir seyler uydurma cabalari vardir.
yahu nereye yok bak bakalım penrosenin hesaplamalarına bak bakalım düşük entropi ile başlangıç yapmış evrene, bak bakalım simetrik madde-antimaddenin asimetrik olay sayesinde anihilasyon oluşmadan yasamı mümkün kılışına bak bakalım şuanki dünyada oluşmuş yaşamın mümkün olabilmesi için gereken olasılıklara, en ufak sapmada ne ile sonuçlanacağına,
en düşük olasılıklara inanma eğilimi olan insanları bile boltzman beyni karşılıyor senin boltzman beyni olma ihtimalin evrenin kendiliğinden başlangıç yapıp sistematik ilerleme ihtimalinden daha yüksek ' ki yoktan var olabilme ihtimalin materyalist bakışa bile aykırı mantığa aykırı onu bile zorlama teorileriniz var
hep diyorum hepte diyeceğim, siz bilimden bi habersiniz, 3 şeyden gaz alıyorsunuz
1. bilgisiz çevre, size dur demiyorlar ortalıkta 3-5 teoriyle sallayanlara doğru dürüst cevaplar verilmediğinde "acaba şüphesi" bu raddelere getiriyor
2. ateizme teizm ile cevap verilmesi, herif varlık yokluk kafası yaşıyor sen adama Allah diyorsun ne Allah'ı herif kendi kendine var oluşa inanıyor
3. teorik çarpıklık ve psikolojik sorunlar.
yani ben gelipte sana Kur'-an demem bi manası yok senin kafa bi milyon olmuş tek tedavisi var alıcam karşıma günlerce haftalarca ateistik inancının temellerine kadar inicem sana bu inancı veren ve kendine sığıntı yaptığın teorileri irdelicez,
ya da sen korkmayacaksın korkmadan boşluğa düşmeden "ben niye inanıyorum tesadüf saçmalığına" sorusuna kaynak aldığın temelleri kağıda yazıcaksın ve bunların aslına astarına güçlü temeli olup olmadığına bakıcaksın
yapar mısın? hayır ortalıkta sallayıp durursun işte, neyse ya konumuz neydi beni ne noktaya sokuyorsun rastgele.
Bilim dünyasinda tanriya yer yoktur. Tanriyi bilim ile birlestirmeye calisanlar artik sadece Müslümanlardir onlarda iste geri kalmistir.
Kendi vucuduna bak, mükemmel olan bir tarafin yok. En basta dislerin ciktigi gibi cürümeye baslar. Buldugun gidayi yiyebilmek icin gereken en önemli parcalarindan biri.
Bu celiskiler ile dollu sacma kitabiniza mucizeler uydurmaya calismayin, öyle bir sey yok.
Bilim dünyasında tanrısızlığa da yer yoktur, çünkü bilimin inancı yoktur sadece araştırma görevi görür,
mükemmel tarafı yok mu? ne bekliyorsun ölümsüzlük mü? insan başlı başına harika bi sisteme sahip canlıdır.
2 dk biyolojik yapını araştırmaktan aciz olma, yenileyebilen hücrelerine, mutluluğunu salgılamak için sürekli beyninde nörotransmitterler çalışma yapıyor,
kim yapıyor olm bunu?
senin şuanki insan gibi canlının belli süreçler sonunda bu hale gelmesini tanrısızlığa delil olarak sunuyorsun büyük ihtimal,
örneğin, en basit yaşam formları bile karmaşık biyolojik yapılar gerektirir. Tek bir proteinin bile tesadüfen oluşma olasılığının, evrenin yaşı ve mevcut tüm parçacıklar göz önüne alındığında bile imkânsız olduğu hesaplanmıştır
Evrenin yasalarının ve fiziksel sabitlerinin insan hayatını mümkün kılacak şekilde düzenlenmiş olması, tesadüflerle açıklanması güç bir durumdur. Bu hassas ayar, insancı ilke (anthropic principle) ile açıklanır; yani evrendeki birçok kritik değerin insanların varlığına uygun şekilde ayarlandığı görülmektedir. Bu durumu rastlantıya bağlamak yerine, bilinçli bir tasarımın işareti olarak kabul etmek daha mantıklı bir açıklama sunar.
evrimsel biyoloji alanında kullanılan “tesadüf” (randomness) kavramı, halk arasında anlaşıldığı gibi bir rastlantı değil, belirli süreçlere göre seçilim anlamına gelir. Evrimin rastgele mutasyonları elemesi ve yalnızca çevreye uyum sağlayan genetik özelliklerin hayatta kalmasıyla işleyen bu süreç, bilinçli bir plan dahilinde olup olmadığı sorusunu doğuruyor. Tanrı bu süreci yönlendiri
Biyolojideki birçok işlev ve yapı, "ne için" sorusuna yanıt arayan bir yaklaşım olan gayesel (teleolojik) bir terminoloji ile açıklanır. Örneğin, gözdeki her bir tabaka görme işlevine hizmet eden ayrı işlevlere sahiptir. Bu işlevlerin birbirleriyle uyum içinde çalışması, göz gibi karmaşık organların varlığını açıklamada "gayesel" bir bakış açısının gerekli olduğunu gösterir. Biyolojinin mekanik ve gayesel açıklamaları iç içe kullanmak zorunda kalır ve bu uyumun, rastlantısal mutasyonlarla açıklanmasının zor olduğu bilinir.
Ayrıca azı biyologların "gayeci-mekanikçi" olarak tanımlandığını ve biyolojik yapıları hem gayesel hem de mekanik bir bakış açısıyla incelediklerini belirtir. Bu yaklaşıma göre, biyolojik sistemlerdeki karmaşık yapılar tesadüfen değil, belirli bir amaca yönelik olarak organize olmuşlardır. Örneğin, memelilerdeki karmaşık organizasyonun detaylı yapısının yalnızca rastlantılara dayalı evrimsel süreçlerle açıklanmak imkansızdır; çünkü bu tür karmaşık yapılar, mekanik süreçlerin yanı sıra bir gayeye uygun olarak şekillenmiştir.
Ayrıca evrendeki biyolojik yapılardaki gayesellik, yalnızca bir "neden-sonuç" ilişkisiyle değil, aynı zamanda bilinçli bir plan doğrultusunda, belirli sonuçlara ulaşmak için işlemektedir. Dolayısıyla evrimsel biyolojide gözlemlenen adaptasyon ve çevreye uyum gibi süreçler, bilinçli bir gücün tasarımı ile yönlendiriliyor.
Daha basit bir dille , şuanki tüm mevcut şartlar sandığın gibi tesadüf eseri değil belli gayeler üzerine oluşuyor rastgele top atılmıyor ya da doğal seçim o nu eler bu bunu eler mantığıyla hareket edilmiyor.
Şunuda ekleyeyim mesela Karl Popper gibi filozoflar, doğal seçilimin, “güçlü olan hayatta kalır” ifadesiyle sıkça totolojiye düştüğünü belirtir. Bu ifade, “kim hayatta kalır?” sorusuna “güçlü olan” yanıtını verirken “güçlü olan kimdir?” sorusunu ise “hayatta kalan” diye yanıtlar; böylece kendi içinde tekrara düşen bir mantık kurar. Başta doğal seçilim teorisini bilimsel bir açıklamadan ziyade metafizik bir araştırma programı olarak nitelendirir.
Ayrıca Mutasyon Deneyleri ve Türleşme Sorunununu da araştır biraz cahil kalma.
Kusuru inkar edemeyince simdide, kusuru bize mükemmellik olarak pazarlamaya calisiyor.
Kardesim bilimi evirip cevirip dinine uydurmaya calisma.
En basta anlattigin dogal secilim islama terstir...
@BesiktasBitmiyor evirip çevirme yok ayrıca sana bir çok şey söylüyorum belli ki okumuyorsun bile üstün körü geçip ezberden konuşuyorsun hala , sana kaynaklarıyla durumu anlatıyorum,
o kapasite yoksa sana daha basit dille anlatacağım.
tüm sistemi ve düzeni sadece doğal seçilimle meydana geldiğini savunmak tam anlamıyla ahmaklıktır, çünkü çok farklı şeyler oluşmaya başlar.
basit bir örnek , 10 farklı güç faktörü koy, birini daha zeki diğerini daha vahşi birini ise daha uysal
kim kimi yer?
sonuç tam anlamıyla kaos olur düzen olmaz, doğal seçilim sana dengeyi getirmez yani
O yüzden karl popper de duruma güzel ve mantıklı bir bakış açısı getirir.
“kim hayatta kalır?” sorusuna “güçlü olan” yanıtını verirken “güçlü olan kimdir?” sorusunu ise “hayatta kalan” diye yanıtlar; böylece kendi içinde tekrara düşen bir mantık kurar.
bu sadece sistemin kendisi bu arada daha başlangıç patlamasına girmedim bile , tamamen homojen ve düzenlenmiş bir başlangıç, niye ve nasıl? yoktan nasıl var oldu bu tanecik ve Kur'-an bunu nasıl olurda bilebilir bu tanecikten haberdar eder?
daha ilginciyse simetrik başlayan bu düzen aynı şekilde devam etseydi yaşam mümkün bile olmayacaktı ve asimetrik olay gerçekleşiyor.
evren tesadüf eseri oluştuğunu savunmak deliliktir, tesadüf eseri düzenin oluştuğunu savunmak deliliktir, doğal seçilimle düzenin ve dengenin korunduğunu savunmak apayrı bi deliliktir ve mantık dışıdır, yaratılışı inkar edebilmek için gerekli bilgi ve donanımın yok
tıpkı evrenin başlangıcı ortaya çıkması gibi geçmişte ateistlerin sıklıkla dile getirdiği sonsuz evren anlayışının yıkıntıya uğraması gibi temeli çarpık ve sallantıda olan teorilerle tanrıyı inkar etmek apayrı bir deliliktir.
madem bu kadar delisin boltzman beynini araştır senin boltzman beyni olma ihtimalin tesadüf eseri oluşma ihtimalinden daha mantıklıdır.
vatan hainliği
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?