Ben sanaldaki arkadaşlarımla daha yakın ım beni daha iyi anlıyorlar ve yargılamıyorlar. Gerçekte arkadaşım yok bulmakta istemiyorum çünkü hep bir bit yeniği arıyorum mutsuz oluyorum. Aynı şeyleri yaşayan var mı?

Ben sanaldaki arkadaşlarımla daha yakın ım beni daha iyi anlıyorlar ve yargılamıyorlar. Gerçekte arkadaşım yok bulmakta istemiyorum çünkü hep bir bit yeniği arıyorum mutsuz oluyorum. Aynı şeyleri yaşayan var mı?

Her ikisinin de kendine göre avantajı var. Asıl sorun neden reelde arkadaşınız yok.
Çok fazla kazık yedim ne tanışasım be konuşasım geliyor zaten kimse durupta konuşmayı beklemiyor. Böyle bir ortamım da yok
Anlıyorum sizi. Tecrübeler ve ortam. Ama emin olun ıkisinin de kendine göre ortamı var. Katılıyorum. Nette bulmak hem daha kolay hem de aklen, kalben çok yakın insanlar çıkabilir. Ama yine de reeli atlamayın derim. Bir iki tane olsun bazen kafa dinlemek için.
Doğrusu bu hortlak gibi geliyor acaba şimdi başıma ne gelecek gibi düşünüyorum. Ben uyumsuzum günün adamı olamıyorum ne yazık ki kendimi sıkıcı hissediyorum.
Lol)) gerçekten kendinizi bu derece kötüye ayarlamayin yahu. En fazla nolur görüşmeyi kesersin olur biter. Şöyle bir örnek vereyim o halde, yaz meyvesini, kış şartlarında büyütmek kolay değil. uyumsuz olur. Belki de henüz uyumlu bir ortam olmadı içindir. Hepimiz sıkıcıyiz bir yerde)
Beni çeken hiç bir şey olmuyor arkadaşlarıma çok değer veririm bu yüzden kullanılıyorum gibi hissettiğim de yalnız evde oturmak kendini soyutlamak daha iyi gibi geliyor. Kimse hak etmiyor
Düzgün insan çıkmamış karşınıza. İlgi alanlarını paylaştığınız vardır muhakkak bir yerlerde ama bunu sokağı çıktım tanıştım vs değil de biraz o ortamlara girerek aramak lazım. Elbet cezbedecek bir şeyler vardır. Kimse hak etmiyor? Çok bencilce bir yorum bana göre. Tabi saygı duyuyorum. Kullanılma durumunu da anlıyorum. Benim kendime göre bir yöntemim var bu yönden. Sürekli kendimi kontrol ederim. Baktım kullanılıyor olurum keser atarım. Biraz kolaya kaçmak geliyor bana göre kendini soyutlamak.
Ben kırk kişilik sınıfta bile anca bir tane arkadaş yaparım sene sonuna kadar onunla devam edebilirim kafa yapım böyle açılmak yok.
Zoruma giden de budur ben bu kadar kutsayevi bir arkadaşlık görevini verdiğim kişi nin beni bir günde yok sayması
Sosyal olmaktan bahsetmiyorum ki dediğim gibi bir iki tane zaten. Tabi tercihtir ama bir noktadan sonra iyi olmayacağını düşünüyorum sadece sanal arkadaşlığın.
Mükemmel eşleşme çok az zaten. Kazık yemek, değer görmemek bunu kendinizi çekmek için de kullanabilirsiniz ya da en azından bu değilmiş deyip başka insana da geçebilirdiniz. Bahaneniz buydu ve bunu seçtiniz. Değişmek isterseniz mutlaka bahaneniz de olur.
Uzun yıllardır sadece sanal arkadaş larım var yaklaşık yedi yıldır diyebilirim 😌 evden çıkmayan biriyim zatin çıksam da sıkılıyorum hemen eve gelesim gelir anca 1 saat olur böyle
Bahane değil inanın ki insanların çoğu böyle bu zamanda dış görünüş fikir olarak onunla birlikte aynı şeyleri yapmanızı istiyorlar. Erkeklerde durum farklı olabilir.
Bahane derken, sebep demek istedim. Bir nevi motivasyon kararlı olabilmek için. Bilmiyorum çalışıyor musunuz evlilik, aile, iş, fatura vs bir çok sebep için dışarı çıkmamız gerekiyor. Kadın, erkek olarak bakmıyorum ben bu olaya. Şunu demek istiyorum misal sizinle konuşunca ben kendimi de check ediyorum. Doğru mu diye eğer yanlışsa size benziyorum haliyle. Bu ego değil de mantıklı bir durumsa Benzmenin nesi kötü.
Benim fikirlerim despoting, özgürlüksüz, her kesin düşündüğü ve yapabildiği şeylerdir. Ekstrem olarak düşündüğüm fazlaca şey bulunuyor mesela dikkat çekme çabası, insan görünce farklı davranışlar sergileme, yüksek sesle gülme, hoşlanmadığım konu hakkında değişik yorumlar getirerek onu güzel bir şeymiş gibi sunma çabası, benimle başkası birisini görmek ya da onunla kontak kurmak için dolaşması, hep kendi fotoğrafını çekmemi istemesi bunlar başlıca sebepler artırılabilir.
Ve hepsi farklı insanlardan gördüğüm farklı arkadaşlık bitirme stilizmlerimdir bu kanayan bir yara hiç durmuyor yane hafıza denen şey çok kötü ölümcül hatta hafızamı sildirebilsem.
Siz böyle yazınca aklıma burada okuduğum bir soru geldi. Linki bırakayım. Münzevi/marjinal/sorunlu olmadıkça entelektüel kadın bulmak imkansız diyen adam haklı mı sizce? ↗
Konuya dönersek, gerçekten kötü insanları tecrübe etmişsiniz. Herkes için kırmızı çizgiler vardır. Demek ki bu noktalar sizin için kırmızı nokta. Bana çok farklı geldi. Pek görmedim çevremde böyle insanlar.
Belki de içinde olduğunuz için göremiyorsunuzdur dışardan bakmanız gerekir rica ediyorum. Böyle nehirde atılmış bez gibi olunca ordan oraya savrulur hatta kontrol sizdeymiş gibi olur. Dışardan baktığında sürükleniyorsun habarın yok
Hiç bir kalıplamaya girmek istemiyorum doğal gaz gibi doğal insan olduğu gibi değişik mimikler, kıkırdama özenti hareketler olmadan bence sanaldan arkadaşımın olmasının sebebi de bu beden, ego yok çünkü ruhlar alemi gibi insan rahatça içini dökebiliyor yüzünü görmüyor nasıl tepki verdiğini soru işareti de oluşmuyor böylecene
O da olabilir haklısınız. Sizden farklı olarak her insana bir yanılma payı bırakırım ve o kutsiyeti kolay kolay vermem. Daha doğrusu kimseye vermedim tam anlamıyla. Belki de beni sizin kadar rahatsız etmiyor. Bana bir şey katıyorsa arkadaşım belli ölçütlerle o da kendisine menfaat sağlamalı. Söyledikleriniz gibi olmasa da daha ahlaki ölçütlerle olması gereken bu. İşin düşer, yardım ister ama inanın ahlaki yönde sorun olması ben kendimi çekerdim. Küfür dahi tahammül etmem bir noktadan sonra.
Benim de sanaldan arkadaşlarım var. Kabul ediyorum. Çok iyi insanlar çıkabiliyor ama onun bir sınırı var. Kabul edin veya etmeyin. Arkadaş ilişkilerine menfi bakmak beni daha mutlu ediyor ilk aşamada. İlerideki samimiyete göre daha manevi olabilir. Günlük makale paylaşırım, dil değişimi olur, problemler karşısında sorun konuşuruz. Neredeyse aynı reel arkadaşla tek fark. Sizin de üzerinde durduğunuz gibi kazık ihtimali çok az. Çok sınırli.
Yaşıtlarım gibi değilim kendimden büyük kişilerde konuşmayı severim ve aşk benim için o kadar önemli bir konumda olmadı hiç bir zaman ve ilk ergenlik zamanlarımda erkeklerle kızların özel olarak köşelere bucaklara kaçıp konuşmak istemesi çok tuhafıma gidiyordu. Bundan sonra değişim de başlıyor tabii ki ilk başta duygulara erkeklere daha çok zaman harcamak istediği hormonlar dahil oluyor. Ve bana basit gelir bu sohbet otobüs şöfürüne aşık olduğunu anlatması değişik kafalar hiç ulaşmadım kendimi güzelleştirmeyi sadece kendim için yaparım eğer istiyorsam farklıyım belki de farkedilmemiş
Anlıyorum. Hayata mantık gözüyle bakıyorsunuz olabilir. Zamane kadınların ortalamasından farklı olduğunuz kesin. Atladığıniz bir nokta var aslında insanların bir çoğu zaten basit. Sadece düşünce yöntemini anlamak yetiyor. Bu sitede bile çoğu erkek ve kız populasyonunun amacı belli. Ve ben şuna çok dikkat ederim. İnsan kendini ne kadar geliştirmiş? Durağan bir zeka, tekrarlanan bir yaşam bir biçimi insanı bir girdaba sokuyor. Sonuç nöronlar ölüyor ve beyin iflas. Tabi duygular araya girene kadar) aşk benim için hayatımın amacı. Sadece insani olarak düşünmeyin. Bir şeye karşı karşı konulmaz ve devamlı bir şevk.
Tabiii sadece karşı cinse hissedilen duygu olarak kullanılmayabilir. 😌 bazen şöyle düşünüyorum istemsiz olarak acıyla mı besleniyorum mazoşist gibi. O nedenle mi karşıma böyle insanlar çıktı enerjin neyse onu yayarsın mıdır
Haddimi aşarsam kusura bakmayın. Net olacağım. Bu kadar karamsar olmak, en çok sizi üzer. Yahu öyle hayat mı olur gir çıkma. İnsan sosyal bir varlıktır. Bir gülümseme bir güzel söz çok şey değiştirir hem maddi hem manevi dünyada. Maşallah yaşınız doğru ise gençsiniz, cidden takıntı seviyesine gelmiş. Tamam psikolojik bir sorun olur kal ama 7 yıl dile kolay. Enerji de muhakkak önemli bana göre. Ağzından çıkan söz, alemde bir çok olasılığı uyandırır. Kalbin ve aklın da zira. Bugün cesaret etmezsen yarın daha zor olacak. Affola.
Bu üzüldüğüm bir konu değil kaçırdığım bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Bana katılabilecek bir damla bile taşmama sebebiyet verir. 😌 Sorun değil ama dediğim gibi doğalım ne hissediyorsam o başka türlüsü dolandırıcılık olur.
Saygı duyuyorum. Salt mantıkla düşünen bir insansiniz. Insalllah her şey gönlünüzce olsun. Rabbim sizin için hayırlı olanı kolaylaştırsin. Sözü çok beğendim ' Bana katılabilecek bir damla bile taşmama sebebiyet verir.' Daha önce sizin gibi düşünen bir arkadaşım olmuştu yabancı. Zeka konusunda takdir ederdim onu. Maşallah size de.
*^* rica ederim efenim bir mukabele sizin fikirleriniz de öyle katma değer vergisi alınmadan icraa edilmiş hususi ve iştirak edilirse bazı şeyleri yoluna koyabilir gibi görülüyor. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.
Teşekkürler en iyi yorum için.
Real elbette.
Cevap
6Cevap
Sanal tercih etmesem de maalesef gerçek de arkadaş bulunmuyor ama gerçek daha iyi
Arkadas edinirken eger ki ortada menfaat iceren durumlari görüyorsak mesafeyi koymak zorundayiz. Mesafeyi koymayinca maalesef kullandiklarini düsünüyorlar. Sanalda menfaat daha zor, ondan ötürü menfaat durumlarina denk gelmiyoruz ve daha iyi arkadaslik oluyor.
Maalesef sanal arkadaşlarımdan birisine tavır koyduğumda acaba hata mı yaptım diye düşünüyorum. Gerçekte daha acımasızım direk flu oluyor.
Gercekte daha acımasız değil, gercekte daha gercekci ve kendinize deger veren olursanız muhakkak daha mutlu olursunuz.
Ben, dostum diyebildiğim dostlarımın bana olan sevgisini erittim. Onların yaptıklarının tersini ama hep tersini yaptım.🤔
Neden kaybetmeye hevesliydiniz böylesine?
Uymuyorlar benim onlara uymamı bekliyorlar o sebeple
O zaman devam etmemek en güzel haklisiniz
canım olabilir iz ama kimin canım olmadığını iyi biliriz
Canim slk olacakti s@l@k
Canım olmak mühim tabi :D
yerine göre sanal iyi
Real
Real tabi ki
Ne o nede o
Sanal bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?