AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
188Cevap
Neden olmasın? Saçma bir düşünce bu. Adam yemek ev işi vs yapamiyodur ya da uğraşmak istemiyordur ailesi ile yaşıyordur evlenince ayrılır evden heralde
Sorunda bu ya, hazıra alışmışlar..
Evlenince senin benim ömrümü yiyecek bunlar😃
Sen onların ömrünü yemeyesin😃
Kıçına giydiği gri eşofmanı deştirip güzel şeyler giymeye üşenenler, gelmiş burada anadolu kültüründe yeri olan anne bava dede anneanneye yardım etme hissiyatını sorgular olmuş.
Sizin içinize amerigan tohumu kaçmış belli
Tabi sizin aile bağını anlamamanız gayet doğal yazık ! Ben 10 yıl gurbette kaldım şimdi ailemleyim her şeyim de var çok şükür ama kesinlikle anamdan daha ayrı yaşamam
30 yaşına kadar baba evinde kaldım. En so olmuyor dedim evden çıkarken ne para ne esya hiç bisye yoktu tek Bi çanta 32 yaşına geldim şimdi 4 tane ev sahibi oldum tek başıma tek başına. bisey yapacaksan sahibi olacka isen kendine güvenip besmele çekip kendi hayatını kuracaksın
İşin ve memleketin aynı yerde. Neden ayrı eve çıkarsın ki. Baba evi dururken neden 3000 kira 1000 lira fatura 2000 yemek faturası vereyim ki. Düşün bakalım.
Ailemle yaşıyorum kazandığım parayla yatırım yapıyorum gayet de memnunum ayrıca ben den gayet güzel koca olur ama senden iyi bir eş olmaz çünkü empati ve mantık eksikliği var sende
Ailesiyle yaşaması normal ama onların gölgesi altında olması normal değil
Normali/anormali kim belirliyor? Kimle yasamak isterse onla/onlarla yasar herhangi bir insan herhangi bir yaşta.
Niye erkek diye ayrıyorsun ki, kızlar yaşayınca farklı mı oluyor
O tamamen toplumsal algı ile ilgili. Geçmişe oranla şimdilerde artık 30’lu yaşlar evlenip yuva kurma konusunda uyuşmadığı bir gerçek. Öncelerde 30 yaşında bir erkek evlenip çoktan çocuk sahibi olabiliyorken artık bu algı yavaş yavaş yerini bırakıyor.
Bence şu an inanılmaz normal türkiyedeki hayat pahalılığını unutmayalım..
Ailesinde sağlık sorunu varsa mecbur yaşayacak. Ama öyle sürekli anne babasının sözüne giden bir tip ise sıkıntılı durum.
Ne kadar saçma sapan sorular soran birisin. Mecburiyet diye bir şey var. Ekonomik şartları saymıyorum bile. Ha karşılarsan milletin parasını onlar da ayrı eve çıkabilirler tabii.
objektif olarak düşündüğümde;
Bundan 10-15 sene için normal değil derdim.
Ama şu an demem. Durumlar ortada, ülkenin yarısının maaşını hepimiz biliyoruz
Maalsef olmaz imkanı olduğu halde yaşıyorsa doğru bulmuyorum. Birikim vs yapıyor olabilir onun haricinde normal değil ayrı yaşamak önemli benim fikrimce
Normal, bir yerden sonra anne ve baba el ayaktan çekiliyor, onların sorumluluklarını ele almak gerekir. Ama iç güveysi olarak yaşıyor ise o zaman anormal olur.
Geçenlerde instagramda bir video izlemiştim. Sanırım başla bir ülkeden birine aitti. Abisiyle ailesinin mutfakta yemek vs. Yaparken videosunu çekmiş. Altınada şu notu yazmış. "Abimin maddi durumu çok iyi olmasına rağmen yalnız yaşamayı sevmediği için hala anne-babamla yaşıyor. " Bazen sebebi bu kadar basit olabilir. 🙃
Herkes gider onlar kalır.. 32 yasındayım onlarla yasıyorum.. Gelirimde asgari ücretin 3 katı gayet memnunum.. Cebimdekini onlara harcıyorum.. Sevgimi onlara veriyorum.. Ve çok rahat çok konforluyum.. Evlenmezsem ömür boyu onlarla yasamayı düşünüyorum..
İster yaşar ister yaşamaz. Doğru veya yanlış bu kimseyi ilgilendirmez. İster koca seçilir, isterse koca olarak seçilmez. Bu durumda kimseyi alakadar etmez.
Bu enflasyonda çok normal mesela babaevinde oturup birikim yapmak varken neden ev kirası ödesin bekarsa her erkek ev işi konusunda başarılı değil ayrıca çoğu için angarya
Bariz saçmalamışsın👎
Genelde kendi işlerini halledemeyen, annesinin hizmetine alışmış, ana kuzusu tipler olurlar. İlla ki istisnalar olur ama durum böyledir genelde. Eş meş olmaz böyle bir tipten de.
siz kizlar 30 erkek aileisyle yasmaz bakire olmaz efendi sevmezlee sonra neden her erkek pic olmus diye aglarlae nedne olmasin ailesilye yasamak kadinlarda yasiyoe buneya böyle yaptiniz iicn düzgün ekrek kalmadi
Kimsenin ne yaşadığını bilemeyiz. O yüzden ben bu tarz şeyleri yadırgamıyorum.
Kendi evine çıkanlar napıyor sanki.. ilk ve tek icraatleri eve kız atmak inan bana. Kendi ayaklarının üstünde durmuş mu oluyor bu adam şimdi :))
Hikayesini dinlemek lazım, neden yaşadığını dinlediğinde karakteri çok güzel anlaşılacak bir fırsat olur bu durum 😉
Normal gayet bana kalırsa. Sırf yaşım geçiyor diye ayrı eve çıkma zorunlulukları yok. Ailesi memnunsa, adam memnunsa problem yok.
Cok dogru benim kocam gibi beceriksiz olurlar genelde aman evlenmeyin ben evlendim hala cekiyorum hala anasinin eteklerinden ayrilamadi o etekleri kesdik yinede ise yaramadi biz kotu olduk. Ne kdr bagimsiz olurda okdr iyi.
19 yaşımdan bu yana ailemden ayrı yaşıyorum öncelikle fakat bu kadar yaşadığı ülke koşullarını bilmeyen, empati yoksunu şımarık bir soru görmedim ben.
Aile bağları sağlam birinden iyi bir koca olur bence, çünkü aile kavramını benimsemiştir
Ha ama bi noktadan sonra aile evinden ayrılıp kendi evinde yaşamak daha mantıklı, ben öyle yaptım
normal bence zaten malum Türkiye şartları gittikçe kötüye gidiyor şimdi daha da normalleşti diye düşünüyorum 😀
Ailesiyle yaşıyor olması onların gölgesinde olduğu anlamına gelmez bence. Ayrıca aynı şehirdelerse niye ayrı yaşasın ki?
30 ku yaşlarla derdiniz nedir? Ayrıca Türkiye gercekleri var. Ha ben ayriyim 7000 maaş yetmiyor İstanbul da donmemek icin zorluyorum
30 yaş üstü kadınların evlenmemesi ne kadar normalse bu da o kadar normal. Adam annesinin yemeklerini seviyor belki olamaz mı?
Kizlar yaşıyorsa Erkekler de yaşar, ayırt etmemek gerek heleki aileci bir toplumda, maddi manevi sebebler, tercihler ya da sorumluluklar olabilir.
39 yaşındayım ailemle yaşıyorum, ne var bunda? Ayrıca dairem de var, bomboş, masus kiraya vermiyorum kiracılar masraf çıkarıyor hep.
O zaman tersi de doğru, ailesinden ayrı yaşayan, kendi ayakları üstünde durandan karı olmaz. 😀
Olabilir ailesine düşkn evcimen tipli biridir bun da anormal olan ne
Koca koca karıların ailesiyle yaşaması garip geliyor... Erkeklerin %30 evdeyse kadınların %95 ailesinin evinde parazitlik yapmakta. Bir cinsi yargılamadan önce evvela kendi cinsine bakman gerekir.
Bizimki kükremiş şimdi normal değil diyecektim vazgeçtim 😄
Dogru demişsin 40 a kadr ailesiyle sorsan aşık herşeyi yapacak sen önce bi baltaya sap ol öyle gel 40 ayrılk sebebim
Ayrı eve çıkınca kira ve ev masraflarını siz karşılaşacaksınız olabilir kızlar. Bol keseden atmak kolay tabi. Annesi babası hasta yatalak olan insanlar da var. İnsanları yargılamak kolay demi.
Bu ailenle ilişkine bağlı sanıyorum. Rahatsan mutluysan, ailenle iyi geçiniyorsan neden yeni ev açıp masraf edesin ki mantıklı değil açıkçası.
Toplumun kölesi olmuş birisinin sorduğu sorudan da bu beklenirdi zaten eeee sonuçta gt denilen şey rahat olunca böyle oluyor neyse
29 yaşındayım babamı kaybettim özürgür olacam diye annemin son günlerinde yalnız bırakmaya niyetim yok daha önemli sorumluluklarım var
Mekanı cennet olsun kardeşim.
Guzel düşüncelere sahipsin.
37 yaşımdayım ve ailemle yaşıyorum evlenirsemde yine bu evde kalırım
Eş bulunur anne kardeş bulunmaz.
Hiç normal değil koşa bir süreliğe değişiklik oldun diye geldim fakat dayanılacak GB değil döneme yakında.
Ülkede kira fiyatları ne kadar oldu haberiniz vardır mutlaka. İş bulmak üstüne eş bulmakta zorlasinca adamlar ne yapsın 😆
Bizim ailede de var 35 yaşında. Annesi küçük çocuk gibi seviyor onu hala. hayatta evlenmez büyümemiş daha. Ben çok kızıyorum ona
Nasıl ev alacak ki? Bir de neden kendi evine geçsin ailesi ile yasayabiliyorsa? Ne güzel ailesi yanındayken değerini bilir hep yanında olmayacaklar.
Tek yaşayıp sıkılmaktansa, gereksiz şekilde kira ödemektense ailemle yaşarım. Tabi onlarda sıkıntı etmezse 😁
Sonuna kadar haklısın birde o yaşlarda halen babasının dedesinin kendisini evlendirmesini bekleyenler var , bunlar adam değillrr 🤣
Tabi kadınlar içinde geçerli aynısı
Nerden baktığna göre deyşir yani ailene bakman gerekiyosa bu adamdan koca olmaz mı?
Tabi bide ailesinin üstünden geçinen varsa hak veririm sana
Ben ailemle yaşıyorum gayet normal bi durum bu onların gölgesinde ya da bağımlı olduğumu göstermez.
Değil ama burası Türkiye. Ekonomi yüzünden aileler bile birlikte yaşamaya başladı...
Ne alakası var kimse kimsenin hayatını bilemez de anlayamaz da...
bu ekonomide doğru karar, keriz gibi kira ödeyene saygım yok
normal bence. evlenmemişse aynı şehirde ise ailesi ile, ev ayırmasına ne gerek var
İşi farklı bir şehirde olmadığı sürece yaşaması kadar normal bir durum yok..
İnsanlarin yasantilarini yasadiklari eve göre tanimlamak cok dogru değil.. anne babasına yardım ediyor da olabilir..
Ailesiyle yaşıyor olması, gölgesinde olduğu anlamına gelmez. Ailesiyle mutlu belki?
işi yoksa naapsın o erkek için daha zor ama imkanı yoksa mecbur uzaktan ahkam kesmeyı bırak emoatı yap