Ailesiyle yaşayan erkekten koca olur mu?😃
Ailesinin gölgesinden çıkamamış falan.. sjjs

Bu biraz ekonomi ile de alakalı, en son bir adamla tanıştım, 35 yaşındaydı, annesiyle yaşıyordu ama hiç mi kendi evine çıkmadı, o kısmı hatırlamıyorum. Annesi, kocasını boşadıktan sonra rahatlamış, sonuç olarak hem araya pandemi girdi hem ekonomik olarak ülke iyi turunda değil, her şeyin fiyatı uçmuş vesaire. Yani eğer ailenle anlaşabiliyorsan, olabilir. Başka biri vardı mesela, 30 yaşında olduğu halde ailesinin evindeydi, neden diye sorduğunda babamla tavla atıp sohbet ediyoruz, annemin yemekleri, temizliği, odama hala meyve getiriyor diyor. Yani aile ilişkileri iyiyse eğer bir insan neden anne babasının evinden çıkmak istesin ki? Böyle örnekler de var. Okula gider gelirsin, hafta içi kafana göre arkadaşlarınla takılır, hafta sonu yine gece hayatını yaşarsın veya yaz olduğunda tatile gidersin. Bunu da baz almak lazım. Ama söylediğin tarzda olan şeyleri ben de zavallıca buluyorum. Kuzenim var mesela, üniversiteyi başka ilde okumuş olduğu için ev arkadaşı hayatı yaşadı, sonra bir arkadaşıyla ev tutmaya çalışmış, her nasılsa 10.000 lira borçlanmış, 1 sene kaldı mı 8 evde tam hatırlamıyorum. Sonra bir döndü eve pir döndü, borcunu da anasına ödetti, kendi bir çalışıyor bir çalışmıyor, çalışsa da ne kazandığı belli değil, 33 yaşına girmişti galiba en son, hala anasının evinde odası var. Bu gibi konularda benim aklıma gelen en önemlisi şey sevgili hayatı, aile evine sevgili alamazsın, karşı taraf da aile evinde kalıyor olabilir, e afedersin s*kiş için otele mi gidecek veya arkadaş evi mi kovalayacaksınız? O anlamda çok ezikçe, nahoş ve sünepe bir iş. Aile evinde yaşıyor diye direkt damgalamamak ve sebebini sormak lazım. Onun dışında evet bir erkeğin çalışıp, yeterli parayı kazanıp, birikim yapıp, belli bir noktaya ulaşmış olması gerekir. Çünkü güvenlik görevlisi de olsan, bekçi de olsan, kurye de olsan sıfır yorgunlukla nerdeyse yata yata kazanıyorsun o parayı. Kadın için düzgün sektör olmadığı gibi iş bulmak ve hak edilen parayı alabilmek daha zor. Yani bu ataerkil sistemde bir erkek kendini kurtaramayacak da kadın mı kurtaracak? O bile bu şartlara rağmen kurtarmıyorsa, dediğin gibi bundan bir bok olmaz. Ana evinden çıkamayan adam da ister istemez anacı olur, bu sefer de kendi ilişkisine sahip çıkamaz. Sürekli annesi tarafından manipüle edilmiş halde olur.
Bunu nasıl erinmeden yazdın;
İnsanların çoğu burada iş olsun diye kendisinin bile anlamadığı anlamsız yorumlar yapıyor;
Tebrik ediyorum..
Aynen öyle ana evinden çıkamayan erkek tamamen annesi tarafından manipüle edilen bir eziktir.
@ayayayayayay yorumun çok komik neymiş güvenlikçi de kuryede para kazanıyormuş ve hele hele yatarak kazanıyormuş senin kiralardan su elektrik doğal gaz maliyetinden haberin yok sanırım ne kadar kazanıyormuş bi güvenlikçi ya da kurye ye bu kızların kafası kıt niye çalışılıyor anlamak mümkün değil
Olayi bazilari pahaliliga vurmusta alakasi yok. Eskiden her sey ucuzkende koca koca adamlar annesinin dibinden ayrılmıyordu. Niye? Hazir yemek, temizlik, konfor, otelden daha iyi hizmet. Niye biraksinlar ki.
Ben ailemden 20 yasinda ayrildim hâlâ yalnızım. Universite icin ayrildim simdi de yalniz yaşıyorum. Ve gercekten aile evinde yaşayan erkek bana tuhaf geliyor. Bir erkek kendi evinde kalmali. Ben kendi evimde kalinca cok sey öğrendim, hayati ogrendim bir kadin olarak.
Eskiden evdeki faturalardan, kiradan, market alisverisinden zerre haberim olmazdi umrumda da olmazdi. Ama kendi evim olunca bunlari farkeder oldum, evde bir sorun olunca bununla uğraşmayı bunun icin insanlarla iletisime gecmeyi öğrendim. Yalniz yaşamak bana cok özgüven kazandırdı. Artik evdeki ufak tefek tamir sorunlarini dahi youtube dan izleyip yapabiliyorum. Cok buyuk bir sey ise tabii ki destek alıyorum tamirci falan ya da ailemde anlayan biri varsa onlardan. Ama ailemle yasiyor olsaydim bunlari bilemezdim, bu sorumluluklari alamazdim. Yalniz yasamak sorumluluk kazandirıyor, inisiyatif almanizi sağlıyor. Hayatla en net yuzlestiginiz zaman oluyor. Bana kazandirdiklari cok fazla ailemden ayri yaşamanın.
Ve boyle ailesinden ayrilmamis bir erkekte yanimda istemem açıkçası. Yalniz hayatta kalmamis, sorumluluk bilincini kavrayamamis çünkü. Ne kadar ben ailemle yaşasamda sorumluluk sahibiyim demesin kimse. O iş oyle olmuyor. Yasamadan olmuyor.
Kadinda erkekte yalniz yasayinca cok sey öğreniyor. Ozellikle erkekler ev islerini, yemek yapmayi falan yalniz yasayinca ogreniyorlar cunku anneleri öğretmiyor cogunlukla. Kız ise ekonomik boyutu ogreniyor. Baba parasini harcamak gibi olmuyor.
Ilerde cocuklarim oldugunda erkek kiz farketmez 4 yil da olsa sadece universite icin de olsa gidip yalniz yaşamanın sorumlulugunu almalarini isterim. Ister ev arkadaşıyla, ister yalniz, ister yurtta kalarak. Yanlarinda aile olmadan kendi baslarinin carelerine bakmayi, kesfetmeleri, ogrenmeleri lazim. Ben yalniz yasamanin kendi adima cok faydasini gördüm. Hem cocuklarimda hemde evlenecegim adamda bunu gormek isterim. Evlenene kadar anne evinde yaşayan erkeklerde bana hoş gelmiyor açıkçası.
👍👍👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
ayrı eve cıkmak ve yalnız yasamak ınsana cınsel serbestelık getırıyor.. o zaman kımse bakıre kız bakir erkek aramasın...
erkegın eve kız atmaması ıcın hıcbır neden kalmıyor cunku onunde
20 sınde kendı evıne cıkıp , duzenını kurmus ama evlenmemıs her tanıstıgı flortuyle evınde sevısmıs terketmıs bır erkeği sızın mıdenız alır sanırım.
@KahveSacliHeRif bir insanin fikri neyse zikri de odur. Yalniz yaşayan demek illa bir seyler yapiyor ve yapacak demek mi? Ilk olarak bunu kendine yakistiramayacagi gibi insanin icinde az da olsa Allah korkusu varsa nereye giderse gitsin zina yapmaz.
Kendine hakim olabilen birine ne kadar firsat sunarsan sun yapmaz. Ama zaten bu fikirde olan biri aile evinde de yapar. Gider kiralik ev tutar bir şekilde yapar. Cunku zaten kendi kazanci var. Bizim burada bahsettiğimiz koca koca adamlar. Bunlarin meslegi ve kazanclari var. Gidip aile evinde yaşasalarda parayla yapmaları ya da bir otel, ev gibi yerler ayarlamalari zor degil.
Meslegi, kazanci olmasa dahi insanin içi önemli burada. Kendine hakimiyeti önemli. Aile evinde kalan adam/kadin yapmiyordur diye bir sey yok. Genis aileyle yasayanlar dahi neler neler yapiyorlar kisi yeter ki yapmak istesin mutlaka yolunu bulur. Yalniz yasayan kesin yapıyordur diye de bir sey yok. Kisinin kendi karakteri, bu konu hakkinda dusuncesi inancı falan önemli, bunlar devreye girer her konuda ve bu inanc, dusunce sekline gore hareket edilir.
Yalniz yasamak kotu yola düşürüyor gibi öyle lanse etmişsiniz. Kendini bildikten sonra, ahlakli olduktan sonra, yanlış dogruyu bildikten sonra, karakterli olduktan sonra bir sey olmaz. Yapmak isteyen, karaktersiz ise her sekilde firsatini buluyor çünkü. Bu firsati bulduktan sonra evli olduktan sonra da yapiyor, aile evinde yaşarken de yapiyor, yalniz kalınca da. Icinde olan, bu dusunce de olan, yapmak isteyen birini evli oldugu kişi, aile evi kisacasi hicbir sey durduramaz.
Vallahş tebrik ederim çok zeki ve bilinçlisiniz. Ben de öyle. Yıllarca tek yaşadım seyahat ettim ve cinsellik yaşamadım ya da sigara uyuşturucu kullanmadım. Bu tamamen irade. Yoksa aile evimde oluyorsun diye namuslu temiz. Tek yaşıyorsun diye it kopuk olmuyorsun. Bu canım bir önyargı.
Biz de az çok biliyoruz. Adam cevabında onu mu demiş. Nasıl anlıyorsunuz? Tamam görüşünüze de saygı duyuyorum fakat kira parası vermek kolay mı Allah aşkına? En az 20 25. Ucuz kira yok ki. Bir de ailesiyle yaşasın yaşamasın birine zarar vermiş mi?
Bence ailesiyle yaşamalı. Sevgilisi ile vakit geçirmek istiyorsa evlenir. Aile yapısıyla alakalı. Benim dayımın oğlu var bir tane. İstanbul'da yanlız yaşıyor. Ev neye dönmüş burada dersem engel yerim. Bizde hoş karşılanmaz ama isteyen istediğini yapıyor ve yapsın. Kimse kimsenin yerine hesap vermeyecek öteki tarafta. İnanmıyorsa zaten istediğini yapsın. Hiç sorun yok 😁😁😁😁
Aile kuzusu olarak değil ama ekonomik olarak bakılmalı. Erkek evlenmeye kalksa en az 200 bin küsür masrafı var bu da iyimser rakam tabi. Hayatında biri yoksa ailesi varsa eğer boşuna ayrı eve çıkıp masraf yapmasına gerek yok birikim yapabilir diye düşünüyorum masraf açmak yerine 🙂
Aile kuzusu olanlarda var ama bence çoğu ekonomik sebeplerden 😶
Cevap
187Cevap
İsteyen yaşayabilir
İzmir, İstanbul gibi büyük bir şehirde, yalnız yaşamak ve hayatını kazanmak bence genç bir erkeğin yapacağı en güzel hareket. Ben Istanbul’da Kadıköy’de yaşıyorum. Kendi evimi de aldım. Durumum da iyi. Ama yan etkisi, kimseye eyvallahınız olmuyor. Erkek kendi hayatını kontrol etmeye başladığında, ve ailesinden bağımsız olduğunda, hayatının gerçekten başarılı olduğunu hisseder ve güçlü olur.
Ailelerin belli bir yaştan sonra, negatif etkisi oluyor. Mesela başarılı bir girişimci olacakken, sizin cesaretinizi kırıp, bir patronun çalışanı olmanızı telkin ediyor. Yurtdışında harika bir fırsatı, duygu sömrüsüyle kaçırmanıza neden olabiliyor. Henüz hazır hissetmeden, mutsuz bir evlilik yapmanızı telkin edip, hem sizi hem de eşinizi mutsuzluğa yönlendiriyor. Bu nedenle, ne yapıp edilip, bağımsız bir erkek olmak gerek diye düşünüyorum.
Ama şu da var. Yalnız anne veya yalnız baba varsa, bu durumda onlarla olmanız gerekebiliyor. Babamı küçük yaşta kaybettiğim için, yıllarca annemi yanımda yaşattım. Ama yine de önce kendi hayatımı kurup, onu benim hayatıma dahil ettim. Onun hayatında kalsaydım ve anne evinden kopamasaydım, bu durumda olmazdım. Annem o zamanlar beni negatif etkilerdi. Şimdi ise hayatımı olumlu bir şekilde destekliyor. Çünkü, benim doğru olanı yapacağımı ve ihtiyacı halinde onu yalnız bırakmayacağımı biliyor.
Koca koca adam dediginiz adamlarin psikolojik olarak ne durumda oldugunu bilmiyosunuz, ekonomik durumunu, annesinin babasinin yardima ihtiyaci var mi yok mu bilmiyosunuz. Kim kac yasina kadar anne babasinin evinde kalacak buna takilmak nasil bir sey anlamiyorum. sen ne zaman evleneceksin? Niye evlenmiyosun diye yapilan mahalle baskisi gibi bu. Hem cinsiyetci bir yaklasim erkekler neden annelerinin yaninda kaliyor demek hemde ailenin ic yuzunu bilmeden elestirmeye calismak. Isteyen istedigi yasa kadar aile evinde kalir. Kimseninde bunu elestirmeye hakki yok. Bekara kari bosamak kolay derler. Kimsenin hayatini ruhhalini bilmiyoruz saygi duymak lazim.
Burası Amerika değil maalesef. Bu ülkede herkes eşit şartlarda yaşamıyor. Biz buna babasının ya da annesinin gölgesi altında yaşıyor demiyoruz. Yaşlanan annesine ya da babasına sahip çıkıyor diyoruz. Kadir kıymet bilen insanlardan oluşuyor bu kesin. Çalışıp anlının akı ile para kazanan adamlar. Hem ailesine bakıyor hem de kendisine.. Asıl evlenecek adamlar bunlar. Sabahtan akşama kadar kuyruğu yanmış it gibi gezenler değil.
normal şartlarda normal değil bencede, ama ana ocağı gibisi de yok bol bol da vaktin kalır her şeye, öğrenciliğimi aynı şehirde yapmadığıma çok pişman olmuştum, uzaktan çalıştığımdan şimdi yapıyorum bazen cennette gibi hissediyorum, bir şey alman lazım almana gerek kalmıyor bir şeyler yapıp yiyeceksin yapmana gerek kalmıyor bir şeyler harcayacaksın harcamana gerek kalmıyor bir şeyler yapacaksın yapmana gerek kalmıyor bir şeyler ödeyeceksin ödemene gerek kalmıyor, düzen diye ben buna denir... tek istedikleri de yalnız kalmamak, daha ne olsun.. kariyer, money, tatil her şey ayaklarının altında.. zengin eş bulsan bile bu kadar faydasını görmezsin.. 🤠
Nerede yaşadınız, nerede büyüdünüz, dininiz nedir bilmem..
Lakin, evli olmayan birinin ailesiyle birlikte yaşaması gayet normaldir..
Normal olmayan şey; ailesi dururken, aynı şehirdeyken, ev değişikliğine gidilmesidir..
Ayrı ev; batının, gayrimüslimlerin veya her türlü haram ve günahı rahat işleyebilmek adına uyguladığı bir şeydir.
2. şey ise neden 30?
30 da ne oluyor?
Üniversite hayatım boyunca tek yaşadım, gayet güzeldi. Yine yalnız yaşamayı tercih ederim ama asgari ücretle çalışıyorum ve bu ekonomik şartlar altında aileden ayrılacak maddi gücüm yok. Adam akıllı bir evin en düşük kirası 3.000 civarı iken asgari ücretle nasıl ayrı eve çıkayım? Tabi 30 yaş üstü değilim ama 30 yaş üstü olup benim gibi ekonomik koşullardan dolayı aileden ayrılamayan insan vardır. O yüzden yazdığın hoş değil. Avrupa, ABD ile Türkiye'yi karıştırmayın. Oralarda insanlar 15 yaşından sonra kendi ayakları üstünde durmaya başlıyor. Türkiye'deki hem ekonomik koşullar hem de kültür buna müsait değil maalesef.
Olaya yani bu arkadaşa, tıbbi açıdan bakmakta fayda var. Yanlış sperm sonucu döllenmiş yumurtanın içindeki bu yarım zigot, Dna ve Rna'daki yanlış dizilim içinde dünyaya gelir. Buna mukabil sosyal ve siyasal çevrenin de etkisiyle kendini bağnaz ve tutucu bir düşünceye hapseder ve anne karnına geri dönmek ister çünkü dünya ona korkutucu gelir. Embriyosunu oluşturmak için mitoz bölünmeyi tamamlayamamış, genetik aktarımı yarım kalmış fazla miktarda protein üreten hatalı genlerde bu tarz sapmalar sıkça karşımıza çıkar. fazla üzerine gidilmemeli kendi vahşi doğasında fanusunda izole edilmeli. siyasi amaçlar için denek olarak da kullanılabilir.
Eğer adamın yanında sadece annesi varsa ve annesine ondan başka bakacak ve yardımcı olacak kimse yoksa bence bu durum normal. Hayat bazı seçimleri insana bırakamıyor bazen. Dayatıyor. Böyle durumlarda aa ana kuzusu bu gibi düşünmektense annesine vefa borcunu ödemeye çalışıyor gibi bakılması daha doğru. Ben de böyle bir durumdayım mesela benden başka kimsesi olmadığı için annemle kalıyorum ve bunu gönül rızasıyla yapıyorum, bu şekilde ona karşı olan gönül borcumu ödüyorum yoksa maddi durumum tek başıma yaşamama izin veriyor ve ben her işimi kendim görebilecek biriyim. Umarım anlatabilmişimdir..
Bunu birazda şöyle düşünün. Dediğiniz doğru olmakla beraber rahat vurdum duymaz bir hayat yaşamamak için, kendi ailesini kurmak için senelerce çaba göstermiş ama olmamış. Aile hayatından her türlü vazgeçemeyen erkekler bilerek aile ortamından ayrılmaz. Korkudan veya gölgede kalmak ile alakası yok aslında bazı kişiler için. Ben mesela sürekli ailemin yanına gitmek halini hatrını sormak isterim. Kendi ailemi kuramadığım için çoğu zaman yalnız sofraya oturmaktan, yalnız birşeyler izlemekten. Etrafımdaki çocuğu olan arkadaşlara özenmekten sıkılıp iyice içinden çıkılmaz bir duruma girmek yerine aslında ailenin yanında olmak daha iyidir.
Sırf ailem üzülmesin diye, birçok şeyi belli etmiyorum bile. Yani sebebi bu kadar basit değil aslında. Acaba rahatları yerinde mi diye düşünmek insanı üzüyor. İhtiyaçları olunca insan yanında olmak istiyor. Ha insan evlenince de merak eder ama işte aslına bakarsanız o ana baba evi yalnızlıktan kurtulmak için fırsat oluyor.
Aileme bakan birisiyim.
Kendi iş yerim ve düzenim var.
Ailemle yaşamak tamamen benim kararım. İstesem kendi evime de çıkar daha rahat takılırım.
Türkiye şartların da yaşamak kolay değil. Her şeyi hesaplamak gerekiyor. Kendi zevk ve rahatlığımdan ödün veriyorum ailem için.
Tek yaşayacağım evi kiraya veriyorum ve o gelirle aileme destek oluyorum.
Sanırım çok yabancı film izliyorsun. 18 yaşına gelince ayrı eve çıkan tipler falan. 😏
Neyse zaten tr kızların aşık olduğu erkek tiplerini biliyoruz.
Nerede it kopuk serseri var onlara koşuyorlar. 😊
Kucuksun sen daha aklin ermez bunlara..
Hem calisip hem yemek hem temizlik kolay olmuyor.
Evimiz dubleks ve odam disinda birde banyom ve 32 metrekare teras var. Istanbulun en pahali semtlerinde bak bakalim kiralar ne kadarmis faturalar ne kadarmis ondan sonra ne demek istedigimi anlarsin…
Cope atacak param yok. Keyfim ve ozgurlugum daha onemlidir benim icin. Hayata kira ve fatura odemek icin gelmedim ben. Yurt disina tasinmak icin temellerimi atarim kiraya ve faturalara odeyecegim paraya..
Gunumuz de normal 33 yaşindayım. Metropol kent de yaşıyorum. Kendime ait aracım ve evım var. Evımi de kiraya verdım. Tek basıma yaşamaya kalksam. Evin faturaları sorun degıl. Ama yemek buyuk sorun ailemle yaşıyorum. Eve katkı da bulunuyorum. Yemekler hazır. Evi sadece otel gibi kullanıyorum. Neden evlenmıyorsunuz? Derseniz. Dogru kısı dusugum adaylar tamamıyla yanlıs ve insan sarrafıyım. Hayatı yaşayarak tecrube edındım. Bi kac tık ilersi gorebıldıgım ıcın bile bile lades demem. Diger sebebi ulkemızde ekonomık sorunlar bugun 20 Mayıs 2022 ve 1 Temmuz 2022 den sonraa yıne her alanda zamlar pes pese gelıcek. Ulkemız de insanlar yaşamaya degıl. Gecınmeye çalısıyor. Yurt dısında insanlar hayatını yasıyor.
Amcam 36 yaşında hala babannem ve dedemle yaşar maaşı da Türkiye ortalamasının çok üstünde 15 bin civarı, evi var kendisi yaşamıyor kiraya verdi. Büyüklerin işini görüyor market alışverişi vs. Ayrıca sağlıkçı ve babannemin hastalığında çok yardımı oluyor. Ha şu da var sadece amcamın onlara yararı dokunmuyor dışardan yemektense anne yemeği yiyor, kıyafetlerini yıkayan biri var. Ayrıca sıkıcı bir hayatı da yok Türkiye'de gezmediği şehir kalmadı yurt dışına çok kez çıktı, bugüne kadar evlenmek istediğini bir kez duymadım adam hayatını yaşıyor idolüm kendisi. Çok pis fikirli insanlarsınız abi ya, bizim millettin bilip bilmeden her şeye uzaktan yorum yapma huyu yok mu insanı deli ediyor..
Onlar evlilikte nasıl olur söylim: o tv izlerken sen oturma odasını temizleyen veya mutfağı toparlayan olursun, hasta olunca bir bebek gibi sızlar ama sen hasta olduğunda kendi yemeğini kendin yaparsın, yemek için çok sık annesinin evine gider karnını doyurur ve sana bunu hissettirmez, arkadaşlarıyla geç vakitlere kadar takılır ve sen annesiymişsin gibi onu kıskanabileceğini düşünmez rahat takılır, evdeki işleri %50 bölüşme mümkünatı yoktur, babasından yine borç alır ve iş hayatı düzenli olmaz çünkü rahatına düşkündür..
evli değilim ama benim hissettiklerim bu yönde.
Çalışıyorsa yaşamasında sorun yok. Bizim ülkede evlilik olmadan baba evinden çıkmak kadın olsun erkek olsun pek sıcak baktığımız bir durum değil. Aile bağı açısından bu mantıklı geliyor bana, iyi ki böyle. Avrupa'da çocukları 18 yaşına gelince sokağa atan aileleri bile duydum.. onlarda 17,18 oldunmu ayrı eve çık baskısı var ,, korkunç
Türk aile sistemi evlenmeden ayrı yaşamayı garipsiyor maalesef hele de aynı şehirde isen
farklı şehirde olunca kimse bunu sorgulamıyor ancak aynı şehirde olunca ailen bile bizimle yaşa diyor
hayat pahalılığı da fazlaca yüksek en azından aileyle yaşamak onlara ufak bir destek demek bence.. hemde kendisi için iyi olabilir..
Hayat adil değil.
Kimsenin yaşadıklarını bilmeden bir yargıda bulunmamalıyız, bu bize düşmez.
Yaşadığımız coğrafyanın, yaşantılarımız üzerindeki etkisi de yadsınamaz.
Psikolojik olsun, maddiyat bakımından olsun.. çoğu kişinin sorunları var kendi çapında.
Başka hayatları konuşurken ne de sivrileşiyor dilimiz öyle değil mi? Bu gibi konuları konuşmaktansa keşke biraz empati duygumuzu geliştirsek..
Belki o zaman kaderin, kimsenin gözyaşına bakmadığını anlayabilirdik...
Kanka bir Kayserili olarak aciklayim adam kendine ait bir odası varsa evde yemeği de çamaşırı da hazır boktan yere kiraydı yemekti bilmem ne uğraşmak istemez çünkü bunların hepsi ayrı masraftır. Gereği yokken eve harcayacağı masrafı biriktirir yatırım yapar uyurken bile para kazanır o yatırımla. Bu aile sözünden çıkmamak değil aksine zeka belirtisidir
Bence cevap daha fazla detay eklenmiş başka bir soruda saklı;
- Ekonomik imkanı elvermiyorsa (ya da)
- Ailesi kendisine muhtaçsa (ya da)
- Geleneksel aile hayatını seviyorsa (ya da)
- Tüm donanımı ve imkanı olmasına rağmen sadece öyle olmasını tercih ettiği için bile
30 yaş üstü erkeklerin ailesiyle yaşaması anormal mi?
Abi az empati kurun erkeklerle ya bu devirde 1300 TL den düşük kirası olan ev yok , adam bekar niye ailesiyle yaşamasın aile gibisi var mı? Ailesine düşkün olmayan erkekten ne eş olur ne de baba…
Anne babasına değer veren onunla yaşayan evlendikten sonra da eşine değer verir evine gelmemezlik yapmaz
Gerçekleri söyledim
Çok az evet.. Kız milleti her şeyi erkekten bekliyor. Ayrı evde yaşasın kendi evi olsun arabası olsun malı mülkü olsun yemişim malı mülkü karakteri olmadıktan sonra ne yapıcaz malı mülkü
Çevrenizde, akrabanızda evlenemediği için ve aynı şehirde yaşadığı için aile evinde kalan var mı?
Hiç şunu düşündünüz mü? Aynı şehirde yaşıyorsa ailesi ile neden gidip başka bir eve taşınıp maaşını kiraya, faturalara, mutfak masraflarına harcasın.
Kadınlar baba evinde kalabiliyorsa rahatça erkekler de kalabilir. Gayet normâl bir durum.
Öncelikle bu alaycı cümlelerin hiç hoşuma gitmedi. Sonuçta 30 yaşını geçmiş ama ailesi ile yaşayan erkek bir hayli fazla. Kimisi maddi açıdan ailesi ile kalıyor kimisi ailesine çok bağlı olduğu için kalıyor ya da farklı nedenlerden kalıyor olabilir. Bu görüşlerine gülmek yerine saygı duymak gerekir. Bu arada üstüme alınmadım çünkü ailem ile yaşamıyorum sadece o durumdaki kişiler ile empati yaptım...
Çok iğrenç bir düşünceye sahipsiniz.
'Koca koca adamların hala baba evinde yaşıyor olması tuhaf geliyor bana sjdj
Ailesiyle yaşayan erkekten koca olur mu?😃
Ailesinin gölgesinden çıkamamış falan.. sjjs'
Bu kimseyi alakadar etmez. Sizin gibi insanlar yüzünden hep bir ayrım var zaten. Düşüncelerinizi söylemeden önce kendinize dönüp bir bakın, 'ben ne kadar düzgün bir insanım' diye.
soru karakter turnusolüne dönüşmüş.
aramızda soran gibi karaktersiz insanlar olduğu gibi senin gibi ince düşünen güzel insanların olduğunuda görmek güzel.
28 yaşına geldim işim gücüm yerimde kariyer sahibi bir insanım ancak annemi kaybettim 😔 ve aile evinde babamı yalnız bırakmak istemiyorum sağlık sorunları var benimde sorumluluklarim var öyle kolay değil herkese dışardan bakınca davulun sesi hoş geliyor galiba siz kizlarin..
Niye sen hangi kültürde büyüdün ki evlenmeyen birinin yaşı kaç olursa olsun ailesinin yanında yasamasını tuhaf buluyorsun? Aileden ayrı yasamak zaten yeni yeni kültürümüze giren bi r şey ki bunu da yeri geliyor her anne baba kabul etmiyor. Böyle bi zihin yapısı da görmedim
Hayır alalası yok ya, gidip herkes kendine ev mi tutsun? Hem kendisine hem de ailesi'ne bakar, bunda bir sıkıntı göremiyorum ben, yiyecek zor alınıyor, bide gidip evin kirası şusu busu kolay değil bu ekonomide. O gözle de bakılmamalı, evlenmediyse kalabilir.
Yapılacak bir çok yorum var, ama cehalet kokan bir soru ve soruyu soranın algısı da ortada. Senin konuyu ele alışın ve düşündüğün şeyi dile getirme şeklin aşırı talihsiz. Bence gözlem yapıp, çıkarım yapmadan önce biraz kendine odaklan. Çözmen gereken daha ciddi meseleler var gibi duruyor : ) Bu arada ben yalnız yaşıyorum bir süredir ve çok başka bir tadı ve rengi yok. Salonda fosur fosur sigara ve bira içmek, arkadaşı sevgiliyi eve çağırıp takılabilmek dışında bir konforu da yok açıkçası.
Yaşayabilir, yaşayanlar çoktur. Hem onlara hem senin düşüncene saygı duyuyorum fakat bu şekilde ifade etmen hoş olmamış.
Bana soracak olursan, 20 yaşında bir şekilde evden çıkmış ve sadece tatillerde eve gelen biri olarak asla tahammül edeceğim bir durum değil.
Biz köylüyüz, 25 yaşından sonra bir adam kananca ortak değilse babasının sofrasına oturamaz :))
2022 Türkiye'sinde gayet de normal kardeşim. Adamın ekonomik durumu çok iyi değilse neden ayrı yaşayacak diye kira ve fatura ödesin? Oturduğum Gaziantep'te bile bir dairenin ölüsü 2500 lira iken hem de. İlla ki hanım evladı olmasına gerek yok, cebini düşündüğünden de aile ile birlikte kalıyor olabilir gayet.
#SelamGençlik 🍀🍀
30 yaş üstü kadınların aileleriyle yaşaması kadar doğal; örnek ben, bizzat, şahsen, kendim 😅😅
O zaman şöyle mi düşünülsün;30 yaş üstü ailesiyle birlikte yaşıyorsa ondan ne iyi koca ne de iyi karı olur mantıklı mı bu itiraz ediyorum ben 😅😅
Hem insan yüz yaşına bile gelse aile sıcaklığını arıyor daima..🍀🍀
#EnDoğruÂnda ❤️❤️
#TubaSueda 🍀🍀
#AşklaBaşla ❤️❤️
Türkiyede yaşadığınızı unuttunuz mu? Ev kiralarının ne kadar olduğunun farkında mısınız? Maaşların ne kadar az olduğunu in ve enflasyon karşısında eridiğinin farkında mısınız? Kimse keyfinden ailesiyle yaşamıyor. Her yönden çürüme yaşayan bir toplumda yaşıyorsuz. Zengin erkek bulup da “bir takım bedeller karşılığında” kendisine ev açtıran kızlar var. Erkekleri de öyle sanıyorsunuz galiba
Tuhaf bir durum yok asıl tuhaf olan sen evde kaldıgın için ailesiyle yasayan erkeklerin sana tuhaf gelmesi, illa evleneceksin diye bir kuralmı var? Belki hastası var? Belki ailesini com seviyor? Belki evlenmek istemiyor tuhaf olan sensin benden söylemesi 😉 bu arada ailemle yasamıyorum haberin olsun...
Gayet normal biz bireysel bir yapıda yetişmiyoruz. Yurtdışında 18-20 sine gelen kişinin evden ayrılması çokça yaşanan ve normal bir durumdur mesela. Ama bizim toplumda aile farklı bir kavramdır ve farklı bir yapıdadır. Maddi durum el verse dahi çoğu zaman bir ilişki veya yuva kurmadan evden ayrılmak zaruri durumlar dışında düşünülmez.
Aile evinde yaşayan bir kişi için ise “gelişimini tamamlamamış” vb tarzda bayağı yorumlar ise oldukça absürttür. Hakeza kişinin gelişimi, özellikleri veya dünya görüşü aile yanında kaldığı için törpülenmez.
Yıllardır şehir dışında yaşayan biri olarak söylüyorum aile ile yaşamak inanılmaz bir konfor alanıdır eğer işin ailenin olduğu şehirde ise hem birikim yaparsın hem ailenin hayır duasını alırsın yemek temizlik falan onlardan direk muafsin (ailemin yanına yerleşme fikrini soktun aklıma mutlu musun?😑)
değil haklısın .
ülke eril zihnıyet ataerkıl sıstemden ve saçma türk aile yapısından kurtulması lazım .
23 yas bıle itici erkek/kadın ıcın .( okumus okulu bıtmıs işi gucu olan ust statü kimlikleri kastettim.)
velev ki gunumuzdekı yanı hukumetın yanlıs polıtıkaları sonucu gelınen konjektürde maalesef ki calısma alınan maaş ile bu tarz bır durum zorlastı. bırakın artık 2 aıle bır evde yasayacak duruma gelıyor .
Ayrı eve geçmenin maliyetini hesapladın mı hiç?
Adam gibi yiyip içmezsen, kira, faturalar, market ıvır zıvır en az 5k tl yapar.
Buna bu parayı ödemek yerine ailesinin yanında 0 masrafla yaşıyor adamlar da. ne yapsınlar?
senin gözüne hoş görünmek için boş yere ev mi tutsunlar:))
En ufak kira 2.500 - 3000 TL arası öyle deme. Eskiden kolaydı her iki eve de para yetişiyordu. Şimdi bir kış geliyor akıllara zarar. Türkiye şahlandıkça halk kırbaçlanıyor. İki evin kira ve faturaları memur maaşının üzerinde. Bak daha mutfak alışverişi yok. 😃
Maalesef bana da tuhaf geliyor ama Türkiye şartları, hoş şartları düzgün olsada hazır yemek, çamaşır bulaşık derdi için yaşayan var. Kimi de Türk aile yapısından kopamıyor, ama bireysellige aykırı bir durum. Kararlarında çok özgür olabileceğini dusunmuyorum.
Neden? Türk kültüründe ölene kadar Anne Babayla yaşıyorlar bazıları, Amerikalı veya Avrupalı olsaydık şaşırmanızı anlayabilirdim.
30 yaşında ailesiyle yaşayabilir, Evlenince ayrılır, bu ailesinde yaşıyor diye kendi başına hayatını idame ettiremiyor anlamına gelmiyor.
kızların bakış acısı cidden cok farklı. eğer aynı sehirde ise hani bekleme onu bizim ülkemizde. avrupa ülkelerinde yasanıyordur belki. filmlerde oluyordu yabancı filmlerde. artı olarak da üzerine su oldu. ülkede accayip bi enflasyon var nasıl ev tutsun adam
ben 28 yasinda ciktim babaevinden ve baska sehire...
ve sana latilmiyirum ayette yasanabilir...
bunu surdan biliyorum...
arkadaslarim bazilari babaevinde yasamaya devam ettiler ;
29-30-31-32 aslarinda evlendiler...
Şu an kimisi 1 kimisi 2 kimisi 3 yillik evliler
ve ben askerligi sayarsak 27 yasindan beri babaevinde degilim ve 33 yasina geldim 3 ay sonra hala bekarim 🙂
Ailesiyle yaşamasının bir nedeni vardır belki bu ailesinin gölgesinden çıkamadığını göstermez önyargılı olmamak lazım... belki kötü bir ilşki süreci atlatmıştır ve bunun yansımasıyla yeni bir ilişkiye başyayamamaıştır ve ailesinede destek amaçlı yanlarıda duruyor olabilir...
Ailesi ile birlikte yaşıyor olmasının birçok farklı sebebi olabilir. Ailesinin gölgesinden çıkamamış tabiri fazla iddialı... Hele ki bu ekonomik koşullarda çok da garipseyemiyorum...
Ancak normal şartlarda, hiçbir problem olmadığını varsayarsak dediğine katılabilirim. Bunu cinsiyet ayırmaksızın söylüyorum.
Ülkemizde ki ebeveynler için çocukları 50 yaşına da girse çocuk. Adını çocuk koyup o adıda hep kullanınca hiç bişey öğretmemiş oluyorlar. Yürümeyi öğretmezsen yürümez. Anne babasından bekler her şeyi. Evlenir para iş kurar para evsiz kalır para boşanır tazminat için para. Çok var bunlardan. 🤷🏻♀️
Bekarsam, eve karı kız atacak tiynette değilsem, ailemin bana ihtiyacı varsa, asıl ailemden ayrı yaşamak ahmaklık olur..
Ailemle yaşıyorum..
#Vesselam
Aynı şey kadınlar içinde geçerli o zaman. 30 yaş üstü ailesiyle yaşayan kadınlar. Şu anki maddi zorlukları göz önüne alırsak tek başına yaşayamayanın yaşayandan farkı çok varlıklı bir aileye sahip olmayışı veya maaşının yetmemesidir. Onu da geçtim o şekilde mutlu da olabilir. Ailesiyle yaşıyor olması kişinin ayrı bir hayatı olmadığı anlamına gelmez.
kanka yaşım 39 ailemle yaşıyorum. temizlik dedim yok ütü derdim yok tüm bunların yanında anne yemekleri bonusu.
iki tane dairem var var biri kirada biri boşta eşyalı duruyor. arada kafa dinlemeye gider viskimi içerim. bir tane de bağ evi var oraya da arada uğrarım.
. ona rağmen aile evi diyorum. canım Annem benim
Bırakmıyorlar ablacım bırakmıyorlar.
İş buldum gittim ayrıldım. Pandemiyi bahane edip geldiler yanıma. 2 senedir yanımdalar. Napayım kovayım mı anamı babamı?
@ays0621 rica ederim 😊
Ahahahahaha çok güldüm ama sizin adınıza üzüldüm
Tuhaf diyorsun da parada ağaçtan yetişmiyor kimisinin parası yetmiyor kimisinin ailesi hastadır mecbur bırakamıyor bakıyor, kimiside evlenmeden ayrı eve çıkmayı mantıklı bulmuyor hatta Türkiye de insanların yarısı parası olsada olmasada evlenmeden ayrı eve çıkmıyor bazılarının babası izin vermiyor evlenmeden ayrı eve çıkmasına
Normal bir durum. Neden yalnız yaşasın ki? Evet bazı zamanlar insan yalnız kalmak istiyor olabilir ama eve geldiğinde bir ses duymak, sofraya beraber oturmak hoş bir şey bence.
Yani tamamen tercih meselesi diyebiliriz. Tabi ki ayrı yaşamaları daha gerekli gibi görünebilir ama ailesiyle yaşıyor diye de kesinlikle olumsuz düşünmem.. Aksine ailesine önem verdiğini gösteren bir davranış bana göre bu.. Keyifli günler..
sana söyle diyeyim ailesine sırt dönen ve eş için ailesini hemen silen eşinide hemen siler ve arkasını döner bundan eş olur mu demeyin konuşursunuz ve güzelce anlatırsınız yani olmadı bir uzmandan fikir alıp öyle davranırsınız
Istisnai bir durum yoksa normal bulmuyorum. o durumlardan kastim da annesi babasi bakima muhtac olur bir tek kendisi vardir bakacak falan filan... yoksa ya hayata atilmaktan korkuyor ya beceriksiz ya da bagimli kisiliktir.. gercekten normal degil
O zaman 30 yaş üstü kadınlarında yaşaması anormal, çok cinsiyetçi bir yaklaşım.. Evet yalnız yaşamak daha güzel ama ülkenin ekonomik durumunu ve artan kiraları düşününce çokta anormal olmuyor aileyle yaşamak..
Çok saçma yaklaşım, ailesinin gölgesi? Sevdiği için yaşayamaz mı? Mesela annenaem dedemi asla bırakamam ben ailemi sevmem orası ayrı.. Gölgesinde yaşamakta garip bir tabir aile hükümdar da bu şehzade gibi?
Bu devirde işsiz kalmak normal. Ayıplanacak bir durum yok ortada. Kimse o duruma düşmesin tabi ama isteyerek kaldıklarını sanmiyorum. Ekonomik özgürlükleri olmadığı için kalıyorlar. ❤
şu zamanda sokakta yaşasa normaldir **
böyle ekonomide hiçbir şeye şaşırmayacaksın kimseyi de yadırgamayacaksın.
kimin ne yaşadığını bilemezsin çünkü.
Kızım ve oğlum var hayatımda. Annem ve Babam köydeler.
Bu durum kadınlar içinde geçerli. Evliliği tercih etmemiş olabilirler. Hem Anne ve Babasına destek olurlar.
Hayatı yurtdışında yatılı okullarda geçmiş bana da komik geliyor ama yine de anlayışlı olmak lazım. Şartlar mecbur kılmıştır belki, neticede herkes aynı şartlarda hayatını idame ettirmiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?