Görücü usulü evliliği bunlar perde arkası evlilik sanıyor ya. Günümüz görücü usulü evliliklerde eskisi gibi değil. Şimdi ki görücü usulü evliliklerde aile oğulları ile geliyor kız da çocuğu süzüyor. Tipini beğenirse kıza bağlı görüşmeyi kabul ederse eder, etmezse kızımız razı değil deniyor aileye. Sonra kız ve erkek yine dışarda görüşüp oturup konuşuyorlar ama ailelerin haberi oluyor. Anne biz bugün şu cafede oturacağız deniliyor. Çocuk da kendi ailesine söylüyor. Eğer aile dinine bağlı bir aile ise gençler bulaşacağı zaman yanlarında birini de gönderiyorlar. Abisi veya kardeşi veya kuzenini gönderiyor yanında. Çocuk kendini anlatıyor işte. Sonra kız Okey veririrse isteme oluyor. Ama aile dinine çok düşkün bir aile değil ise gençler kendileri cafede görüşüyor haberli olarak. O yüzden görücü usulü tanışmalar genel de evlilik ile sonuçlanır. Bazı kızlar görücü usulüne öcü gözüyle bakıyor, gidip fackbody'nin birine aşık oluyor. Sonra terk edilince de hüngür hüngür ağlıyor.
Merhaba. Ben görücü usulü evliliklerin çiftler arasında daha sağlıklı bir iletişim oluşturduğuna inanıyorum, adliye koridorları mahkeme salonları birbirini tanıdığını iddia eden, insanlarla dolu görücü usulünde görmek esastır seni görmediğini, görürler tecrübe gözüyle bakılır olaya diğer türlü insan görselliğe vesaire ihtiyaç duyduğu, aradığı duruma bakmıyor bundan dolayı mutsuz yuvalar sevgisiz evlilikler fazlasıyla var, neyse gönül işleri kısmet diyerekten son noktayı koyuyorum, kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.
Adı üzerinde Görücü usulü. Bunda bir zarar yok. Genelde hâyırlı olur. Gelen taraf yani Damat adayının getrenler bir nevi kefil olmuşlardır. Yani o kişinin ahlakına, kişiliğine, dürüstlüğüne. Bu zamanda herkes bunu pek yapmıyor artık. Tavsiye usulü hayırlıdır.
Burada illa evlenilecek diye bir şey yoktur. Bu iş ileride bozulabilirde.
@Ferhanım İstisnalar kaideleri bozmaz. Arkadaşlıkta dâhi birileriyle yanındakilerle tanış olurken bu benim arkadaşım samimiyeti vardır. Bu devirde kimse kimseye borç vermeye çekiniyor. Baka kefil dâhi isterken güvenilir birini istiyor. Ben genel olarak bu bağlamda Görücü Usulünü uygun görüyorum.
En azından birileri az ya da çok o kişinin geçmişini, ailesini, çevresini tanıyor. Ama bugün sokakta ya da sosyaş medyadan kaç kişi birbirie güvenebilir. Dedimya istisnlar kaideleri bozmaz. İllaki çürük elma çıkar ama gene itiari ile olumlu görüyorum.
Verdiğiniz örnekte çok mantıklı değil. Kimse daha düne kadar tanımadığı kimseye ne kefil olur nede o kişi hakkında tam ir hüküm verebilir. Günümüzde insanları tanımak çok zor. Gündüz beyefendi gece psikopat olabilir. Bu senin belki de abinde olabilir babanda olabilir. Bunu anlayamazsınız bile.
O işler senin dediğin gibi tıkır tıkır işlemiyor işte. kim kimi tanıyor ki bu devirde. ne akrabalık kaldı ne mahalleli, ne de tanıdık. kimkime dumduma bir devirdeyiz. Herkes çekirdek ailesinden başkasını tanımıyor bile sülalede. Kim aracı olacak da kim bu kişi iyidir diye sana rapor edecek de. zaten aklı başında adam sayısı ne etrafta 100 kişi getirsen anca 5 tanesi normal adam ya çımar ya çıkmaz. Günümüze çok uzak şeylerler bahsettiğini düşünüyorum. ben Eskişehirliyim. Görücü benim bildiğim kalmadı. Ne bana gelen oldu ne de kuzenlerime, yiğenlerime. Hepimiz mi çirkiniz yani😏
Kefil olmuyor ki iyi deyip geçiyorlar. Seninle mi uğraşacak bir de insanlar. Başından savar gibi iyi deyip geçiyor. zaten ailemizden başka da hayatımızda pek kimse kalmadı bu devirde. Iş opmazsa iyi diyenin yakasına yapışacak değil kimse.
@Ferhanım Dediğin gibi eskisi gibi değil aileler ve insanlar. Şuanda da eskisi gibi günümüz gençleri. Hayat bakışları değişti. Özgürlük, daha da özgürlüğü getirdi. Tabiri caizse insanların gözü açıldı.
Eskiden Evlilikler sanki bir kader mahkumu gibi idi. Ölene değin beraberiz demekti. Şimdi kimse kimseye sabretmiyor. İlişkiler de zaten öyle. Evet adetlet öldü. Günümüzde bunu yapan çok az insanlar kaldı. Belki Anadolunun ücra köşerinde bir yerlerde.
Kişi kendi nasibini kendi buluyor. Ya okulda, ya iş yeride ya da arkadaşlar arasında... Elbette ki çirkinlikle bir alakası yok. Sadece devir değişti. Ama insanlarda değişti.
Görücü usûlü demek nerede sünepe, beğenilmeyen, pısırık, çirkin, kalitesiz adam varsa onların işidir. Aynı durum kadınlar için de geçerlidir. Bir sürü insan bu tarz evleniyor ama nasıl oluyor aklım hayalim almıyor valla. bir de hava ata ata anlatıyor haspalar. Biz de böyle evlendik falan diye.
Bekar olsaydım, doğurganlık çağımın sonlarına gelmiş olsaydım, görücü usulü ile tanışıp gözümün tuttuğu biri ile evlenir çocuk yapardım. Çocuktan sonra zorlamazdım ama.. Baktım olmuyor, yol verirdim. Aile kavramını severim önemserim. İlk tercihim asla boşanmak değil. Ama sevmeden de ömür geçmez. Öncelik, çocuk sahibi olmak. Sonra gerisi gelir.
Bu sorular sabah öğle ve akşam süren ailelerin birbirine girmesiyle beslenen eğitimsiz ve kendini geliştirmeyen insanlar için. Bence alçak gönüllü olmanıza gerek yok. İlgilenmeyin.
@TeslaDaVinci o kadar ciddi, ağır, hayati konularla ilgileniyorum ki, böyle saçma sorular kafa dağıtmak için çok iyi geliyor. Hayatta böyle şeyler de var diyorum 😁
Onemli olan nasil tanistigin ne yolla tanistigin degil samimiyet ilgi alaka ve sevgi var mı yokmu oldugudur. Ne insanlar var internette tanisip mutlu olan ve yillarca sevgili olup evlenince ani da ayrilan. Kadinlar sebeblere takildigi icin mutlu olamiyor sebebe degil sonuca bakmak lazim
Sebepler zaten nasıl bir insan olduğuna göre şekilleniyor. Her insan her yolla tanışmaz. Kaliteli insanların tanışma yolu farklıdır, kalitesiz insanın tanışma yolu farklıdır. Yılların tecrübesine göre konuşuyoruz. boşuna gelişmiyor o önyargılar.
@Ferhanım alakasi yok. Ayni sokakta oturan ve sevgili olanlar cokmu mutlu? Ayni binada oturup tanisanlar musmutlumu? Hayir. Internetten tanistiklarinla sevgili olmam demek sacmalik bence. Internettekide insan. Iyiside var kotusude. Ayrica internette tanismak daha guvenli daha avantajli. Ve bu nedenle ozellikle kadinlar icin en mantiklisi
Bizim ailedense o görücülük, hayır beklemem. Akrabaların aracı, tanık olduğu, içimizde olduğu bir ilişki de istemem. Ama bu, bizim akrabaları ve ilişkilerini beğenmememden kaynaklı. Yakın zaman önce teyzem sırf çıkarı yerine getirilmedi diye az kalsın kuzenimi doldurup kocasından ayırıyordu. Bunlar da cahil, ezik, yalak insanlar oldukları için, ilişkiyi biz kurarsak bile 1 sene boyunca adamı ezip, hayatı zindan ettiler. Gerek yok yani.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
karşı taraf kişilik-karakter açısından düzgün, temiz (ruhen yani) bir insan ise ve temizliğe önem veriyorsa gerisi oturulur konuşulur bi şekilde planlanır, götürülür. o yüzden anormal bi varlık değilse yapılabilir. e tabii fiziken de ben karınca iken o fil olmamalı :) bi denge olmalı, davul dengi dengine çalmalı
En iyisi o, yoksa başın ağrıyor. Tanış, ilerlet, aileler tanışsın kaynaşsın... Çok uzun bir süreç, 2-3 yılı buluyor. En iyisi görücü usulü olsun, 1 yıl sonraya düğün 😑
Mutlaka çocuk isteyenler içindir görücü evliliği. Benim öyle bir isteğim yok evlenirsem bu sadece aşk için olur. Dolayısıyla görücü olayı bana göre değil.
Ben severek evlenmek isterim. Çünkü görücü usulu taniştiğim kişi ya tipimi begenmiştır, ya başka bi şeyimi vs yani arada sevgi yok öncesinde. Ama aşık olarak evlendiğinde arada bu tür şeyler ön planda olmuyor. O yüzden aşık olarak evlenmek diyorum. Görücü usulunu de kabul etmem bana bi gorucu çikmişti ve sirf tipim için yani. Başlarim ben boyle işe!!
Kabul etmem sanırım ama şöyle bir çelişki içerisindeyim, birbirini severek, flört ederek ve özellikle uzun yıllar nişanlı kalmış çiftler daha çabuk boşanıyor ve sıkılıyor birbirinden. Görücü usulünde ise iş daha başkadır, eğer sizin kafanız evlendikten sonra uyduğunu fark ederseniz tanıyacak ve keşfedecek yeni bir insanla hayatını paylaşıyorsun demektir. Bence büyük bir risk, ben almam, alacak kişilere başarılar.
Ayrı ev araba durumu maddi durumu bide gözlerine bakıp naısl konuştuguna bakarım 1 evin Bi oğlu değilse mesela, giyinişe ayakkabısına, konuşurken naısl konuşuyor yüz ifadesi el hareketleri
Aşktan artık umudumu kesersem ki biri olursa olur, olmazsa öyle olacak. İşte umudumu kestiğim an, sırf iyi bir adam denk gelirse evlenirim, sevgim olur belki ama aşk olmaz.
Onu hayatımda ilk kez görmüş olmam gerek. Hoslanirsam, hoslanirsa kabul. Yoksa birinin daha önce tanistirip, buluşup sonra isteme mevzusu vs. Olursa zaten görücü usulü olmaktan çıkar.
Tanışma fırsatı olmadan kimseyle evlenmem. Tanımam lazım oturup sohbet etmem lazım. Bu öyle kolay bir şey değil. Ne kendi hayatımı nede bir başkasının hasiyatınu mahvetmeye hakkım yok.
kendim tanıştığım birileri hep beni yaniltti üzdü.. bundan sonra görücü usulüne sıcak bakıyorum. biri uygun görmüşse bi görüşürüm tanımaya çalışırım kafalar uyuyorsa evlenirim
@ertu5234tr 2 aydır instagram ve duo üzerinden konsuuyoruz. Bu zamana kadar nerdeydin diye birbirimize sorduk. İyi ki tanımışım iyi ki onunlayım. Saygı sevgi empati merhamet. Hepsi ortak noktamız. Birbirimizi anlıyor ve dinliyoruz. Yanlış anlaşılmasın ot gibi hayat yaşamıyoruz. Gayet eğlenceli , güzel, ve birbirimizi özleyerek gün geçiriyoruz.
Zaten internetten tanıştık ama ailesi görücü usulü kabul ettiğinden adetlere uyacağız.
@benimkadrajim Baştan tanıştığımda hiç görmedim 1 hafta ve onu o sohbeti konusması ve karakteri için kabul ettimm ve benim evleneceğim kadınsın dedim o da evleneceğim erkeksin dedi. O yüzden görücü usulü diyorum ama görmeden kabul ettik birbirimizi sonra kameraya geçtik. gördük birbirimmizi vazgeçmedik asla ve onun adetlerine göre kabul ettim. şimdi birbirimiz için herşeye göğüs geriyoruz ve 3 ay içinde evleneceğiz insallah. istemeye gideceğiz.