Laiklik mi Şeriat mi?
Devlet din işleri ayrı (laik)
Şeriat
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Din ve devlet işleri ayrı olmalıdır. Laiklik iyidir. Laiklik ilerleyen zamanlarda değişecektir, yerine daha uygun bir düşünce biçimi gelecektir elbet ama bu şeriat olmayacaktır.
Din ile devlet işleri beraber yürütülmemeli. Şahsen ben yanımda babam ve ya erkek kardeşim olmadan dışarı çıkamadığım bir dünyada yaşamak istemem. Ayrıca İslam yeterince katı kurallara sahipken ve yeterince insan hakları ihlaline sebebiyet vermişken, bir de başa geçen lider İslamı kendi çıkarlarına gore yorumlayıp kuralları ona göre şekillendirirse insanların hayatı cehennem azabına dönüşür. Şeriatla yönetilen ülkelerin durumu gozler önünde. Laiklik her zaman daha iyidir:)
Laikliği savunuyorum çünkü şeriatla yönetilen toplumlarda dahi şeriat doğru bir şekilde tecelli etmiyor. Gerçek anlamda olması gereken şeriat bozulmuş dinler gibi günümüze kadar doğru bir şekilde gelememiş maalesef. Hakiki şeriat kanunlarına en yakın kanunlar osmanlının bazı dönemlerinde uygulanmış, oldukça başarılı olmuş ve avrupada bazı ülkelerde bazı şeriat kanunlarını nizamı sağlamak adına hukuki kanunlar olarak kopyalayıp kullanılmıştır.
Devlet ile din isleri ayri olmazsa bir arpa boyu yol alamayiz
Cevap
8Cevap
Ah atam ah keşke kendini padişah ilan etseydin..
Cumhuriyet tarihinde adam akıllı bir lider seçimi bir elin parmak sayısını geçemiyor ve hala batırmakta olan şahsın büyük bir oy oranı var..
şeriat gelirse ilk şeriat isteyenleri dar ağacında sallandırırlar
Şeriat kuranı yaşam kılavuzu yapmaktır kuranın hükümleri ile yönetilmek laiklik ise herkes hesabina geldiği gibi yorumlamak
Şeriat diyenlere otobüs bileti alsak da Arabistan yarımadasına göndersek..
Hiçbiri daha farklı bir form gerek
Atatürkçüyüm
Olması gereken
Öyle
Laiklik onun ilkelerinden biri sonuçta
laikizm
laiklik
şeriat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?