Kötü günümde kimse yanımda yoktu?

Hayatımda hep eğlenceli biri oldum, normalde pozitif biriydim ama geçtiğimiz sene öyle bir dibe battım, sıfırı gördüm. Çok uzun bir dönem hayatımın en kötü aylarını yaşadım. Kimse yanımda yoktu. Arkadaşlarım o vakitte bana sırt çevirdi, diğer arkadaşlarım da üniversitenin tatilinden dolayı uzaktaydı şehir olarak iletişimimiz çok azdı. Öyle ya da böyle yanımda kimse yoktu ya kimse. Şu an yazınca kendime bi üzüldüm ahahaha. Şu an Allah’a şükür toplarlıyorum, okul açıldı okul arkadaşlarımla görüşüyoruz vs ama geçmişi unutamıyorum ya. Çok acı bir şeymiş. Dost kelimesinin anlamını öyle iyi anladım ki, best friendiniz olabilir 7/24 beraber vakit geçirdiğiniz birbirinizle çok iyi anlaştığınız kişiler de olabilir ama bu onların dost olduğu anlamına gelmez. Dost biriktirmek gerekmiş bu hayatta. Benim sorum şu, ben kötü günümdeyken kimse yanımda yoktu, şimdi başka bir arkadaşım kötü günündeyken ben yanında olmalı mıyım? Yani tabiki sırt çevirmem ama çok fazla yardımcı olmaya çalışmalı mıyım? Aslında bunun cevabının evet olduğunu biliyorum böyle de yaparım ama içimden gelmiyor, benim kimsem yoktu ben neden yardım edeyim diyorum yardım edeceğim kişiye de imrenirim yardım edeni var diye.. Of bilmiyorum benimle empati kurarak cevaplar mısınız?
Kötü günümde kimse yanımda yoktu?