Son 2 3 yıldır psikolojik sıkıntılar çekiyorum atlatamıyorum. Aralarında sevgi saygı olmayan sorunlu bir ailem var. Babam narsist, annem panik atak oldu ikisi de psikolojik ilaç kullanıyor. 2 yıldır hafızlık kursuna gidiyorum bitirmeme çok az kalmıştı ki çok büyük bir çöküntü yaşadım 2 ay önce ve devam edemedim. O sırada üstüme çok gelindi devam etmem konusunda ama ben yataktan çıkacak gücü bile bulamıyordum kendimde. Sonra tekrar başladım 1 hafta gittim kendime plan yaptım düzene sokmaya çalıştım hayatımı bilmem kaçıncı kez. Ama yine her şeyi yerle bir ettiler ve 2 gündür yine devam edemiyorum yapamıyorum ve üni sınavına giricem şehir dışı istiyorum ama gel gör ki ne ders çalışabiliyorum ne de başka bir şey yapabiliyorum.
Ben sürekli ayağa kalktıkça ailem yine beni yıkıyor ve bunu yapan kendileri olmasına rağmen benden başarı bekliyorlar. Çok yoruldum bu döngüyü yaşamaktan ve gücüm kalmadı artık. Ki zaten okulda da hafızlıkta da oldukça başarılıydım ama şu an o kadar yorgunum ki sadece gözlerimin açık olması bile beni düşünemeyeceğiniz kadar yoruyor. Sürekli kavgadan, birbirini aşağılamalardan babamın narsistliğinden o kadar bezdim ki. Bir de abim var annemi üzen evlenip gitti ama hala onun derdini çekiyoruz. Annem kaç defa ambulansla hastaneye gitti fenalaştığı için. Ablam da annemi korumaya çalışıyor ama ben eziliyorum bütün bunların arasında. Masum kimse yok. Bu hayatta desteğini hissettiğim bir kişi var o da benden çok çok uzakta. 1 yıldır her gün intiharı düşünüyorum. Sol kolum iz içinde zaten bunu ergenlikten değil de acısına alışmak için yapıyordum. Sigara kullanan biri değilim o yüzden içtiğimde vücudum fena uyuşuyor ot çekmiş gibi. Düşüncelerde boğulduğumda sigara içip kendimi uyuşturuyorum ve öyle bir andayken intihar etmek geliyor hep içimden. Ateşli silah bulamam, kesin öleyim diye yüksekten atlamak da bir çözüm. Dışarı çıktığımda eve dönmek istemiyorum. Bu evde kalmak istemiyorum artık ve işin kötü yanı geleceğimin iyi olduğunu bilsem bile o günlere ulaşmak istemiyorum yaşamak bana çok yorucu geliyor resmen bir insan nasıl susadığında su isterse bazı zamanlar canım aynı öyle ölümü istiyor. Annemin babamın geçmişi de iyi değil berbat ortamlarda büyümüş annem dayakla psikolojik şiddetle. Evden kaçsam diye bile düşündüm artık sağlıklı düşünemiyorum. Sabahları gözümü her açtığımda kalbime bir ağrı saplanıyor ve hala yaşıyor oluşuma isyan ediyorum. İnançlı biriydim ama artık inancım da beni hayatta tutmaya yetmiyor. Psikolojik yardım almayı teklif ettim aileme ama izin vermedi annem siciline işler yok aile sırlarımızı mı anlatacaksın? Saçma sapan tepkiler vererek karşı çıktı. Eskiden yazdığım yazıları okudum ortaokuldan bu yana hep intihar etmek istediğimden ve bu ailenin ne kadar ruh emici olduğundan bahsetmişim. Lütfen kendi hayatını kur falan demeyin çünkü bu zamana kadar zaten bu amaçla ayakta durdum ama şu an inanın hiçbir şeye takatim yok. Bunaldığım zaman dinlenmeme izin vermediler o yüzden şimdi hiç geçmeyen bir yorgunluğum var.
Ben sürekli ayağa kalktıkça ailem yine beni yıkıyor ve bunu yapan kendileri olmasına rağmen benden başarı bekliyorlar. Çok yoruldum bu döngüyü yaşamaktan ve gücüm kalmadı artık. Ki zaten okulda da hafızlıkta da oldukça başarılıydım ama şu an o kadar yorgunum ki sadece gözlerimin açık olması bile beni düşünemeyeceğiniz kadar yoruyor. Sürekli kavgadan, birbirini aşağılamalardan babamın narsistliğinden o kadar bezdim ki. Bir de abim var annemi üzen evlenip gitti ama hala onun derdini çekiyoruz. Annem kaç defa ambulansla hastaneye gitti fenalaştığı için. Ablam da annemi korumaya çalışıyor ama ben eziliyorum bütün bunların arasında. Masum kimse yok. Bu hayatta desteğini hissettiğim bir kişi var o da benden çok çok uzakta. 1 yıldır her gün intiharı düşünüyorum. Sol kolum iz içinde zaten bunu ergenlikten değil de acısına alışmak için yapıyordum. Sigara kullanan biri değilim o yüzden içtiğimde vücudum fena uyuşuyor ot çekmiş gibi. Düşüncelerde boğulduğumda sigara içip kendimi uyuşturuyorum ve öyle bir andayken intihar etmek geliyor hep içimden. Ateşli silah bulamam, kesin öleyim diye yüksekten atlamak da bir çözüm. Dışarı çıktığımda eve dönmek istemiyorum. Bu evde kalmak istemiyorum artık ve işin kötü yanı geleceğimin iyi olduğunu bilsem bile o günlere ulaşmak istemiyorum yaşamak bana çok yorucu geliyor resmen bir insan nasıl susadığında su isterse bazı zamanlar canım aynı öyle ölümü istiyor. Annemin babamın geçmişi de iyi değil berbat ortamlarda büyümüş annem dayakla psikolojik şiddetle. Evden kaçsam diye bile düşündüm artık sağlıklı düşünemiyorum. Sabahları gözümü her açtığımda kalbime bir ağrı saplanıyor ve hala yaşıyor oluşuma isyan ediyorum. İnançlı biriydim ama artık inancım da beni hayatta tutmaya yetmiyor. Psikolojik yardım almayı teklif ettim aileme ama izin vermedi annem siciline işler yok aile sırlarımızı mı anlatacaksın? Saçma sapan tepkiler vererek karşı çıktı. Eskiden yazdığım yazıları okudum ortaokuldan bu yana hep intihar etmek istediğimden ve bu ailenin ne kadar ruh emici olduğundan bahsetmişim. Lütfen kendi hayatını kur falan demeyin çünkü bu zamana kadar zaten bu amaçla ayakta durdum ama şu an inanın hiçbir şeye takatim yok. Bunaldığım zaman dinlenmeme izin vermediler o yüzden şimdi hiç geçmeyen bir yorgunluğum var.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Kendi kararlarıni verebilecek yastasin hayatina devam edebilmen icin o tedaviyi alman gerekiyor belki de ailen duzelse tedavilik bir seyin kalmayacak bilemiyorum zor durummus hedefinden de sasma seni kurtaracak olan baskasi degil senin verecek oldugun kararlar kimseye guvenip ortada kalma
Yıllardır zaten ilaç kullanıyorlar ama değişen bir şey yok aksine her şey daha da kötüye gitti o yüzden zaten artık sabredemiyorum. Düzelmezler yani. Teşekkürler tavsiyelerin için
Okudum hepsini. Yazı uzun gibi ama sanki özetleyerek içini dökmüşsün
Yerinde olsam canımı sıkan şeylere sıktiri çekerdim. Ölmekten daha iyi
Okuduğun için sağ ol. hadi ordan çekince daha çok üstüme geliyorlar şımarık ve keyfine düşkün olmakla itham ediliyorum o zaman da. Şehir dışında üni kazanırsam tüm bunlardan uzak derslerime odaklanabilirim diye düşünüyorum
Doğrudur yaşın 18 daha yeni yetişkinliğe giriyorsun sıktir çekmek kolay olmaz. Ölmek saçma ama öleceğine bırak evini tek başına bir yerde işe gir yaşa. Ben ahirete pek inanmıyorum ama sen inanıyorsun bu inancına göre bir kaçış değil. Ben inanmadığım halde ölümün mantıklı olmadığını düşünüyorum
O düşünceler geldiğinde cehennem falan pek umrumda olmuyor bu bir imtihansa artık gün yüzü görmem gerekirdi bir insan bu zorlanır mı bilmiyorum. Psikolojik şiddet her şeyden daha kötü bence. Tabi daha göreceğim çok şey var ama en azından ilerde beni yıpratan insanlara bağımlı yaşıyor olmak zorunda olmayacağım. İzin verseler daha 1 sn durmam ama ölürler gene izin vermezler kendim yaşamama şu an anca üniversitede.
sen 18 ine geldikten sonra zorla tutamazlar. Üniversite olmasa bile kendi hayatını kurtarmak için isyan et
Babamın bu evden ancak gelinliğinle çıkarsın gibi saçma sapan bir düşüncesi var. Çok dindardır kendisi evlenene kadar benden o sorumluymuş. Erkek arkadaşım farklı mezhep diye onaylamıyor ama kendisi namaz kılıp doğru yolda olduğunu iddia ettiği halde hepimizin hayatını zindan ediyor bunu ona annem de öyledi. Böyle bir şeye zaten annem de karşı çıkar tek çözüm şehir dışında üni tutturup ordan da direkt erkek arkadaşımın yanına gitmek zaten üni 6 yıl sürecek sonrasında hayatımız kurulmuş olur.
Tıp mı hedefliyorsun
Babanın ne düşündüğü sadece sen ona önem verdiğin kadar değerli
Klinik psikolog olmayı hedefliyorum. Bakalım bu konuyu açarım sonrasında da tepkisini yazarım buraya :)
Bak işte ne güzel hayalin de var, sevdiğin biri de var ölmek ayıp olmaz mı bu durumda
canın sıkkınken kimseye bişey anlatamıyorken burayı kullan. istersen bana direkt yazabilirsin
Kursa da kendi isteğimle başlamıştım var ya kursta kendi isteğiyle bu işi yapan bir avuç insandan biriydim diğerleri hep aile zoru vs. Buna rağmen bırakmak istediğim için üzgünüm ama hal böyleyken devam edemiyorum. Akşam yine gitmek istemediğimi söylicem ve yine üstüme gelinicek. Kendime söz verdim mutlaka tamamlıcam şimdi değilse ilerde diye ama git diye üsteledikçe daha da uzaklaşıyorum. Bu iş için sağlıklı ve duru bir zihin gerekiyor o yüzden kendimi bu denli zorlamaktansa ara vermek daha iyi gibi. Zaman ayırdığın için teşekkürler bana şans dile sana haber veririm olanları
Umarım her şey gönlünce olur
Şu an her şey daha kötü. Umudumu tamamen kaybetmek üzereyim
ne kötüleşti
Bir şeyleri yoluna koyamıyorum bir türlü. Ne yaparsam yapayım nereye gidersem gideyim hep böyle olcsk ve bu psikolojiden çıkamıcam şimfi sigara içtim ikşnciyi içicem en ufak şeyler bile tetikliyor artık
napıyorlar sana
Çalışmaya başladım şartlar pek iyi değil ama en azından kafam dağılıyor. Hayattan çok sıkılıyorum bir şey yapasım gelmiyor, evde durum da hala aynı
İşin zor sana destek veren biri var mı cidden hayatta
Erkek arkadaşım var yurt dışında okuyor. O her zaman güçlü olmam için bana destek oluyor ve bunca işinin arasında bana her zaman vakit ayırıyor. Onunlayken hep duygusal biri olmamdan hiçbir zaman şikayet etmedi. Ondan başka kimsem yok hayatta ailemin durumu belli arkadaşım da yok.
Umarım hayatın boyunca yanında olur. Ama yine de kendi ayakların üzerine durmayi öğren
İnşallah öyle olur. Evet kesinlikle kendi mesleğimi edineceğim erkek arkadaşım da böyle olmasını istiyor zaten.
Güzel sevindim
Bu yazıyı bu kadar kim okuyacak burası soru sitesi sorunu sorar cevap alırsın derdini sıkıntımı piskologa anlat bence
Okumak isteyen okur istemeyen okumaz ben sadece anlatmak istedim zaten çözüm aramak için yazmadım buraya
Tamam
Nasıl yardım ci olabilirim
Yardımcı olabileceğiniz pek bir durum yok aslında ben sadece içimi döktüm
Dertlesmek istersen yardımcı olayim
Allah yardımcınız olsun.
üşenmeden okuyana benden 10 xper ver