Benim anlamadığım Türkiye laiktir, laik kalacak diyenlerin kendini müslim olarak atfetmesidir.
Not: Hem laik hem müslim olunmaz, kaynak Kur'an
Benim anlamadığım Türkiye laiktir, laik kalacak diyenlerin kendini müslim olarak atfetmesidir.
Not: Hem laik hem müslim olunmaz, kaynak Kur'an
Laiklik nedir? Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması. Ne alaka yani müslüman olmakla bunun? Kelime anlamlarını bilmediğiniz konularda pek yorum yapmayın bence.
Laikliğin anlamını biliyoruz knk kaynak Kur'an yani sen ne desen boş
Ayet ver örnek olarak. Neresinde yazıyor laik olan müslüman olamaz diye?
Buna sadece yüzeysel bakmayın. İslam'a göre Zina, Kumar, Alkol haram. Laik yönetimlerde bunlar yasal. Müslüman biri bunları yasal kılan bir sistemi desteklediğinde yani, Allah'ın haram kıldığıklarına karşı geldiğinde otomatikman dinden çıkmış olur. Bak, Bu günahları işlemen seni dinden çıkarmaz ama haramı, helal kılan bir sistemi savunduğunda otomatikman Allah'a karşı çıkmış oluyorsun ve buda dinden çıkmaktır.
'Kim Allah'ın indirdiği (hükümlerle) hükmetmezse işte onlar kafirlerin ta kendileridir.' (Maide, 5/44)
Laik yönetimlerin hangisinde kumar, zina vs. Serbest? Din ve devlet işlerinin ayrılmasıyla kumarın zinanın ne alakası var acaba? Aşırı alakasız örneklem yapıyorsunuz maalesef.
Şimdi sen müslümansın dimi ama ülkede kumar zina alkol serbest yani yasal. İslam'da yasak. Sen yasağı yasallaştıran sisteme destek olmakla dininden feragat ediyorsun
Bahsettiğin şeylerin serbest olmasıyla laikliğin bir alakası yok anlamadığın nokta bu.
Yahu işte din ve devlet ayrı olunca serbest oluyor, kanunlarda dini tek bir yasa yok o yüzden laiklik.
Laik olup bu bahsettiğin şeylerin yasak olmasını sağlayabilirsin. Laikliğin bunlarla bir ilgisi yok. Herşeyi laikliğe bağlamadan önce anlamını öğrenin kelimelerin.
Sen nerden öğrendin bu serbest laikliği, dinle devleti iyice karıştırmaya başladın. Evet bunlar yasaklaştırılabilir ama modern dünyada en fazla alkolü yasaklarsın. şu an ülkedeki kanunlardan bahsediyoruz, kanunlar tamamen Avrupa'dan alınma dini hiçbir yazı bulunmayan gerçek anlamda laik kanunlar ve sana dininin yasaklarını yasal kılıyor. burada laikliğe takılacağına buna takılman daha doğru zira bu hiçbirşeyi değiştirmicek
Dine göre bireysel yaşarsın. Topluma dayatamazsın. Dayatırsan iran gibi olursun. Orada peçeli buraya gelince bikinili. Eğer müslümansan dinin gereklerini yerine getirirsin iş biter. Devletin dini kurallarla yönetilmesi kadar saçma bir şey yoktur. Çünkü din allah ile kul arasındadır. O yüzden sen kendinden sorumlusun. Başkaları seni ilgilendirmez. Ama bu dindarlar nedense kendinden çok başkasını düşünüyor. Sizi ilgilendirmez başkalarının ne yaptığı kendinizle ilgilenin.
Dinsiz biri olarak sonuna kadar laiklik.
Atamın karizması❤
Şeriat.
Neden şeriat
İnançsal.
Şeriat devlet yönetimi ülkenin yok olmasına eşdeğer olur.
Zihni ve adalet görüşüm şeriattır.
Ama ülkeyi nasıl yönetmek lazım diyorsan.
Milliyetçilik gerek , kan dökmek gerek , korku salmak gerek vs.
Çokta makul bir anlayış yok.
Eğitim sistemini değiştirmeyi bekleyip 50 yıl insanları sindirirsek istediğimiz şekilde yönetiriz.
Onun dışında mantıklı bulduğum sosyal devlet yapısı olur , ama mahrem kısıtlaması ve ceza ağırlaştırması ile.
Alman kanunları ceza olarak uygun bu konuda.
Milliyetçilik, şeriat ile tam karşıt görüş. Biliyorsun ki, bu yolda ölen cahiliye üzerine ölür. Neyi niye savunduğunu bilmen yinede güzel, adalet gerçekten şeriatte var. Bak ülkenin haline kimsenin kimseye güveni yok, suçluların cezası yok, suç işlemek serbest. Misal Afganistan'da kadına cinayet Taliban geldiğinden beri sıfır ve bunu Avrupa da tasdiklemişti kaynağını kaybettim
Türkiye laik biliyoruz knk😀
Cevap
4Cevap
Tabi ki laiklik 1400 sene öncesinin arap kurallarına göre yaşamak zorunda değiliz
3-5 bin yıl önceki Yunan kuralları daha iyi yani
Evet
Beni kimsenin kuralları ilgilendirmiyor beni hayatın ve evrenin kuralları ilgilendiriyor.
Kaynak g.. tüm.
Ayrıca evet laik olmak isteyen İslam gibi gerici dinlere biat etmez.
Bana gerici olduğuna dair bir bilgi verir misin
5000 yıl önceki hurafeler olması ve uyduruk olması yetmez mi awq?
Hoh anasını 5 bin sene önce demokrasi keşfedilmişti 😀
İdeolojimden ötürü kendini daha akılı atfetmen ne kadar ahmak ve kendini geliştirmemiş bir ön yargılı olduğunu gösterir
Laiklik tabiki agnostiğim bu arada
Onca kanıt varken halen inanmamak...
Nerde kanıt
Kuran kaynak vericeksen ben direkt kurana inanmıyorum
Ben sana taze bir cesedin, hem bıçakla zarar görmemesini, hem benzin dökülmesine rağmen yanmayıp sadece üzerindeki kumaşın yanmasını söylersem bana bilimsel bir delil sunar mısın?
Yeterli değil nerde delil
Videosu var, ben sadece bilimsel ve mantıksal bir açıklama sunacak mısın onu istiyorum
Olmayan bişeyi ispatlayamam kuranın insan elinden çıktığını düşünüyorum o zamanın şartlarına göre yazılmıştır günümüzde geçerli olamaz
Bu zamana ayak uyduran ayetlerden de haberin yok galiba hiç okumadan reddetmişsin.
Al sana video
https://gofile.io/d/TzUFXX
Okudum kanka geçerli bi argüman sunmanı bekliyorum
Videoya bir açıklama?
Laiklik abicim yeterli cevap oldu umarım.
Alla alla hem hırsızlık yapıp hem müslümanlık yapıyor hükümet o ne oluyor peki dingil
Onun müslüman olduğunu kim söyledi?
Atatürkün kâfir olduğunu kim söyledi sana beyinsiz
Ahahahah cidden aptalsın, kendisi söylüyor
https://m.youtube.com/watch?v=lZ-KajhkqMU
şu an ki başımızdaki bop eşbaşkanı olduğunuda söylüyor madem Atatürk kâfir o zaman kafirler Atatürk e neden düşman
Ne alaka düşman diye? Rusya ve Ukrayna niye savaşıyor aynı dindeler 😀 Atatürke kimse düşman değil, Avrupa da Atatürk'ü sevmeyen ülke yok, savaştıkları ülkeler dahil. Çoğu ülkede Atatürk büstü var
Evet evet laiklik kafir işi hadi iyi geceler beyinsiz
Bak, kendini karşıt görüşlere aç savunduğun şeyin yanlış veya doğru olduğunu araştır. Kendini müslüman olarak ithaf ediyorsun o halde kitabını oku ki yönlendirilme, kandırılma ve karşıt görüşlü birine hakaret ederek cevap verme. Gerçekleri öğrenmek önemli körü körüne bir ideolojiye bağlanmak değil.
Len defol arabistana git s. alak şeriat var oradaa
tabi tabii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?