Kuzenim bu ay içinde evleniyor ve evlilik sözleşmesi yapıyor
Siz evleneceğiniz kişi ile sözleşme yaparmıydınız
Kuzenim bu ay içinde evleniyor ve evlilik sözleşmesi yapıyor
Siz evleneceğiniz kişi ile sözleşme yaparmıydınız
Evlilik sözleşmesini doğru bulduğumu söyleyemem ancak bu konuyla ilgili bir tecrübem oldu. Annemle babam geçen yıl boşanıp geri barıştılar. Eğer evlilik sözleşmesi yapmış olsalardı annem hiçbir geliri olmadan ortada kalacaktı. Dedem sağ değil, anneannem de dedemin emekli maaşıyla geçiniyor. Ben o dönemde yeni işe başlamıştım. Ben tabiki anneme bakmayı planlıyordum ancak bu durum bana da zarar veriyordu. Gencim ve birikim yapmak istiyordum ileride kimseye muhtaç olmamak için. Belki evlilik masrafım, belki ev-araba parası çıkartmak ya da kendi evime çıkmak için hazırlık yapmaya niyetliydim. Annem olunca ona bakıp bunları yapmak zor olacaktı benim için. Ancak sözleşme yapmamış oldukları için bir miktar para anneme kalıyordu ve o paraya ev alabiliyordu.
Evlilik sözleşmesi zararlı diyemem ancak kadın tarafını da gözetmek lazım. Özellikle kendi ayakları üzerinde duramayacaksa. Şeyma Subaşı gibilerin ise... Neyse terbiyeli kalayım.
Ben yapar mıydım bilmiyorum. Eşimin isteğini de gözetirdim.
Evlilik sözleşmesinin duygusal ve güvenle alakalı olmadığını, insanların para için evlenmediğini göstermesi amacıyla iyi bir tercih olacağını düşünüyorum.
Bu yolla insanların samimiyetlerini de ölçme imkanı buluruz.
Geçen yıl tanıştığım bir kadına evlilik sözleşmesinin gerekliliğinden bahsettiğim an ışık hızıyla kayboluşunu hatırladıkça aklıma tatlı bir gülümseme geliyor.
Kadına bilerek evlilik sözleşmesinden bahsederim, bakalım cevabı ne olacak diye... Bugüne kadar yapalım diyen kadın çıkmaması da ayrı bir konu.
Cevap
7Cevap
Bence gereksiz bir şeu
Bunun teklifi bile o evlilikten vazgeçmeme yeterli sebep.
Sözlerim kafidir. Yapamayacağım bir şeyi söylemem.
Yapardım. Sınırsız nafaka, düğün altınları, koruma nafakası, maldan %50 talep etme olayları gerçekten iğrenç ötesi bir durum. Sonuçta ben birinden bağımı koparıyorsam her anlamda koparmak isterim manevi olarak kopartıp maddi olarak niye kalayım?
Ne mal ne bisey istemeyecegim icin evlenirken sonrasinda da paylasacak bisey olmaz
Saçma yaaa one öyle sevgi sonsuzdur. Boşunamı diyarlar hastalıkta sağlıkta diye saçma sarmasalı
Benim şahsen üzerime tek bir kalem bile yok, önceden bunun yol haritasını çıkardığım için sözleşmeye gerek yok.
Sözleşme zaten geçersiz sayılıyor şuanki yasaya göre.
Evlilik sözleşmesi dediğin yasal mal rejiminin aksinin taraflarca kararlaştırılması yani bence gayet iki taraf da olumluysa yapılsın
Kesinlikle olması gereken bir şey
O nasıl oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?