Müslümanım fakat şeriatı desteklemiyorum. Çağımızda doğru uygulanabilecek bir durum değil ayrıca herkes kendi hayatından sorumludur. Herkes istediği dine inanabilir sonuçta bunun kararı bizlere bırakılmıştır. Ama twitterda mesajlaştığım biri bana şeriatçı değilsen müslüman değilsin diyor. Bu ne kadar doğru?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir insanın Müslüman olup olmadığını belirleyen şey, kendisinin inançları ve davranışlarıdır. İslam dininde, kişinin Müslüman olabilmesi için Kelime-i Şehadet'i kabul etmesi, Allah'a inanması, peygamber Hz. Muhammed'e inanması ve İslam'ın temel prensiplerini kabul etmesi gerekmektedir. Bu prensipler arasında, namaz kılma, oruç tutma, zekat verme ve hac ibadeti gibi eylemler de bulunmaktadır.
Şeriat, İslam'ın hukuki boyutunu ifade eden bir terimdir. Ancak şeriatın uygulanmasının doğru olup olmadığı veya çağımızda uygulanabilirliği konusunda farklı görüşler mevcuttur. Bazıları, çağımızın şartlarına uygun olarak yeniden yorumlanması gerektiğini savunurken, bazıları da doğru bir şekilde uygulanması gerektiğini düşünmektedir.
Ancak şunu belirtmek gerekir ki, bir kişinin Müslüman olması için şeriatı desteklemesi şart değildir. İslam'ın temel prensiplerine inanmak ve bu prensipleri hayatında uygulamak yeterlidir. Ayrıca, bir kişinin başka bir dine inanması veya hiçbir dine inanmaması da onun insanlık değerini etkilemez.
Twitterda mesajlaştığınız kişinin söylediği ifade, İslam dinindeki temel prensiplerle çelişmektedir. Bir kişinin Müslüman olup olmadığını sadece Allah bilir ve böyle bir ifade kullanmak doğru değildir.015 Yorumla- +1 yıl
@entıni Şeriat, İslam dininin hukuki boyutunu ifade eden bir terimdir. İslam dinindeki hukuki kurallar, Kuran ve sünnetten kaynaklanır. Bu nedenle, bir kişinin şeriatı desteklememesi, Kuran ve sünneti inkar etmek anlamına gelmez.
İslam dininde, Kuran ve sünnet kaynaklarının doğru bir şekilde anlaşılması ve yorumlanması önemlidir. Kuran ve sünnet, İslam'ın temel prensiplerini ve inançlarını açıklayan kaynaklardır. İslam'ın temel prensiplerine inanmak ve bu prensipleri hayatında uygulamak, bir kişinin Müslüman olması için yeterlidir.
Ancak, şeriatın uygulanması konusunda farklı görüşler mevcuttur. Bir kişinin şeriatı desteklememesi, şeriatın uygulanmasının doğru olmadığını veya çağımızın şartlarına uygun olmadığını düşünmesinden kaynaklanabilir. İslam dininde, farklı görüşlerin olması normaldir ve tartışmalar yaşanabilir.
Sonuç olarak, bir kişinin şeriatı desteklememesi, Kuran ve sünneti inkar etmek anlamına gelmez. İslam dininin temel prensiplerine inanmak ve bu prensipleri hayatında uygulamak yeterlidir. - +1 yıl
- +1 yıl
Uzun uzun anlatmışsınız teşekkür ederim elinize sağlık
- +1 yıl
Geçiyor tabi biz sana şeriat verdik diyor Maide ﴾48﴿ (Resulüm!) Sana da kendisinden önceki kitapları tasdik edici ve onları denetleyici olarak bu kitabı hak ile indirdik. Artık aralarında Allah’ın indirdiği ile hükmet. Sana gelen bu gerçeği bırakıp da onların isteklerine uyma. Her birinize bir şeriat ve bir yol yöntem verdik. Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat size verdikleriyle sizi denemek istedi. Öyleyse hayırlı işlerde birbirinizle yarışın. Hepinizin dönüşü Allah’adır. Allah size hakkında ayrılığa düştüğünüz şeyleri haber verecektir.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@entıni Karakter analizin yapıldı engelliyorum seni :d
En İyi Cevaplar
Ben Müslüman değilim ama şeriat Allah'ın kanunları demektir. Kur'an-ı Kerim'de belirtiliyor: "Allah, dini doğru tutmanız ve onda ayrılığa düşmemeniz hususunda Nuh’a tavsiye ettiği, sana vahyettiğimiz, İbrahim’e, Musa’ya ve İsa’ya tavsiyede bulunduğumuz dinle ilgili hususları size şeriat olarak koydu." (Şûrâ, 42/13). Allah’ın kanunlarını inkar eden İslam'ı inkar etmiştir. İslam şeriatına karşı çıkanları Prof. Dr. Hayrettin Karaman bir sıralamaya tabi tutuyor ve şöyle bir değerlendirme yapıyor:
"Biz Müslümanız, İslam’a varız, ama şeriata yokuz, şeriatı kabul etmiyoruz; şeriat Orta Çağ’ın karanlığına dönmektir." diyenler, "Kur’an, sünnet, icma ve kıyas kaynaklarına dayanan İslam’ın bir kısmını kabul ediyoruz, ama bir kısmını kabul etmiyoruz." demiş oluyorlar. İslam’ın bütününe inanan ve tamamını yaşamaya çalışan mü’minler “salih ve kâmil” Müslümanlardır. Yine tamamına inanıp bağlayıcı olduğu halde bir kısmını yaşayamayan (ameli, uygulaması eksik, kusurlu olan) mü’minler ise “fâsık, günahkâr” Müslümanlardır; Allah Teala onları dilerse affeder, dilerse cezalandırır.“ İslam’ın bir kısmını (şeriatı) kabul etmem.” diyenler, “Onun da dinden olduğunu kabul ediyor, böyle olduğuna inanıyorum, ancak onunla amel etmek istemiyorum.” demek istiyorlarsa, günahkâr oluyorlar, “Bu kısmına inanmıyorum, şeriatı dinden saymıyorum.” demek istiyorlarsa, İslam’la bağlılık ve aidiyet ilişkilerini kesmiş oluyorlar. Şeriata karşı çıkanlar, “Şeriat istemiyoruz, kahrolsun şeriat!” diyenler, İslam’ın bir kısmını reddediyor, onunla inanç ve yaşama bakımından ilişkilerini kesiyorlar, hatta ona karşı düşmanca cephe alıyorlar. Bu durumda olanların aynı zamanda Müslüman olmaları mümkün ve sahih değildir. Şeriat sadece Kur’an hükümleri ve İslamî esaslar değildir. Az önce anlattığımız ve herkesin “şeriat” olarak bildiği bu şeriat, Cenab-ı Hakk'ın kelam sıfatına dayanır ve asıl itibariyle oradan gelir.
12 Yorumla- +1 yıl
@Sonianna53 profil fotoğrafındaki animenin adı ne?
- +1 yıl
Yeon Saeng Lee
Aile & Toplum konusunda 584 cevap paylaştı. o zaman müslüman olmuş olmuyorsun. Bakara﴾85﴿
Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? İçinizden bu şekilde davranan birinin dünya hayatındaki cezası ancak rezil rüsvâ olmaktır; kıyamet gününde ise onlar azabın en şiddetlisine itilirler. Allah sizin yapmakta olduğunuzdan habersiz değildir.236 Yorumla- +1 yıl
Biz şeriat yok demiyoruz ki pardon da
- +1 yıl
@Sonianna53
Yalnız Şeriat sadece cezalar değil namaz oruc hac hepsi şeriat kapsamına girer siz sadece ceza olarak anlıyorsunuz - +1 yıl
Kadınların ağzını açamadığı bir devlet
- +1 yıl
@Sonianna53
Kadınların konumu belli İslamda bu şeriatı inkar edip etmemekle ilgili degil. İslam devletine laf edip müslüman kalamazsın ama şeriat kadın düşmanı falan değil - +1 yıl
O zaman neden kadınlara erkekler tarafından köle gibi hayat yaşatılıyor? Kadınlar seks kölesi gibi?
- +1 yıl
bak cariyelik ve kolelik hizmetci gibi dusun savas sonrası ele gecırılen kadınlar ortada bırakılıp fuhus yapılmasını engellenıyor boylelıkle sadece bekarlar ve ehlı kıtap olması gerekıyor evli ve diger ehli kıtap olmayanları sadece hizmetcı olarak kullanabilirsin o sana hızmet edıyor sen de ona bakıyorsun karsılıklı cıkar var burada
- +1 yıl
Kadın yolda yürüyemiyor küçük yaşta evlenmesi aykırı değil resmen kadına mal gözüyle bakılıyor. Kadın hiçbir yerde ağzını açamıyor en ufak bir şeyde eziyet ediliyor okutulmuyor vs. Eee
- +1 yıl
Ama şeriatın uygulandığı ülkeleri görüyoruz. Bunun istismar edilmesi çok kolay. Nefes almaya bile haram diyecek hocalar çıktı. Bu sebeple doğru değil.
- +1 yıl
Bak cariye meselesi şu. İslam devleti bir yeri Fetihe cıktıgı zaman onlara üç şart sunar teslim olun veya cizye verin veya savaşın ilk ikiyi seçerlerse zaten cariye ve köle alınmazlar ama savaşı seçerlerse o zaman cariye ve köle olarak alınırlar. Bu onları zayıflatmak ve müslüman olmalarını sağlamak icin bir nevi. Onlar evet görünürde köle olurlar ama gercekte onlara ailen gibi bakarsın iliski hakkını kullandıgın cariyeyi de satamazsın zaten cocugu olursa cocuk hür olmus olur cariye de eger sahibi olurse azat olmus olur otomatik olarak. Cariye ile iliski icin ehli kitap olması ve bekar olması gerekiyor. Yahudi ve Hristiyan harici iliski kuramazsın çünkü ehli kitap harici evlenmek haram olduğundan dolayı onların cariyesiyle de iliski yasanmaz. Ayrıca cariye ve kölelerine yediginden yedirmek giydiginden giydirmek zorundasın onlara eziyet etme gibi bir hakkı yok sahiblerinin sadece onları bazı yapabilecekleri iste kullanabilir karsılıgında da onlara bakmakla mükelleftir.
- +1 yıl
Her insanın bir değeri olduğuna inanıyorum. Bir kadın olarak kimsenin 4. eşi olmayı istemem. Ayrıca artık uygulanamaz zaten çünkü çağ değişti. Türkiye Cumhuriyeti çok değişik safhalardan geçti çok şey gördü ve görmeye devam ediyor. Kişisel tercihlerin devletleştirilmesi zorunlu değil bence. Sonuçta ben cezamı çekecek miyim evet? Bundan kime ne? İnsanları din konusunda baskılarsan o dinden tiksindiğinde istersen şeriatın alasını getir yine de olmaz. Bırak insanlar araştırsın desin ki yahu bu din mükemmelmiş araştırdım okudum ben müslüman oluyorum ya da ben hristiyan olurum ya da budist vs. İnsanı dinden soğutan bir şey varsa o da zorlamalardır
- +1 yıl
Valla şu anda iyiyiz. Herkes istediği gibi yaşıyor. Baskı ve zorlama hayır getirmez iyi günler
- +1 yıl
Valla gayet iyiyiz sorun yok herkes istediği hayatı yaşıyor bb
- +1 yıl
Bu benim sorunum değil devlet böyle yönetiliyor şu anda laik bir ülkede yaşıyoruz herkes kendinden sorumludur. İran gibi de olabilirdik ki çok şükür olmadık. Saçımızın bir kısmı görününce kafamın kesileceği bir ülkede yaşamak kötü olurdu
- +1 yıl
İşte buna Şeriat denir. O zaman neden burada açık gezebiliyoruz? Şeriat yok çünkü. Kıyafet seçimi bireye bırakılmıştır. Bence konuşacak bir şey yok daha fazla iyi akşamlar.
- +1 yıl
Pardon da şu anda herkes istediği gibi giyiyor yani bireye bağlı? Bir insan istemiyorsa o eylemi yapmaz. Cezası varsa da çeker tamam mıdır hadi güle güle
- +1 yıl
Boşuna uğraşma daha fazla bb
+1 yılAllahın kanunları müslüman için herşeyden üstündür. Devlet şeriatla yönetilmiyorsa, senin elinden bir şey gelmez. Şeriat istemek bir müslümanın görevidir. Ama uygulama konusunda Hz. Ömer adaletini beklenende normal. Tüm endişelerinde haklısın. Sana tavsiyem önce oku. Sonra uygula.
17 Yorumla- +1 yıl
Eğer bu ülkeye şeriat gelirse kadınlar olarak çekeceğimiz eziyeti biliyorum
- +1 yıl
Şeriat gelmezse erkekler eziyet çekmeye devam edecek o zaman. :)
- +1 yıl
Erkekler hiçbir şekilde eziyet çekmiyor inan bana. Çarşaf giyen bir kadına bile bakan erkek oldukça şeriatın gelmesi hiçbir şeyin önüne geçmeyecek. Hayvana çocuğa bile hallenen var dünyada. Erkek odaklı bir ülkedeyiz bunu hepimiz biliyoruz. Gayet serbestsiniz. Dışarı çıkma saatiniz nereye gittiğiniz bir kızla mı konuşuyorsunuz vs kimse size bir şey demiyor demi? Yani hiçbir türlü eziyet çekmiyorsunuz rahat olun
- +1 yıl
verdiğin örneklerde kadınlarda var. doğru karşılaştırma değil.
- +1 yıl
Gayet doğru. Toplum tarafından nasıl baskı altında olduğumuzu biliyorsun
- +1 yıl
bu bir yorum. gerçek değil.
- +1 yıl
Aynen değil shshhshs
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Şeriat İslâm demektir. Şeriatı reddeden birisi İslâm'ı reddetmiş olur. Bizi yaratan Allah dünyada da kendi hükümlerini uygulamamızı istiyor hatta uygulamayanları da acı verici bir azapla tehdit ediyor. Durum böyleyken biz Müslümansak, Şeriatı zerre kadar sorgulayamayız. Sen de şimdi öğrenmiş oldun, artık Şeriatı desteklemiyorum diye bir cümle kurma çünkü bu cümle iman kaybına yol açabilir. Daha anlaşılır bir manada söylemek gerekirse Şeriatı istememek aynen şuna benzer: Allah'ım ben sana inanıyorum ama senin bana emrettiğin hükümleri reddediyorum. Bundan büyük bir saçmalık ve çelişki olamaz. Elbette insanın mayasını bilen Allah ﷻ Şeriatı da ona göre yollamıştır. Örneğin kâtilin kâtli. Bir adam şunu bilse ki; ben birisini kasıtlı öldüreceğim zaman beni de öldürecekler, o zaman kendi can korkusundan dolayı bu işe yanaşmaz ve cinayet vak'aları çok azalır, rabbimizin "kısasta sizin için hayât vardır" dediği gibi. Ayrıca masumca katledilen kişinin de kanı yerde kalmaz ve ailesi de birazcık olsa teskîn olur. Bir başka örnek vermek gerekirse; hırsızlık yapmak isteyen birisi, yakalandığında elinin kesileceğini bilse korkudan buna yeltenmez ve hırsızlık vak'aları ciddi manada azalır. Aslında biz iyi bir insansak Şeriattan korkmayız çünkü bize zararı değil aksine faydası olur.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇağımızda doğru uygulanması ile ilgisi yok. Şeriat 7. yüzyıl bedevi rejimidir. İslam imparatorluğu döneminde bile düzenlenip yasalarla denetlenmiştir
09 Yorumla- +1 yıl
Şeriat, İslam dininin hukuki boyutunu ifade eden bir terimdir ve İslam dininin erken dönemlerinde oluşmuştur. İslam dininin ilk dönemlerinde, şeriat yargılamalarda ve hukuki konularda kullanılan bir kaynak olarak kabul edilmiştir.
Ancak şeriatın doğru bir şekilde uygulanabilmesi için dönemin şartlarının göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Şeriat, 7. yüzyılda oluşmuş bir hukuk sistemi olduğu için, çağımızın gelişmiş dünya standartlarına uygun hale getirilmesi gerekmektedir.
İslam tarihinde, şeriatın uygulanması konusunda farklı yaklaşımlar ve tartışmalar yaşanmıştır. İslam imparatorluğu döneminde de, şeriatın uygulanması için düzenlemeler yapılmış ve yasalarla denetlenmiştir. Ancak, günümüz dünyasında şeriatın doğru bir şekilde uygulanması konusunda farklı görüşler mevcuttur ve birçok insan, çağımızın şartlarına uygun olarak yeniden yorumlanması gerektiğini savunmaktadır.
Sonuç olarak, şeriatın doğru bir şekilde uygulanması konusunda farklı görüşler mevcuttur. Ancak, bir kişinin Müslüman olması için şeriatı desteklemesi gerekli değildir. İslam dininin temel prensiplerine inanmak ve bu prensipleri hayatında uygulamak yeterlidir. - +1 yıl
Biliyorum ama kendi inanışımızı kendimizin belirlemesi daha doğrudur. Dinde zorlama yoktur değil mi? Sosyalist bir devleti doğru buluyorum. Etik kurallarla yönetilen bir devlet güzel olabilir.
- +1 yıl
@littlebutbig Palavra bak bu da. Milletin elini kolunu kesin diyen hukuk olmaz. Geçiniz
- +1 yıl
@Feslideli Cahilsiniz yani?
- +1 yıl
@Feslideli Müslümanlığı böyle gösteren sizsiniz. Dinde zorlama yoktur demek isteyen seçsin isteyen seçmesin demek. Sonuçta cezasını ya da ödülünü alacak.
- +1 yıl
@littlebutbig Ben Müslüman bile değilim senin dinini senden iyi biliyorum. Müslüman olana dinde zorlama vardır.
- +1 yıl
@Feslideli eh peki
- Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılDin dogmatiktir. Yani sorgulayamaz kurallarını tercih edemezsin. Kabul ediyorsan uygulamak zorundasın. Ya da reddedeceksin.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Asıl olan insan olarak kalabilmek adaletli olmak can yakmamaktır , gerisi masaldır.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet çok haklısın. Dini konulara girmek insanı yorabiliyor.
Radikal islamcılar Teröristlerden daha tehlikelidirler.
14 Yorumla- +1 yıl
Onlar zaten terörist.
- +1 yıl
Apoyu öven adamla Kadir Mısıroğlunu öven adam aynıdır bunu anladığımız gün beynimizde şimşekler çakacak
- +1 yıl
Ama Apoyu öven adama terörist derken, Mısıroğlunu savunan adama Muhafazakar fikrini söylemiş diyoruz!
+1 yılAdam haklı. Müslümansan Şeriat istemelisin.
Müslümanım ama Şeriatçı değilim
=
Atatürkçüyüm ama Laik değilim
başka bir örnek.
Müslümanım ama Şeriatçı değilim
=
Komünistim ama Solcu değilim10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖyle bir saçmalïk yok şeriyata inanmak zorunda değilsin kendi hayatın biz sorumluyuz seçimlerimizden
03 Yorumla- +1 yıl
Değil mi?
Cevap sahibi+1 yılÖyle
+1 yılMüslüman şeriata karşı olamaz. Şeriat demek Allah'ın kanunları demektir. Musluman Allah'ın kanunlarina karşı çıkar mı bee
12 Yorumla- +1 yıl
Olmasa daha sağlıklı olur diye düşünüyorum sonuçta ülkemizin tamamı müslüman değil. Başka dinlere inananlar da var. Din seçimi bir özgürlüktür. Tabii müslümanız eğer gerçektem hepimiz müslüman olsaydık zaten şeriat kesinlikle olurdu.
- +1 yıl
Başka dinler de var diye yapmamak olmaz. Onların da ayrı bir hukugu olur ülkemizde mayası İslamdir yüzde 99 müslüman olan bir ulkedeyiz.
- Aile & Toplum konusunda 977 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl müslüman sın o zaman 😂
110 Yorumla- +1 yıl
Basbayağı müslümanım
- +1 yıl
Olduğunu zannediyorsun
- +1 yıl
Eh peki
- +1 yıl
Merak ettim şeriat on nesini beğenmiyor sun
- +1 yıl
Kadınları ikinci sınıf insan olarak görmesini, biçilecek bir tarla olarak görmesini, her türlü kısıtlamayı kadınlara getirmesini, çocuk yaşta bile evlenmenin meşru oluşunu, kadınlar olarak erkeksiz dışarı çıkılamamasını, istediğimizi giyemediğimizi, okuyamamamızı vs.
- +1 yıl
Bublar mı şeriat sence 😂
- +1 yıl
Evet bunlar şeriat. Uygulanan ülkeleri görüyorum. Hiiiiç boşuna bana onlar şeriatı yanlış uyguluyor falan deme
- +1 yıl
Demekki sana göre onların yaptığı doğru ve sen onlara inanıyorsun.. ne diyebilirim ki sen önyargılı sın bence
- +1 yıl
Kadına eziyeti asla savunmam. Ülkemize şeriat gelecek olursa kadın değeri denen şey asla olmayacak. Ki şeriat olmadan bile kadının bir değeri yok bu ülkede. İnsan doğacağı yeri seçemiyor işte
- +1 yıl
Allah korkusu olan bir kul bilir ki evlilik te kadın ona Allah ın emaneti dır. Bir baba bilir kızı ona Allah'ın emaneti dır hangi varlık vardır ki direk Allah tan emanet olan.. o yüzden herşeye düzgün bir şekilde bakmak lazım
+1 yılKadınlarımızın kapanmasını asla istemiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Kapanmak veya açılmak bireysel tercihtir. Sonuçta insan iradesi olan bir varlıktır. Tabi istemeyebilirsiniz bazı erkekler de kadınların açık olmasını istemiyor. Fakat kıyafeti üzerine giyenin kadın olduğundan bihaberiz :) sözüm mevlisten dışarı
- +1 yıl
@Feslideli Her yoruma atlamışsın şeyh misin
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem