İstanbul Maltepe'de düzenlenen aşı karşıtı mitingle ilgili açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB), "Toplum sağlığını hiçe sayanlara sessiz kalınması pandemiyle mücadelede samimiyetsizliğin göstergesidir" dedi.
Biz boşuna 2 senedir sıkıntı çekiyoruz..
Bir tarafta eğitimsiz kitleler aşı karşıtı miting düzenliyor, diğer yandan iktidar buna seyirci kalıyor! Türkiye bunlara mı layık?
her şeyden önce hiç kimseye zorla ilaç veremez veya aşı yapamazsınız.. Bu anayasal bir kişisel haktır.. Bu insanlar aşı karşıtı gösteriler yapıyorlarsa bunun sebebi , bu aşıya güvenmemeleri , ve dünyada çığ gibi büyüyen ve işin içinde kelli felli profesörlerin de bulunduğu komplo teorileri.. bunun yanında yadsınamaz bir gerçek de var ki , dünyada ilk defa, klinik çalışmalar yapılmadan paldır küldür aşı sürüldü piyasaya.. dünya tarihinde böyle bir şey görülmedi bu güne dek.. yıllar boyu klinik çalışmaları yapılmadan genel kullanıma sunulan bir aşı, orta ve uzun vadede kitlesel felaketlere yol açabilir.. .. bu insan eğitimsizliklerinden değil , korktukları ve güvenmedikleri için aşı karşıtılar.. Bunun için de hiç kimseyi yargılayamayız.. Bunları söylüyorum diye aşı karşıtı olduğum düşünülmesin , 2 doz biontech aşısı olmuş bir insan olarak yazıyorum bunları.. ve o aşıları olurken hayatımda ilk defa, bu aşı sebebiyle başıma bir şey gelirse veya ölürsem hiç kimse sorumlu değildir , aşı firması da sorumlu değildir şeklinde zorlanarak imza attım... ve bu aşıyı icat eden adam , onun ailesi ve firmasının çalışanları bu aşıyı kendilerine yaptırmadılar.. kendisi bizzati kem küm ederek ve saçma gerekçeler sunarak bunu kabul etti.. tüm dünyayı kurtaracağın ve kendi icat ettiğin aşıyı neden sen kendin yaptırmadın derler adama? Bunca insan durduk yere aşı karşıtı olmuyor.. Pek çok aşı olan insanın da ağır hasta olduğu anlatılıyor.. Ama neden yayınlamıyorsunuz diye isyan ediyor insanlar.. Şimdi de çocuklar için özel aşı hazırlığındalar.. anne babalar panik içinde.. apar topar hazırlanan bir aşıyı hiç kimse evladına yaptırmak istemiyor haklı olarak.. Sonuç olarak , aşı yaptırmak veya aşı karşıtı olmak kişisel bir tercihtir, hiç kimse de bir diğerini zorlayamaz veya yargılayamaz.. Bunu eğitimsizlikle bağdaştırmayı bu bağlamlarda doğru bulmuyorum.. .. ve bir de işin ilginci ,, milyonlar aşılandığı halde, kitlesel bağışıklık kazanılmadı. geçen senelerde aşı yokkenki ölüm ve vaka sayıları bugünden çok daha düşük.. Bunun sebebini hiç kimse izah edemiyor ama.. neyse...
Arkadaşım merhaba, sorunu okudum, şahsen kendimden örnek vermek istedim, eğitimim orta öğretim okula gidemedim, pandemi başladığından buyana hayat hiç te kolay olmadı, ancak ülke bu hastalık karşısında ohal ilan etmediği için hastalık geçerli değildir, çünkü ohal sırasında tüm fatura kira ve gıda yardımları devlet tarafından yapılmak zorundadır, çalıştığım yerde her yer sırayla karantinaya alındı hastalığı geçirip atlatan insanlarlada karşı karşıya kaldık, aşı olan kişilerinde tekrar hastalandığına şahit olduk, ben gerekmedikçe maske takmadım, hasta olmadım, işimden geri kalmadım, günlük rutin hayatıma devam ettim ve doğal besledim, ben bu hastalığı hiç almamışken neden bunun aşısını olayım? Üstelik korurluluğu yokken, bir ikincisi grip tetenoz gibi aşıların süresi 5 yıl Ken bunda neden 2 ay süreyle 2nci 3 ncü doz var? Madem hastalık mevcut ne için madem yazın her yer açık, geçtiğimiz kısıtlamalar da turistlerin sokakta olması serbest ve bize kısıtlamalar getirildi? Sadece bizeydi ee yaz bitti tatilciler turistler düğünler vs bitme aşamasına geldi yeniden kapanmalar gündeme gelebilir neden peki? Ayrıca ilk başlarda küvezlerde taşınan hastalara şu an teşhis konulsa 14 gün evinizden çıkmayın deniyor ülke aşı olanlar ve aşı olanlara ne olacağını görmek isteyenler üzere 2ye bölündü, hatırladığım kadarı ile bir Dr görevinden istifa etmiş balkon konuşması yapmış ve insanları aşı olmaması konusunda uyarmıştı, neden ikiye bölünülüyor bu durumda yani uzun oldu biraz kusura bakmayın ama biz Aşı olanlara saygı gösteriyorsak olmayan insanlara da saygı bekliyoruz, ben olmadım olmayı düşünmüyorum kendi fikrim ve hür iradem ile neyse iyi akşamlar diliyorum :)
Aşıya karşı olmak kimseyi eğitimsiz göstermez bende aşı oldum iki doz oda mecburi iş nedeniyle oldum ama bu aşı olayını o kadar çok büyüttülerki bi yararı bi faydası yok ha olmuşsun ha olmamışsın değişen bir şey yok bu pis hastalık yine bulaşıyor aşısını tamamlayıpta virüse bulaşan kaç kişi gördüm iyice ortalığın anasını ağlattılar
Çok enteresan bir durum var ortada. Okullarda test veya toplu taşımalarda test veya doz şartı aranıyor ama bu mitingde hiçbir şey aranmıyor. Bu virüs sanırım kitle seçiyor. Bunun başka bir açıklaması olamaz.
Türküyenin yarısı bu durumdan memnun yazıklar olsun onlarada. Orada burada destekliyorum diye yazan bir ülkeyiz işte. Aşı zorunluluğunu izdirap gibi gören zihniyetler var olduğu sürece bu ülkeyi bunlara layık ettiler. Aşı için güveniliri koruyuculuğu yok diyenler hangi akla hizmet böyle bir kanıya varırlar ki? Size zorba olan yok herkes görmek istediği gibi görüyor durumu aşı olmayan herkes birgün pişman olacak. 80 milyonun %85 i aşı olmuşken siz kimsiniz ki sizin mitinglerinizi kale alsınlar.
Kim ne düşünür bilemem ama bakın kendi ailemden örnek vereyim aşısını 3 doz tam yapan babam aşılardan sonra yakalandı demekki aşılarada bu kadar güvenmemek gerek kendi ülkeme güvenmezken bu aşılara nasıl güveneyim çinden aşı geliyor ama zaten virüste wuhandan gelmedi mi aşı olunca her şey tamam mi ben aşılarada guvenmiyorum iğneden de korkuyorum olmuyorum mecbur kakmadıkça da olmicam... turkiyeye gelince turkiyeye az bile birlik beraberlik yok başta adam yok turkiyeye az bile iç savaş çıkıcak devletin haberi yok...
Afrin harekatında böyle büyük bir gafa imza atan ttb mi açıklama yapmış böyle. Ttb önce milli mi yoksa denize dökülemeyenlerden mi buna bi açıklık getirsin, kendi kimliğini bulsun, sonra onu ciddiye alalım. 😏
Ayrıca chp nin paralar akıttığı Athena konserine ne diyceksin? şu an devam ediyor mu bilmiyorum ama 1 saat önce de Sibel Can ın konseri vardı. Kalabalıksa kalabalık. A pardon!
Burjuvaların kalabalığı hastalık yaymıyordu di mi!!!
Ülkede akademik kimlikler ile dolanan CAHİL kitleyi çok mu kaliteli buluyorsun da eylem yapanlara "eğitimsiz" diye biliyorsun?
Üni lerde iş sahalarında hala feto diplamalı tipler gezinirken ve o tipler ülkeyi b*ka sürüklerken üreticisinin sorumluluk almadığı ve aşıyı uygulayan devletin "ölürsen ben karışmam sende imzala bunu" dediği aşı için bu cümleyi kurman ne kadar eğitimli sayılıyor?
Söyle seviyemizi bilelim.
Merak ettim gidip baktın mı? Eğitim bilgilerini sana sundular mı?
İnsanları aşağılamak bu kadar kolay olmamalı !
Dertleri ne diye bak önce !
Ve şunuda aklında tut bu ülkeyi isyan edenler kurdu ! Elbette ki onlardan gelenler de benzer bir çizgide yürüyecek !
Valla Bu asi konusu cok abartildi.. Asi’nizi olduysaniz sizin icin sorun yok dimi.. Neden bu kadar asi karsitlarina tepki yapiyorsunuz bunu anlamiyorum.. Unutmadan Asi olanlar dunya genelinde Pozitif olarak rekor kiriyorlar.. Hollanda’da asi olan ve yurt disinda tatil Yapip ulkeye gelenlerin hepsi viruslu cikiyor.. Kendim corona callcenter’da calisiyorum.. Dogru haber yani..
Kapanma olmicak.. Sadece bazi onlemler alinicak.. Yazin acip kisin kapatma olursa eger burda bi soru isareti olmasi lazim.. Tr’de kapanma varken Asi olmayan turiser ozgurce dolasiyordu dimi? Istedikleri gibi rakamlarla oynuyorlar maksat korkutmak..
Bunu sadece Türk halkına yorumlayamam diğer ülkelerde de aşı karşıtları var. Halk düşünce ve fikirlerini belirtmek zorunda evet haksız ve saçma olabilir bu benim fikrimce onları yargılayamam yaptıkları yanlışta olabilir evet yanlış buda fikrimce. İktitadarın yapmakta eksik olduğu şey bence aşının yapılmasının nedeni konusunda halkı daha çok bilinçlendirmede geri kalmış olması. Aşı yapılmalıdır söylemiyle halkın aklındaki geri kalmışlığı silemeyiz nedenini ve sebebini açıklamalıyız.
Kendi cehaletini göremediğine üzülüyorum ne yazık ki. Kendi fikirlerinize uymayanları nasıl güzel kalıplara sokuyorsunuz siz öyle ya. Zekanızı kullanıpta onların görüşlerini dinlemeyi bile beceremiyorsunuz. Toplumumuzda ne aşı olanlar, ne de aşı karşıtı olanlar cahil değildir. Asıl cahiller sen ve senin gibi düşünemeyenler.
bu girip salginini abartip millete yediren DSÖ nün usakligini yapan hükümetlerin sucu, Danimarka, Hollanda , polanya, isvac, madakaskar, Rusya artik korona kalmadi dedi bazi ülkeler bastan beri yok böyle bisey diyorlar ama israr eden var diyen ALMANYA ve TÜRKIYE
Bu insanin hur iradesi ne yapip yapmayacagini kendi belirler virusluyse karantinaya alinir temizse dolasir toplum saglihi icin maske mesafe yeterli asi vurulup hicbirseyi seyine takmayanlara konusun asil onlar daha tehlikeli tekrardan hasta olup bulastiracak ama kimse umursamıyor onlari
Kardeş, başını Abdurrahman Dilipak adlı.. mbitinin çektiği kitleden ne bekliyorsun ki? Miting alanına göktaşı düşse Türkiye'nin IQ ortalaması en az 5 puan yükselir.
Herkesin baris icerisinde protesto etme hakki var, Türkiye Demokrasi ile yönetiliyor. Sana geliince egitimsiz olduklarini nereden biliyorsun? Senin deridn zaten asi olanlar olmayanlar degil, TC DEVLETI ile, yani asi karsitlarina Protestoyu yasaklasa veya siddet uygulasa bu seferde Devlet insanlara protesto özgürlügünü ksiitliyor diye SORU SORACAK KADAR SEREFSIZ VATAN HAINISIN.
Bir taraftan aşı olalım diye kısıtlamalar getirmek diğer yandan aşı karşıtı göstericilere miting için izin vermek mantıklı bir zihniyetin ürünü olamaz. Birde bunlar bizi yönetiyor. Ne günlere kaldık be
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bir tarafta eğitimsiz kitleler aşı karşıtı miting düzenliyor, diğer yandan iktidar buna seyirci kalıyor! Türkiye bunlara mı layık?