Hangisi, neden , niçin ve ne kadar bilginiz var?
(Rica ediyorum polemik yaratmadan karşılıklı görüş paylaşalım)
(Rica ediyorum polemik yaratmadan karşılıklı görüş paylaşalım)
Laiklik tabi ki. Türkiye'nin çoğunluğu müslüman ama hepsi değil ve müslüman olmayan kimselerin olduğu ülkede şeriat ile yönetim uygun olmaz. Ki şeriat ülkelerine bakarsak hiçbiri doğru şeriatla yönetilmiyor din adı altında her türlü kötülüğü yapıyorlar
Verdiğiniz cevaptan konuya hakim olmadığınız anlaşılıyor ama neyse
Ne alaka acaba HWLHSLWJSPWJDELDJWMJDW bi bilgili sizsiniz ztn
Evet ben bilgiyim sorun ne? Şeriatın sadece halkın müslüman olduğu yerlerde uygulanabileceğini düşünecek kadar cahilsin cevap vermeye bile gerek yok. Ayrıca mantıkta tüme varım hatasi dediğimiz şeyi yapmışsın. :) neyse iyi sabahlar...
Şeriat fıkıh ve islam hukuku aynı şeyler değil mi bay çok bilmiş hangi ateist ya da Yahudi islam ile yönetilebilir anlatsana bana 🤠
Öncelikli önemli olan aslında bu iki sistem içinde konuşayım. Gerçekten düzgün bir şekilde uygulanmalı.
Gerçek şekilde uygulansa hani insanlarımız şeriata katı bakıyor ama aslında ben öyle düşünmüyorum. Düzgün uygulanması önemli. Şeriat yönetimine sahibim diyerekten şeriattan alakasız şeyler yapılması gerçekten şeriatla yönetildiği anlamına gelmiyor. Açıkçası şeriatın adalet anlayışını daha mantıklı ve kabul edilebilir buluyorum. Basitçe biri tecavüze uğradı idam edilir mesela. Fakat laiklikte bu uygulanmıyor. Kasten birini öldürmede yine aynısı oluyor ceza sistemleri yine malum şekilde ilerliyor.
Cevap
3Cevap
Laiklik
Şeriat kadar maslahatli hiçbir yönetim şekli yok ama şunu belirteyim Hz peygamber insanlara nasıl davranmış halifeler nasıl olmuşsa o şekil mesela ben laikliği sevmem dinimce şirk olur evet ama laikliği biri benim dinime karşı kullanmadığı sürece sorunum olmaz fakat müslüman isem tabi ki şeriat isticem sorun yonetenlerde ve en büyük sorun günümüz insanlarının şeriatı propaganda yapil yanlis anlatan batı ve sol medya gruplarından öğrenmesi gülünç durum
Katılıyorum on numara tespit 👍
Eyvallah
Günümüzde Şeriat olarak lanse edilen, insanların düşündüğü şeriati elbette istemem. Günümüzde İslam hukukunu hakiki manada tatbik eden bir ülke yok.
Sorun şu hakiki manada tatbik edecek olan ülkeler değil sistemi ayakta tutacak hakimler kadılar yani ve ulemadır ki Hz Muhammed sav efendimizin metoduna uygun şekilde halka gerçek İslam anlatılır her soruya nazik şekilde cevap verilir insanlara artık şu maddeperestlikten çıkılması gerektiğini vurgularsak, artık şeriatın kendisi gelir. Ama İran gibi taaak diye şeriat getirirsen kâfirlere ekmek çıkarırsın anca. Şeriat tektir oda Allah'ın hükmüdür hükümlerini ikrar eden Resulullahin sünnetidir.
İslam hukukunu hakiki manada tatbik edecek hakimleri, kadıları kim tayin edecek?
Şeriat, Allah ve peygamberinin koyduğu hükümlere dayanır. Ama bunları tespit ve tefsir edip, kural haline dönüştüren alimlerdir değil mi? O İslam alimlerini nereden bulacağız? Diyanetin hali ortada. Osmanlı devleti şeriati hakiki manada tatbik eden son devlettir
Yani Devlet nereden bulacak*
Şeriat diye bir özel sistem yok. .. Ceza sistemine denir. İslamda ceza öngörülen konular sınırlı. Gerisi insan yapılımı yani laik.
Doğru bitane Info yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?