Gerçekte tanıyoruz hal hereket, davranışları, söylemleri, eylemleri vs. Sanalda ise ne anlatırsa, nasıl görünmek isterse ve nasıl yansıtırsa kendini o şekilde tanıyorsun. Sanal arkadaşlık bana gerçeklikten uzak geliyor. Sanalda duruşunu beğendiğim birinin gerçekle olan bağlantısı biraz sanallıktan çıkmadan mümkün değil. Normal arkadaşlıkta sırdaşını seçebiliyorsun ama sanalda gerçek bir sırdaş olduğunu anlayamazsın mesela. Sanal arkadaşlıklar bana göre değil, normal hayata taşımadıktan sonra daha da anlamsızlaşır. Hayali karakter gibi geliyor, ikilemde kalırım illa ki. Normal arkadaşlık daha samimi.
Aslında sanalın şu özelliği var.. görmüyorsun haliyle sana yansıttığı karakter gerçekten o mu? görmediğin, bilmediğin için de istediği karakteri anlatıyor. Real ise görüşüyorsun, tartışıyorsun haliyle tanıma fırsatın daha çok. Bilmiyorum ben bu şekilde düşünüyorum.
sanalda kendimiz şekillendiriyoruz o kişiyi, biriyle tanıştık, muhabbet güzel vs. derken o kişi çok iyi, tam kafama uygun biri gibi algılıyoruz doğal olarak. Reele döndükten sonra aynı şeyler oluyorsa o zaman eyvallah, yani bu işin 2 boyutu var sanaldan çıkmadıkça da gerçekten normal arkadaşlıklardan daha iyi mi yoksa değil mi bilemeyiz.