30 yaş üstü erkeklerin ailesiyle yaşaması normal mi?

#orkide
30 yaş üstü erkeklerin ailesiyle yaşaması normal mi?

#orkide
Aslına bakarsanız normal değil. Ancak bazen hayat sizin isteklerinizin dışına çıkıyor. Mesela benim babamın bir ayağı aksak ve ikiside yaşlı kardeşlerim üniversite okuyor. Benim durumum iyi ama onlarla da ilgileniyorum. Evlilik çok istedim olmadı ama olmamasının sebebi ailem olmadı asla. Belli bir yaştan sonra evlenmeyi isteyip evlenemeyince insan yalnız yaşamakta istemiyor. Ev işleri konusunda çoğu kadından bile daha iyi olduğumu biliyorum ama işte hayat bazen farklı noktalara getiriyor. Elinizde fırsat varken asla evliliği ertelemeyin. Ben hep çok istememe rağmen olmadı. Ama bir de ana kuzuları var bunlar evliliği bırak hiçbir şeyi yapamazlar. Mümkünse uzak durun.
şimdiki 30 yaş erkekler ailesiyle yaşamazsa bi paket makarna koyup pişirmeyi bile beceremezler açlıktan geberir annecim kahvaltıda ne var ay oğlum kızartma var yumurta var kadıncağız sabahın köründe evde bilmemne profluğu taslayan bir oğlum var diye kalkar kahvaltı yapar
ya da öğrenci kredi kartından getir ya da yemek sepetinden sipariş verilir gerçi onuda beceremiyorlarda konu hakkında etüt yapmış kişiler yardımcı oluyorlar yemek siparişi vermeye falan ayakta bitane eşofman normal bir giysi gibi davranarak çarşıda pazarda dolaşamazsın arkadaşım eşofman osurma giysisidir yatak giysisidir senin gtüyün kokusunu dinlemek zorunda değil kimse bayanlara sözüm yok onlar tayt eşofman ne denk gelirse giyiyorlar
Buna katılmıyorum tamamı için söylenemez bu
valla yüzde 51 böyle ispatlarım
Askeri okul okuyanlar öyle bir yemek temizlik yapıyor ki ne kadınları cebinden çıkartırlar. İnsanın içinde varsa askeri okul okumasına da gerek yok yemek yapar temizlik yapar ama senin bahsettiğin grup tembelliğe alışmış robot süpürge temizlesin, kurye yemek getirsin
benim kökenimde asker sana katılıyorum fakat asker olmayanlardan bahsediyoruz
asker adamın şunu yapamam deme şansı zaten
şimdi nesi osuruk gibi geziyor orada hiç bir şeye yaradıklarıda yok
artı askeri okul mezunu biri olsa zaten hanzo gibi gezecek zamanı bulamaz
Normal tabi. Ben yalnız yaşıyodum yemeğimi temizliğimi ütümü bile yapıyodum kendim ama eve gelince duvarla sohbet ediyodum. İnsan sosyal canlıdır dolayısıyla eve gelince de laflayacak birini arıyor. Annemle yaşıyorum artık evde olduğum günler annem spora gidiyor veya başka yere gidiyor yemeği yine ben yapıyorum. Hem artık yaşlanıyor alışverişini ben hallediyorum onun koşturacağı işlere koşturuyorum. Evlenirsem ayrı eve çıkarım elbette
Evlenene kadar aileyle yaşamak her yaşta gayet doğal. Bu hem zamandan, hem paradan, hem de enerjiden tasarruf sağlar.
Evlenmeyi düşünmeyen içinse aileyle yaşamakta hiçbir kusur göremiyorum (tabi bir de ebeveynlerine sormak lazım 😂) ama sonuçta bu çocuk yaparken alınan bir risk.
Cevap
64Cevap
Selam gadası 🙃
Kişinin daha rahat etmesi adına ayrı yaşaması daha iyi olur.
Evet normaldir kişinin kendi kararı
Ailesi ile yaşamayı tercih etmiş olması, onun aileye verdiği önemi gösterir. Eğer bir mesleği varsa ve çalışıyorsa ailesi ile yaşıyor olması sorun değil bu kendi düzenini kuramıyor anlamına gelmez fakat çalışmıyor ve ailesi bakıyorsa işte orada sıkıntı var demektir
Herkes normal demiş, ben tam aksini düşünüyorum. Ekonomik durumu ve sağlık gibi zaruri halleri tenzi ediyorum. Bana göre mesleğini eline almış kadın, erkek her birey yalnız yaşamalı. Bu aile bağlarını zayiflatmayacak ama bireyselligi güçlendirecek. Ev ekonomisi, karar almada özgürlük vs. durumlar için şart. Anneci gençleri düşünürsek ya da aile evinden kurtulmak için yapılan evlilikleri bence kendi hayatinin sorumluluğunu alması için yalnız yaşamalı. Yalnız yaşamayan evlilik dahi yapmasin.
tabi üniversiteyi yeni bitirmiş bir genç zaten 20 bin tl maaş alıyordu. hemen 6-7 bin tl'ye çıkar eve, bin tl doğalgaz, aidat, telefon, internet vs bunların hepsini karşılar. Biraz yaşadığınız ülkenin gerçeklerinin farkına varın ya.
Ekonomik durum ve sağlık gibi zaruri halleri tenzi ediyorum*cümlesi var orada. İlk önce okuduğunuzu anlayın.
toplumun yüzde %95'ine uymayan saçma sapan bir cümle. Bence de şöyle bir cümle kurayım. '' Ekonomik durumu ve sağlık gibi zaruri halleri tenzi ediyorum. Bence bütün gençler tek yaşamalı, evi arabası olmalı, yurtdışına her yaz tatile gitmeli. Hatta ferrarileri yoksa bu hiç normal bir durum değil.''
Al sana analiz. Kızdığım nokta şu ki bu ülkede milyonlarca insan kendine bir gelecek göremezken sizin gibi insanların çıkıp ''tek yaşayamayan'' insanları anormal göstermek gibi bir absürdlüğün içine girmeniz. İnsanlar geçinemediği için intihar ediyor bu ülkede alllllooooooooo
Bunu tercih olduğu nokta da ekonomik boyutunu katmiyorum. Sosyo durumdan bahsediyorum. Senin bahsettigin şey ekonomik yani. Aile yapısı normalin ötesinde korumacı olup ve 30 yaşında ki bireylere çocuk gibi davranan ebevynlerden bahsediyorum. kendine bir kap yemek yapmayı bilemeyen bireylerden bahsediyorum. Kendi kararlarıni kendileri alamayan insanlardan. Bu yapıdan dolayı parası olsa da aileyle yaşamanın doğal olduğunu düşünmüyorum. İkimiz aynı şeyin farklı başlıklarını konuşuyoruz.
Burası TC canım mümkün mertebe bedavaya yaşamaya çalışıyoruz kadın ya da erkek. kiralar almış başını gidiyor hiç ayrı eve çıkmayı düşünen birini görmedim. ben hep aile evi olsun bedava olsun diye düşünüyorlar ha gerçi bunun da bı bedeli var o da mental sağlığından olmak ama işe gidip gelirsin onların da yüzünü zor bela görürsün evi de otel gibi kullanırsın olur biter
20 yaşından beri ayrı eve çıkabilirim istesem. Ama gerek duymuyorum.
Tüm günüm iş yerinde geçiyor. Ayrı eve geçsem bile otel olarak kullanırım eve anlamı yok.
O yüzden rahatım böyle.
Evlenirsem kendi evime geçerim nasıl olsa.
Napalım?
Aile gibisi var mı?
Bekar, yalnız yaşasam ne olacak?
Gönül eşimizi bulursak orası ayrı ama annem olmasa boş, çıkarcı insanlar gelip gidecek. Gerek var mı? Boşuna zaman kaybı, yorucu bir süreç. En azından annem ile yaşayarak bir çok şey daha akıcı gidiyor. Aile sonuçta.
Evi temizlemek dışında evde kendime yemek yapmaktan sıkıldım. Otelde yaşıyor gibiyim.(Yanlız olunca)
Ortada değiştirmedigimiz bir önyargı gerçeği var kadınlara yapılanlardan dolayı.
Hal böyle olunca yapabildiklerimde sınırlı derecede.
Siz ne öneriyorsunuz?
Böyle bir durumda var.
Şu ekonomide parası olanlar ayrı eve çıkıyor. Ben ailemle yaşıyorum. 2 katlı 150m2 dublex evimiz var. Oradan ayrılıp yalnız yaşayacağım diye 2 bin kira faturalar ödemem mantıklı değil. Yeme içme temizlik meselesi küçük problemler halledilir. Sorun ekonomik.
Evet gayet normal. Zaten Türkiye'de ayrı eve çıkmak özellikle büyük şehirlerde kolay değil, çalışan nüfusun büyük kısmının asgari ücrete çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz iki göz odası olan döküntü bir daire ev kirası olmuş 3-4 bin lira daha bunun mutfak giderleri faturaları zartı zurtu var yani bu yüzden insanlar tasarruf amaçlı ailesi ile yaşıyor hatta evlenen çiftlerin çoğu bile bir süre aile evinde yaşıyor.
Sadece erkek olarak düşünmemek lazım yaşayabilir bence.
Hiçte gerek görmüyorum tek de yaşadım İmkanı olmayanlarda zaten zorunlu olarak ailesiyle beraber yaşıyor. Benim için avantaj annemin yanımda olması Zaten yoğun çalışıyorum yemeğe çamaşıra vaktim bile olmuyor.
Bence normal ailesi ile yaşamak. Her şey zaten hazır adamın önünde. Değişir aslında belki tek yaşamak istiyordur ama ailesine bakıyordur, sağlık sorunları vardır bunlar hayatın gerçekleri.
Normal değil artık bence
Değil aw millet lisede başlıyor ayrı yaşamaya 30 yaş üstü adam ana kuzusu ya da sorumluluk sahibi değildir. Ya da belki zorunluluğu vardır ki bu iyi bir ihtimal. Ama normal değil
annemle yaşıyorum kadın yaşlı hasta onu bu halde nasıl tek başına bırakayım ki her şeyi ben hallediyorum
Henüz 30 yaş üstü değilim, fakat 30 olacağım. Hala ailemle yaşadığım doğrudur. Lakin benim bir gerekçem olduğu için bu durumdayım. Keyfi olarak değil.
Ne olursa olsun yaş kaç olursa olsun aile ile yaşamak yaşamı huzurlu ve mutlu yaşamaktır.. Her şeyden önce insanı beladan uzak tutar.
Normal değil bana göre hiç. 5-6 yıldır ailemden ayrı bir şekilde tek başıma yaşıyorum. Keyfime ve özgürlüğüme düşkün biriyim.
Neden normal olmasın. Bence normal diye bir şey yok. Ayrıca kiralar bu kadar artmışken ailesinin yanından ayrılamaması normaldir belki de.
Olabilir tercih meselesi, ben ayrı oturmayı tercih ediyorum ama yaşıtım bir arkadaşım var o ailesiyle oturuyor.
kendi kararları, hayat onları bu duruma sürüklüyor veya kendileri böyle mutlu oluyorsa normal bana göre
cok da normal :)
cunku otokontrol :)
yoksa 30 yasdan sonra bekar ve duzensiz hayat is dunyasi icin cok aykiri maalesef :)
Bence evet normal kişinin yaşı ile bir ilgisi yok ki hem istediği yerde yaşar demek ki tek başına yaşamak istemiyor
Normal tabiki ailenizden bukadar mi nefret ediyorsunuz Allah onlari basimizdan eksik etmesin
Hayat şartları sebebi ile gayet normal. Erkeği ya da kadını yok bu olayın...
23’ten sonra kendi hayatımı ve düzenimi kurdum. İmkanım olsaydı 18 yaşında ayrı eve çıkardım.
Ülkenin ekonomik şartları belli, kiralar maaşa eşitlenmiş neredeyse. Çıkmak istese nasıl çıkacak kiraya? Belli bir yaştan sonra fikir çatışması yaşanmaya başlanıyor aile ile.
kira ödememek için iyi bir fikir. evde hazır yemek. ohh süper
işi gücü yoksa normal ya da tercih meselesi
Hayır değil bence ben yalnız yaşıyorum ailemle aynı şehirde olsam bile farklı evim olurdu
Normal değil ya. Ben 18 yaşında ayrıldım evden. Onlar evcil kedi gibi geliyor bana.
O yaşa kadar evlenmediyse normal nereye gitsin ne yapsın yani
Normal değil, istedikleri için kaldıklarını sanmıyorum.
8 yıldır yalnız yaşıyorum. Aileyle yaşamak bir nimet. Tabi aile olacak
Aile her şeydir bu hayatta konu kapanmıştır yakşamlar dilerim
Kiraların bu seviyede olduğu bir dönemde gayet normal.
Olabilir ne var ki bunda , anne evinin rahatlığını bırakmak istemiyordur
Gayet normal şöyle düşün yaşı 30 bekar annesi ve babası yaşlı olacaklar ve onlarla ilgilenecek
Hem ailem hem de arkadaşlarımla yaşıyorum. Gayet normal ve hayat pahalı. Ne yapsınlar illa masraf yapsinlar yani. 😃
Yapacak bir şey yok ev alamıyoruz kiraya zaten çıkamayız kardeşim bu yüzden mahkemelik oldu evlenmek zaten mümkün değil bu şartlar da zor zaten.
Herkesin kendi düşüncesi ve görüşü tabiki fakat ben 30 yaş üstü olunca ailem ile yaşayacağımı düşünmüyorum bayan olmama rağmen.
Erkekler de bir süreden sonra ailesi ile anlaşamayacaktır ayrı ev daha iyi olabilir 😊
ya normal tabi ki ama. önemli olan o yaşamdan nasıl etkilendiği bence. yani sınırı kuralı özeli yoksa eğer o evde olduğu için sakıncalı. ama dengeyi kuruyorsa sorun olmaz. ev kiraları olmuş kaç para :D
Herkesin kendi kararı tabi ama ben yapamazdım ve 8 yıldır yalnız yaşıyorum.
eger sosyal fobili isen cok normal
zamaninda bunu cozmesi icin psikiyatrlara (yani sozde bilir kisilere) guvenmek gibi bir hata yaptiysan da..
Benim kuzenim var 38 yaşında, evlendi hala haftanın 5 günü annesinde kalıyor, tatile onlarla gidiyor falan.. Ben 11 yıldır görüşmüyorum insan kuzenini seçemiyor
Abd değil burası...
Bekarsan aile ile yaşarsın, ancak farklı bir ilde oturursan ayrı mevzu.
Evet niye normal olmasın
Anormal ne bilim anne kuzusu falan mı 😂
ben yasayamam hareketlı bır hayat sevıyorum aile evinde rahat edemem bekar evi iyidir
Normal bazı kadınlar normal görmüyor çünkü sevişmek istiyor ve niye ailenlesin diyorlar
Bu ekonomik krizde bence normal.
Bekarsa neden olmasın
Neden normal olmasın?
İmkanı yoksa ne yapsın sokağamı düşsün
Niye anormal. osun sacma
Bu zamanda bu krizde en mantıklısı bence.
Bence anarmal durum burada gözükmüyor...
Olabilir niye olmasin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?