Ablam akıl hastası onun bu durumu ailedeki herkesi ciddi derecede etkiliyor. Ne yapmamız lazım?

Ablam akıl hastası ve davranışları normal değil. Bir kere hastaneye yattı. Annem ikinci defa hastaneye yatırmaya kıyamıyor. Fakat davranışları bize ve kendine zarar vermeye başladı. Saçma şeyler için inanılmaz inat ediyor. Mesela bize saçma şeyler söylettiriyor, dilimiz dönmezse 10-20 defa tekrarlatıyor. Benim ciddi derecede nefes problemlerim var. Uzun süre ard arda konuşamıyorum. Bayılsam ayılınca söylettiriyo. Kirli kap kacakları yanına yığıyor. Etrafın kirli kalmasını istiyor. Annemle kavga etmeye çalışıyor. Sevmediğini belli etmeye çalışıyor. Mutfaktan çıkmıyor. Aileden kendini soğutuyor. Annem sürekli ağlıyor. Anneme üzüntüden bişey olcak diye korkuyorum. Elimden bişey gelmiyor. Babam sürekli işte. Kardeşim odasından çıkmıyor ve bu durum onun derslerini ve kendini etkiliyor. Bazen intihar edince tüm her şey geride kalır üzüntülerim geçer diyorum ve o anda aklıma annem geliyo. Kaçmak istiyorum aklıma annem geliyo. Annem bu kadarını kaldıramaz diyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum her şey üzerime geliyo... Bir şey önerin lütfen...
Ablam akıl hastası onun bu durumu ailedeki herkesi ciddi derecede etkiliyor. Ne yapmamız lazım?