- Aile & Toplum konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılSöylediklerinin %100'üne katıldığımı söyleyemem. Pandemiye inanmamak biraz hikaye geliyor bana. Dünya üzerindeki seyri bence gayet açık ve net. Bu virüsün bir grip gibi bağışıklılık kazanılarak ortadan kalkacağını tabiki düşünmüyorum. Aşı konusuna gelince, aşı konusu aynı grip aşısında olduğu gibi isteğe bağlı olmalı, çünkü yan etkileri kolay atlatılmıyor. Özellikle bünyesi zayıf insanlarda zayıf bir virüsün vücuda enjekte edilmesi bile beklenmeyen sonuçlar doğurabilir. Ayrıca aşının bir bağımlılık olacağını düşünüyorum. Bu şahsi görüşüm tabiki. Sebebine gelince, virüsler sabit kalan bir yapıya sahip değil. 1 yıl önceki grip ile bu yıl ki grip nasıl aynı değilse bu da öyle olacak. Buna bağlı olarak bu aşılar daimi kullanılması gereken aşılar olacak, şu an bedava olması da ömür boyu bedava kalacağı manasına gelmez. Maske konusu, maskelerin elbet koruyucu yanı vardır. Ama yeterli koruyucu olduğunu düşünmüyorum. Takılması, o konu bence önemli, kendim için endişelenmem açıkçası ama ailem için endişeleniyorum. Ben belki grip gibi atlatabilirim, ancak ev halkı için bunun geçerli olması mümkün olmayabilir. Maske takmak zorunlu olmalı mı? Aşıyı olanlar için gevşetilebilir, çoğunluk aşılandıktan sonra ben de risk altında olmadığım için takılmaması uygun olur. Ben zaten sürekli olarak unutuyorum. 😂😂
111 Yorumla
Soran+1 yılDunya uzerindeki seyri: bos hastaneler ve surekli medyada korku servis eden haberlerle olu sayisinin şisirilmesi. Palavra. Palavra bile olmasa umrumda değil bulaş mulas hepsi palavra. Biliyorlar kendimizi dusunmeyecegimizi, ailemizle korkutuyorlar siz de bunu yiyorsunuz olan bu.
- +1 yıl
Belki bunu görmemiş biri olsam haklı olduğunu düşünebilirdim, ailemde olmasa da yakın bir çevrede buna tanık olduğum için, abartı konusunda yanıldığını düşünüyorum. Veba hastalığının çıktığı yıllarda da aynı durumun yaşanmış olduğu gerçeği var, zaten bize gelmez diyen ülkelerin, hastalık seyri arttıkça işin içinden en geç çıkan ülkeler olduğu durumu gerçek. Ve hala artık sayısı çok az olsa da dünyanın bir yerlerinde veba sebebi ile ölenler olduğunu biliyoruz. Boş hastaneler konusuna gelince, hastaneler bu konuda pek dediğin gibi boş değil, çoğu bölümde dolu olan acil, yoğun bakım ünitelerinin olduğuna tanık oldum. Sırf bu yüzden ameliyat olamadığı için çok zor durumda kalan insanları gördüm. Gerçekten bu konuda bu kadar kapalı bir görüşe sahip olman yanlış, istediğine inanmak özgürlük, ancak bunda ısrarcı olmak yanlış olur. Hepimiz sıkıldık ve bizim için bu süreç diğer ülkelere nazaran daha uzun olacak sebebi hem erken alınan ama devam ettirilmeyen önlemler, hem de vurdum duymaz bir halk. Sen yaşamadın belki bunu ama ben birebir yaşamasam da çok yakından tanık oldum. Katılmıyor olma sebebim de bu.
Soran+1 yılInanmayan onem vermeyen ülkeler haber oluyor ne tesadüf ama. Belarusa yaptırım uyguluyorlar nüfusu haritadan silinmedi diye öfkeliler Hindistanda ise bir anda krematoryumlar kuruldu niye, düğmeye basıldı hersey bir anda oldu boyle bir sey mumkun olabilir mi sırf medyaya göstermek icin dekor yaptılar keza Brezilyada da oyke bombos hastaneler ama ölüm rekoru Brezilyadaydi. Yogun bakimkar use eskiden de boş degildi ülkemizde her zaman yetersizlik oluyordu ameliyat olamamaya gelince pandemi bahane ediliyor olan bu her alanda saglik hizmeti aksattırıldı sırf bu palavra yüzünden.
- +1 yıl
Diyelim ki dediklerin doğru. Ancak virüs gerçeğini yalanlamak mümkün mü? Ben olmadığını düşünüyorum, göstermelik dediğin hareketler öyle olsa sence pandemi tam bir hikaye diyen insan sayısı bu kadar az kalabilir miydi? Diyelim ki onlara konuşma hakkı verilmiyor, seslerini televizyon ekranlarından duyuramıyorlar. İnternet çağında bunlara ulaşmak sence bu kadar zor olabilir miydi? Daha ötesinde abartılmış dediğin ölümler sence kurgulanmış olabilir miydi? Birde şu açıdan bakmanı istiyorum. Çin bu virüsün çıktığı ilk yerdi ancak en erken sona erdiği ülkede aynı yer. Sence bu halkı korkuya itmek için hazırlanmış bir kurgu olsaydı, başladığı yer bu kadar hızlı şekilde geriye çekilir miydi? En kalabalık nüfus elindeyken ve bu nüfus her yeri gezerken bunu yaparak, geri plana çekilir miydin?
Soran+1 yılPandemiye tam bir hikaye diyen insanlarin az olması haksiz olduklarini mi gosterir belki inananlarin cok olmasi yuzunden inananlar bu kadar çoktur yani sen demek kiinananlar cok oldugu inaniyorsun bu sürü psikolojisidir
Çin ülkede insanlara cok büyük yaptırım uyguladı ve bu sekilde sert yaptirimlar uygukarsaniz gastaligi bitirirsiniz mesaji verdi ve aradan çekildi diye düşünüyorum basimiza deli gomlegini sardı gitti.
Ölüm sayılarının abartıldıgı ülkemizde bile cok belli, yaz geldi sahillerde vakalar azaldı, arttirirlar azaltirlar kim karışır 60 binden bir anda 5 bine düşmesinde nasil bir bağlantı kurulabilir? Dedigim gibi : dünyada da salgini takmayan ulkeler sirasiyla medyada manşet ettirildi Çinin komşularında tık yok hepsi güllük gülistanlik.
Belarusun başbakanı icin ise hicbir kisitlama yapmadigi icin diktatör diye propoganda yapıyorlar.
Oandemiye inanmiyorum gercek bile olsa bu sacmaliklara degmezdi insanlar işlerini kaybetti işleri battı hayat aksadi insanlar evlerine hapsoldu ac bırakıldı -niye oandemiden olmesinler diye guya insan hayatina verilen deger yüzünden hah- hersey denetimli hersey yasak , bu surec cok daha farkli yönetilmeliydi hersey mahfoldu.- +1 yıl
Öncelikle sürü psikolojisi bu değildir. Sürü psikolojisi sorgulamaksızın kalabalıkları takip etmektir. Sorgulayıp araştırdığım bir şeye çoğunluk inanıyor diye sürü psikolojisi içinde olmam. Şimdi şu ölü abartılma konusuna gelelim. Ya senin düşündüğünün tam tersi bir durum varsa, yani aslında ölü sayısı ve vaka abartılmıyor tam tersine saklanıyor ve sayılar bu şekilde düşürülüyorsa. Bu ihtimali göz önüne aldığımız zaman senin azınlık ile bizim çoğunluk aynı yere gelmez mi? İş kaybetme konusuna gelirsek. Bu bence virüsün sorunu değil virüsü tam anlamı ile yönetmekte sorun yaşayan yöneticilerin sorunu. Aynı sıkıntıları yaşayan Kanada'da iş kaybı yok denecek kadar azken bazı ülkelerde çok fazla. Bunu sebebi doğru yönetilmeyen süreç olabilir mi sence? Benim için en büyük sebep bu olurdu. Büyük ihtimal ile dediğin gibi bu dönemi kendi çıkarı için kullanan devletler olmuştur. Denetimli yasaklar ve bu yasaklar sürecinde bazı şeylere el atılmış olabilir ki bu en büyük voleyi ekonomi ve ranttan vurmak olabilir. İnsanlar evlerinde iken dışarıda çok fazla şey el değiştirmiş, pandemi için kullanılması gereken paralar girmemesi gereken ceplere girmiş olabilir. Bu virüsün bir yalan olduğunu değil, birilerinin bunu fırsata çevirmek için onu kullanmış oluğunu gösterir. Değil mi?
Soran+1 yılİstediklari zaman arttirip istedikleri zaman azalttiklari bir sayi var sonuc olarak hem azaltmak isteselerdi eğer bu kadar kısıtlama niye? Ayrıca gayet de sürü psikolojisidir çünkü neden bu kadar insan inaniyor/inanmıyor cümlesi sürü psikolojisinin tanımı gibi bir şeydir. Kanadaya zarari olmaz ama bizim gibi gelismemis şeffaf olmayan yolsuzlugun arşa çıktığı ülkeler bu kisitlamalardan en yüksek seviyede zarar görür bu kacinilmazdir çünkü bir sistem yok bir seffaflik yok bu durumda kim kısıtlamaların insan hayatinin kutsalligi sebebiyle ve korunması amacıyla yapıldığını söyleyebilir?
DSÖ devletkere pandemi kapsaminda rüşvet verdi ve bizimkiler bunu cebe indirdi olan bu Kanada ise vtandasina yardim etmekte kullandı olan bize ve bizim gibi cogunluģa oldu ve bu da Kanada gibi gelişmiş tuzu kuru ve şeffaf ülkelerin işine geldi muhtemeken bu tiyatroyu bu sebeple kabul ettiler.- +1 yıl
Bir tiyatro ancak ve ancak kazanç sağlıyorsa kabul edilebilir. Fakat bu dönemde duran ticaret kimseye yaramaz. Her neyse herkes inandığına devam etsin. Umarım yakından tecrübe etmezsin bu hastalığı. Ayrıca güncellemeye bakarak, tartışmayı uzatmanın pek manası olmadığı kanaatine vardım. Ben tartışmanın seviyeli olması gerektiğine inanan bir insanım, güncelleme senin ile bu tartışmanın uzamasının bir anlamı olmadığını gösteriyor. O yüzden görüşlerini paylaştığın için teşekkür ediyor, ve seni kendi düşüncen ile başbaşa bırakıyorum. 🙂
Soran+1 yılÜstüne alınma lütfen herkes senin gigi seviyeli ve saygılı yorum yapmiyor ben de anladiklari dilden guncelledim kusura bakma üstüne alınma. Dünya nufusunun azalmasi ve global büyük zincirlerin ve sadece büyük isletmelerin ayakta kalması yönünden kazançlı bir oyun bu -ki gelişmemiş ulkeler icin rusvet etkeni var- ama insan hayatinin esas olmadığı kesin bu cok açık
- +1 yıl
Şu konuya dikkat çekmeye çalışıyorum seviyen ancak seviyesine indiğin insanlar kadar görünür her zaman. Herkes burada her türlü yorumu yapar onlar ile aynı seviyeye düşmek bence yanlış. Daha ötesi yapılan her ne olursa olsun, ki bu virüsün bir laboratuvar ortamında üretilip bilinçli şekilde yayılması konusu dahil. Bu virüsün etkisinin gerçekliğini değiştirmez. Söylediğin şey bu dönemin birileri tarafından bir fırsata çevrilmiş olduğunu gösterir. İnsan sağlığının bile para karşısında değerinin olmadığını gösterir. Bu dönemin bir uydurma olduğunu göstermez, ancak şunu açıkça gösteriyor olabilir. Üretilmiş bir virüsün, istenilenden daha farklı bir şekilde etki göstermiş olduğunu, bunun kontrolden çıkması ile bazı ekonomilerin güç kazanırken bazılarının gücünü yitirmeye mahkum olduğunu. Bu açıdan bakarsan bence çoğu şeye cevap olacak bir sonuç elde edilebilir. Çin de başlayıp kısa bir süre sonra orada ilacın ortaya çıkması, sonra kendini tamamen kapatarak bu işten en az zararı alması, dünyaya bu süreçte ilaçlar satması, dünya ekonomisinde ki oynamanın fazla oluşunun ister istemez kendi ekonomisini olumsuz etkilemesi, bunun üzerine aşı dağıtımı yapmaya başlaması, bunu farkeden bazı ülkelerin bunu kendi çıkarlarına kullanaması vs. buradan baksak bile kontrolden çıkmış bir virüs olabilme ihtimali yüksek. Komplo teorisi gibi durmasına rağmen bence olabilirliği olan bir ihtimal.
Soran+1 yılBen inanmiyorum inananlar önlem alsın diyorum inananlar korumayan aşıyı olsun her ne kadar aptalca olsa bile ama beni kimse biseye zorlayamaz
En İyi Cevaplar
Bu ülkede erkekler yüzyıllardır isteği dışında, zorla askere alınıp, sırf erkek oldukları için insanlık ve mantık dışı muameleye maruz bırakılıyorlar.
Demokrasiden, insan haklarından bahsedeceksek, önce zorunlu askerliği kaldıracağız Neriman.
Orada yaşananları göz ucuyla görseydin, oturur haline şükrederdin..03 Yorumla
Soran+1 yılBen doğruları yazdım Neriman ylansa yalan de
Soran+1 yılInsan hayati bu kadar onemli olsaydi askerlige gerek kalmazdı zaten. Herkesin hayatina kimse karışamaz bu kadar basit maske takmiyor diye kimseye ceza yazilamaz ne olursa olsun herkesin tedbiri kendine ben inanmiyorum tkmiyorum aşi da olmayacagim gercek bile olsa zorlayamazlar bu hk ihlalidir izin almak zorundalar. Anladin mi Neriman çaktın mi biraz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılHanımefendi bir doktor olarak cevap veriyorum buna aşı dayatması diye birşey mi var siz hiç duydunuz mu aşı olmazsanız şu kadar ceza kesilir vs diye? Hayır yaptırıp yaptırmamak herkesin kendi kişisel görüşü ben yaptırdım gayet memnunum yaşıyorum hiçbir problemim yok. Fakat maske elbette zorunlu olması gereken birşey çünkü virüs ağız ve burun yoluyla bulaştığı için ne kendi hayatınızı ne de başkasının hayatını riske atmamış oluyorsunuz anladınız mı çünkü bu millet bu cezalarla bile akillanmiyor, ceza olmasa kimbilir ne yaparlar ben ve meslektaşlarımın yaşadıkları zorlukları ah bir gorebilseniz birde siz yasayabilseniz o zaman öyle bir hak verirsiniz ki maskeyi uyurken bile çıkartmazsınız. Of bı bitmediniz be!
15 Yorumla
Soran+1 yılAşı koruyorsa maske takmayanlardan korkmaya gerek yok öyle degil mi aşı olan olsun korunsun maske takmayanlarin zararı aşılılara dokunmaz
Cevap sahibi+1 yılHerkes aşı olmadı ama aşılar tamamen bitmedi ayrıca asi olmamak için direnen diğer insanları ne yapacağız? Bu yüzden maske takmaya devam
Soran+1 yılTamam devm edin siz
Soran+1 yılDevam*
Soran+1 yılAyrica soruma cevap alamadım aşılar bitmedi ne demek aşılılar icin korkmanin manasi yok aşi olmayanlar kendi düşünsün kime ne.
+1 yılSağlık hakkı, maddi-manevi gelişim hakkı her vatandaşın anayasal haklarındandır nitekim insan hakları bağlamında, hastalık halinde tedavi olmak istemesi kişinin bir hak ve özgürlük olduğu gibi, herhangi bir durum karşısında tedaviyi veya tıbbi müdahaleyi reddetmesi de bir hak ve özgürlüktür..🤞
10 YorumlaAslında çok kalabalığız. Resmi istatiğe göre aşı sırası gelipte aşı olmayanların oranı ülkemizde, %75 civarında. Bir de bunların hastalığa daha çabuk yakalanan ve ölen yaşlılar olduğunu düşününce açıktır ki ülkenin %90ı neredeyse buna inanmıyor, aşıya güvenmiyor.
10 Yorumla
+1 yılCahil insan anayasa her olay da degismez dogal affet veya ulkenin savas ve baris durumun da uyumasi emir olan genelgeleri vardir mesela salgin hastalik bu gibi durumlar da anayasaya bakilmaz bu gibi yasaklar yerel yonetimler veya bakanlariklarin ic kanunlariyla duzenlenir
17 Yorumla
Soran+1 yılGenelge anayasaya aykırı olamaz deniyor bunun icin sorusturma acan savcı görevden uzaklaştırıldı siz ne köle ruhlu bir toplumsunuz anlamanız kıt gerçekten. Gercek bir pandemi bile olsa-ki inanmıyorum bir suru çelişki var- umrumda olmak zorunda degil sen ol aşını tutn yok
- +1 yıl
Anayasa da maske takmak la ilgili madde mi var sars ya da covid bilinen bir virustu ve asya da covid virusunun farkli daha dusuk salginlari oluyodu sars covid 19 virusun evrimleri sonucu daha bulasici daha olumcul hale gelmis halidir cigerlerde cok agor tahribatlara yol acan bu virüs öldurme orani cok yulsek her anayasayi alan ozel yetkili savci kesiliyo cinde veya diger ulkelerde anayasa yok mu ona bakilirsa ulkede disari cikma yasaklari oldu oda anayasaya aykori
Soran+1 yılAnayasada maske takmakla ilgili madde yok takmamak suc teskil etmiyor ayri demokrasi denen bir sey var herkesin tedbiri kendine maskeyle korunacagini dusunen maske takar korumuyorsa başkasını zorlayamaz zorluyorsa sucu o işliyordur sokağa çıkma yasağı koymak da gecerli bir yasak degilmis izin verselerdi sorusturma sonucunda tamamen kalkacaktı bu saçmalıklar
- +1 yıl
Yazik kafana
Soran+1 yılKöle ruhlu korkak odlek vatandas senin kafana yazik asıl. evinden çıkma cok merakliysan yasaklara
- +1 yıl
Sen evinden maskesiz cikarsan ebeni gorursun benden de selam söyle
Soran+1 yılÇıkıyorum zaten sen soyle ebene selam
Gizli Üye(30-35)+1 yılİdareye, kamu düzenini sağlaması ve koruması için kolluk yetkileri verilmiştir. Kamu
düzeninin unsurlarından biri de kamu sağlığıdır. Kamu sağlığının korunması için alınan tedbirler
de idari kolluk tedbiri niteliğindedir. Anayasa’nın 56. maddesinde “herkesin hayatını, beden ve
ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak” devletin görevleri arasında sayılmaktadır.
Hastalıkların tedavi edilmesi için sağlık hizmetini sunmanın yanı sıra, devlet gerekli denetimleri
yaparak ve tedbirleri alarak, kamu sağlığını da korumak zorundadır 16. Kamu sağlığının korunması, uzun vadede toplumdaki her bir bireyin daha sağlıklı olmasını sağlayarak, sağlık
hizmetine duyulan ihtiyacı da azaltır. Kamu sağlığının korunmasını sağlayan en etkin
yöntemlerden biri de bulaşıcı ve salgın hastalıkların önlenmesidir. Kamu sağlığını tehdit
edebilecek hastalıkların yok edilmesi/azaltılması için kolluk tedbirleri alınması zorunludur.10 Yorumla
+1 yılMilletin anne babasına sevdiklerine , geberdiler mi dersen hukuktan bahsetmeye de saygıdan bahsetmeye de hakkın yok arkadaşım. Önce üslup düzelt ardından senin görüşünde olan milyonlar var herkes saygı duyar merak etme sen.
25 Yorumla
Soran+1 yılHadi ya. Ben coronayi pandemiyi takmiyorum diye inşallah ölürsün diyenlere ben niye saygi duyayım
- +1 yıl
Ya arkadaşım kim sana inşallah ölürsün dedi ben senle zıt görüşteyim sence ölmeni isteyecek zihniyette miyim. 24 yaşındasın yaşın doğruysa ve maalesef üslup konusunda kendi yaşıtın biri sana bunları söylüyor lütfen dikkat et
Soran+1 yılİşte sen dusunmuyor olbilirsin belki de eskiden o dekilde düşünüyordun ama pandemiye innanlarin yuzde 90ı pandemiye inanmayanlara beddua ediyor bna kac kisi insallah ölürsün yazdı bilsen
- +1 yıl
Ya arkadaşım ben hep buydum ve eminim ki çoğu insan da ben gibi düşünüyor. Sana inşallah ölürsün demişler sen de bunu absürt bulup daha absürt şeyler söylemeye başlamışsın
Soran+1 yılSaygi duymayana ben de saygı duymam saygılılar üzerine alınmasın
Soylediklerinin bir kısmı cehalet bir kısmı özgürlük maske takmak kendini korumak demek değil aileni korumaktır 15 gün can çekişen biri olarak yaşanamadan bilemessin aşı konusu ise dogal bir özgürlüktür ben istemiyorum
216 Yorumla
Soran+1 yılSenin can crkismenden bana ne. Cok isteyen kendini bir sekilde korusun benim ailemden sana ne
- +1 yıl
Dengesiz bayan empati yap ailen öldüğü zaman bunları konuşamassın ya da farklı durumda yakalanıp farkında olmadan elalemi öldürmek seni masum yapmaz dikkat edersin sorumluluğunu yerine getirirsin yakalanırsın senin suçun olmaz ama bile bile yakalan etraftakilere yay sonra özgürlük başlarım öyle özgürlüğe
- +1 yıl
Bu üslupta bir malın sorusuna cevap bile verme. Senin can çekişmenden bana ne diyecek kadar vicdani ve insani duyguları yok olmuş bir zavallı var karşında.
- +1 yıl
@Neyzenahmet hayır sorun şu buda toplumda bir birey bu rezilliğin bi tarifi yok belki az bişey insan olabilir diye bir iki bişey diyoruz ama direk haklısın boylelerini cehaletiyle baş başa bırakıcaksın
Soran+1 yılBen daha once zaturre gecirdim benim yasadiklarim senin niye umrunda olsun senin yasadiklarin niye benim umrumda olsun herkesin yasadigi kendine bu hastaliklar daha once de vardı belki de verilen ilaclardan dolayı daha kötü oldun ilac kullandin mı
- +1 yıl
Zature kişisel, bu küresel Bi pandemi
Soran+1 yılAaa ama ben de 10 gun yattim neler cektim bk umrunda degil kimsenin sanki sadece bu zmanda hastaliklar varolsu birakin isinize nasil gelirse. Siz inanmaya ve maskenizi olene kadar tkmaya asi olmaya devam edin her 6 ayda bir kolay gelsin
- +1 yıl
Hayır evde geçirdim hastahaneye almadılar vakaların en zirve olduğu zaman yakalandım hayatta hep şansızım zaten orası ayrı zor nefes alıyorum bir ilaç verdiler günde 9 defa içmi ne dediler içmedim kendim bitkisel bişeyler yaptım 8 ci gün sabaha çıkamam dedim attım uyku hapını sabah uyanınca dedim tamam daha ölmem çok şükür ölmedim ilaçlarla alakası yok bu virüs baska virüs yakalanmayan ne kadar şanslı olduklarını anlamayacak kadar kör atlatalı 1 sene oldu ama hala baş ağrım geçmedi insanlarda kalıcı hasar bırakıyo ne kadar şanslı olduğunu geç olmadan anla
Soran+1 yılO senin problemin o zaman beni ilgilendirmiyor sen kendini korumaya calis cok merakliysan. Baş ağrısı bu yilda 10larca defa oluyor benim migrenim var ben npayim 1 senedir migren olmuyorum ben de tuhaf bir sekilde. Baska zaman ölürcesine grip olurdum bu sene hiç olmadım umrumda değil yani saçmalık
Soran+1 yılDüzgün konuş
Soran+1 yılBoş insan sensin o zaman git asi mi oluyorsun naparsan yap
Soran+1 yılYaşım doğru ve yasayip yasamaman inan hic umrumda değil kendini koru kendi sorumlulugunu yerine getir başkası seni ilgilendirmez
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu bir "inanç" meselesi değil!
Burada dini bir ritüelden ya da ülkenin kurtuluşu için uygulanacak idari yöntemden bahsetmiyoruz.
Burada konu "bilim" ve "bilgi"
Toplum sağlığı bu derece etkileniyorsa ve birilerinin hatalı davranışları diğer insanları da kötü etkiliyorsa burada belli bir "bilinç" seviyesine ulaşamamış insanları "motive" etmek için "anlayacakları dil"den konuşulur.
Bu demokrasi veya demokasinin engellenmesi durumu söz konusu değildir.03 Yorumla
Soran+1 yılMaske takanlara ceza yazilsin madem anlayacaklari dilden konuşulsun
Cevap sahibi+1 yılKabahat başta ben olmak üzere seni ciddiye alıp cevap verenlerde. Oksijen israfısın.
Soran+1 yılSiz koronayaklar ne seviyesiz ve nefret dolu insanlarsiniz psikolojiniz bozuk sen kim oluyorsun ne hakla bana oksijen israfı diyorsun sen kendine bak benden üstünlüğün ne koyunsun sen koyun
+1 yılinanmamak ne awk ya, var işte. neyine inanmıyorsun. allaha kesin inanıyosundur ama hayatında hiçbir etkisini görmemene rağmen.
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır yok, Allaha da innmayan var problem?
Kurallara inanmamak ayrı, bilimsel kanıtlanmış insanları öldüren bir virüse inanmamak ayrı.
Yaşamadığın şeyin yargıcı olma, bunun özgürlükle alakası yok.
Özgürlüğü sen kafanda yanlış kurgulamışsın11 Yorumla
Soran+1 yılBilimle kanitlandigi falan yok ayrıca ben zaten olgu yazdım kafamdan atmadım
Gizli Üye(36-45)+1 yılAteş düştüğü yeri yakıyor işte.
Ailemden kayıp verdim Covidden dolayı.
Gel birde bana anlat pandeminin hikaye oldugunu.15 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar ölür
Cevap sahibi+1 yılinsanların ölümüne sebep olan birşeye hangi dayanakla hikaye diyebiliyorsun o zaman?
Soran+1 yılÖlüm diye bir sey var hani yeni icat olmadı ölümü mü inkar ediyorum ben ecel deniyor buna
Cevap sahibi+1 yılHaklısın.
- Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılHayatımı engelleyecek bir şart haline gelmediği sürece aşı olmayı düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılSonuna kadar senciyiz yürü beee
10 Yorumlaregl olmuş sinirli bir kezo örneği
11 Yorumla
Soran+1 yılRegl degilim kezo sensin
Aile & Toplum konusunda 11,6b cevap paylaştı. Cahil insanlara seçim şansı verilmemeli. Herkes aşı olmalı.
21 Yorumla
Soran+1 yılFaz 3 calismalari bitmemiş aşının zorunlu olmasını savunanlar cahildir haddini bil
Ben varım
12 Yorumla
Soran+1 yılAdamımsın💋
+1 yılBen yoqum cnmm aşı var korona var
00 Yorumla
+1 yılHerkesin düşüncesine saygı duyulmalı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Cahil.
20 YorumlaEvet ya aynen
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne