Hem yatalak hemde ruh hastası anneyle nasıl baş edilir?

MS hastası bir annem var. Yaklaşık 3 yil önce yürüme yetisini kaybetti. Her zaman ruhsal sıkıntıları olan bir kadındı. Sinirli, takıntılı, herkesi yönetmeyi seven, saçma istekleri olan ve susmayan bir kadın. Hastalığıyla bu sıkıntıları arttı ve evdeki herkeste psikolojik sorun yaratmaya başladı. Anlayışlı olmaya çabaladikca daha fazla kötü oluyor. Sosyal çevremizde kimse kalmadı. Tüm istekleri gerçekleşmesine rağmen tatmin olmuyor ve telefonla bile heryeri arayıp milletin ev içine karışıyor ve onlarla kavga etmeye çalışıyor. Düşük dozda psikatr ilacı kullanıyor fakat fayda etmiyor. Kendinde ki sorunu kabullenmiyor ve tedavi de olmak istemiyor. Kendine iyi gelcek herşeye kapalı ve hep daha kötü olmaya çabalıyor. sürekli yakınıyor ama biz fizik tedavi yaptırırken Kovaliyor hiç bir şey için cabalamiyor. Bu işin içinden nasıl çıkacağımızı cozemedik. Onun iyiliği için çabalarken sürekli hakarete maruz kalıyoruz. şu an kendi yasamlarimizda her şey durmuş konumda. Ne iş ne bir ugrasimiz nede sosyal hayatimiz kaldi. Devamlı bir şekilde mücadele veriyoruz ama hiç bir işe yaramadığı gibi her şey daha da kötüye gidiyor. Hergun inanılmaz bir stres yaşıyoruz. Kendiside hergun olmayacak şeylere takılıp agliyor. O kadar takintili ki birşeye takıldığı zaman bir ay boyunca sadece onu konuşuyor. ya da birşeye tutunup abimi babamı evden kovuyor. Diğerlerine nazaran bana daha düşkün. Beni de eve hapsetmek istiyor. Arkadaşlarımla aramı bozup beni devamlı çevreye ve insanlara karşı doldurmaya çalışıyor. Artık napacagimizi şaşırdık. Evde ardı arkası kesilmeyen bir kaos var. Bu şekilde hiç bir ilerleme kat edemiyoruz ve ailecek bir boşluğun içinde sürükleniyoruz.
Hem yatalak hemde ruh hastası anneyle nasıl baş edilir?